בית פורומים שידוכי חרדים

נפגשה כחרדית, היום היא חילונית...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/7/2013 12:10 לינק ישיר 

בחברה החרדית נוטים לשפוט בן אדם לפי הלבוש החיצוני שלו ("הוא לובש חולצה כחולה? יש לה שמלה עד הרצפה כמו של מזרוחניק'עס? וואי התחילו להתקלקל לא עלינו, תגידי למוישי שלא ידבר איתם מהמפרסת...")

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/7/2013 12:23 לינק ישיר 

כיף להיות בעלת תשובה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/7/2013 12:25 לינק ישיר 

כל יהודי הוא בעל תשובה. לפחות ביום כיפור..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/7/2013 12:27 לינק ישיר 

כיף לא להיות צמוד לקוד מכתיב של מישהו, לא לחשוש מ"האם יוציאו אותי מהישיבה כי יש לי גרביים לבנות" או "מה המורה תגיד על העגיל הזה"...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/7/2013 12:29 לינק ישיר 

תראי מצד אחד יש הרבה קושי ובלבול, מצד שני אני יכולה לבחור לעצמי את הזרם, את הקהילה, את הסגנון. אני אפילו יכולה לבחור אם ללכת כמנהג אשכנזים או ספרדים. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/7/2013 12:32 לינק ישיר 

ליטאי613 כתב:
בחורות בכל מקרה הזיקה שלהן לדת אפסית ומטה חוץ מלבוש..
זאת אומרת נשים פטורות כמעט מכל מצוות שבתורה גם ככה.
כך שלא רואה על מה המהומה.

כן כן.. כל מה שכבודו אומר, הכל נכון וקדוש...

מעניין שאני שמעתי שכיון שהאישה נוצרה מחלק טהור יותר מהאיש, לכן היא רוחנית יותר וקרובה יותר להקב"ה מהגבר. היא לא נזקקת לאמצעים אחרים כדי להתקרב לה'. כל הקטע של המצוות שניתנו לגבר הוא כדי לעזור לו להתקרב לה'. מה שאישה לא ממש צריכה, כי היא קרובה מטבעה. כך שכל הטענה שטענת- לא נכונה מיסודה!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/7/2013 12:36 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:
כיף לא להיות צמוד לקוד מכתיב של מישהו, לא לחשוש מ"האם יוציאו אותי מהישיבה כי יש לי גרביים לבנות" או "מה המורה תגיד על העגיל הזה"...

בגלל שאני לומדת בארגון חרדי, לא מעט פעמים מופעל לחץ מתון או מניפולציה לכיוון החרדי, אפילו מצד חברות. אבל ברור לי שאני לא בנויה לתכתיבים ברזולוציות כאלה. יש שולחן ערוך, ויש חפץ חיים ועוד כל כך הרבה דברים אמיתיים לדבוק בהם, אז יראת השם שלי תימדד לפי אבגד של הנהגות? לפי הבד של החצאית שלי? אם אני עם או בלי פאה??
הדברים האלה משגעים אותי, יש לי מנחה אחת בעלת תשובה, שלא מאמינה בפאות, לא מתחברת לזה ולא אוהבת את זה. אבל בשביל להשתלב בבני ברק ושהבן שלה יתקבל לחיידר הנכון, היא הולכת עם פאה סינתטית עם סרט מעל רק כדי שיהיה ברור שזה פאה. ומה הבעיה בכיסוי ראש??? למה כולם צריכים להיות על פס נע? מה  בין זה ובין יראת שמיים?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/7/2013 12:36 לינק ישיר 

השליו כתב:
שלום לכל החבירים....

רציתי לשתף אותכם בסיפור שקרה לי לא מיזמן ואני סקרן לשמוע מה אתם/ן חושבים....

לפני כשנה נפגשתי עם בחורה ולאחר כחמש פגישות הורדתי את השידוך בגלל נקודה מאוד מסויימת....
והנה אתמול אני הולך לתומי ברחוב ואני רואה מרחוק בחורה שנראית כחילונית עם מכנסיים...וכו

לא ארבה בתאורים פלסטיים....

וכשאני מתקרב אני מגלה להפתעתי ותדהמתי שזה אותו בחורה.....
האמת שראיתי על פניה את הבהלה..... ואז התחלתי לחשוב אולי ואולי אני טיפלה אשם...

שהבחורה היגיעה למצב הזה איש חכם שמכיר אותנו אמר לי שבטוח שאם הייתי....
זה לא היה קורה....

מה דעתכם באופן כללי??

וסתם עלתה לי מיזה עוד נקודה כמה באמת צריך לבדוק בשידוך....
לכו תדעו כמה אנשים ליבם במקום אחר...

תוקן על ידי אסיק_good ב- 01/07/2013 17:30:01

כתבת - שאיש "חכם" אמר לך שאם היית מתחתן איתה זה לא היה קורה..(וגם נדמה לי שאותו "חכם" גרם לך בחכמתו להרגיש אי אילו תחושות אשם...)

אז א. במחילה האיש הזה רחוק מלהיות חכם ונוטה לטיפשות. למה? תגידי לי אתה - מה הוא אלוקים שהוא יכול לדעת אם הירידה הרוחנית שלה קרתה לה בגללך?! או שהוא נביא ונבואה ניתנה ל....?!
ב. מה היה עדיף שתתחתנו ושניכם הייתם חילוניים/גרושים/רבים/לא מסתדרים וכו'..?!
ג. אפי' אם נניח שיש שמץ של היגיון בכך שהיא ירדה בגלל שאתה לא רצית אותה, וכי אתה לרגע סבור, שבחורה שנהית חילונית בגלל שבחור פלוני לא רצה אותה לא אומר הרבה עליה...?! לא מראה למפרע עד כמה זה טוב שלא סגרת איתה..?!
ד. ב"ה שאת לא אלוקים ולא נביא, ועליך מוטלת החובה היחידה לעשות את ההשתדלות הנצרכת.. את הדרך היחידה בה אתה תצליח לבנות חיי נישואין כמו שצריך, ואם עשית את כל מה שצריך לעשות, ואם הייתה נקודה משמעותית שגרמה לך להוריד.. אז מה לך להתחפר ברגשות אשם מדומים...?!

ולשאלתך השניה - יש את חובת ההשתדלות על האדם, כל מה שמעבר לכך זה רק בידי שמיים (וגם לפני אבל..) אז צא ובדוק איך בני אדם שפויים ונורמלים מבררים ובודקים את השידוכים שלכם ותעשה כמוהם.. המציאות מוכיחה שהם לא משתגעים בברורים ובכל זאת הם חיים באושר ואושר... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2013 12:46 לינק ישיר 

השיבני כתב:

בגלל שאני לומדת בארגון חרדי, לא מעט פעמים מופעל לחץ מתון או מניפולציה לכיוון החרדי, אפילו מצד חברות. אבל ברור לי שאני לא בנויה לתכתיבים ברזולוציות כאלה. יש שולחן ערוך, ויש חפץ חיים ועוד כל כך הרבה דברים אמיתיים לדבוק בהם, אז יראת השם שלי תימדד לפי אבגד של הנהגות? לפי הבד של החצאית שלי? אם אני עם או בלי פאה??
הדברים האלה משגעים אותי, יש לי מנחה אחת בעלת תשובה, שלא מאמינה בפאות, לא מתחברת לזה ולא אוהבת את זה. אבל בשביל להשתלב בבני ברק ושהבן שלה יתקבל לחיידר הנכון, היא הולכת עם פאה סינתטית עם סרט מעל רק כדי שיהיה ברור שזה פאה. ומה הבעיה בכיסוי ראש??? למה כולם צריכים להיות על פס נע? מה  בין זה ובין יראת שמיים?

נו נו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2013 12:50 לינק ישיר 

נקודהלמחשב כתב:
כיף לא להיות צמוד לקוד מכתיב של מישהו, לא לחשוש מ"האם יוציאו אותי מהישיבה כי יש לי גרביים לבנות" או "מה המורה תגיד על העגיל הזה"...בגלל שאני לומדת בארגון חרדי, לא מעט פעמים מופעל לחץ מתון או מניפולציה לכיוון החרדי, אפילו מצד חברות. אבל ברור לי שאני לא בנויה לתכתיבים ברזולוציות כאלה. יש שולחן ערוך, ויש חפץ חיים ועוד כל כך הרבה דברים אמיתיים לדבוק בהם, אז יראת השם שלי תימדד לפי אבגד של הנהגות? לפי הבד של החצאית שלי? אם אני עם או בלי פאה??הדברים האלה משגעים אותי, יש לי מנחה אחת בעלת תשובה, שלא מאמינה בפאות, לא מתחברת לזה ולא אוהבת את זה. אבל בשביל להשתלב בבני ברק ושהבן שלה יתקבל לחיידר הנכון, היא הולכת עם פאה סינתטית עם סרט מעל רק כדי שיהיה ברור שזה פאה. ומה הבעיה בכיסוי ראש??? למה כולם צריכים להיות על פס נע? מה  בין זה ובין יראת שמיים?נו נו...

תשובה מעלפת, ובזה רצית להגיד מה?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/7/2013 12:52 לינק ישיר 

טיע כתב:
מעניין שאני שמעתי שכיון שהאישה נוצרה מחלק טהור יותר מהאיש, לכן היא רוחנית יותר וקרובה יותר להקב"ה מהגבר. היא לא נזקקת לאמצעים אחרים כדי להתקרב לה'. כל הקטע של המצוות שניתנו לגבר הוא כדי לעזור לו להתקרב לה'. מה שאישה לא ממש צריכה, כי היא קרובה מטבעה. כך שכל הטענה שטענת- לא נכונה מיסודה!

דווקא נראה שהאשה נחותה יותר ולכן לא משתתפת בחלקים הרוחניים של היהדות ומסתפקת בחלק הגשמי (הבאת ילדים, גידולם, תחזוקת הבית וכו'..)

ראית פעם כהנת בבית המקדש?  =)

"אשה שלמדה תורה יש לה שכר אבל אינו כשכר האיש, מפני שלא נצטוית... ואע"פ שיש לה שכר צוו חכמים שלא ילמד אדם את בתו תורה, מפני שרוב הנשים אין דעתם מכוונת להתלמד אלא הן מוציאות דברי תורה לדברי הבאי, לפי עניות דעתן" (הלכות תלמוד תורה א', יג).

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/7/2013 12:55 לינק ישיר 

נשמע שיותר קשה לך הרעיון שנפגשת עם מישהי שכים איננה שומרת תו"מ, כביכול, איך זה שבכלל נפגשתם...
מאשר החשש שאתה הגורם לכך.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/7/2013 12:56 לינק ישיר 

השליו כתב:
שלום לכל החבירים....

רציתי לשתף אותכם בסיפור שקרה לי לא מיזמן ואני סקרן לשמוע מה אתם/ן חושבים....

לפני כשנה נפגשתי עם בחורה ולאחר כחמש פגישות הורדתי את השידוך בגלל נקודה מאוד מסויימת....
והנה אתמול אני הולך לתומי ברחוב ואני רואה מרחוק בחורה שנראית כחילונית עם מכנסיים...וכו

לא ארבה בתאורים פלסטיים....

וכשאני מתקרב אני מגלה להפתעתי ותדהמתי שזה אותו בחורה.....
האמת שראיתי על פניה את הבהלה..... ואז התחלתי לחשוב אולי ואולי אני טיפלה אשם...

שהבחורה היגיעה למצב הזה איש חכם שמכיר אותנו אמר לי שבטוח שאם הייתי....
זה לא היה קורה....

מה דעתכם באופן כללי??

וסתם עלתה לי מיזה עוד נקודה כמה באמת צריך לבדוק בשידוך....
לכו תדעו כמה אנשים ליבם במקום אחר...

תוקן על ידי אסיק_good ב- 01/07/2013 17:30:01

הדבר היחיד שאתה צריך לעשות זה להודות לה' שניצלת ממנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2013 13:04 לינק ישיר 

קראתי רק ברפרוף את רוח האשכול...

מאד מגניב, למצוא עכשיו את כל החסרונות שיש בציבור החרדי,
כאילו שהוא היחיד בעל החסרונות בעולם הזה...

בחייאת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2013 13:08 לינק ישיר 

אני_הקטנה כתב:
קראתי רק ברפרוף את רוח האשכול...

מאד מגניב, למצוא עכשיו את כל החסרונות שיש בציבור החרדי,
כאילו שהוא היחיד בעל החסרונות בעולם הזה...

בחייאת.

ועוד חסרונות שקיימות בכל חברה בעולם - העדריות!!!
(השיבני, זה על קצה המזלג ההסבר בתשובתי שלי..)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > נפגשה כחרדית, היום היא חילונית...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.