| נשלח ב-2/7/2013 11:44 |
|
| |
הורוסקופ ועכו"ם
נתקלתי במקום עבודתי באדם שנוהג להיוועץ בהורוסקופ לכל דבר, אפילו כדי למצוא התאמה לבת זוג פוטנציאלית. הוא הציע לי לעשות כך גם במספר הזדמנויות, והקריא לי קטעים מהאינטרנט בנושא (הקשבתי מפאת הנימוס), על אף שהבהרתי לו שהעיסוק במזלות נוגד את אמונתי מכיוון שזו עבודת אלילים. האם יש בכך עבודת אלילים של ממש או רק טפשות לא מזיקה? שכן הוא לא נוהג להעלות קורבנות או להתפלל למזלות אלה, ואינו רואה אותם כישויות אליליות אלא רק כתקופות בשנה שהיוולדות בהם משפיעה על אופי האדם, ונראה שכך גם מי שכותב את ההורוסקופ עושה. הוא טוען שאם אני מאמין שהקב"ה קובע מתי יוולד האדם ומה תכונותיו, אני יכול להאמין גם במזלות.
לפי פרשנות רבי עקיבא- העינון המוזכר בתורה כאסור הוא האסטרולוגיה ואסור גם לחזות לפיו. יש את גישתו של הרמב"ם שהעינון הוא דברי הבל וזו טפשות להאמין בהם, ולכן אין ראוי לחכם מבני ישראל לעשות זאת, אך זה אינו חטא ממשי/מכוון. את גישת הרמב"ן לא הבנתי- מצד אחד הוא טוען שהכוכבים נבראו בבריאת העולם והם טומנים בחובם חוכמה גדולה ומצד שני שאין להאמין בה... וכמובן שיש עוד גישות, אלו העיקריות שנתקלתי בהן.
אשמח לשמוע את דעתם בעניין.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2013 12:17 |
|
| |
שום עכו'ם!
אסטרולוגיה היא עבודה לאלה הגדולה, החזקה והמשפיעה ביותר. היא נקראת מוריה ביוונית, סטולטיטאה בלטינית, ובעברית סכלות.
אם הקורא יתבונן סביבו ביושר, לא יוכל להכחיש כי הסכלות היא המנהלת את העולם, ואנחנו חייבים לה טובה גדולה על כל השפע והעונג שהיא מעניקה לנו. בלעדיה החיים על האדמה היו קשים מנשוא, כמו שמעיד המלומד בעצמו: כי ברב חכמה רב כעס ויוסיף דעת יוסיף מכאוב.
אין ל'אסטרולוגיה' שום בסיס.
עובדה היא שהשמש היא הגורם המשפיע ביותר על כדור הארץ, וכמובן על אפשרות החיים בו. לירח יש השפעה גדולה על הארץ, הוא גורם לגאות ולשפל, ומשפיע כמעצור על סבוב כדור הארץ סביב צירו.
שניהם אחראים לתפיסה של הבחנת הזמן, לקצב ולמחזוריות, לרעיונות של חוקיות וכדומה.
כולם משמשים כלי מחקר בהבנת הפיזיקה של גרמי השמים, והפיזיקה בכלל. בכך הם ממלאים תפקיד חשוב, במקצוע הנקרא אסטרונומיה..
כל גרמי השמים שאנחנו רואים מעוררים בנו רגשות שונים של יופי, התפעמות שגב, רומנטיקה וכו.
וזהו זה. אני משוכנע שכוחי להרדים את הקורא משעמום, ובכך להפעיל שרשרת סיבתית רבת עוצמה בהיסטוריה האנושית, גדול מכוחו של מאדים להרטיט כנף יתוש. עדיין יש הסבורים שהכוכב המסכן הזה יכול להניע טנקים ומטוסים ולהרוג מליונים, רק בגלל שמישהו רואה צבע אדמדם, וזה מזכיר לו צבע של דם, ודם נשפך במלחמה. נו באמת! זו סכלות מובהקת.
הודו לסכלות כי טוב, כי לעולם חסדה!
עודד
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2013 18:59 |
|
| |
גם מאגיות מונותאיסטיות לא הוכחו מעולם כבעלות אפקט כלשהו.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2013 19:19 |
|
| |
יש גמרות רבות המצינות את האסארולוגיה כעובדה- ולא בשלילה. רש"י בפרשנות התורה מתיחס אליה הראב"ע הרמב"ם וכו' תרבות מצריים העתיקה מבוססת ברובה על אסטרולוגיה. מתוך התענינות בין היתר גם בזה, אני יכול להעיד כי אי אפשר לבטל את האסטרולוגיה, אפר לבטל הרבה מהמתיימים להיות אסטרולוגים
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2013 19:35 |
|
| |
הקיום של משהו כעובדה לא הופך אותו לחיובי- לדוגמה, זו עובדה שרשת AMPM פותחת את החנויות שלה בשבת, אני יכול לציין את זה כעובדה, וזה עדיין לא אומר שאני צריך ללכת בשבת ולקנות שם...
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2013 19:42 |
|
| |
איזה איסור הלכתי מהתורה יש בהכנת מפה אסטרולוגית?-
לפי רש"י גם משה רבנו האמין בה, והשתמש בתוצאותיה בדיבור אל ה', וה' התחשב בה. וגם יהושוע,
נדמה לי כי הזיהוי שלך בזיהויו של העינון כאסטרולוגיה בטעות יסודה. אלו דברים שונים
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 02/07/2013 19:45:03
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2013 21:16 |
|
| |
טפשות לא מזיקה שמקורה באמונת אליליים ראה פהמ"ש ע"ז ד,ז , אגב שם למד את אהבלת האסטרולגיה בדעת חלק מחכמי התלמוד וכן זכור לי שלמד ר"ח בע"ז לא זוכר היכן.
התימה על ראב"ע שהיה איש שכלי בעל ביקורת מפותחת שהלך שולל אחרי האסטרולוגיה, כאילו היתה תורה למשה מסיני (שאגב בזה שהתורה כולה למשה- לא האמין, ראה ריש דברים)
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2013 21:30 |
|
| |
חוץ מההתקפה על בן עזרא לא הבנתי את דבריך אתה נגד אבל לא נימקת אמרת טיפשות על סמך מה יש לך ניסיון
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2013 21:37 |
|
| |
על סמך מה להאמין? על סמך זה שפגאנים נבערים המציאו את זה? זה הגיוני?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2013 21:42 |
|
| |
השאלה אם יש בזה ממש או לא זה שהפגאנים המציאו את זה לא לענין הפגאנים המציאו גם את החשבון אלגברה מדע הרפואה וההנדסה הבנתי כי יש בגמרא התיחסות חיובית לנושא וגם ברשי גם אותם אתה מבטל
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2013 21:48 |
|
| |
רוחםשמ, בבקשה הסבר באופן עניני מדוע לדעתך האסטרולוגיה תקפה עד שאי אפשר לבטל אותה.
טענות על עובדה של מציאות יש להביא מן המציאות ובשפה המתאימה לתאור של המציאות הזו. כל היתר אינו רלבנטי. מציאותה של גמרא הרואה את האסטרולוגיה כעובדה נתונה, אינה ראיה על המציאות אלא על דעתם של בעלי הגמרא. משה ורשי ואבן עזרא והרמבם ואחרים, אין בכוח דעותיהם לברא מציאות חסרת שחר. הבאת שמותם כראיה מעידה על 'מאמינים' ילדותיים הרוצים שמושאי אמונתם לא יהיו בני אדם אלא דמויות על יודעות כל ידיעת אמת שלמה. מכאן שה'אמונה' הזו מייתרת כל צורך לחשוב, ואוסרת כל ביקורת במה שהיא פוגעת בילדותיות והורסת אותה.
האמת היא שכל תמונת העולם וכל תפיסת משמעותה של אותה תמונה השתנו שנוי רדיקלי. התפיסות של הדורות ההם אין להן תוקף היום, אי אפשר להשען עליהן כמתארות עובדה של מציאות. [אני מתכוון לפתוח שיחה מיוחדת על נושא זה.
עודד
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2013 21:48 |
|
| |
האלגברה הומצאה על ידי מוסלמי. על איזה מדע רפואי אתה מדבר?? הפגאנים בעיקר המציאו את הטמטום האנושי!ספר לי היכן ישנה התייחסות חיובית בזה שאמרו ישראל מעל המזל? מכלל שאתה אומר 'גם אותם' אתה מתכוון לאמונות האליליים?!
תוקן על ידי אלקרטאווי ב- 02/07/2013 21:49:18
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2013 21:49 |
|
| |
רוחםשמ, בבקשה הסבר באופן עניני מדוע לדעתך האסטרולוגיה תקפה עד שאי אפשר לבטל אותה.
טענות על עובדה של מציאות יש להביא מן המציאות ובשפה המתאימה לתאור של המציאות הזו. כל היתר אינו רלבנטי. מציאותה של גמרא הרואה את האסטרולוגיה כעובדה נתונה, אינה ראיה על המציאות אלא על דעתם של בעלי הגמרא. משה ורשי ואבן עזרא והרמבם ואחרים, אין בכוח דעותיהם לברא מציאות חסרת שחר. הבאת שמותם כראיה מעידה על 'מאמינים' ילדותיים הרוצים שמושאי אמונתם לא יהיו בני אדם אלא דמויות על יודעות כל ידיעת אמת שלמה. מכאן שה'אמונה' הזו מייתרת כל צורך לחשוב, ואוסרת כל ביקורת במה שהיא פוגעת בילדותיות והורסת אותה.
האמת היא שכל תמונת העולם וכל תפיסת משמעותה של אותה תמונה השתנו שנוי רדיקלי. התפיסות של הדורות ההם אין להן תוקף היום, אי אפשר להשען עליהן כמתארות עובדה של מציאות. [אני מתכוון לפתוח שיחה מיוחדת על נושא זה.
עודד
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2013 22:08 |
|
| |
עודד התיחסתי לשאלת פותח האשכול ששלל את האמונה באסטרולוגיה מבחינ דתית, לכן כתבתי כי כך חז"ל הבינו את האסטרולוגיה, בגמרא ברמב"ם שממש נותן שעור בנושא. רשי מסביר את הפבוק שפרעה אומר ראו כי רעה נגד פניכם רש"י טוען שאי אפשר היה לבטל את הכוכב הרעה הזה, רק בשפיכת דמםם של בני ישראל. ולכן גם הגמרא גם הרמב"ם וגם אחרים וטובים- כותבים כי הנולד במזל מאדים יהיה שופך דמים רוצח- וממליצים לו להיות שוחט כירורג קצב וכ' ולכן אין מזל לישראל כי הוא יכול לשנות ולתקן את האופי הרצחני שלו, לשנות ולא לבטל. אגב הכיפה שעל ראשנו מקורה כאסטרולוגיה. עד כאן מבחינה דתית
מתוך נסיון חיים ומתוך עיון לימוד וחקר התופעה יש בה ממש. למרות מה שאתה חושב.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2013 22:27 |
|
| |
ירוחם היכן הרמב"ם? אני ציינתי מדבריו להיפך?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2013 22:32 |
|
| |
'מתוך נסיון חיים ומתוך עיון לימוד וחקר התופעה יש בה ממש'
בבקשה הסבר הסבר עניני. אם יש טעם בדבריך, אשנה דעתי.
תודה עודד.
|
|
|
|
|