|
|
| נשלח ב-1/7/2013 14:47 |
|
| |
ייתכן שהנוצרים קראו את מה שכתוב בדת שלנו ואהבו זאת ולכן גם הם מנסים להיאחז בזה .
כן - אנו מאמינים לגמרי שהכל מאיתו יתברך וניתנה לנו האפשרות לבחור בדרכנו ולשלם על כך מחר .
אך בתורה שלנו מובא עניין של לעשות השתדלות .
ומה שמעבר לזה זה ניסיון לשנות את מה שנכתב וזה לא שייך .
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2013 16:23 |
|
| |
חכמי הנוצרים למדו בשקידה הרבה מאד טקסטים יהודיים, רבים מהם למדו עברית וקראו במקור, והם מצאו הרבה ענינים משותפים של אמונה. 'אנחנו מאמינים לגמרי שהכל מאיתו', כותב אייזין. – כלל וכלל לא 'אנחנו' גורף כזה. אנחנו [לפחות כמה אנשים ואני בתוכם], מאמינים בחפש הרצון של האדם, בבחירתו החופשית, ביכולתו לפעול באופן מוסרי, כלומר לעשות את הטוב או את הרע. ואנחנו מאמינים בשכר ועונש על פי מעשיו של אדם. איננו מאמינים כלל בגזרה קדומה הנגזרת מראש על אדם קודם שנולד.
עודד
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2013 16:36 |
|
| |
אנחנו הכוונה לחרדים לדבר השם ומאמינים בתורתו .
ראה נתתי לפניך את החיים ואת הטוב ואת המות ואת הרע - ובחרת בחיים למען תחיה אתה וזרעך .
אני מאמין באמונה שלימה שהבורא יתברך שמו הוא ''לבדו'' עשה ועושה ויעשה לכל המעשים .
מוכר לך ?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2013 20:08 |
|
| |
אייזין, המשפט השני והשלישי סותרים.
את המשפט השני אני מכיר, במקום לצטט, כתבתי אותו במילים שלי. את המשפט השלישי, הסותר את קודמו, איני מקבל.
החרדים, באופן טבעי ביותר, אינם מקשה אחת. אי אפשר לקרא להם 'אנחנו' כאילו היו אישיות אחת החושבת אותן מחשבות, אוחזת באותן דעות ואמונות.
עודד
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2013 22:44 |
|
| |
אתה כופר בעיקרי האמונה וקורא לעצמו חרדי ?
הרמב''ם כותב זאת כאחד מי''ג עיקרי האמונה ואתה מתכחש לזה אז איפה החרדיות ?
אתה יכול להיות יהודי אך לא חרדי אם אתה כופר .
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2013 16:20 |
|
| |
למה אם יש אפשרות לצטט אתה מעדיף זאת במילים שלך .
העיקר לא להשתמש בדברי חכמינו ?
ושוב הנושא הוא שקניית כרטיסי הגרלות באיזשהו מקום מראה על חוסר אמונה בפרט אם זה באופן שיטתי .
ויש לחקור מה יהיה במקרה שמוכרים כרטיסים לדבר מצוה ויש אפשרות להרויח שם על ידי הגרלה .
האם זה גם פסול כי סוף כל סוף אתה תורם בשביל להרויח ולא בשביל התרומה .
או שלצורכו ולצורך מצוה מותר ?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2013 16:56 |
|
| |
אייזין, מכונה מיטיבה לצטט משנינו, לבטא במילים משלה היא אינה מסוגלת. כשתתחיל אתה להתבטא במילים שלך תדע את ההבדל העצום בין השנים. כיוון שאתה גם מסתמך על הרמב'ם, כדאי שתקרא דעתו על הלוקים בצטטת. בעניני דעות, אמונות, כפירות וזהות, אינני מתיחס כלל להכשר שלך או של הדומים אליך. אבל אני מודה לך מאד מאד על ההערה הפוסלת שלך. כל הקוראים צריכים להודות עליה. היא בטוי לאפס הסובלנות ולשנאה כלפי אדם החושב אפילו במעט אחרת ממך, ויש לו על מה להסתמך. אכן, אין גרוע בעולם משלטון אנשי הדת הקדושים. אלו, תמיד מתוך אהבת אנוש גדולה, יראת שמים עצומה, והשתוקקות לגאול את המתנגדים להם, מעלים אותם על המוקד.
אכן, תודה לך,
עודד
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2013 17:26 |
|
| |
אייזען. יודועים ד' אוה'ח המפליאים שרוצח בעל בחירה יכול לרצוח אדם שאינו חייב מיתה - נגד רצון ה'. הוא הצה אפיקורס?
woland,
אייזן, לא מייצג את אנשי הדת במובן הרחב, הוא אולי מייצג למרבה הכאב, חלק נכבד מהקבוצה שאנו משתייכים אליה סוציולוגית. 'זכה נעשית וכו'
תוקן על ידי אלקרטאווי ב- 02/07/2013 17:28:34
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2013 17:34 |
|
| |
אכן דברים מחודשים של האור החיים הקדוש .
לגבי אחי יוסף שהם שונים מהנשים שאינם מורשים להזיק ללא רשות .
מעניין אותי מה מביא את האנשים לתסכול ושנאה עצמית ?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2013 17:45 |
|
| |
שנאה עצמית זה אומר אחד ששונא את עצמו. אחד שמזהה את עצמו כחרדי רק במובנים שאותם הוא אוהב הוא יכול להיות נרקיסיסיט. אחד שמקבל דעות קיצוניות, לא מבוססות דיים, אשר מזמינות עליו תרעומת הוא כנראה מזוכיסט.
תוקן על ידי אלקרטאווי ב- 02/07/2013 17:51:51
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2013 22:28 |
|
| |
רבינו אייזין, ביקורת לא מסמלת הכרה?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2013 00:20 |
|
| |
אפשר וצריך להתווכח .
אך לא ייתכן לאחוז בחבל בשתי קצותיו .
אפשר לא להאמין וזה בסדר אך אי אפשר במצב כזה להיקרא חרדי - מש ממש לא .
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2013 00:34 |
|
| |
להיכן הגענו? להיות כופר זה בסדר, ולהתחזות לחרדי זה לא בסדר? האור החיים התחזה? מי מחליט מי כופר ומהי כפירה? בית שני חרב בשל שנאת חינם (גיטין נו כמדומה), מה היתה השנאה? כלך לך אצל הקדמת הנציב לבראשית.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2013 00:46 |
|
| |
זה בסדר מבחינת זכות האדם לבחור את דרכו .
אך לא ייתכן דבר והיפוכו .
כל דבריו נוטפים ארס ושנאה לדברים שבקדושה .
אז מה בוער למיודענו להיקרא חרדי ???
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2013 09:04 |
|
| |
מי אמר לך שהאור החיים היה חרדי?
|
|
|