בית פורומים עצור כאן חושבים

לוטו - השתדלות או ייאוש ???

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/7/2013 12:10 לינק ישיר 

חזק
אם בעייניך הפסוק -כה תאמר לבית יעקב- זו הצעה.
אם בצלם אלוקים ברא את האדם בעיניך זו בחירה חופשית.
אם בעייניך מעמד הר סינ באש ולפידים ברקים ורעמים קול חזק  וכו' נותן לאדם זכות בחירה.
ראה נתתי לפניך את החיים ואת הטוב, את המוות ואת הרע... החיים והמוות נתתי לפניך, הברכה והקללה, ובחרת בחיים למען תחיה אתה וזרעך"
אם בעייניך זו אפשרות בחירה.

אז או אני או אתה מדברים שטויות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2013 12:29 לינק ישיר 

חוץ מהפסוק "בצלם אלוקים ברא" שלא מוכיח כלום והבאתי אותו רק להדגמה מול הפסוק "יצר לב האדם" שגם הוא לא מוכיח כלום בענים הבחירה,
חחוץ מזה אני אכן מסתכל על כל הרשימה שלך כמתן בחירה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2013 12:31 לינק ישיר 

ירוחם, מה דעתך? הצדק האלוקי מחייב בחירה? 'צדיק וישר הוא'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2013 12:50 לינק ישיר 

איני יודע מאומה על הצדק האלוקי
כאמור אני משתדל להיות רק בן אדם. ומנסה לדעת מה הוא צדק של בני האדם.
כבן אדם חרדי קיצוני לשעבר -חרדי לשעבר. ודתי אמיתי בהווה.
 לאחר לימוד עובדתי קובע ,אין בעולם הזה בחירה חופשית,
תיקון- רק אדם החי במדבר  בהרים וביערות לבד, נהנה מבחירה חופשית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2013 13:41 לינק ישיר 

מהו הלימוד העובדתי, ואיך זה קשור לעבר החרדי? יש מצב שאלוקים צולה את הכופרים לעלמא דאתי?

תוקן על ידי אלקרטאווי ב- 04/07/2013 13:41:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2013 14:43 לינק ישיר 

בחנתי את העובדות  גם כחרדי.
אלוקים צולה את הכופרים- נדמה לי כי הכופרים הגדולים ביותר הם החרדים.
כי הם מאמינים בתורה אחרת מזו של אלוקים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2013 14:46 לינק ישיר 

הקב''ה נותן לכל אחד בחירה ומציע עצה טובה לבחור בטוב .

אפשר להפר חוקים ולשלם על כך מחיר .

איזה בחירה יש במדינה אם אני חייב לשמור חוקים ?

אני יכול לא לשמור ולהיענש ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2013 21:33 לינק ישיר 

ירוחם,
יש שאלה (פילוסופית) האם לאדם יש בחירה חופשית או לא.
הטענות שלי היו שהתורה מביעה עמדה בשאלה הזו, ומספרת שלאדם יש בחירה חופשית.
לא ראיתי שסתרת את זה משום פסוק בתורה.

חוץ מזה, אפשר לדון האם השכר והעונש שהתורה מבטיחה, והעונשים שיש ביד בי"ד להעניש, האם הם מבטלים את המושג "בחירה חופשית", כי הם לא מאפשרים לאדם לבחור ברע.
אני חושב שזה מגוחך לחשוב כך. גם במדינות שיש בהן עונש מוות לרוצחים, עובדה היא שיש שם רוצחים, וגם באירן שוקטעים ידיים לגנבים יש גניבות.
בהנחה שיש לאדם בחירה חופשית (שזו העמדה שהתורה תומכת בה כפי שהראיתי בבירור) אין שום אפשרות לקחת ממנו את הבחירה הזו, מלבד מניעה פיזית ע"י כליאה וכדומה. איומים בעונש והבטחות לשכר אינם סותרים את המציאות שהאדם יכול לבחור בטוב או ברע.
אם אני מאיים על הבן שלי שאם הוא ירוץ אחרי הכדור לכביש הוא עלול להידרס/להיפצע/למות/יכאב לו מאוד/אעניש אותו עונש חמור - האם אין לו בחירה האם לרוץ לכביש או לא? הדרך היחידה שלי לבטל את אפשרות הבחירה שלו היא להחזיק לו חזק ביד כל הזמן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2013 22:45 לינק ישיר 

חזק
אתה טוען כי הוכחת מהפסוקים מהתורה שהתורה נתנה בחירה חופשית, אני לא קיבלתי את ההוכחה שלך.
כי התורה בסיפוריה  מספרת, בדיוק  ההפך.כי אין לאדם בחירה חופשית, כפי שהבאתי
.אם יצר האדם רע מנעוריו- לא יכולה להיות לו בחירה חופשית.
אם אתה מפחיד את הבן שלך, פעולותיו באותו נושא מפסיקים להיות מבחירה חופשית.
אם יש השפעה חינוכית חברתית חוקית על אדם, פעולותיו אינן יכולות להיות בחירה חופשית.
הדגמה מהתורה בתוספת חז"ל. התורה מספרת על יוסף שבא לבית פוטיפר ואשת פוטיפר בקשה לשכב איתו. וימאן.
חז"ל אומרים שאבא יעקב  עלה בראשו-   וימאן ר"ת   ו-ירא י  וסף  מ  ראה א  ביו נ  גדו

לדעתך הוא מיאן מבחירה חופשית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2013 22:49 לינק ישיר 

הטענה שלך לא קשורה לתורה. לדעתך אין בכלל בחירה חופשית.
מה שכתוב שיצר לב האדם רע מנעוריו לא קשור לכלום, ואתה דש במה שכבר כתבת ומה שהגבתי שבאותה מידה ניתן להתייחס לפסוק בצלם אלוקים ברא שמוכיח להיפך. לא זה מוכיח משהו ולא זה.
מה שכן, התורה במפורש מדברת על בחירה (ציטוטים הבאתי למעלה), כלומר, היא חולקת עליך וסבורה שיש לאדם בחירה.
אתה יכול לסבור שאתה צודק והתורה טועה, אבל לא יפה לדבר בשמה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2013 23:10 לינק ישיר 

לא דברתי בשמה, דיברתי איך שאני מבין אותה- שונה ממך.  לא אני אפוטרופוס עליה וגם לא אתה- אף אחד לא.
כשאין בחירה לפרעה או לאבימלך או ללבן ואחרים אז הסיפור התורני ברור אין בחירה חופשית, יש סובב ויש מסובב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2013 23:47 לינק ישיר 

כבר השבתי ע"כ לעיל ואין טעם לחזור שוב על דברים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2013 00:28 לינק ישיר 

אפשר לדעת מה השבת הסיפורים הם סיפורים או שהם אמת או שקר מה אתה אומר אם הסיפורים אמת אז למה התורה מספרת כי אין בחירה לאנשים או אולי זה שקר אז מה התורה שווה אם  חלק ממה שכתוב סתם נכתבו בלי כל סיבה  כך אתה מאמין כי הכל סתם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2013 00:45 לינק ישיר 

ושםהאחר,
בתנ"ך אין פסיקים ונקודות, ואני משתדל להבין מה כתוב שם כי אני מעריך את הספר הזה.
זה לא אומר שאני משקיע מאמץ דומה בכל טקסט שנכתב בלי סימני פיסוק וניקוד.
אז בבקשה, תסביר האם התכוונת לשאול, לתרץ, לדחות, להוכיח או סתם להעיר.
אני משער שלאחר הבהרת הדברים ע"י פיסוק וקיטוע וכיו"ב דבריך יהיו מענייים מאוד.
יישר כח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2013 04:24 לינק ישיר 

אני לא מבינה ואולי מישהו יכול להסביר לי איך משחק דמיוני השייך לעולם של מהמרים הזויים יכול להיחשב בכלל כהשתדלות לפרנסה.

יש לי למכירה כרטיס לוטו מלפני 3 חודשים שעדיין לא בדקתי אותו, אני מוכרת אותו בחצי מחיר ואין לזה קונים. חוץ מזה יש לי בשבילך דיל הרבה יותר טוב, וזה תמורת עשרה שקלים בלבד, במידה ותצליח לנחש את הרחוב שבחרתי בעיר תל אביב תקבל תמורת הניחוש המוצלח 25 אלף ש"ח (סה"כ כ2500 רחובות מה שאומר דיל ענקקק! בהשוואה לכל סוג של הימורים), אם תצליח לנחש נכון גם את הרחוב שבחרתי בת"א וגם את הרחוב בירושלים תקבל 100 מיליון ש"ח, במידה ותנחש נכון את שלושת הרחובות שבחרתי בת"א - י"ם - וב"ב תקבל 250 מיליון דולר, אז אם מתחשק לך לזרוק לפח 10 ש"ח בשביל הכיף של המשחק אתה מוזמן).

אבל בכדי לא לייאש אותך, אני רוצה לספר לך שסטטיסטית במידה ותרכוש באופן קבוע כרטיסי לוטו, אכן פעם בחיים תזכה בפרס הראשון, אך זאת בתנאי שתחיה 112 אלף שנה, אז שיהיה בהצלחה 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > לוטו - השתדלות או ייאוש ???
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 ... 8 9 10 לדף הבא סך הכל 10 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.