בית פורומים עצור כאן חושבים

לוטו - השתדלות או ייאוש ???

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/3/2015 02:25 לינק ישיר 

חסיד גור זכה בלוטו הגדול

האם זו זכיה או בכיה ?

http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?cat_id=4&topic_id=3085220

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2015 08:10 לינק ישיר 

עצם הזכיה בלוטו יכול להוציא בית שלם משיווי משקל

אדם פתאום מקבל סכום כסף גדול

ואז מאבד ערך לכסף זה גורם לו לזלזל בעבודה ובסדר יום

וזה מתכון בטוח לבעיות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2015 16:38 לינק ישיר 

ישנם כמה שמכוונים בראש השנה כתבנו בספר זכיות שהם יזכו בפיס 

האם זה בגדר השתדלות ראויה או שיש להתפלל באופן כוללני לזכות לשנה טובה ובתוך זה גם בפן הכלכלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2015 21:55 לינק ישיר 

זה בגדר השתדלות, אבל לא השתדלות לזכייה בפייס, אלא השתדלות להיות יותר מחובר לתפילה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2015 22:03 לינק ישיר 

כמדומני

איקון ירוק.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2015 15:49 לינק ישיר 

ישנה אימרה כזו שאומרת שביום הולדתו של אדם מזלו גובר.. (ירושלמי, מסכת ר"ה פ"ג ה"ח)

כנראה שמכאן נובע המנהג (אני יודע שיש חסידי חב"ד שנוהגים כך) לשלוח לוטו ביום ההולדת.

יכול להיות שזה מצד הצורך לחזק את המודעות לעניין המזל הגובר.. 

אבל הרעיון הוא בכל מקרה נחמד.

אני לא מוצא את המקור אבל נראה לי שגם הרבי הקודם של חב"ד שלח פעם כרטיס הגרלה ואפילו הוסיף וכתב עליו כמה דברים.. משהו כמו יהי רצון או משהו.. לא זוכרררררר

אבל נראה לי שזה רעיון טוב לצאת ידי חובת שליחת כרטיס הגרלה פעם אחת בשנהה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2015 16:22 לינק ישיר 

עמית

הרבי זכה?

לא הבנתי- יש חובה לשלוח כרטיס הגרלה?

אני ידעתי כי החובה חלה רק על טיפשים? זה המס שמשלמים על הטפשות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2015 10:11 לינק ישיר 

לא זוכר שראיתי שזכה.. אולי פעם שמעתי שכן.. ולך תאמין לשמועות.. כל מה שזכור לי זה רק שראיתי ששלח מישהו לשלוח כרטיס,  ושפעם גם ראיתי שגם כתבו על הכרטיס משהו.. 

אולי אכן כדבריך החובה [ואולי אפילו בכללותה ולא רק בענייני כרטיסים] חלה רק על הטיפשים, אבל מצד הענין של "מזלו של אדם גובר", גם שליחת כרטיס לוטו יכולה להיות איזשהו ביטוי כלשהו שהאדם מבטא את הרעיון מתוך המציאות המוכרת לו.. לא יודע אם זה הוא הביטוי הכי מוצלח והכי עמוק אבל גם זה ביטוי..

ולכן אם כבר מדברים על שליחת כרטיסי לוטו, אז זה הדבר הכי נחמד שמצאתי שיכול לתת גב לתופעה, אם כי כדבריך החובה חלה על הטיפשים..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2015 10:22 לינק ישיר 

למה צריך לבטא את הרעיון הזה (בהנחה שהוא נכון)?
זה דין במזל שצריך לגבור. שיתבטא לבד.
אולי אפשר לנצל את המזל הגובר, אבל אני מנחש שהוא לא מספיק גובר כדי שהתוחלת של מילוי כרטיס לוטו תהיה חיובית (אבל באמת שאני לא מבין בהתגבות המזל בימי הולדת; לכאורה אפשר לבדוק את זה בלי בעיה, אבל לדברים האלה יש נטייה לפעול רק בדבר הסמוי מן העין).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2015 10:56 לינק ישיר 

מקור לביטוי, ניצול ושימוש ברעיון הזה מצאתי כאן - תלמוד ירושלמי, מסכת ראש השנה, דף י"ז, פרק ג', הלכה ח': "ריב"ל אמר עמלק כושפן היה מה היה עושה היה מעמיד בני אדם ביום גינוסיא שלו לומר לא במהרה אדם נופל ביום גינוסיא שלו".

היו מוציאים למלחמה חיילים שיש להם יומהולדת.. 
-

לגבי השאלה למה צריך לבטא את הרעיון.. המממ לכאורה יש שתי תקופות עיקריות של ביטוי של רעיונות רוחניים בתוך המציאות הגשמית..

תקופה ראשונה שבה צריך לפעול תיקונים בירורים זיכוכים וכל שאר המילים האלו על העולם ועל האדם וכמו שאומרים ש"לא נתן הקב"ה את המצוות לישראל אלא כדי לצרף בהם את הבריות".. ואז יש מצוות שבהם האדם מצווה ועליהם נוספים גם מנהגים וכולי שיש בהם את אותו הרעיון, אם כי לא חובה כמו שאר המצוות.

תקופה שניה היא על דרך מצוות בטלות לעתיד לבוא כמו "במתים חופשי" שלא רק שהמתים לא מקיימים מצוות אלא שאפשר לקבור אדם עם בגד כלאיים כי כשיקום לתחיה כבר יקום בזמן שאין עליו מצוה..  אמנם בתקופה הזאת אין מצוה ואין חובה אבל אף על פי כן העולם והמציאות יהיו כמו יריעה לביטוי של כל מיני עניינים. ולדוגמא אפשר לבטא דרך המציאות גם רעיונות של בית הלל וגם רעיונות של בית שמאי גם יחד כגון להדליק 2 חנוכיות.. לא כחובה אלא ככלי לביטוי של רעיונות..

וכמו שאותו רבי יוחנן שאמר שמצוות בטלות לעתיד לבוא, אומר שבתחיית המתים יקום אהרון הכהן וישראל יתנו לו תרומה..

אתה אומר שהמזל צריך להתבטא לבד.. למה? הרי אנחנו שותפים להקב"ה במעשה בראשית.. 

תוקן על ידי עמית_חן ב- 09/09/2015 11:27:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2015 11:34 לינק ישיר 

אני לא יודע אם הייתי רץ ללמוד מעמלק. ועוד שנאמר שהוא כושפן, לכאורה מדובר באיסור דאו'.
אני מבין את הרעיון שנטילת לולב עושה תיקונים כי זו מצווה מאת ה', כך שאני מבין מדוע לחשוב שהיא משפיעה על העולם או העולמות. לא הבנתי מדוע לחשוב שכאן יהיה איזה תיקון.
יש בגמ' מימרות על אסטרולוגיה - בהנחה שאנו מאמינים בנכונותן, האם אנו צריכים לפעול למימושן? אם נולדתי ביום רביעי האם עלי לחפש דמים כדי לשפוך אותם? לא נראה לי. יכול להיות שכדאי לאדם להיות מודע לזה, וכדאי לו למצוא לעצמו דמים לשפוך בהיתר לפני שיצרו יכופו לשפוך דמים באיסור. אבל אני ממש לא רואה מדוע יש עניין לממש את זה כשותפות עם מעשה בראשית - אם שבתי אמור לגרום למשהו, הוא לא צריך את טובותיי. אני לא מנסה לסייע לרוח לנשוב ולא לנהר לזרום. אפשר לפתוח כאן נושא אקולוגי, של עזרה לסביבה כשיש לה בעיה תפקודית (הנהר נסתם - האם אני צריך לעזור לו לזרום?), אבל לגבי התגברות המזל באמת שאינני רואה סיבה לעזור לו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2015 11:41 לינק ישיר 

עמית
מה שבעצם אתה אומר, אומר רב עקיבא. האדם צריך לתקן ולשפר את מעשה הבורא.

אדם היה מתפלל כל יום  בבכי ובצעקות שיזכה בלוטו. נמאס לרבש"ע. ואמר לגבריאל תן לו לזכות בלוטו.
אבל היהודי המשיך בצעקות למחרת גם. שאל הבורא את המלאך- למה לא קיימת את מצוותי?
-ריבוני -השיב המלאך- ניסיתי. אבל הוא לא ממלא טופס.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2015 12:09 לינק ישיר 

יש 3, תכלס כל מה שברא הקב"ה בעולמו לא בראו אלא לכבודו.. לדעתי אם יש מישהו שממלא לוטו מתוך הכרה ואמונה בכך שמזלו גובר כמו שכתוב בתורה, אזי יש גם בכך כבודו של הקב"ה [שיהודי מאמין ברעיון שנמצא בתורה ומביא את זה לביטוי כלשהו בבריאה].. גם אם לא יזכה וגם אם אין בכך מצוה.. אני לא עובד במפעל הפיס ולא באתי כאן להגיד שחובה לשלוח טפסים על פי התורה.. רק אמרתי שאפשר להכיר בענין במובן מסויים, ויש איזו מעלה בכך שיהודי מקשר איזה עניין גשמי כמו לוטו לרעיון רוחני כמו "מזלו גובר".. אתה לא "עוזר למזל", אתה רק מושפע מהעובדה שהוא גובר וההשפעה שאתה מושפע ממנה באה לידי ביטוי כלשהו ואפילו מחיאות כפיים הן ביטוי ובביטוי יש את כבודו של הקב"ה וכל אחד והביטוי שהוא מוצא לנכון, אם בכלל.

ירוחם, מאז ומעולם הקב"ה שיתף שותפים ושלושה שותפים באדם.. כבר לפני הבריאה נמלך בנשמותינו אם לברוא את העולם או לא, וכמו שיתף אותנו בהחלטה.. 
 וכל המתפלל בליל שבת ואומר ויכולו... מעלה עליו הכתוב כאילו נעשה שותף להקב"ה במעשה בראשית אפילו שהוא רק "מגלה ומספר" בדיבור על הבריאה.. וכל דיין שדן דין אמת וכל מיני דברים כאלו שבהם אתה שותף למעשה בראשית 

זה כמו להוסיף על מה שהבאת מרבי עקיבא, שזה לא רק עניינים של תיקון וכולי אלא עניינים של שותפות..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2015 12:19 לינק ישיר 

לא הבנתי מדוע אתה רואה את "מזלו גובר" כעניין רוחני.
בנוסף, כפי שאמרתי קודם מסתבר שמזלו לא גובר כל כך עד שיהיה משתלם למלא לוטו, כך שאני לא מבין מדוע מילוי לוט ביום ההולדת מבטא את ההכרה בהתגברות המזל. זה מבטא בסך הכול חוסר הבנה של הסיכוי הזעום לזכות (גם אם לכבוד יום ההולדת הוא גדל פי אלף).
גם לא הבנתי את עניין ה'רעיון שנמצא בתורה'. אם אני אתבסס על הפיזיקה של ה'תורה' (תהא התורה אשר תהא), ואבנה לי איזשהו מכשיר (שכמובן לא יעבוד), האם יש בזה כבוד לקב"ה שאני מאמין ברעיון שנמצא בתורה?!
[ולמעשה יש לדון שבד"כ ההגרלה נעשית בלילה, אם יש למלא את הטופס ביום שלפני יום ההולדת כדי שהמזל יהיה בהגרלה, או שהמזל מתחבר לטופס בעת המילוי או השליחה ונשאר שם ואז יש לעשות אותם ביום ההולדת עצמו]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2015 12:51 לינק ישיר 

נראה שמזלו גובר הוא עניין רוחני.. גם המן הרשע היה מבסוט שהגורל יוצא לו בחודש שמת בו משה ולא היה יודע שביום שמת גם נולד וביום זה גובר מזלם של כל בני ישראל כי משה הוא כללי..

אולי אתה צודק וכל הרעיון של הלוטו הוא לא "כזה" רעיון מוצלח.. וכל רעיון הגברת המזל אין עניינו זכיה כספית דווקא.. אבל כל אחד והמקום שהוא אוחז בו ויש גם אנשים שמה שמעניין אותם זה השבע מליון שקלים ובחלומות לזכות בהם, ובמקום שהם נמצאים - גם שם אפשר לומר שמרחוק רואים איזה ניצוץ...

אבל לגבי מה שאתה אומר על המכשיר, הרי העולם נברא בשביל ישראל ובשביל התורה [ראה ברש"י על בראשית א א], ואם יש רעיון פיסיקאי בתורה, למה שישראל לא יעשה מהעולם איזה מכשיר? ולמה שלא יעבוד אם הבין את הרעיון נכון? 

חח בנוגע לשעת ההגרלה צריך עיון ובדיקה אף פעם לא זכיתי למרות שאני שולח  אחת לאלף ותרנ"ו שנה לפי שיטת דור הפלגה [שאמרו שאחת לאלף ותרנ"ו שנה הרקיע מתמוטט]

.. אני נולדתי בשבע בערב מוצאי ז אדר.. עכשיו אכתוב לי ביומן לזכור לשלוח 2 כרטיסים השנה..

אחד לשלוח בדיוק בשבע

ואחד לשלוח לפני ולחפש הגרלה שמוגרלת בשבע.

הממ שנה מעוברת.. מה עושים?

נראה מה יהיה.. 

תוקן על ידי עמית_חן ב- 09/09/2015 12:53:57

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > לוטו - השתדלות או ייאוש ???
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 8 9 10 לדף הבא סך הכל 10 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.