|
|
| נשלח ב-6/7/2013 23:22 |
|
| |
ושםהאחר, כשאני קורא את התגובה המעמיקה, היסודית והעניינית "אני לא מרוצה מתשובתך", אני מתחרט על המאמץ של פיענוח דבריך לעיל. תמשיך ככה ותצליח.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2013 00:13 |
|
| |
כתבתי כי אני שמח שאתה מרוצה מתשובתך ראה אני יכול להתווכח עם אדם המדבר בהגיון ויש אפשרות לדו שיח, התרשמתי מתשובתך כי אתה נעול על רעיונך וחבל על הזמן ויכוח פורה לא יהיה כאן
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2013 00:21 |
|
| |
אחד אמר שהוא מרויח כל שבוע בלוטו על ידי זה שהוא לא קונה בכלל אז בטוח נשאר אצלו הסכום שצריך להשקיע .
מעניין שמעולם לא ראינו תמונות של רבנים ממלאים לוטו .
אז אולי הם לא ממלאים או שהם שולחים שליחים ?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2013 01:34 |
|
| |
עולם נפלא. לא, לא מסכים. כשאדם בנוי בצורה מסוימת, ובכל לא משנה מהי הסיבה שכך הוא בנוי, יש לו ריגוש (שחרור אנדורפינים, בלשונך) מדבר מסוים ועליו הוא משלם. זה הכל. גם מי שמשלם כדי לעשות פעילות אקסטרים הוא אולי דפוק בעיניך כי הוא לוקח סיכון לא סביר. האם אתה רואה תשלום על זה כבלתי רציונלי? הוא נהנה מזה ועל כך הוא משלם. ומעבר לזה יש גם את ההסבר השני, ביחס לתוחלת כקריטריון. אבל אתה ממשיך להתעלם מדבריי אז באמת אין טעם לדבר.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2013 15:06 |
|
| |
הבעיה היא שבשביל הריגוש הוא לפעמים נסחף למחוזות בלתי שפויים .
והוא כבר תולה תקוות בעצם ההשתדלות הקיצונית והבלתי סבירה .
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2013 02:08 |
|
| |
לא עברתי על כל האשכול לראות אם מישהו כתב את זה אבל כמדומני שאומרים בשם מישהו מגדולי האדמורי''ם שכל מי שעובד לפרנסתו ומרוויח רק משכורת ובדרך הטבע אין לו ביכויים להיות עשיר גדול אז מותר לו לחלק של השתדלות לקנות לוטו ואם כתוב לו מלמעלה להיות עשיר שיהיה כלי מחזיק ברכה ולכן מחמת חובת ההשתדלות שיקנה
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2013 02:25 |
|
| |
אני לא בטוח שיש איסור לקנות מהצד ההלכתי .
הנידון הוא האם זה בגדר חוסר אמונה וייאוש עצמי .
או שזה נכנס בגדר ההשתדלות הרצויה המותרת ?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2013 15:25 |
|
| |
מי שמאמין במזל של ההגרלות .
האם יש עניין לא לקנות בתשעת הימים כי זה ימים בלי מזל .
כמו שכתוב לגבי משפט בימים אלה .
או שזה לא חלק מזה ?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2013 10:11 |
|
| |
ויש האומרים כי בחגים יש מזל מיוחד .
למישהו יש ניסיון בזה ?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2014 23:52 |
|
| |
וממש השבוע אמר לי אחד מהאברכים שבתפילת אבינו מלכנו בראש השנה
כאשר אמר כתבנו בספר זכויות הוא כיוון על הזכיה בפיס
האם זה נכון וראוי ?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2014 19:58 |
|
| |
שהקימו את המדינה רצו לשים מס על הטיפשים רק לא ידעו איך לעשות את זה אז הקימו את מפעל הפיס
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2014 21:23 |
|
| |
אייזין
שאלת כמה שאלות, אם כי מתוך מה שהיה קודם אפשר היה להבין את התשובה.
א. האם מותר לפי ההלכה לקנות לוטו? האם זו השתדלות נאותה לרוצה להתעשר?
תשובה: זה בזבוז כסף עבור התרגשות דמיונית. האם מותר לאדם להוציא על זה כסף? תלוי כמה כסף יש לו. זה הרגל לא טוב בכל מקרה. אבל אי אפשר לומר איסור ברור.
מי שמצפה לנס בהחלט יכול לקנות לוטו כי אם ה' ירצה להעניק לו כסף, זו דרך נוחה מאד.
האם כדאי להיות עשיר? זו עוד שאלה. נדמה לי שאלו שזכו בלוטו נקלעו לנסיון קשה וחלקם ניזוקו. אבל צריך לבדוק נתונים.
ב. אם תשעת הימים הם זמן בלי מזל, האם לקנות אז לוטו?
תשובה: מי שמאמין במזל קשה להאמין שהוא יהיה חבר פורום לאורך זמן.
מי שמאמין במזל - האם צריך לענות לו לפי אוולתו?
כן ראוי להסביר שמה שאמרו חז"ל על זמן עם מזל ובלי מזל הכוונה היא לתחושה הפסיכולוגית המלווה את האדם בתקופות שונות של השנה, במיוחד כאשר ההלכה בנויה על חזרות של זמנים ומועדים. היות שאנו רגילים לראות בימים המיוחדים של עמנו זמנים של התחברות לעבר, אזי באדר מרגישים שמחה יתרה ולהפך בסביבות אב. ממילא מובנת ההרגשה וההמלצה, שאינה קשורה ל"מזל". מי שמאמין בהשגחת ה' ובשכר ועונש אין לו מה להאמין במזל וזה חשוב מאד לדעת.
ג. בחגים יש מזל. ראה בסעיף הקודם.
ד. אברך שהתפלל ב"כתבנו בספר זכויות" על זכיה בפיס.
אין זו שאלה הלכתית כלל כי "אבינו מלכנו" הוא מנהג ובמנהג אין כללים אלא רק להימנע ממחלוקת.
עם זאת -
הרעיון של "להיכתב בספר זכויות" נראה חשוב ורציני מכדי להיות מוסב על הגרלה. מצד שני, יתכן שהוא עני כל כך עד שזכיה בפיס היא שתאפשר לו לפרנס את בני ביתו, ואז "להיכתב בספר זכויות" בהחלט כולל את הבקשה הזו, אם כי מי יגיד לה' איך לשלוח לנו פרנסה. וראוי שאדם ימצא לעצמו מקור פרנסה ראוי ולא לחפש נסים בכוח.
*** אסטרניק
יפה כתבת. גם אדם חכם שקונה פיס נוהג בטפשות, אלא אם כן הוא מבין שהוא קנה ריגוש (כדברי מיכי ואחרים) ולא זכיה. אבל גם אדם חכם יכול להרשות לעצמו טפשות מסיבות חכמות. וזה נכון לא רק לגבי פיס אלא לגבי הרבה דברים שהאדם בעל השליטה העצמית יימנע מהם אך האדם שאינו בדרגה הזו אך הוא בעל רגישות ומודעות עצמית ירשה לעצמו במינון מסויים. (יכול אדם לשכנע את עצמו לעשות דיאטה כל השבוע על מנת לאכול בשבת פרוסת עוגה).
ג.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2014 22:03 |
|
| |
הרב מימוני
רבי מכבד עשירים- רבי עקיבא מכבד עשירים- אחד ממכשירי הנבואה הוא להיות עשיר, ועד ועוד,
ואתה שואל אם כדאי להיות עשיר? באיידיש אומרים- למכור את המכנסיים ורק להיות עשיר.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2014 22:17 |
|
| |
"טיפשות מסיבות חכמות"..אהממ
|
|
|
|