בית פורומים שידוכי חרדים

חיות מחמד

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/7/2013 18:12 לינק ישיר 

One_OfThem כתב:

אדם_ה1 כתב:
טמא/טהור לא קשור לאכילה, בשביל זה יש את המונחים כשר/לא כשר...

כל האנשים היום טמאי מתים (חוץ מכהנים אולי שלא היו בבית קברות) כך שחתול ממוצע טהור יחסית אליהם...

למעלת כת"ר,
במאה ה21, כמעט כל אישה יולדת בבית חולים, והילד מיטמא בטומאת אוהל.
וא"ת הרי יש מחלקת יולדות? אז כתבו הפוסקים שגם שם לצערנו יש מיתה.
ע"כ בקשר לחידוש הראשון שלך.

ובקשר לחידוש השני,
מאיפה הבאת את ההמצאה הגאונית הזו, שאדם טמא מת יותר טמא מחתול??

לא הבנתי מה אתה רוצה, אני אמרתי שהאנשים טמאי מתים ואתה בא לחזק את דברי? אלא אם אתה בא לומר שגם כל הכהנים טמאי מת - אז אם אתה רוצה לדייק אני אדייק יותר: ראשית מי אמר שבאותו רגע היה שם מת? שנית, לי למשל זה לא תקף החידוש הזה כי נולדתי בבי"ח גוי וגוי לא מטמא באוהל...

מה שאמרתי שבעל חיים הוא טהור ולא יכול להיטמא כל עוד הוא חי (זה ידוע ופשוט) לעומת בן אדם חי שיכול להיות טמא מת (אב הטומאה)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/7/2013 19:04 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:

אדם_ה1 כתב:
טמא/טהור לא קשור לאכילה, בשביל זה יש את המונחים כשר/לא כשר...

כל האנשים היום טמאי מתים (חוץ מכהנים אולי שלא היו בבית קברות) כך שחתול ממוצע טהור יחסית אליהם...

למעלת כת"ר,
במאה ה21, כמעט כל אישה יולדת בבית חולים, והילד מיטמא בטומאת אוהל.
וא"ת הרי יש מחלקת יולדות? אז כתבו הפוסקים שגם שם לצערנו יש מיתה.
ע"כ בקשר לחידוש הראשון שלך.

ובקשר לחידוש השני,
מאיפה הבאת את ההמצאה הגאונית הזו, שאדם טמא מת יותר טמא מחתול??

לא הבנתי מה אתה רוצה, אני אמרתי שהאנשים טמאי מתים ואתה בא לחזק את דברי? אלא אם אתה בא לומר שגם כל הכהנים טמאי מת - אז אם אתה רוצה לדייק אני אדייק יותר: ראשית מי אמר שבאותו רגע היה שם מת? שנית, לי למשל זה לא תקף החידוש הזה כי נולדתי בבי"ח גוי וגוי לא מטמא באוהל...

מה שאמרתי שבעל חיים הוא טהור ולא יכול להיטמא כל עוד הוא חי (זה ידוע ופשוט) לעומת בן אדם חי שיכול להיות טמא מת (אב הטומאה)

אמרת שכהנים שלא נכנסו לבית קברות, (כל כהן שומר מצוות) אינם טמאי מתים. על זה דיברתי.
ואמרת שחתול יותר טהור מאדם טמא מת.(ולא שחתול לא נטמא ואדם נטמא)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2013 19:22 לינק ישיר 

כתבתי "אולי". א"א לומר במאה אחוז שהם טמאי מת, אולי הם לא...

ואכן, חתול יותר טהור מבן אדם.
אתה בטח יודע שתרומות שמפרישים היום אסור לכהנים לאכול אבל בעלי החיים שלהם כן אוכלים אותם, אז מי יותר טהור?
(אגב, בגני חיות לפעמים מכניסים שותף כהן ואז הבעלי-חיים ששייכים גם לו יכולים לאכול מהתרומות של החקלאים שאסורות באכילה לבני אדם לא טהורים וככה לא זורקים אותם לזבל)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/7/2013 20:43 לינק ישיר 

אמ.. בקשר לתרומה,  באמת חידשת לי, שכויח.
אבל מ"מ פשוט בסברא שזה לא כי הם יותר טהורות. זה פשוט כי תרומה אסורה באכילה לכהן טמא ומותרת בהנאה. האכלת בהמות ממשהו זה הנאה ממנו כמו שרואים בכל הש"ס. ומאותו דין מותר לכהן להשתמש בשמן שנעשה מתרומה של זיתים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2013 21:03 לינק ישיר 

ראשית, זה כן מוכיח: אם שייך טומאה בבע"ח היה אסור מהתורה לתת להם תרומה ולטמא אותה..

שנית, מה כ"כ קשה להבין שלא שייך טומאה בבע"ח? אם חתול נוגע בקרבן - מותר לאכול אותו. אם בנאדם טמא (טמא מת, שרץ או קרי) נוגע בקרבן - אסור לאכול אותו וצריך לשרוף אותו!

הלכות טומאת מת פרק א

טז  וכן הגוי, אינו נעשה טמא מת; אלא גוי שנגע במת, או נשאו, או האהיל עליו--הרי הוא כמי שלא נגע:  למה זה דומה, לבהמה שנגעה במת או האהילה על המת.  ולא בטומאת מת בלבד, אלא בכל הטומאות כולן--אין הגויים ולא הבהמה מיטמאין בהן. ומדברי סופרים, שיהו הגויים כזבין לכל דבריהן.  ואין לך בכל מיני נפש חיה מה שמיטמא והוא חי, או מטמא והוא חי--חוץ מן האדם בלבד:  והוא, שיהיה ישראלי.
(רמב"ם)

תוקן על ידי אדם_ה1 ב- 01/07/2013 21:07:22

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/7/2013 21:07 לינק ישיר 

א. זה שלא שייך בהם טומאה וטהרה, לא הופך אותם לטהורים יותר. ההפך, יש אור החיים שאומר שטמאה שייכת דווקא בישראל מכיוון שהטמאה נאחזת דווקא בשירי הקדושה. (ואני לא מבין למה צריך את כל הפלפולי סרק האלה, הרי בכל ספר יסוד מבואר שיש בבריאה דצח"מ וישראל, אז אני אישית מיציתי את הוויכח הזה)
ב. זה לא אומר שישראל טמא מת, יותר טמא מבעל חיים. 

תוקן על ידי One_OfThem ב- 01/07/2013 21:16:00

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2013 21:08 לינק ישיר 

האם טומאה קשורה במת בלבד?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/7/2013 21:13 לינק ישיר 

לא, יש טומאת קרי,נידה,זב ועוד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2013 21:17 לינק ישיר 

One_OfThem כתב:
א. זה לא שהם יותר טהורים, לא שייך בהם טמאה וטהרה וק"ל.
ב. זה לא אומר שישראל טמא מת, יותר טמא מבעל חיים. 

מה לא הבנת? שבעלי חיים טהורים או שיהודים טמאים?
אין כזה דבר "יותר טהור", או שמישהו טהור או שלא.. (בניגוד לטמא שיש "יותר טמא" ו"פחות טמא")
מכיון שכל היהודים היום טמאים, ואילו בעלי החיים טהורים, מצחיק לומר שהם יותר טמאים מאיתנו...

השיבני:
יש כמה סוגים של טומאות, בימינו זה לא כ"כ משנה כי רוב ככל דיני הטהרה קשורים לפולחן המקדש וזה לא רלוונטי כיום...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/7/2013 21:24 לינק ישיר 

אז זהו שעוד פעם. יש בני אדם טמאים.
זה שחתול לא טמא, כי לא שייך בו טמאה וטהרה(של מת וכ'ו!!!!!!!!!!!) לא אומר שהוא טהור מאדם טמא.
אתה תמיד כאילו שוכח את ההודעה הראשונה שלך שאמרה חתול יותר טהור מבן אדם, דבר שכל ילד בן חמש יודע שהוא לא נכון. פשוט בטמאת מת הוא לא שייך. 
( אם לא הבנת עד כאן, אז אני באמת מתנצל, כי אין לי דרך להסביר את עצמי הצורה יותר פשוטה מזאת)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2013 21:25 לינק ישיר 

אז לדייט הבא שאומר לי "מה פתאום חתול זו חיה טמאה", אני יכולה להגיד ש?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/7/2013 21:29 לינק ישיר 

הוא טהור או טמא? אין מצב צבירה שלישי, תחליט עכשיו!

כל העניין התחיל מזה שמישהי קראה לבעלי חיים "טמאים", אם היא התכוונה למושג של אי כשרות (כמו שלפעמים התורה מתייחסת למשהו לא כשר כ"טמא") אז מילא, אבל במקרה כזה גם תוכי וחלק מדגי הנוי נכללים בזה.

ואם היא מתכוונת להלכות טומאה וטהרה הרגילות, בע"ח אינם יכולים להיות טמאים.. (בשונה מיהודים)

ואין עוד מה להסביר פה..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/7/2013 21:30 לינק ישיר 

חברה, אני מודה על הדיון הפורה, אבל בואו
נשחרר ונדבר על כמה חתולים יפים וחמודים?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/7/2013 21:30 לינק ישיר 

הוא צודק אבל את רוצה בכל זאת :)
סתם, תגידי לו שזה נכון אבל זה לא אומר שאסור לגדל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2013 21:32 לינק ישיר 

נוו באמת.. לך כמה שנים לישיבה ותחזור -_-..
יש דברים שלא שייכים ב"יצורים" מסויימים.
בבעל חיים לא שייך טמאה וטהרה. אין "מצב צבירה" שלישי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > חיות מחמד
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.