|
|
| נשלח ב-2/7/2013 11:28 |
|
| |
שאלה חשובה ; אחרי כמה פגישות, ברצוני להעיר משהו לבחורה, איך עושים את זה ?
זה לא משהו קטלני, זה משהו שהיה חשוב שהיא תשפר בחיי הנישואין וזה גם מפריע קצת בפגישות, לחכות עם ההערה ?... ושאלה לבנות שבחבורה, האם היית מבינה שמעירים לך ומקבלת את זה ברצון, או שהיה יורד לך החשק להמשיך עם היצור הביקורתי הזה ?... ואם אחמיא לפני ההערה, אז ההערה הזאת תתקבל בהבנה ?... או אולי אדרבה - רצוי שהאיש יבטא את הרגשות שלו, ואת השאיפות שלו ?... או אולי זה תלוי איך הבחורה מרגישה בפגישה הזאת, ואיך השיחה מתפתחת ?.... או אולי כדאי לעלות את זה בצורה עקיפה בתור שאלה ?... זה לא מעשי כ"כ. וקורה גם שיש כמה נושאים עדינים שטעונים בירור באופי שלה, מה עושים ?... לשאול חזיתית או לחכות שזה יגיע בהמשך ?... תודה רבה
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2013 11:32 |
|
| |
למה ביקורת צריכה להגיע בפגישות
ומתקדמת ככל שתהיה
לא מתאים לך הסגנון פשוט נקסט
להעיר הלו למה מי אתה שתיתן לי ביקורת
אני רואה את זה בצורה מאוד פוגעת
כן וזה יכול לפגוע בקשר
תחשוב אם זה היה הפוך?...
אפשר להעלות דיון בנושא שמפריע לך
ולראות את דעתה בנושא
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2013 12:26 |
|
| |
אחלק את שאלתך לשתיים. א. האם להעיר, לבקר, להביע בזמן הפגישות. ב. אם כן, איך לעשות את זה.
אז כך: לגבי החלק הראשון - ראשית, תחשוב לרגע עם עצמך, האם אתה תתחתן איתה אל אף החיסרון הזה שמפריע לך?! אם לא, אז מה בכלל השאלה, אתה לא מחנך שלה ואין זה מתפקידך לשנות אותה וכ"ש כשאתה מסתכן בפגיעה בה. אם כן, אז א. לא מתחתנים בגישה ובמגמה של לשנות את השני!! ב. לא זה הזמן והמקום לבוא ולדבר על החסרונות והדברים שמפריעים לך בה.. אתה אמור להתחתן בתחושה של לכתחילה ולא בתחושה של בדיעבד.. אתה אמור להתחתן בתחושה שהיא מושלמת בשבילך ולא אחת לקויה ופגומה!! (ואגב, לדעתי כדאי שתשאל רב האם אתה יכול בכלל להתחתן כשיש לך דברים שמציקים לך ברמה כזו...)
לגבי החלק השני - אישית אצלי הפגישות נועדו כדי לברר ולבדוק את רמת הכימיה שיש בינינו, את רמת החשק שהיא גורמת לי לרצות לחיות איתה, את רמת המוטיבציה שיש לי לקשור את נפשי בנפשה לכל חיי.. כמובן, שהדרך הטובה ביותר לבדוק דבר כזה, זה תקשורת טובה.. זה דיבור על הנושאים העיקריים.. על הנושאים שחשובים לי.. וע"י תקשורת טובה שבנויה על היכולת לדבר על הכל פתוח.. (עד כמה שאפשר במסגרת של פגישות..) מתוך הבנה, הזדהות, אימפתיה, וכבוד.. אפשר לבנות את הקשר.. ובעיקר לבדוק את הפרמטרים הנכונים..
היות וזה כך, המקסימום שאתה יכול לעשות בפגישה.. זה פשוט לבוא ולדבר על הנושאים שמעניינים אותך או מפריעים לך, אם אתה מביע את דעתך ותחושתך בנושא (שוב, מתוך התחושות הנ"ל) אז מעולה.. וזה חובתך כלפיה כלפיך וכלפי העתיד שלכם לבוא ולשים את הכל על השולחן.. אבל שוב רק בתור נושא.. בתור דבור.. בתור הזדהות.. מתוך הבנה ודעה אישית שלך על כל הנושא.. אבל מעבר לכך, אסור לך לעשות את זה.. לא מוסרית, לא טקטית, ובעיקר כי ביקורת הורסת כל חלקה טובה, גם אם היא תיאמר בצורה יפה והחכמה ביותר.. ואגב, זה תקף גם לחיי נישואין..
זו דעתי.. בהצלחה:)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2013 13:30 |
|
| |
אם מפריע לך משהו שמצדיק העלאת אשכול אז אולי זה לא זה?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2013 15:47 |
|
| |
בשביל שבחור בפגישה יעיר לבחורה הם צריכים להיות בקשר שהוא מאד טוב (יחסית לפגושים) ופתוח. אם אתה לא במקום הזה, אל תעיר.
במידה ואתה כן חושב שאתה יכול להגיד את ההערה, קיימת אפשרות לפתוח בכך שאתה מעריך אותה על... (ופה תגיד דברים טובים שאתה רואה בה). ואז תמשיך שיש משהו שחשוב לך מאד והוא... (הנושא הקשור בהערה שלך). אם היא הבינה אותך אז אפשר להסתפק בזה, אם לא, תדבר יותר ספציפי.
כמובן הכל בהתאם למצב והלך הרוחות. שיהיה בהצלחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2013 15:48 |
|
| |
על מה אתה כבר יכול לרצות להעיר לה... מסקרן!
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2013 16:05 |
|
| |
אני לא חושבת שזה עניין של בנות ובנים, כל אדם ממוצע לא אוהב לשמוע ביקורת ובטח לא שאתה לא במערכת יחסים אתה של התחיבות. לכן: א. תחשוב למה אתה רוצה לבקר אותה, כי אכפת לך באמת ממנה ואתה מרגיש שממש חבל שהיא מתנהג ככה או שמפריע לך ההתנהגות שלה. וההבדל ביניהם הוא : אני אתן דוגמא נניח שהשער שלה לא מסודר ומקורזל, אם ההערה תגיע ממקום שאכפת לך שהיא תראה טוב שהיא תרגיש טוב או שהערה נובעת כי לך לא נעים המראה הזה. ואם היא נובעת ממקום של אכפתיות אז.......
ב. אם אתה רואה בה ממש פוטונציאל לאשתך, אז בשלב מאוחר יותר של פגישות תנסה לברר בצורה מאוד מאוד עדינה ולא בתור שאלה אלא תעלה את הנושא בדרך עקיפה וביחד תדונו עליו.
ג. בהצלחה =)
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול