|
|
| נשלח ב-30/6/2013 20:01 |
|
| |
הרב מימוני- בדין אני קורא לך רב כי לימדת אותי רבות טובות ונכונות.
שבה נענש פלוני מפני שאמר שה' גילה לו איזה דבר, כאשר כוונתו היתה שהבין זאת בשכלו.
איני מכיר את התשובה, אבל אני מכיר את המציאות היום ובעבר ,שבו גדולים ובעיקר גדויילים שאמרו שה' גילה להם מהשמיים את ההלכה שהם פסקו, למרות שהם בדעה כי לא בשמיים היא. מספיק היום לאחר מעריב לצאת ולראות את המודעות הגדולות שבה כל אחד מצהיר על כעין כך ועוטף זאת בדעת התורה, כאילו רק לפני כמה שניות היה ךו גילוי אליהו או ה' בכבודו ובעצמו.
יש אגב ספר שו"ת מהשמיים, ואפשר לעיין בראב"ד ובספרים אחרים, לא דווקא קבלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2013 21:56 |
|
| |
ירוחם, השאלה לגבי התבאויות הראב"ד נידונה בספרים רבים, אבל נקודת המוצא היא שכולם היו אמורים להבין שפי' דבריו עצמם שהגיע לחידושו בתבונתו, וזה רק בטוי.
אמש, אוי לדור שאת רבה רפורמית, שאי את יודעת צערם של ת"ח מזרוחניקים..
מיימוני, הזכרת לי סיפור של קישון שהוא פגש ד"ר וברכו: "שלום דוקטור!", והאיש נעלב וסירב לדבר עימו. כשבירר נתגלה שבאותו מחוז נהוג לברך כך כל אדם, וברכה לד"ר אמיתי היא מספר משפטים...
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2013 22:07 |
|
| |
אחי כולם היו צריכים להבין? איך להבין כשהוא כותב שהתגלה לא אצלו, אלא בבית מדרשו, אגב איך אתה מתרץ את המגיד? של ר י"ק ושל אחרים?
חסיד סיפר בהתלהבות שהרבי שליטא כל לילה עולה על הגג ולומד סודות מה' בכבודו . שאל הליטאי -בשביל מה הוא צריך לעלות על הגג בשביל זה? תראה אני ניסיתי להסביר לך בצורה טבעית- ואתה רק ניסים אתה מחפש.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2013 23:55 |
|
| |
חסיד אמיתי רואה בכל דבר טבעי נס גמור .
כי גם הדברים בטבעים הם נס מאיתו יתברך .
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2013 00:14 |
|
| |
חסיד אמיתי @#$%& את השכל
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2013 00:51 |
|
| |
אח
אכן חשבתי גם על הסיפורון הזה של קישון כשכתבתי מה שכתבתי. עיין גם ב"עין כמונים" (או: השועל בלול התרנגולות) על חלוקת התואר "מהנדס" בעין כמונים.
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2013 01:37 |
|
| |
| אחרחוק כתב: |  | אמש, אוי לדור שאת רבה רפורמית, שאי את יודעת צערם של ת"ח מזרוחניקים..
|
|
[אחרחוק,
בדיוק להיפך - אני לא רק יודעת, אני אפילו מרגישה אותו על בשרי ממש (כאשר הם מצערים אותי)...
ולגבי שאלת האשכול - קיבלתי באישי הגדרה זו: "מהו הגבול לכבוד חכמים? הגבול שהם קובעים בהתנהגותם שלהם."]
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2013 08:07 |
|
| |
לא המקום מכבד את האדם אלא האדם מכבד את מקומו .
איזהו מכובד ? המכבד את הבריות ....
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2013 09:12 |
|
| |
| אמשלום כתב: |  | יש לי ידיד נשרף שתמיד מהדר בהשמטת תואר הרב מרבני המזרחי [פשוט מזעזע - כמה שנאת חינם! כמה זלזול בכבוד תלמידי חכמים! אדם מקדיש חייו ללמוד וללמד תורה ומנהיג קהילה יהודית, שהסמיכה אותו להיות לה רב (ולעתים גם פוסק), והנה קם לו מישהו שהחליט שאיש זה אינו ראוי להתקרא "רב"! למה? ככה. כי צבע הכיפה שלו לא מוצא חן בעיניו, או כי בבית הכנסת שלו מתפללים בנוסח טיפה שונה. עד לאן עוד נתדרדר? פשוט נורא ואיום!(מילא, אם היה מדובר ברב/ה רפורמי/ת או קונסרבטיבי/ת....)] |
|
שמעתי אבל, שכאשר יש סיכוי לרתום את אותם ראשי ישיבה לטובת תקציבים לישיבות החרדיות, לפתע נוספת האות ב' לקידומת ר' בה היו זוכים לפניכן, ואכמ"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2013 09:31 |
|
| |
ירוחם,
רק באתי ליישב את שאלת מיימוני (האם מותר לשקר ולומר שנגלה מהשמים) על הראב"ד.
הראב"ד כותב "רוח הקודש באה לבית מדרשינו ואמרה X". באו הפרשנים והסתפקו, האם הכוונה לרוה"ק ממש, כפשוטו של מקרא, או לעיון ודביקות ועמל התורה המסמלים בדרך מיסטית כל שהיא רוח הקודש?
במידה והוא רק התכוון למשהו שמסמל רוה"ק, אם אפשר להוכיח או להסביר את תוכן דבריו באופן שהוא לא יצא שקרן, שוב אין כאן שקר!
לגבי המגיד של הב"י, זכור לי שהרב עקיבא יוסף שלזינגר בספרו 'בית יוסף חדש' מוכיח שהב"י לא פסק בשו"ע כדברי המגיד. (אם כי לא ממש הבנתי מה זה קשור לעניינינו)
תוקן על ידי אחרחוק ב- 01/07/2013 09:32:50
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2013 09:34 |
|
| |
מואדיב, אני תמיד שואל את עצמי, אם כזה כבוד מגעיל שמספקים לתורמים, למה שלא יתחילו לקשור כתרים למדינת ישראל עצמה? גם היא תורם גדול מאוד (אולי יותר מכולם..) וגם היא לפעמים עושה שרירים...
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2013 09:49 |
|
| |
ביחס למדינה קיימות שתי תשובות הראשונה שאסור להכיר בה בעקרון, ושנית שהכסף שהם נותנים הוא בעצם שלנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2013 11:58 |
|
| |
| אחרחוק כתב: |  | מואדיב, אני תמיד שואל את עצמי, אם כזה כבוד מגעיל שמספקים לתורמים, למה שלא יתחילו לקשור כתרים למדינת ישראל עצמה? גם היא תורם גדול מאוד (אולי יותר מכולם..) וגם היא לפעמים עושה שרירים... |
|
לחלוק כבוד למדינה כמו לגביר אי אפשר. יש למדינה סמארטפון לא כשר.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2013 12:17 |
|
| |
שלושה טורים של תוארים בכתובה אחת ולחתן אחד, ולא לכל השכונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2013 12:34 |
|
| |
נישט אתה מעורר פמיניסטיות מריבצן.
|
|
|
|