בית פורומים שידוכי חרדים

שידוכים: מותר לעקוף את האח הגדול?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/6/2013 16:24 לינק ישיר 
שידוכים: מותר לעקוף את האח הגדול?

מקובל במקומותינו שהגדול מחברו צריך להינשא לפניו. רעיון נאה, אלא שמבחן המציאות מוכיח כי אין כך פני הדברים.

כאדם העומד בחנות ממתין לתורו, כך בעולם השידוכים. הקונה הקשיש מחברו לא יקודם לתחילת התור עקב גילו, האדם הגדול מחברו לא יינשא לפני הנמצא לפניו בתוכנית האלוקית.

אנו עדים בנושא זה לתופעה הנתמכת ע"י הסתכלות חברתית קלוקלת. משום מה, ממש לא ברור על מה, נמנעים הורים מלהפגיש את ילדיהם הצעירים במקביל למבוגרים יותר, מחשש שאכן הצעיר יותר יינשא קודם ויסתכלו על המבוגר כעל בעייתי.

בנקודה זו יש להָחִיל את ההתעלמות מן הסביבה ולנסות להיות ולחיות עצמאי והגיוני, הרי מגוחך לאמור כי אלוקים השיא אח לפני אחיו עקב הֱיוֹת האח בעייתי, יתירה מזאת, עצם ויתור האח לאחיו, הסכמתו ושמחתו עימו בשמחתו עומדת לזכותו בעיני אלוקים וצריך להיות כך בעיני אדם.

האדם, בבואו להחליט האם הוא עומד בדרכו של אח או יותר, לאחר שיקולי ה"מה יגידו", צריך לקחת בחשבון את העובדה שבתוכנית אלוקית עסקינן, ונתינת האישור לאח הצעיר להיפגש אינה בהכרח מְקַדֵּם עקיפה, זו אפשרות ובמידה והיא מתממשת זה אומר שלא מנענו הטוב מבעליו.

בחורים ובחורות מגיל מסוים עד גיל ממש מסוים מקבלים את מירב ומיטב ההצעות, בגיל מאוחר יותר כמות ההצעות יורדת ואיכותן עוד יותר.

עובדה זו מחייבת וחייבת להיכנס לרשימת השיקולים בבוא האדם להחליט האם הרשות נתונה לאחים הצעירים יותר להיפגש. כי מי רוצה לקחת על מצפונו בעתיד את האפשרות שאח/ות, אחד משבעת הקרובים, פספס משהו בגינו. 

באדיבות אתר 'תובנות בענייני שידוכים'

מקור: 
http://www.kikarhashabat.co.il/%D7%9C%D7%A2%D7%A7%D7%95%D7%A3-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%90%D7%97-%D7%94%D7%92%D7%93%D7%95%D7%9C-%D7%91%D7%A9%D7%99%D7%93%D7%95%D7%9B%D7%99%D7%9D.html

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/6/2013 00:33 לינק ישיר 

בשום מקום בתורה אין התנאה של נישואין בכך שאין אחים רווקים מבוגרים. כל אחד בעיתו ובזמנו,.ואם אנחנו מאמינים בזה, אז מי אנחנו שנחליט לאלוקים מי יתחתן קודם??!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/6/2013 00:54 לינק ישיר 

אחי מס' 4 עקף שלשה
הוא קיבל מאיתנו רק פירגון וברכות...

בסוף הוא הוריד קצת לחץ מאיתנו ;)

נשלח מהאנדרואיד שלי

תלמד מטעויות של אנשים אחרים. לא תחיה מספיק זמן כדי ללמוד מטעויות של עצמך

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/7/2013 14:20 לינק ישיר 

בס"ד
למה שההאח הקטן יפספס?הרי הכל בהשגחה פרטית....?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/7/2013 14:24 לינק ישיר 

דודכהן822 כתב:
בשום מקום בתורה אין התנאה של נישואין בכך שאין אחים רווקים מבוגרים. כל אחד בעיתו ובזמנו,.ואם אנחנו מאמינים בזה, אז מי אנחנו שנחליט לאלוקים מי יתחתן קודם??!

מה, זה פסוק מפורש:
וַיֹּאמֶר לָבָן לֹא יֵעָשֶׂה כֵן בִּמְקוֹמֵנוּ לָתֵת הַצְּעִירָה לִפְנֵי הַבְּכִירָה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/7/2013 14:28 לינק ישיר 

בס"ד
נכון זה מה שרציתי לומר...אם לבן אמר כך אז ק"ו שאנחנו...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/7/2013 15:15 לינק ישיר 

חייכנית770 כתב:
בס"ד
נכון זה מה שרציתי לומר...אם לבן אמר כך אז ק"ו שאנחנו...

את רצינית? צינית?

הוא היה רמאי!!! 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/7/2013 15:41 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:

מה, זה פסוק מפורש:
וַיֹּאמֶר לָבָן לֹא יֵעָשֶׂה כֵן בִּמְקוֹמֵנוּ לָתֵת הַצְּעִירָה לִפְנֵי הַבְּכִירָה...

נו.. גם כן לוקח דוגמא מלבן..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/7/2013 16:02 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:
דודכהן822 כתב:
בשום מקום בתורה אין התנאה של נישואין בכך שאין אחים רווקים מבוגרים.כל אחד בעיתו ובזמנו,.ואם אנחנו מאמינים בזה, אז מי אנחנו שנחליט לאלוקים מי יתחתן קודם??!

מה, זה פסוק מפורש:

בדיוק לכן זה לא נהוג במקומותינו!
זה היה נהוג אצל הגויים הרשעים..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/7/2013 16:08 לינק ישיר 

לבן לא היה גוי.. יצאו לו שתי בנות, שלימים התגלו כשתיים מתוך ארבע אמהות האומה..
אז ווקשה!!

תוקן על ידי טיע ב- 03/07/2013 16:08:03

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/7/2013 16:14 לינק ישיר 

הפוך, אצל אלה שמתלבשים בשחור ולבן זה נפוץ.

זה אכן לא ה"מקומותינו" שלי...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/7/2013 12:39 לינק ישיר 

שמעתי אתמול חידוש יפה בעניין שקר לבן ליעקב.

כאשר יעקב ולבן סוגרים על עסקת 7 שנות עבודה תמורת רחל (אוי... זה נשמע רע.. תודו!), לבן אומר ליעקב: "טוב תתי אותה לך מתתי אותה לאיש אחר".. פירושו של משפט הוא : עדיף לי לתת את רחל לך מאשר שתינשא לאיש אחר.

אם כך, מדוע היה זקוק לבן להשתמש במילים כ"כ מוזרות כגון 'תתי'? כאילו מה, נגמרו כל המילים הארמיות ונשארה רק המילה תתי??

אלא, תתי הראשון בגימטריה קטנה שווה לגימטריה קטנה של המילה 'לאה', ואילו 'מתתי' השני בגימטריה קטנה שווה למילה 'רחל' בגימטריה קטנה.

כעת נקרא את המשפט מחדש לפי חילופי הגימטריות ונקבל משמעות שונה למשפט: טובה לאה מרחל, אתן לך את לאה ולא את רחל.

לבן החצוף שיקר את יעקב בין המשפטים. שלא ישים לב...

תוקן על ידי טיע ב- 04/07/2013 12:41:14

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/7/2013 12:42 לינק ישיר 

תיתי זה התחלה של טיע

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2013 12:42 לינק ישיר 

בס"ד
שמעת את זה ברדיו?חחחחח גם אני שמעתי את זה(= באמצע הוא התחיל לחפור על הצניעות ולאבי לא היה סבלנות אז הוא העביר לשמוע חדשות...והפסדתי את סוף ההרצאה(,מה בסוף היה למה קראו לה צנועה?הרי היא גילתה סימנים שהיו צריכים להישמר בינו לבינה...-זה השאלה ששאל הרב ברדיו ולא שמעתי את התשובה)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/7/2013 12:43 לינק ישיר 

מתי תקלטו, אני לא tia אני taye!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/7/2013 12:44 לינק ישיר 

חייכנית770 כתב:
בס"ד
שמעת את זה ברדיו?חחחחח גם אני שמעתי את זה(= באמצע הוא התחיל לחפור על הצניעות ולאבי לא היה סבלנות אז הוא העביר לשמוע חדשות...והפסדתי את סוף ההרצאה(,מה בסוף היה למה קראו לה צנועה?הרי היא גילתה סימנים שהיו צריכים להישמר בינו לבינה...-זה השאלה ששאל הרב ברדיו ולא שמעתי את התשובה)

נכון! באמת צריכה לתת את הקרדיט לרב אבנר קוואס.
עכשיו מה?? את רוצה שאחזור לך מילה במילה על ההרצאה???

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > שידוכים: מותר לעקוף את האח הגדול?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext