מאד מגניב, למצוא עכשיו את כל החסרונות שיש בציבור החרדי, כאילו שהוא היחיד בעל החסרונות בעולם הזה...
בחייאת.
1. קודם כל מתנצלת אם את או מישהו אחד נפגע בגלל משהו שכתבתי 2. לכל ציבור יש את היתרונות והחסרונות שלו (אפילו לחילוני ) וכל אחד עושה את השיקול של עם מה הוא יכול לחיות ועם מה לא לפי האופי והאמונות שלו. אין בכך לשלול את היתרונות בציבור האחר (ויש הרבה מאד בציבור החרדי) או להתעלם מהחסרונות בציבור בו בחרת (בהנחה שכולם בוחרים את הציבור אליו משתייכים). כל אחד מוכן לשלם מחיר אחר.
3. 'צטערת, אלו לא כל החסרונות....
4. ובכלל על הנושא עלה סביב העיסוק בסממנים חיצוניים, ואני מודה שגם אני חוטאת בזה לפעמים כשאני רואה בחורות דתיות מבית שרחוקות מצניעות או לא שמות כיסוי ראש או בחורים עם כיפה שקל (אתם מתביישים במשהו??), ויכול להיות שהם כל כך מקפידים כן בהרבה דברים, ובחיים לא אומרים לשון הרע, ומתפללים בשיא הכוונה תמיד ועמדו בניסיונות מאד לא פשוטים..
נשלח ב-2/7/2013 13:43
חפש, ומצא את הטוב!
נשלח ב-2/7/2013 13:47
אדם_ה1 כתב:
דווקא נראה שהאשה נחותה יותר ולכן לא משתתפת בחלקים הרוחניים של היהדות ומסתפקת בחלק הגשמי (הבאת ילדים, גידולם, תחזוקת הבית וכו'..)
ראית פעם כהנת בבית המקדש? =)
"אשה שלמדה תורה יש לה שכר אבל אינו כשכר האיש, מפני שלא נצטוית... ואע"פ שיש לה שכר צוו חכמים שלא ילמד אדם את בתו תורה, מפני שרוב הנשים אין דעתם מכוונת להתלמד אלא הן מוציאות דברי תורה לדברי הבאי, לפי עניות דעתן" (הלכות תלמוד תורה א', יג).
ומה עם מצוות חלה, נידה והדלקת הנר- מצוות ששום גבר לא נצטווה עליהן. רק האישה מצווית עליהן, האם זה לא נקרא השתתפות בפן הרוחני של היהדות?
אז אולי נטען מעתה שמעמד הגבר נחות מזה של האישה כי את המצוות החשובות שהן הבסיס להקמת בית יהודי, האישה נטלה?
ואם הזכרת את עניין התלמוד תורה, מה עם הציווי שחל על האישה ללמד את בניה תורה? "ואל תיטוש תורת אימך".. אם לא האמא שתדרבן את בניה ללמוד, לא שווה כל ציווי אחר שמצווה הגבר בעניין לימוד תורה.
תוקן על ידי טיע ב- 02/07/2013 13:48:25
נשלח ב-2/7/2013 14:26
טיע כתב:
ומה עם מצוות חלה, נידה והדלקת הנר- מצוות ששום גבר לא נצטווה עליהן. רק האישה מצווית עליהן, האם זה לא נקרא השתתפות בפן הרוחני של היהדות?
אז אולי נטען מעתה שמעמד הגבר נחות מזה של האישה כי את המצוות החשובות שהן הבסיס להקמת בית יהודי, האישה נטלה?
ואם הזכרת את עניין התלמוד תורה, מה עם הציווי שחל על האישה ללמד את בניה תורה? "ואל תיטוש תורת אימך".. אם לא האמא שתדרבן את בניה ללמוד, לא שווה כל ציווי אחר שמצווה הגבר בעניין לימוד תורה.
אוי ויי, אני מתחיל להבין למה לא מלמדים בנות תורה.
ציווי חלה והדלקת הנר אינו קשור למין, אם גבר אופה חלה או נמצא בביתו בשבת הוא חייב במצוות האלה באותה מידה בדיוק. (מהמצווה השלישית הוא פטור מטעמים מובנים)
הקמת בית יהודי איננו "הבסיס ליהדות", מי שעוד לא נשוי הוא לא יהודי מספיק טוב? (חוץ מזה שאין שאין חוק/עבירה שאוסרת לגבר להחזיק את הבית, יש הרבה גברים חד הוריים שעושים את שני התפקידים ביחד)
אגב, יש עוד אחד בהלכה שיש לו מעמד דומה לאישה ביחס למצוות - עבד כנעני (משהו בין גוי ליהודי) חייב במצוות כמו אישה ותסכימי איתי שכאן בוודאי לא יעזור לך התירוץ של "הוא במדרגה רוחנית יותר גבוהה"...
וטעות אחרונה שלך, אין מצווה לאם ללמד את הבנים תורה, היא בעצמה לא אמורה ללמוד תורה. משנה מפורשת במסכת קידושין:
כל מצות הבן על האב (שהאב צריך לעשות למען הבן) אנשים חייבין ונשים פטורות
וכל מצות האב על הבן אחד אנשים ואחד נשים חייבין
וכל מצות עשה שהזמן גרמא אנשים חייבין ונשים פטורות
וכל מצות עשה שלא הזמן גרמא אחד האנשים ואחד הנשים חייבין
וכל מצות לא תעשה בין שהזמן גרמא בין שלא הזמן גרמא אחד האנשים ואחד הנשים חייבין חוץ מבל תקיף ובל תשחית ובל תטמא למתים
והגמרא מסבירה מהות החיובים האלה של האב כלפי הבן:
האב חייב בבנו (1) למולו (2) ולפדותו (3) וללמדו תורה (4) ולהשיאו אשה (5) וללמדו אומנות ויש אומרים (6) אף להשיטו במים רבי יהודה אומר כל שאינו מלמד את בנו אומנות כאילו מלמדו ליסטות.
נשלח ב-2/7/2013 14:40
למה את נכנסת למקומות האלה איתו בכלל? הוא החליט לטעון שנשים נחותות ואין טעם להתווכח איתו. כל אחד מה שעושה לו טוב :)
נשלח ב-2/7/2013 15:07
הבסיס לשוביניזם, הוא פמיניזם. נשים לא צריכות לנסות להשוות את עצמן לגבר. יסודה של מגמה זו היא ההנחה שהגבר הוא טוב יותר, ועל האשה להשתוות אליו, וכל זמן שאינם שווים, הרי זה גרעון במין הנשי. אבל מה כלכך קשה להבין. יש גברים, ויש נשים. כל אחד עם התפקיד שלו והתכונות שלו. זה שתכונות האשה ותפקידיה, שונים משל הגבר, לא גורעים ממנה שום דבר. המינים אינם שווים, כי אינם אמורים להיות שווים.
נשלח ב-2/7/2013 15:12
אחד מהם, צדקת ברוב הדברים. זו לא שאלה של שיוויון, זו שאלה של שוני וזהות. אשה לא צריכה להידמות לגבר כי בורכה במעלות שלה. היא שווה בערכה אך לא זהה.
הדברים אשר אמורים להאמר בנושא נאמרו באשכולות קודמים ב2008 ואכמ"ל
נשלח ב-2/7/2013 16:08
אדם_ה1 כתב:
כיף לא להיות צמוד לקוד מכתיב של מישהו, לא לחשוש מ"האם יוציאו אותי מהישיבה כי יש לי גרביים לבנות" או "מה המורה תגיד על העגיל הזה"...
גרביים לבנות ??
נשלח ב-2/7/2013 16:10
One_OfThem כתב:
הבסיס לשוביניזם, הוא פמיניזם. נשים לא צריכות לנסות להשוות את עצמן לגבר. יסודה של מגמה זו היא ההנחה שהגבר הוא טוב יותר, ועל האשה להשתוות אליו, וכל זמן שאינם שווים, הרי זה גרעון במין הנשי. אבל מה כלכך קשה להבין. יש גברים, ויש נשים. כל אחד עם התפקיד שלו והתכונות שלו. זה שתכונות האשה ותפקידיה, שונים משל הגבר, לא גורעים ממנה שום דבר. המינים אינם שווים, כי אינם אמורים להיות שווים.
V
נשלח ב-2/7/2013 16:23
אדם_ה1 כתב:
בחברה החרדית נוטים לשפוט בן אדם לפי הלבוש החיצוני שלו ("הוא לובש חולצה כחולה? יש לה שמלה עד הרצפה כמו של מזרוחניק'עס? וואי התחילו להתקלקל לא עלינו, תגידי למוישי שלא ידבר איתם מהמפרסת...")
בחברה החרדית לא שופטים לפי מראה חיצוני אלא משייכים לקבוצות. אף אחד לא באמת חושב שיראת שמיים נמדדת על פי סימנים חיצוניים החיצוניות נועדה לשמר מסורת זה חלק מהדת אין מה לעשות ..... באיזה שלב בהיסטוריה נא' על ע"י: שלא שינו שמם ולבושם....וכו' שבזכות זה הם שרדו.
וכמו שהמנהלת שלי הייתה אומרת לי בחדר שלה שהייתי באה עם גרביים שחורות ולא היה הולך לי והייתי נתפסת: יש תקנון ויש הלכה ואת במסגרת ואת צריכה לכבד את התקנון של בית הספר. אני נזכרת שפעם היא העירה לי על משהו בתקנון והיא שאלה אותי את לא עומדת מאחורי מה שחתמת, אז אני התחכמתי ואמרתי לה שאומנם חתמתי אבל החזרנו את התקנון למזכירה ואני לא זכרת את כל הסעיפים בע"פ ובאותו יום כל התיכון קיבל העתק אישי הביתה. חחח היו ימים, ימים יפים ..... =)
נשלח ב-2/7/2013 16:26
[quote]כיף לא להיות צמוד לקוד מכתיב של מישהו, לא לחשוש מ"האם יוציאו אותי מהישיבה כי יש לי גרביים לבנות" או "מה המורה תגיד על העגיל הזה"...
גרביים לבנות ?? [/quote]
כנראה הכוונה לגרבי ספורט.. לא נשמע שמעיפים על "ווייסע זאקן"
נשלח ב-2/7/2013 16:32
ה1_ויחידה כתב:
[quote]כיף לא להיות צמוד לקוד מכתיב של מישהו, לא לחשוש מ"האם יוציאו אותי מהישיבה כי יש לי גרביים לבנות" או "מה המורה תגיד על העגיל הזה"...
גרביים לבנות ?? [/quote]
כנראה הכוונה לגרבי ספורט.. לא נשמע שמעיפים על "ווייסע זאקן"
גרביים לבנות הוא שורש הרע והטומאה. ומעשה בעלם שהיה הולך עם גרביים לבנות בישיבה קטנה, בישיבה גדולה כבר הסתובב עם בנות בלי גרביים. פמ"ה #32.5
נשלח ב-2/7/2013 16:32
השיבני כתב:
למה את נכנסת למקומות האלה איתו בכלל? הוא החליט לטעון שנשים נחותות ואין טעם להתווכח איתו. כל אחד מה שעושה לו טוב :)
לא מסכימה איתך. במחילה...
אנחנו צריכות להבין שמעמד האישה בימים "ההם" היה שונה מהיום...
ההסתכלות הייתה אחרת, אפילו האישה לא הרגישה שזה נחות....
עניין של מבט.
נשלח ב-2/7/2013 16:33
מעניין שאצל הבנים עד גיל 13 ה"מסורת" לא חשובה ואחרי הגיל הזה הופכים למונוכרום..
יותר משעשע גם שאחרי הימים היפים שאת נזכרת בהם ואחרי החתונה פתאום משתחררים מהכל ומתלבשים בצורות שלא היו מעלים על הדעת באותם ימים יפים.