|
|
| נשלח ב-2/7/2013 22:34 |
|
| |
'מתוך נסיון חיים ומתוך עיון לימוד וחקר התופעה יש בה ממש'
בבקשה הסבר הסבר עניני. אם יש טעם בדבריך, אשנה דעתי.
תודה עודד.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2013 22:48 |
|
| |
אתה באמת חושב שירוחם רציני בזה
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2013 23:26 |
|
| |
עודד
איני מיסיונר של האסטרולוגיה, וזה ישנה לי אישית אם תשנה את דעתך, אבל היות ואני מכבד אותך ואת ידיעותיך אנסה לספר לך בשפה לא מדעית את מה שלמדתי על הנושא. אנחנו מכירים את השפעת השמש על גופנו , ולא את כולם, אנחנו יודעים על השפעת הירח על השפל והגאות ועל אנשים מסוימים הנקראים סהרורים- גלויים, ויש לירח השפעות על אנשים שעדיין לא נחקרו ונבדקו בצורה מדעית המאפשרת פירסומם כך מאמינה האסטרולוגיה כי יש לכוכבים- בעיקר ל12 הנקראים המזלות השפעה גדולה על הילדים הרכים ביום הלידה המושפעים מקרינתם.ממשיכים להשפיע עליהם כל ימי חייהם,
\לכן אם תבדוק תוכל לגלות קוי אופי והתנהגות משותפת לבני אותו מזל. יש ספרי אסטרולוגיה המציינים את אופים המשותף של בני כל מזל. זה מענין לגלות כי אם הספר רציני הדמיוון של בני מזל ממש מדהים. אני לא מתיחס לאסטרולוגיה בגרוש שמתפרסמת בעיתונים,אבל יש מחשבי לוח אסטרולוגי בצורה מדהימה של אמת. כקוריוז - שמעון פרס נשיא המדינה היום, התמודד בכמה מערכות בחירות לכס ראש הממשלה, והפסיד, פנה לאסטרולוג בשם אילן פקר, אמר לו אילן פקר לפי האסטרולוגיה- אתה לעולם לא תבחר בבחירות להיות ראש ממשלה
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2013 23:36 |
|
| |
| אלקרטאווי כתב: |  | | ירוחם היכן הרמב"ם? אני ציינתי מדבריו להיפך? |
|
האמת שלאור תגובותיך המשפילות והמבזות אתה לא ראוי שאענה לך, אבל שאחרים לא יחשבו שאתה צודק בשגיעותיךרמב"ם הלכות קידוש החודש פרק יא הלכה ז
העיקרים שצריך אדם לידע תחלה לכל חשבונות האיצטגנינות, בין לדרכי חשבון הראייה בין לשאר דברים, אלו הן: הגלגל מוחלק בשלש מאות וששים מעלות, כל מזל ומזל שלשים מעלות, וההתחלה מתחילת מזל טלה וכל מעלה ומעלה ששים חלקים, וכל חלק וחלק ששים שניות, וכל שניה ושניה ששים שלישיות, וכן תדקדק החשבון ותחלק כל זמן שתרצה.
תוכל להמשיך לבד- וראה מה שהוא כותב ב8 פרקים על זה הנולד במזל מסוים.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2013 23:47 |
|
| |
ראשית אני מתנצל, בכל אופן אני חש מעריץ נלהב שלך, אבל איפה הרמב"ם...
את הפה'מ ראית? דעתך חשובה לי!
אגב, כאחד שטוען למחקר ונסיון, מה הוא איסור נתינת עונות ע"פ כוכבים מל"ת לב, וניחוש בכוכבים מ"ע לג (מחזל), מדובר בחלק אינגראלי מהקלאסיקה של האסטרולוגיה?
תוקן על ידי אלקרטאווי ב- 02/07/2013 23:50:23
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2013 23:55 |
|
| |
אסטרולוגיה היא לא ניחוש, השפעתם של הכוכבים היא לא ענין לניחוש, אלו דברים מוחלטים, איני יודע מה לא ראיתי- אבל אני מסכים שיש הרבה שלא מסכימים, אם מסכימים או לא מסכימים זה באמת לא מזיז לי.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2013 23:59 |
|
| |
מה הציון הלז
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2013 00:02 |
|
| |
אין לי מושג על מה אתה מדבר
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2013 00:16 |
|
| |
א. זה על הקישור של רציוס
ב. מזיז לא מזיז , אל תדבר בשם רמב"ם.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2013 00:51 |
|
| |
אלקטראווי
תכנס לקישור, זה קטע ממורה נבוכים, פנטזיות אריסטוטליות על גרמי שמים בעלי תודעה, יכולת חשיבה ויכולת מילולית שמשפיעים על העולם. הכל עניין של טרמינולוגיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2013 01:29 |
|
| |
רציו, מה מצאת עול בו, תורת הגלגלים, מבחינת הלוגיקה של אז, או המדע של אז, היתה מבוססת דיה, כך שמה שאתה קורא לו פנטזיה, היה נחלת המדענים הדגולים באנושות עד הרנסנס כמדומה, ואנו כננס על גבם.
בעניין זה, הר' רבינוביץ בספר יד פשוטה בפתיחה לפרק ג מה' יסודי התורה, מביא מרמב"ם שהוא סקפטי בעניין, ואף חזה שיבואו ויסתרו את התורה הזאת.
תוקן על ידי אלקרטאווי ב- 03/07/2013 01:32:26
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2013 01:37 |
|
| |
הוא שאמרתי. להבלים מסוימים זה 'רציונלי' להאמין ולאחרים לא רציונלי. הכל עניין של טרמינולוגיה ויח"צנות. וכבר כתבתי שלמאגיות המונותאיסטיות יש בדיוק אותה יעילות כמו למאגיות הלא מונותאיסטיות. כמובן ללא תגובה, כמו תמיד שיש תגובה לעניין. אתם חוזרים תמיד לאותם דיונים מעגליים (אתה חרדי! לא, אתה! אבל הוד רציונליותו האפיפיור ממיימונידס כתב כאן כך! ומצד שני הוד שאמאנותו האדמור ממיכיסייד כתב אחרת! והחוקר שקרכלשהו הפנה להוגה הימיביניימי כזבמאמם שכתב כך וכך ואם הוא כתב אז בטח נכון! מילים שעושות נעים בגב. עודד. צריך לחלק את השאלה ל17 חלקים. מבחינה... שומר פיו ולשונו, שומר מצרות נפשו. האם יש סיכוי שמתישהו תתחילו לבחון עובדות וטיעונים, ולא תמחזרו מנטרות, הפניות, ציטוטים?)
אבל נחמד שאתה מסנגר על ממציא השיטה של לאכוף את הבליך על ידי נפנופי ידיים פסאודו-לוגיים והברגת השטויות החדשות בתוך דברי התורה, והגדרת מי שחושב אחרת ממך כבור, מעשה מיכי. עוד באירופה הוא היה סקפטי, אבל בינתיים הוא מגדיר את מי שחושב אחרת כבור. הרשה לי לגחך על הנסיונות הפתטיים של חוקרים במדעי מחשבת ישראל לנכס ליהדות תובנות מפליגות וחדשניות לשעתן (כאשר האמת העלובה שמדובר בלא יותר מיישור קו - קצת באיחור אמנם - עם הדת הנאורה יותר של זמנו, האסלאם, שניסה לאחד בין הדאיזם הפילוסופי האריסטוטלי לבין האל האברהמי)
תוקן על ידי רציוסקפטי ב- 03/07/2013 01:51:22
תוקן על ידי רציוסקפטי ב- 03/07/2013 01:53:58
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2013 07:44 |
|
| |
רציו,
אני עדיין מנסה להבין, מה אתה רוצה, שאקבל שיש באסטרולוגיה ממש? שאקבל את דברי ירוחם שהחליט לספר לנו שהרמבם קיבלה? כלום יש השוואה בין תורות אליליות לתורה ה'מדעית' הנפלאה (לשעתה), תורת הגלגלים, אשר הגוה גדולי המדענים והתקבלה שנים על ידי חכמים גדולים? ההבדל בין ההבלים לגמרי ברור.
למעשה, סך הכל הבאתי את דעת הרמבם, לבקשתו של פותח האשכול, לא היה צריך לציין לרמבם האומר שאין בה ממש? ואם זו בקשתך, קבל: תורת הגלגים אין בה ממש.
לגבי האפקט של 'מאגיות' מונותאיסטיות, ניכר מדבריך שיודע אתה שאטען בהשראת ממציא השיטה, שזה לא קיים באמת (ביהדות). אך אתה כמשיב בהתרסה נגד מי שהוא סמל לרציו היהודי בימי הביניים. אתה מאשים אותו בגאווה מופרזת, כאילו כינה אותך בור ברבים.
למעשה הקורא את כלל משנת מוסא אבן עבדאללה אלקרטבי (ולא רק את תורת הגלגלים שבה) מתרשם שהאיש חקר את הרקע והסוד של התורה ונביאים באופן שלא עשה אחר לפניו, וביושר אינטלקטואלי נדיר.
הוא כמו כל בר דעת האמין שאין סתירה בין תורה ומדע בהנחה ששניהם אמת ומכאן חלק מהשקפתו על מעשה בראשית ומרכבה. למעשה הוא פיתח שיטה מסודרת להבנת התורה, בה הוא מראה מה טפל ומה תכליות התורה וטעמי מצוותיה מתוך חוש היסטורי אנתרופולוגי נפלא. אני אישית לא יודע מהי תרומתו של אלפראבי וחבריו לעניין זה וזה לא רלוונטי. הרמבם היה ויהיה מגדולי ישראל שבכל הדורות, עטרת המשכילים וגדול הפוסקים, וספריו ישארו כצאן ברזל לעד. האמת קטונתי מלתאר את דמותו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2013 14:24 |
|
| |
תוקן על ידי רציוסקפטי ב- 03/07/2013 14:33:38
|
|
|