בית פורומים פרחי מיאמי Miami Boys Choir

Out of the Box (מכביטס 2) - סיקור

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/6/2013 22:41 לינק ישיר 
Out of the Box (מכביטס 2) - סיקור

אידי | פורום פרחי מיאמי החדש

אז אחרי שנה+ שאני מבטיחה את הסיקור הזה, הנה הוא מגיע :)
אתם מוזמנים לקרוא, לשפוט ולהביע את דעתכם!

1. Come Back
עיבוד - ג'וליאן (חיים) הורוביץ.
פתיחה מעולה, אותנטית, מגוונת, עשירה ומבטיחה.
הסולן - נואי ג'ייקובסון - הוא המתאים ביותר שיכול להיות... שירה "דרומית" חמה, עם אוריינטצייה "בלוזית".
שיר סוחף, עיבוד מצויין, מצלצל ואותנטי. ניכר שהמעבד מתחבר לסגנון.
ממש אפשר לשמוע את הדהודי הקריאות של המולדת מרחוק...
קצת-קצת יותר מדי חזרות על המעברים, אבל לא נורא, כי כמו שאמרנו - השיר יפהפה.
שכוייח, ג'וליאן.

2. כשהלב בוכה (שמע ישראל)
עיבוד - יונתן שפע!
כן, לא טעיתם, זה הפאלסטו המוצלח שלנו. (של המכביטס, זאת אומרת D: ) מסתבר שידיו רב לו גם בעוד תחומים, חוץ מאשר בשירה מקצועית ומעולה.
ובכן, בואו נבחן איך הוא מתמודד עם העיבוד של השיר, שאם נהיה כנים - לא בדיוק מדובר ביצירה גדולה, לא מבחינה ספרותית ולא מבחינה מוזיקלית; יונתן קיבל לידיו חומר גלם קשה לעיבוד.
ככה:
הפתיחה דווקא מרשימה בהחלט. הרבה קולות רקע (כולל פאלסטו ;)), וזה לא מובן מאליו.
הסולן לרוב אורך השיר הוא ג'וש ג'יי הזכור לטוב מ"המלאך הגואל" של Voices from the Heights, וכאן הייתי רוצה לשים דגש על נקודה שנשמטת לפעמים ממעבדים - איכות הקול. כלומר - מאפייני הקול.
הקול של ג'וש (יפהפה לכשעצמו) מאופיין באיכויות עדינות, מרגיעות, מעודדות, רכות.
השיר "שמע ישראל" (איזה תמליל מטופש, אוח) מבטא ייאוש, קריאה נואשת: "עשה שייגמר, כי לא נותר בי כוח".
במילים אחרות: הסולן נשמע "מעודד", בעוד השיר אמור להישמע נואש. סוג של חוסר קורלציה שהרבה מעבדים נופלים בה. מצד שני, השיר אווילי כל כך שקשה למצוא סולן עם האיכויות המתאימות. מילא, במקום זה ג'וש מעודד אותנו...
קרשצ'נדו יפה בבית הראשון לקראת "הנשמה זועקת", אבל אח"כ הזעקה נחלשת משום מה. לאחר מכן יונתן די נצמד לעיבוד "מוזיקלי", יותר מאשר לעיבוד "עם אמירה" - אם כי ניתן למצוא "אמירות" פה ושם. 
בפזמון האחרון יונתן החליט כנראה לאמץ את הערתו של פסנתר כנף (עזבו שלא הסכמתי איתה...) על כך שסולנים ישראלים יתאימו יותר לשירים ישראליים, ולוקח לידיו את הסולו בביצוע ישראלי לתפארת ("הנשמה זועקת... יפה יונתן!).
יש לציין שמבחינה מוזיקלית העיבוד בהחלט בסדר, ואפילו מצויין.
הסיומת, כמו הפתיחה, חוזרת ל"אמירה". אפשר לשמוע את השקיעה הנואשת למצולות הייאוש - - -

3. יבוא
לא.
לא זה.
לא אהבתי.
למה לעשות את זה דווקא לשיר החביב עלי?! :'(
עיבוד דל, אין פתיחה, אין סיום.
פה ושם יש קטעים אינסטרומנטליים נחמדים שמבוססים על העיבוד המקורי, אבל לא יותר מ"נחמדים" ובלי שום השוואה לשיר המקורי הסוחף.
דייויד בלוק - הסולן עם הפוטנציאל האגדי - נשמע כמעט ישנוני בהתחלה, אם כי יש לציין שלקראת הסוף הוא מתעורר קצת. בכלל, הוא צריך למצות את עצמו בטון קצת יותר גבוה. בהרמוניה ניתן לזהות חוסר קורלציה בין האיכות ה"כבדה" והרצינית של ג'וליאן ל"יבוא" המתאפיין בחיוניות, סחיפה וזרימה. אמור להתאפיין, בכל אופן. אוף, זה נשמע כל כך "על סף סחיפה" (התכוונתי, כמעט סוחף...), אבל לא מצליח להגיע לזה.
גם המיקס לא משהו בכלל.
לפי דעתי, השיר הזה הוא הגרוע מכל השירים באלבום. אולי דווקא בגלל הפוטנציאל שלו כשלאגר רציני.
אררררררררררר

4. When You Believe
עיבוד - עמנואל שליו.
איי, זה שיר. זה שיר!
לשמוע 30 פעם ברצף, ופשוט להתעמק ברבדים ובמשמעויות.
השיר מתחיל בתיאור גלות מצרים. כשהסולן (ג'פרי ריטהולץ) מתחיל לשיר "לילות רבים התפללנו, בלי הוכחה שמישהו שומע...", שומעים את הלילה, את הירח, את העבדים המנסים לנוח בשדה מעבודת הפרך ואת החרדה ברקע.
עם זאת, ג'פרי לא מוותר: הקול שלו - הדומה לפרפר: עדין, מקסים, ממריא ופורש כנפיים - מסמל את התקווה שצומחת מתוך החושך, את האמונה הכל כך שברירית אך גם כל כך עוצמתית: "יכולים להיות נסים, כאשר אנחנו מאמינים!"
עם זאת, עדיין שומעים את העם עמל, ואת הנוגשים ברקע. קול פרפר התקווה של ג'פרי נותר די בודד באמונתו בשלב הזה.
כשהשיר מדבר על "זמנים של פחד" - שומעים את הפחד! צמרמורת. ואז, מתוך החושך הגדול, כאשר ג'פרי מדבר אל העם אך העם לא מסוגל לעכל את התקווה, מקוצר רוח ומעבודה קשה - קורה פתאום הנס: הים נבקע לשניים.
אפשר לשמוע את העם המום: המוזיקה משתתקת, והעם (שומעים בעיקר את ארי לואיס) ממלמל, עצור נשימה ועדיין לא מעכל את גודל הנס: אשירה לה' כי גאה גאה!
אפשר למשש את יראת הכבוד.
לאט לאט העם מתעורר מהתדהמה, וברגשות הודיה פורצים בתופים ובמחולות: אשירה לה' כי גאה גאה! מי כמכה באלים ה'!
ואז, העם סוף סוף קולט ומפנים את המסר שג'פרי ניסה כל הזמן להעביר לו, והוא (העם) פורץ - כאיש אחד בלב אחד - בפזמון שעד עכשיו הושר על ידי ג'פרי בבדידות מזהרת: יכולים להיות נסים, כאשר אנחנו מאמינים! למרות שהתקווה שברירית, קשה להרוג אותה! קול התקווה של ג'פרי - שברירי, אך קשה להרוג אותו (את הקול) - מצטרף עכשיו בקול שני לעם השר: סוג של הקלה, על כך שסוף כל סוף הגיעה הישועה והעם נוכח בה בעיניו.
"אתם תצליחו - כשתאמינו", מסיים ג'פרי עם המוטו, והעם עונה כנגדו בהסכמה: אכן, בעינינו ראינו. "אשירה לה', כי גאה גאה".
שיר מפעים, עיבוד מושלם, אמירה ממשית.
וואו.

5. מודים
עיבוד - דיק שרון.
עיבוד מעולה.
העיבוד לוקח את השיר למקום מאוד מחובר לטבע: הודיה לה' על כל הטוב שברא בעולם.
השיר פותח עם סולו של חנינא, שיש לו איכות "מחוברת לאדמה", יציבה, נטועה.
לסולן הממשיך - נחום ג'ואל - דווקא יש איכויות רעננות מאוד, "של גשם".
מה שמתקבל כששני אלה שרים פה, זה הגשם המשקה את האדמה, ועל רקע העיבוד שנותן תחושה ותמונה של טבע - מה הפלא שאנחנו מרגישים כל כך קרובים ומודים לה'?

6. Keep Your Head Up
עיבוד - מייק בוקסר.
עיבוד מוזיקלי מוצלח, קליל אך עשיר. אפשר להגדיר אותו כעיבוד רענן, והוא מתאים מאוד לקול המרענן של הסולן - נחום ג'ואל.
הסולן, כאמור, גם הוא בחירה מוצלחת, ממריץ את המאזינים לזכור ש"אחרי הגשם - תבוא הקשת", אז לא להיבהל, ולהחזיק את הראש מעל המים.

7. הבט
עיבוד - מייק בוקסר.
שיר כבד, מעיקרו. (אייבי רוטנברג!)
העיבוד מעיק, בהתאמה לאופי השיר.
ניתן לזהות קטעי קרשצ'נדו (=התחזקות השירה), פיאנו (=שירה שקטה), ספורצנדו (=הדגשה פתאומית של צליל) ועוד כל מיני סגנונות, שמגוונים את הרצף.
הסולנים פה הם המתופפים שבחבורה:
הסולן הפותח הוא מאיר שפירו, בריטון. האיכויות שלו כבדות, ומתאימות בדיוק לשיר הזה בשביל לבטא את קושי הגלות. עם זאת, יש לו בקול משהו מאוד בראשיתי וטהור, ואפשר לראות בכך את האמונה התמימה בקב"ה, למרות כל הצרות - "ובכל זאת שמך לא שכחנו"...
אחריו אנחנו זוכים סוף סוף לשמוע את מורדי פרוס (דקה 2:48, ותודה לרחלי) - אולי המכביטס יואילו סוף סוף להכריע מה סוג הקול שלו, אחרי שטענו שזה אחד מסודות היקום...
בכל אופן, יש לו קול טוב. אני מתכוונת, קול שמביע טוּב. משתתף, אוהד. כסולן, הוא תומך פה בעם ישראל בשעת הצרה - או אולי דווקא בקב"ה, סגנון "Father Don't Cry"...
ברקע יש "נצנוצים" של ג'וש ג'יי עם הבריטון הרך והמתוק שמוסיף צבע מעודד - "אל תתייאשו" - ושל נחום ג'ואל, עם איכויות "עוף החול" שלו. עם ישראל חי.

8. ראו בנים
עיבוד - ארי לואיס!
איזה כיף!
איזה יופי של עיבוד!
קצב מזרחי-לייט סוחף ומלא. השריקה מוסיפה מאוד.
ברי רוזנברג פותח עם הבס החם שלו, והוא מסלסל איתו כמו שצריך :)
ארי לואיס מבצע את הקטע הגבוה, וגם הוא מסלסל לא רע.
תגידו, רק לי זה נשמע שבדקה 02:32 - ה"מי כמכה" השני - עד דקה 03:05 מייקל מחליף את ארי? זה לא כתוב על העטיפה, אבל משום מה נשמע לי ככה. כלומר, בעיקרון הקול שלהם דומה, אבל למייקל יש צבע חם יותר. מעניין.
בכל אופן, השיר הזה תמיד נגמר לי מהר מדי - - -

9. Miracle
עיבוד - מייק בוקסר.
על השיר הזה כבר הספקתי להתפלסף באריכות כשיצא הקליפ. אמנם זה היה יותר על החלק הויזואלי מאשר על המוזיקה, אבל אחרי שראינו את הקליפ הוא כבר רץ בראש כששומעים את המוזיקה - ככה שאי אפשר להפריד :)
ומכיוון שאנחנו בכל זאת מסקרים פה את המוזיקה, אז:
העיבוד בלי ספק מוצלח מאוד.
לנואי ג'ייקובסון יש קול קל, שנכנס בלי בעיה לקצב מהיר.
ג'פרי (קול התקווה, זוכרים?) מבטא גם פה את העידוד: "כנגד כל הסיכויים, אין צורך לדאוג, אין צורך לבכות - הכוח שלי לא בא מבני אדם!"
מייקל גרינברג, עם הבריטון העמוק שלו, נותן את המימד הרוחני העמוק כשהוא מספר על כך ששמונה הוא מספָּרו של הנצח, המבטא את מה שלמעלה מן הטבע. 
ג'פרי חוזר: "האם אתם מאמינים בניסים???"
וארי לואיס ויונתן שפע חוזרים בדבקות: נס. נס. נס. נס....

השיר מוקדש לזכרה של ג'ודי גרינברג, ומתוך כבוד לאותם המחבקים את החיים, על אף כל האבחנות. בהוקרה לאנשים מכל העולם שנרתמו לקמפיין ה"Miracle Match" (התאמה נסית) להלחם במחלה הקשה.
אינפורמציה נוספת על הקמפיין - www.makesomemiracles.com 

אגב, גם בקליפ חנוכה של שנה אח"כ - Shine , שגם הוא מדבר על הקמפיין הנ"ל - הסולן הוא ג'פרי, וגם שם פרשנתי על קול התקווה... מסתבר שהמכביטס עומדים על איכות התקווה שלו. אני בעד!

10. קול ברמה
עיבוד - אד בויאר.
עיבוד מעניין, לא שגרתי.
מייקל גרינברג פותח את השיר עם הבריטון החם שלו, שמבין ומשתתף בצער הבנים מצד אחד, ומעביר להם את מסר החיזוק מרחל, מצד שני.
יונתן שפע מביע את הבכיה של רחל בטנור הכינורי שלו.
סולן אורח - המלחין, שמחה ליינר...
רחמנות, תזכירו לי שאסור לשמוע את זה באמצע האוטובוס: לא נעים להתפרץ בצחוק באמצע שומקום, כאשר הרגל (רגל!) מתבקשת שלא לבכות(!) - "מנעי קולך מבכי, ואת עינייך מן דמעה - ואת רגלי(!) מבכי(!!), נאום ה'!"
יודעים מה, בואו נלמד זכות:
הרי הנשמות בדורות האחרונים - קרי: דורותינו אנו - נמשלו לעקב, "עקבות משיחא" (תניא פרק ב).
על דרך זה, אפשר לפרש את הבקשה כ"למנוע את עמי מלבכות"...
:)
אז עכשיו, ובפרט לאחר שהמכביטס (ככה אומרים) התנצלו על הטעות, אפשר לישון בשקט - עד הפעם הבאה שנתקלים בשיר באמצע האוטובוס - - -
בכל אופן, חוץ מהקוריוז המשעשע הזה - השיר באמת יפה.
ותסלחו לי, לא התאפקתי מלצחוק עוד פעם - - -

11. Never Say Never
עיבוד - טום אנדרסון.
עיבוד נחמד. שונה מהסטנדרט המכביטסי הרגיל.
הסולן - דייויד בלוק, טנור שני. הקול של דייויד נחוש מאוד, לא מתפשר, לא מוותר, לא נכנע ולא מקבל הקלות - ובמילים אחרות, never says never.
הכינורות של יונתן שפע ברקע (דקה 02:12-02:18) יפים מאוד.
אפשר לזהות את חנינא בהרמוניות של "up-up-up", דבר שהוא סוג של אוקסימורון (ניגוד), כי הקול של חנינא, כזכור, מחובר לאדמה - וכאן הוא אומר דווקא "up". שילוב מעניין, שהתוצאה שלו היא התרוממות יציבה.

ואם נתמצת את כל מה שכתבתי פה בשלוש מילים, אז הנה הן: אלבום מוצלח ביותר.
מכביטס -  .

תוקן על ידי אידי ב- 12/07/2013 02:00:17

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2013 00:07 לינק ישיר 

יואווווווווווווו אני כל כך מתרגשת!!!!
אפילו לפני שאני קוראת את הסיקור הזה (שהוא בטח מדהיםםם!!) אני שיא המתרגשת !!!
אידי, מממש ממש תודה D:

אני אגיב אחרי שאני אגמור לעכל שכתבת את הסיקור (((-;

תוקן על ידי RA248 ב- 01/07/2013 00:39:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2013 00:28 לינק ישיר 

אידי-
סיקור מיוחד במינו!
אפשר לכתוב סיקור לסיקור?:)
לגבי השיר הראשון השני והשלישי- דעתך דעתי - אהבתי את הע' במעמקים...
לגבי יבוא הו! נשמתי לרווחה... אפשר לגלות?:)
לגבי יכולים לקרות ניסים- האמת... שכך:
עד הסיקור הזה איך שהרשימה הגיעה לשיר הזה- המחשב מיד נלחץ "נקסט"... זה הי'ה נראה לי שיר משעמם להחריד ש... רק להעביר אותו טוב כמובן חוץ מהפעמים שלא הי'ה לי כוח... ואז כבר הקשבתי. כבר אז הבנתי שהשיר מבוצע בצורה מיוחדת אבל עדין... חוסר הבנת המילים הפריע לי. עכשיו קראתי את הסיקור ושחזרתי את השיר בראשי. אז- כן!!! אידי!!!! את חיבת להוציא בזה תואר:) אני משחזרת בכל משפט את השיר בקטע המתאים ומתלהבת! לא ידעתי שזה שיר כזה יפה! אידי ראית איפה שהוא תרגום לשיר הזה? כשמסבירים את זה פשוט מקפיץ אותי.
האמת- אני מבינה אנגלית, אבל בשירים חדשים שאינם של מיאמי- כשאין לי את המילים מצורפות בעסקת חבלה לשירים- אז אני מוותרת על התענוג. אין לי כוח ללכת ולהבין שפה של בן אדם שבולע את המילים ומשאיר להן בקושי כמה רמזים... אז עד שאין לי את התרגום ביד אני לא טורחת להקשיב, חוץ מהקליפים, ועוד שירים- יובא בהמשך בע"ה.
מודים- ככה. לפי התיאור שלך, המלבב בהחלט, זה נותן טעם חדש ויפה לשיר אבל אני אישית לא ממש נמשכת לשירים אהמ... שקטים...
לגבי הבט- איך אמרת במדויק? "האיכויות שלו כבדות, מתאימות לשיר" נכון!  אבל זה פשוט מעיק... מה שכן- הביצוע והעיבוד בהחלט מושמים, פשוט השיר כבד, לאוהבי הסגנון...
ראו בנים- וואוו, וואוו! השריקה הזו מקפיצה את השיר וכמעט גם את המאזינים... מתאים לשמחות! משהו חדש ולא מוכר שמהתחלה ניכרת איכותו וטיבו.השריקה בהתחלה פשוט לוקחת את השיר קדימה- מה שגם את הסכמת איתי...שיר מדהים ומיוחד ברמות שלא פוגשים הרבה.
ניסים! אוהו!!!!! אני מצדיעה לקליפ... קשה לי לדעת שיש קליפ ורק לשמוע... מתאים לנסיעות- לאמפי שלוש הישן שלי שנותן לי רק לשמוע ולהיזכר בקליפים... לפחות עלי'הם אני חורשת כך שהם נחרתו במוחי. לפחות...
קול ב-ר-מה
הו...:) הצחוק לא עוזב אותי גם עכשיו...
בכל הסיקור אני רציתי ללכת ולשמוע את השירים ב"ליב" אבל מתוך עצלות הסתפקתי בשיחזור ממגירות המוח (הרעננות, ברוך ה'.:) אבל איך ששמעתי- התפרצתי בצחוק וקמתי לחזות ברגע הזה...אז אני כותבת וצוחקת... הוי, לפחות הם התנצלו... גם משהו...
אידי- בניגוד להמלצתך, אני דווקא הולכת לשמוע דווקא את השיר הזה בנסיעות, לגוון את הנסעה המשעממת והמעיפת לרוב במשהו לא שגרתי שיקפיץ ויעורר אותי... והי'ה זה שכרך:)
NEVER SAY NEVER
שיר מדהים! כיפי, קצבי וזורם, משהו שאני אישית אוהבת דווקא מהאוזניות על הפוליום הכי גבוה שלא מחריש את האוזנים (לא אני לא מהמתאבדים ששמים על הכי גבוה ומה שיצא יצא...:) וזה מרגיע אותי אחרי יום עבודה קשה וכו'.

אידי- פשוט אהבתי את הסיקור, כל מילה במקומה, יש לך יכולת מוזיקלית טובה- אני לא היחידה שאומרת לך את זה כמובן, אבל האמת לא מתקהה עם השנים והאמירות, נכון?
תודה אידי- גם על ההשראה...:)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2013 01:23 לינק ישיר 

טוב אחרי שקראתי (ועיכלתי ;-) ) הרשו לי להגיב:

-קודם כל, מיותר לציין שהסיקור פשוט יפה, מפורט, מושקע, כתוב וערוך בטוב טעם ובמקצועיות מוזיקלית שאין כמוה (עדיין לא הבנתי מה זה קרשצ'נדו ואיך הוגים את המילה הזו אבל נזרום.. ;-) ) אידי קבלי ליייק ענק!!!!!

- Come Back אחלה פתיחה לאלבום..השיר באמת חמוד מזדהה עם כל מילה! אחיין שלי בן 4 ממש אוהב את הקטע של ה"פלללה " בהתחלה..הוא תמיד צוחק מזה D:

-שמע ישראל- הוא כ"כ שיר נ-ש-מ-ה כמו כל השירים של המכביטס וזה בעיקר מה שהופך אותו לאחד השירים היפים!! בפעם הראשונה כששמעתי שיונתן שפע שר עם מבטא התגלגלתי מצחוק!!! זה היה ממש חמוד יפה והעיקר ישראלי!! ;-) אהבתי את הניתוח שלך על הקולות שלהם..

-"יבוא" דווקא שיר חמוד..כן הוא השיר הכי פחות יפה שלהם מהאלבום הזה אבל הוא חמוד..לא יודעת למה אהבתי אותו..(:

-When You Believe אחד השירים!!!!!!! כל מילה שתיארת אותו נכונה!!!!!! הוא שיר כל כך מרגש! בכלל, כשג'פרי סולן- השיר פתאום מקבל צבע וחיות..הוא שר את השירים בצורה כ"כ מרגשת שאפשר להזדהות עם כל מילה שהוא שר..ג'פרי הוא סולן עם נשמה!! באמת המכביטס מכירים בערכו- הוא אחד הסולנים המרכזיים שם..
אני לא אשכח שפעם הייתי צריכה לפתור תרגיל מסובך וקשה במתמטיקה (כמה שאני שונאת ת'מקצוע החופר הזה!!!) ובדיוק שמעתי את השיר באוזניות ובהתחלה של השיר כשהוא מתאר את גלות מצרים והקושי והכל לא הצלחתי לפתור ואז בפזמון האחרון כשהוא אמר There can be miracles when you believe הצלחתי לפתור..איך התלהבתי מזה..D:
בקיצור, אחלה שיר!!

-מודים- שיר מתוק!!!
אהבתי את הניתוח על הקול של חנינא שהוא "אדמה" והקול של נחום שהוא "גשם" חחחחח ממש נכון!!!!

-Keep your head up- שיר חמוד ממש!!!!!!! שיר שמעודד כשקשה לפעמים..כמו כל השירים של המכביטס D:

-הבט- העיבוד כ"כ אבל כ"כ יפה!!!! אני לא שומעת את השיר הזה הרבה כי אני ברגיל לא אוהבת שירים שקטים אבל כשאני כן מתחברת למוזה של השירים השקטים הוא אחד היפים!! עיבוד פשוט יפה!!

-ראו בנים- וווואו לא ידעתי שהעיבוד הוא של ארי!!! אני ממש אוהבת את השריקות והסלסולים של ברי פשוט יפים! בכלל, אני ממש אוהבת את הקול של ברי יש לו בס חם ויפההההההההה!! ולא נראה לי שמייקל שר שם- תשימי לב שלארי יש ש' שורקת כזאת, וגם למייקל יש קול יותר עמוק משל ארי..בכל אופן שיר יפה!!

-Miracle- וואו. אחד השירים ואחד הסיקורים ;-)
השיר הזה פשוט יפה במיוחד הסולואים של ג'פרי- כבר ציינתי את זה שהוא שר מהמם, נכון? ;-) 
(במקרה, או שלא, אני שומעת עכשיו את Shine..) בקיצור השיר הזה תמיד נוסך תקווה ..אני פשוט אוהבת את השיר הזה!!!!!!!

-קול ברמה- גם כן אחד השירים.. ;-)
וואי עכשיו כשאני כותבת , אני רואה שאני ממש אוהבת את כל השירים באלבום הזה..D-;
 זה השיר המרגש ביותר שאי פעם שמעתי!!! כמה פעמים שבכיתי בשיר הזה..אני באמת מרגישה כמו רחל אמנו ;-)
בקיצור ממש אהבתי את הסיקור שלך לשיר הזה- הוא ביטא את כל מה שאני חושבת על השיר הזה!!! תודה ;-)

-Never Say Never- לא יודעת למה, אבל דווקא על השיר הזה יצאו הרבה אנשים..רק בגלל שהוא של ג'סטין ביבר? מה, חדש לכם שהמכביטס לוקחים שירים של גויים? וחוץ מזה, בשיר הזה היה קטע ראפ שהמכביטס הורידו..וד"א ההגדרה ההלכתית לשיר באנגלית שמותר לשמוע זה: אם הזמר יהודי, המילים טובות ולא גסות, הלחן לא מעורר כל מיני יצרים שליליים אז ככה שאת השיר הזה אפשר לשמוע...
אבל גם השיר הזה בגדול מאוד יפה קצבי וגם מעורר תקווה מבחינת המילים (וואי חפרתי על זה אבל מה לעשות זה מה שאני חושבת ;-) ) 

בגדול אפשר לסכם אלבום מושלם וסיקור עוד יותר ;-)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2013 21:41 לינק ישיר 

ומה איתי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2013 19:43 לינק ישיר 

ומה איתה? 
--
רחלי - ריגשת אותי :)
תדעי שיש לך יד ורגל בהשלמת הסיקור סוף סוף, כך שגם אני חייבת לך  :)
אהבתי את ההשגחה הפרטית ב there can be miracles ! :)
אגב - בעניין come back - זה השיר שהתאמנתי איתו (לא בתכנון מראש... ככה "נזרם לי"...) על זיהוי קולות ספציפיים בתוך המקהלה. 

תמרור - אם גיוונתי לך שעמום בנסיעות... אז אכן היה זה שכרי
יעזרו לך המילים לשירים שלהם באנגלית? אם כן... זה בשבילך, מתוך האתר שלהם :)
http://www.maccabeats.com/resources/lyrics/

אילו סיקורים מפורטים! אני רואה שהמכביטס מוציאים מאנשים הרבה מלל :) :) :) 
ותודה לכן על המחמאות!! 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2013 21:12 לינק ישיר 

אוי אידי... אחלה סיקור.........

גבוה מידי בשבילי..
היה תענוג לקרוא למרות שלא שמעתי נראלי אף שיר מהדיסק הזה..... וזה די בעיה....

רחלי- מבסוטה???!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2013 23:13 לינק ישיר 

תודה שירה!
אבל איך זה שלא שמעת את הדיסק...? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2013 16:14 לינק ישיר 

אידי- אני שמחה שיש לי יד ורגל בהשלמת הסיקור.. (:
         ושוב תודה הסיקור באמת יפה!

שירה- אין יותר מבסוטה ממני  D-; 
          ו---מכתש בהשכלה שלא שמעת האלבום!!!! יש אותו ביוטיוב תכתבי בעברית "מכביטס מחוץ לקופסא"                 ותמצאי את זה..האנה עריבה (-;

ותמרור- איזה סיקור על סיקור יפה!!
              אני כל הזמן, על כל שיר (בעיקר שירים באנגלית- מיאמי, מכביטס וכו') מסתכלת במילים!! אני לא יכולה לשמוע שיר בלי לדעת מה המילים שאומרים שם! ואם יש מילה שאני לא מבינה אני מתרגמת אותה..ככה גם אני מרחיבה את אוצר המילים שלי באנגלית וגם מספקת את הסקרנות שלי לדעת מה המילים בשיר ((-;

לגבי מודים- הוא לא שיר כזה שקט..הוא שיר שההגדרה שלו היא- לא לשמוע אותו כשנוהגים כי אחרי זה תירדמי על ההגה..(-; (לא אני המצאתי את ההגדרה- קראתי אותה פעם באיזה סיקור באנגלית על האלבום הזה..)

הבט- באמת שיר כבד (אבל יפה!!), מה לעשות זה מתאים לתוכן השיר כמו כפפה ליד..בקיצור זה עניין של סגנון כנראה..

ראו בנים ו-Miracle-שירים יפים וגם מה שכתבת עליהם (-; באמת השריקה מקפיצה את השיר..ואם כבר מדברים על שריקות של המכביטס- גיסתי שמעה את ה-Rosh Hashana Card ופשוט היתה בשוק שזה ווקאלי!! מסתבר שהמכביטס טובים בשריקות.. (-; 

קול ברמה- להגיד לכם ת'אמת- אף פעם לא צחקתי מהשורה של "ואת רגלי מבכי"..בחיים לא התייחסתי לזה..כאילו בפעם הראשונה ששמעתי-גיחכתי על זה אבל אף פעם לא צחקתי מזה..טוב אולי זה בגלל שאני לא שומעת כ"כ הרבה ת'שיר הזה (:

Never Say Never- באמת שיר כיפי וזורם אהבתי את ההגדרה ;-)

בקיצור תמרור- אחלה של סיקור על סיקור :)

תוקן על ידי RA248 ב- 03/07/2013 16:12:58

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2013 17:06 לינק ישיר 

אוהו תודה! תודה על התגובות המחממות ומשמחות!

אידי- נכון, זה באמת גורם לנו לשפוך הרבה מלל... טוב, לפחות לא לחינם
לגבי המילים- איך ידעת שזה בדיוק מה שאני צריכה? טוב, איך לא תדעי? תודה! הסתכלתי ברפרוף אבל כשהגעתי ליכולים לקרות ניסים נעצרתי וקראתי מילה מילה שורה שורה...
פעם לא ידעתי על מה הוא מדבר אבל אחרי שכתבת הבנתי את הפוטנציאל הגלום בו אז הי'ה שווה ! כי זה- תסכימו איתי- קצת מעצבן לקרוא אותיות קטנות באנגלית, אבל השיר הזה שווה!!! הוא באמת שיר יפה! תודה! הארת את עיני- יש לך עוד הרבה שכר, לא רק על זה:)

שירה- גם אני פעם לא שמעתי אותם... לא נורא, אנחנו בכל אופן בפורום של מיאמי:) אבל הסיקור של אידי באמת מנגיש את השירים ללב! וגם של רחלי- שבלעדי'ה לא הי'ה הסיקור שלם:)

רחלי--- הנה זה הגיע

אז גם את כמוני? אני יכולה לומר על עצמי שהרקע לאנגלית היותר גבוה שלי הגיעה מהשירים של מיאמי, שישבתי והעתקתי לוורד ותרגמתי כל מילה שלא הבנתי (אז זה הי'ה רוב השיר:) וזה הי'ה מתיש אבל שווה!  ככה גם נהנים מהשיר- כשאת מבינה אותו מילה במילה זה עולם אחר לגמרי! אני מרגישה פתאום שיכת לעולם הגדול, פותחת אופקים... טוב נגמור פה את ההתפלספות...:)
טוב יש לי שאלה אבל נדחה אותה לאשכול המתאים בע"ה (רק שלא נשכח:)

מודים חה איזו הגדרה חמודה למודים... אהבתי:) איפה שמעת אותה?

הבט- נכון זה ממש מתאים לשיר רק שבד"כ כשאת באמצע פעילות או אפילו סתם כך באמצע החים זה תלוש כזה
לשמוע שיר כזה... אבל כשאני נוסעת אני יכולה לשמוע אותו כי אז הוא מתאים... בע"ה

ראו בנים - נכון? השריקה ממש מקפיצה את השיר! העברתי לחברה שלי שירים והתיעצנו- מה היא רוצה וכו', לא על כל השירים היא אמרה כן... היא יותר אוהבת שירים מקפיצים (בצדק:) אתן בטח מבינות לבד שאת הבט היא הורידה מהלקסיקון... אבל אני לא יכולה לתת לה את הסיקור של אידי ורחלי על רגל אחת אז החלטתי לוותר לה...:) אבל איך שהגענו לראו בנים אמרתי לה- זה נכון? והעברתי לה בלי לשאול.. היא ענתה כן, אלא מה? כרטיס ראש השנה? אני לא בדיוק הבנתי, מה הוא כזה קצר? דקה בקושי! על מה הם מדברים שם? אשמח לקבל סיקורון... סתם:)

מנעי רגלי מבכי- באמת? אי לא כל כך שמתי לב אליו... את שמת לב? הבנתי שמשהו התקשקש שם אבל לא הבנתי מה... עד שבא הסיקור והעמידני על אחת...

NEVER SAY NEVER ההדים ישר מתנגנים לי בראש- NEVER, NEVER, NEVER NEVER ....
תודה! אני שמחה לשמוע, גם אני אהבתי

תוקן על ידי תמרור25 ב- 03/07/2013 17:52:52

תוקן על ידי תמרור25 ב- 03/07/2013 17:54:02

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2013 21:24 לינק ישיר 

RA248 כתב:

מכתש בהשכלה
אימצתי את הביטוי :)

לגבי מודים- הוא לא שיר כזה שקט..הוא שיר שההגדרה שלו היא- לא לשמוע אותו כשנוהגים כי אחרי זה תירדמי על ההגה..(-; (לא אני המצאתי את ההגדרה- קראתי אותה פעם באיזה סיקור באנגלית על האלבום הזה..)

רחלי, הריני להציע בזאת שתפתחי אשכול שתקראי לו "אשכול המה-שמצאתי-על-המכביטס-ברשת", וככה נרוויח כולנו - אנחנו נחזה בכל הדברים המעניינים שאת מוצאת, ולך הם לא ילכו לאיבוד!
איך? 

קול ברמה- להגיד לכם ת'אמת- אף פעם לא צחקתי מהשורה של "ואת רגלי מבכי"..בחיים לא התייחסתי לזה..כאילו בפעם הראשונה ששמעתי-גיחכתי על זה אבל אף פעם לא צחקתי מזה..טוב אולי זה בגלל שאני לא שומעת כ"כ הרבה ת'שיר הזה (:

לבבית אחראית לזיהוי העניין לראשונה... הנה קישור :)
http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=2862325&whichpage=2&forum_id=21215#R_12

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2013 21:29 לינק ישיר 

תמרור25 כתב:
שירה- גם אני פעם לא שמעתי אותם... לא נורא, אנחנו בכל אופן בפורום של מיאמי:) אבל הסיקור של אידי באמת מנגיש את השירים ללב! וגם של רחלי- שבלעדי'ה לא הי'ה הסיקור שלם:) 
וחנינא מה? עז? 
נ"ב - אהבתי את הביטוי "מנגיש את השירים ללב"... ביטוי מיוחד :)

כרטיס ראש השנה? אני לא בדיוק הבנתי, מה הוא כזה קצר? דקה בקושי! על מה הם מדברים שם? אשמח לקבל סיקורון... סתם:)

קצר קצר, אבל כל כך מרענן!  נכון??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2013 22:01 לינק ישיר 

אידי כתב:
וחנינא מה? עז?  
מתנצלת, הוא לא עז ...
אבל עדין התכוונתי שאנחנו בפורום פרחי מיאמי וחנינא אומנם הי'ה בה אבל עכשיו הוא נמצא במקהלה אחרת, ששמה מכביטס, ואני בהחלט מכבדת את התרומה היפה של חנינא למקהלה, אבל למיטב ידיעתי הוא עוד לא המנכ"ל שלה ואפילו לא הסולן היחיד בה, אז ממילא מכביטס עדין שונה ממיאמי למרות הדברים שכן מקשרים, אז מכביטס קשורים מאד למיאמי וגם אלינו כחובות מוזיקה כזו, אבל עדין מדובר במקהלה שונה שהיא איננה מיאמי, זה הכל. אני מובנת?:)

נ"ב - אהבתי את הביטוי "מנגיש את השירים ללב"... ביטוי מיוחד :)
תודה!
כרטיס ראש השנה? אני לא בדיוק הבנתי, מה הוא כזה קצר? דקה בקושי! על מה הם מדברים שם? אשמח לקבל סיקורון... סתם:)

קצר קצר, אבל כל כך מרענן!  נכון??
נראה לי שאם הי'ה לי את המילים שלו הוא יותר ירענן אותי... זה שם בקישור לאתר?

טוב, משהו קטן לא מסתדר לי בצבעים אז נניח לזה כך. העיקר שהעיקרון מובן:)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2013 00:27 לינק ישיר 

המילים למיטב זכרוני הן כאלה:
ווווווו, ווווווווו, וווו-וווו, ווווו, ווווווו, וווווווו...
http://www.youtube.com/watch?v=Wu5Zf88gTwM

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2013 00:42 לינק ישיר 

חחחחח אידי XD אולי באמת כדאי שאני אפתח אשכול כזה..

ותמרור- Rosh Hashana Card זה סרטון קצר באורך של 0:36 שבו המכביטס שורקים ניגון מהתפילה של יוהכ"פ (נראה לי..אני לא אשכנזיה שלמה אז אני לא כ"כ מבינה בזה..). בקיצור בסרטון הזה מראים את חברי המכביטס עושים ת'הכנות לראש השנה- חנינא בודק שופרות, מייקל לומד מספר על תשובה, ארי ואשתו קונים בגדים (מקווה לטובתם שהם לא באמת קנו את זה D-; ), ג'וליאן תורם כסף (דולרים XD) לצדקה, וברי וג'וש מכינים תפוח בדבש..תוך כדי שמראים את הדברים שתיארתי לעיל, מושמעת המנגינה שתיארתי גם כן לעיל.

סרטון קצר וחביב שכ"כ התרגשתי (כרגיל..) כשהוא יצא.. :)

זה נקרא סיקור מפורט? ;-)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2013 01:01 לינק ישיר 

ארי קנה קיטל ;)
אני מוכרחה לומר שיחסית לקיטל זה דווקא יפה ;)

המכביטס אמרו שם שככל הידוע להם, זוהי הפעם הראשונה שקבוצה מוזיקלית כלשהי הקליטה שיר שריקה בהרמוניה!

"המנגינה שאנחנו שורקים היא בת למעלה מ 1100 שנים, והוא מושרת באופן מסורתי כהקדמה לתפילת ערבית של הימים הנוראים." (מתוך מה שהם כתבו מתחת לסרטון ביוטיוב :))

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > פרחי מיאמי Miami Boys Choir > Out of the Box (מכביטס 2) - סיקור
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext