בית פורומים עצור כאן חושבים

כוחות על טבעיים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/7/2013 15:33 לינק ישיר 

תלמיד, אתה מדבר על מדרשי חז"ל (גודל הענבים). גם אם במקרא יש לדון, הרי ששם אין כל מניעה לפרש שלא כפשוטו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2013 16:07 לינק ישיר 

"נועה, דבריו של אפרים נכתבים מתוך נקודת מוצא של אי אמונה בתורה."

מה שייכת אמונה לכאן? מדובר בהגיון פשוט.

לגבי העבדות למשל,עוד ניתן בקושי לקבל את התרוץ שאלוהים לא יכול היה להפוך סדרי עולם כי מהפכות כלכליות לא קורות ביום אחד וצריך לתת תורה שמתאימה לדור.(זו כמובן שטות גמורה וההוכחה היא שהנה אברהם לינקולן עשה את השינוי עם המחיר הגבוה של מלחמה -אז הקדוש ברוך הוא לא יכול היה לעשות את השינוי בעזרת קולות וברקים וענן כבד מאד ויחרד כל העם אשר במחנה?)

אבל לגבי מכשפות? גם התרוץ השקרי הזה לא עובד.מדוע היה צריך להתאים לדור תופעה פרימיטיבית שבשקר יסודה?אמונה לא רציונלית  שנבעה מפחד מפני תופעות הטבע ? מה היתה הבעיה אם לא היה נכתב הציווי :"מכשפה לא תחיה"-האם הכלכלה היתה מתמוטטת? האם אנשים לא היו מאמינים בתורה אילו הפסוק הזה ,המבוסס על אמונה פרימיטיבית לא היה קיים? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2013 16:26 לינק ישיר 

דור הקולות והברקים המרה את צו השם כמה וכמה פעמים, הציווי על המכשפות נועד לעקור מעמנו עבודה זרה שכל כך תעה אחריה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2013 16:36 לינק ישיר 

מיכי
הענסים שאני מכיר אינם צריכים להינא בשניים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2013 16:51 לינק ישיר 

אלקטרי,דור הקולות והברקים המרה את דבר ה'-אתה מביא הוכחה מאותו מקור שאנחנו דנים על אמיתות סיפוריו?

שינוי שיכול היה לעשות בן אנוש כמו הנשיא לינקולן לא יתכן שלא יכול היה להעשות על ידי כוח עליון בלתי מוגבל.

לגבי מכשפות :דיבר הכתוב בהווה-בעיקר נשים עסקו אז בעבודה זרה? זה כשלעצמו מעורר פקפוק בהתחשב ביחס הכללי אז לנשים והפחד המאגי מהן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2013 17:21 לינק ישיר 

אפריםבן כתב:
אם התורה התיחסה לזה יש בזה קורטוב של אמת? הרי התורה קבעה שמכשפה לא תחיה -(מה שגרם אצל הנוצרים לרצח שיטתי של אלפי מכשפות עד סוף ימי הביניים.)-האם זה אומר שאכן היו מכשפות?

התורה נכתבה בזמן שאנשים האמינו באמונות טפלות והתורה לא התעלתה מעבר לתקופתה .זו אחת ההוכחות שהתורה נכתבה על ידי בני אדם שלא ראו שום דבר מעבר לתקופה הפרימיטיבית של אז.

המציאות היום היא שיש עדיין כאלה שגם היום מאמינים באמונות טפלות ומאמינים במתקשרים  ובמקובלים למיניהם וזה רק  מוכיח שאמונות טפלות לא נעלמות מן העולם  מפני שתמיד יהיו  תמימים נואשים שיאחזו בכל עלה  נידף וישימו כספם על קרן הצבי. 

איך הגעת למסקנה הזאת?
זה בדיוק הפוך התורה לוחמת מלחמת חורמה נגד הע"ז המאגיה ושאר אמונות הבל שרווחו בתקופה הקדומה.
אם היא הייתה נכתבת בידי סתם בני אדם פרימיטיבים היא גם הייתה מלאה באמונות תפלות שרווחו בתקופה הזאת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2013 17:33 לינק ישיר 

כל יכול יכול הכל בחר בנו כי עזים אנו וכשם שעולם כמנהגו נוהג כך עמו, ולא היה בחפצו יתעלה לכפות עלינו יותר מהר כגיגית, ומוצא כפירתך עלוב כי עם קשה עורף הוא' ואינך מכיר בנסיבות, וכן אין מוסרנו קשור בכי הוא זה לזמן התורה, והיהדות מקור המוסר מלאת היופי מקרינה עלינו כיום אתמול. מכשפות- אתה באמת חושב שהמין החזק והשלט פחד באופן מיוחד ממאגיה נשית? ידע מי שאמר דיברה בהוה, סיפורי מכשפות יעידו. ולסיום כמעט כל מצוות התורה הם ידיעת השם ושירוש האמנת זולתו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2013 18:53 לינק ישיר 

איך כידררתם את הכדור למגרש של מכשפות ע"ז, נושא האשכול הוא על כוחות על טבעיים.
ולא אחיזת עיינים וטריקים פרימיטיבים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2013 19:35 לינק ישיר 

יש הסבורים שהשקפת התורה שציוותה להמנע מאלה היא הכרה שיש בהן ממש, ולכך דנים בסיבת ציוויי התורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2013 19:52 לינק ישיר 

כלומר שלפי הסבורים האלה- התורה שנכתבה מפי ה' לא ידע כי אין בהם ממש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2013 22:14 לינק ישיר 

לא, סברו הם, כמוך, שיש ממש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2013 22:34 לינק ישיר 

לא אני  סובר כי אין ממש במכשפות. אני סובר כי לאנשים מסוימים כוחות  שעדיין  לא ידועים לרוב האנושות.
 וגם לא תמיד האנשים עם הכוחות מודעים  לכוחם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2013 23:58 לינק ישיר 

בנוגע לבעלת האוב, הפרשנים שטוענים שמדובר בדמיון ושקר:
1. ר׳ ש מ ו א ל בן ח פ נ י ג א ו ן: כלם נשתוו כי מעשה האוב הבל

ותהו ודברי כזב והתול... אבל יש מהם אומרים כי לא דיבר שמואל עם שאול וחס

ושלום לא עלה שמואל מקברו, ולא דיבר, אבל האשה, עשתה הכל ברמאות, כי מיד

הכירה כי שאול הוא, אך להראות לו כי מצד החכמה הכירה ומצאה דבר זה זמרה:

״למה רימיתני ואתה שאול ? !״ ודרך בעלת אוב להביא אדם שמדבר מתוך מחבואו

בלשון נמוך, וכאשר בא שאול לדרוש מאתה וראתה אותו נבהל ותעה כי למחר יהיה

יוצא למלחמה וכל ישראל היו בפחד גדול וידעה מה שעשה שאול, שהרג כהני ה׳,

שמה בפי המגיד הדברים הנאמרים בפרשה. ומה שאמר ״ויאמר שמואל אל שאול״

על מחשבת שאול, כ־ היה חושב, כי שמואל היה המידבר אליו. ומה שאמר ״ולא

עשית חרון אפו בעמלק״ — ידוע היה דבר זה, כי מאותה שעה אמר לו שמואל :

״וימאסך מהיות מלך״. ומה שאמר ״לרעך לדוד״, ידוע היה בכל ישראל, כי דוד נמשח

למלך. ומה שאמר ״מחר אתה ובניך עמי״ — מדרך סברא אמרה זה.

2. רב סעדיה ורב האי גאון: אמת כי רחוק הוא שתדע האשה

העתידות וכן שתחיה היא את המת בחכמת האוב, אך הבורא יתברך החיה את שמואל

כדי לספר לשאול את כל הקורות העתידות לבא עליו, והיא האשה, לא ידעה בכל

אלה ונבהלה כמו שנא׳ ״ותזעק בקול גדול״. ואשר אמרה האשה, ״את מי אעלה לד׳ —

דברי התולים הם, כי דעתה היה לעשות כמנהגה.

3. רלב״ג: ...על דרך האמת לא הועלה ממנו ולא הגיע ממנו דבור לשאול,

אבל היה זה כולו מפעולות הדמיון... כי שאול היה לו כח מה נבואיי

כאמרו ״הגם שאול בנביאים״, והנה עם התעוררות דמיונו מזה הפעל ומה שהתאמת

לו מדברי שמואל בחייו, שנתבאר לו מהם שה׳ ית׳ קרע הממלכה ממנו ונתנה לדוד כמו

שאמר שאול לדוד: ״ידעתי כי מלך תמלוך״, ונתבאר לו בחוש היות הי״ת עם דוד

והיותו סר ממנו, הגיעו מזאת הפעולה כל אלה הדברים הנזכרים״.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2013 00:08 לינק ישיר 

לעומתם- המלבי"ם:

"אולם למה לנו הדחוקים העצומים האלה, הלא חז"ל באגדותיהם ספרו מעשה אוב שהיה נוהג עדיין בימי חכמי המשנה והתלמוד, והעידו שהיה בכחם להעלות הנפשות מקבריהם ממש, ואמרו שהמעלה רואהו והנשאל שומע את קולו, ואמרו שאם הנשאל הוא הדיוט עולה וראשו למטה ואם הוא מלך עולה כדרכו, וכל זה ספרו מצד שהיתה המלאכה הזאת נודעת, נוהגת בימיהם, וידעו כל סגולותיה."

בקיצור, כמו בכל נושא מהותי- מחלוקת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2013 13:38 לינק ישיר 

למאמינים בסיפורים הנה סיפור.

מלאך המוות בא לפני אלוקים ואמר נמאס לי מהעבודה הזו, אני רוצה לצאת לחופשה ארוכה, ולהיות בן אדם.
אלוקים רב החסד הסכים.
ירד המלאך והפך לבן אדם מהשורה, נשא אשה והוליד ילד, דא עקא אשתו היתה כדברי קהלת מר ממוות,
אכלה לו את הנשמה ציערה אותו בוקר ערב וצהריים, עד שביקש נפשו למות, בצער לו הוא פנה לאלוקים
וביקש- ריבוני רב החסד ברצוני להחזור למשרתי, השיב לו אלוקים - מקובל, אבל יש לך ילד קטן מי ידאג לו
תלמד אותו משהו לפרנסתו שיהיה עצמאי ואז תשוב.
קרא מלאך המוות לבנו ואמר לו, בני אתה תהיה רופא, אתה לא צריך לדעת כלום ברפואה, סימן אני נותן לך.
כשאתה נכנס לחולה ותראה אותי עומד למרגלות המיטה- סימן יהיה בידך שהחולה יבריא, ואם תראה אותי עומד למראשותיו סימן יהיה בידך שהחולה ימות,
כך יצאה שמו של הילד כרופא הטוב ביותר בארץ, ויהי היום ובת המלך חלתה- חיפש המלך את הרופא הטוב ביותר בארץ והגיע לילד, אמר לו -אם תרפא את ביתי אתן לך הון רב, ואותה אתן לך לאשה.
נכנס הילד לחדר החולה- והנה חשכו עיניו- האבא עומד ליד ראש החולה,
-אבא בבקשה זוז משם, -מצטער בני זהוזה . -אבל אבא בחייך זו הזדמנות חיי. -לא בני, זה אבוד.
-אבא זוז משם ביקש הילד, -לא אני לא זז, 
- אבא אם אתה לא זז משם אני הולך לקרא לאמא. מיד ברח מלאך המוות.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > כוחות על טבעיים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.