בית פורומים עצור כאן חושבים

כוחות על טבעיים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/7/2013 11:52 לינק ישיר 

מנין לך שלא בוצעו מחקרים.

אתה פשוט מחליט בלי לבדוק.

רמז: בוצעו המון מחקרים שיטתיים.

וגם אם ההומאופתיה תלויה בנפש, היא הייתה אמורה להציג במחקרים עדיפות בתוצאות לעומת פלצבו.

לעניין הדלקות.

שכיח מאד שהן נעלמות ללא סיבה ידועה. גם לאלו שלא נטלו טיפות הומאופתיות.

השאלה איך אתה בודק יעילות של דברים. על סמך ניחוש עיוור ותוצאה אחת אקראית, או בצורה רצינית.

בשנים עברו עד להתפתחות הרפואה המודרנית, אנשים התייחסו למחלות ורפואתן בשיטה שלך.

לבחירתך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2013 12:03 לינק ישיר 
בדיקה

נעה, הנה בדיקה לכוחות תקשור. גשי אל מתקשר, המין והלבוש לא חשוב, הביאי אליו בלוק כתיבה ריק ושלשה עטים רגילים אבל חדשים. זה ימנע תרוצים כמו לא היה לי במה לכתוב והיכן. אמרי לו לתקשר עם האדון פרמה. אם הקו תפוס שימשיך לתקשר עד שישיג אותו. אמרי לו לבקש את ההוכחה הנפלאה ששולי הדף לא הספיקו לה. הוא בטח יזכור במה מדובר. את יכולה להציע למתקשר הרבה מאד כסף אם יספק לך את הסחורה, שכן את תהיי עשירה, ומפורסמת בן לילה. עד אז אני מצטרף לדעת מדאברהם, להוציא תהיתו בענין הנקראים 'מקובלים'. השם הזה מוצדק בהחלט. מקובל שהם לא מבקשים תשלום על טירחה קדושה שלהם, מקובל שהפונה חייב לשלם, ומקובל שאין קבלות. מה לא ברור לו?

עודד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2013 13:38 לינק ישיר 

דרלץ,
במוסכים אין לך אינדיקציה אחרת. אבל כפי שציינת, לגבי הומיאופתיה יש אינדיקציות שיטתיות שזה לא עובד, ולכן ללכת שוב זה די מפוקפק. כמובן אתה יכול להתבסס על השערה שאתה מאלה שאצלם זה כן עובד דרך קבע (בגלל טיב הגוף שלך וכדומה), אבל אז ההיגיון אומר שרק בבעיות לגבי עצמך יש ללכת הלאה, ולא עם אחרים מבני משפחתך או מחבריך.

ייתכן, שאלתך אליי? לא הבנתי את ההקשר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2013 13:42 לינק ישיר 

דבר ראשון לא שמתי לב לתגובתו של רציו לעיל, סך הכל באתי לדבר על הטענה שלו.

לא באתי להוכיח או לשכנע מישהו שההומיאופתיה עובדת (אני עצמי לא משוכנע), אלא רק להתייחס לטענת רציו.

הוא טוען שכל מה שקיים הוא חלק מהטבע. ועל זה אני מתווכח, כל מה שלא ניתן להגדרה פיזית, אינו חלק מהטבע. אלא אם כן מתעקשים. התעקשות סמנטית לקרוא לו טבע. ההבדל הוא שהמדע אינו יכול להכיר בו, אם אכילת בננה שנגע בה החלבן מרפאת ואילו אכילת בננה שנגע בה הכובס ממיתה, זו תופעה לא טבעית, שכן מבחינה פיזית אין שום הבדל בין החלבן לכובס (אחרי שהם מחטאים את הידיים..). כל תגלית או קביעה או חוק חייב להתייחס למשהו פיזי, ולקבוע שX גורם לY. כשמתיחסים לנפש אין חוקיות. זו לא רק קלישאה, עובדה שהמדע וכל מי שהוא מטריאליסט אינו מוכן להכיר בו. ולא יענינו אותו עובדות. והמודל שלך על התפלגות הרעש של הקב"ה, אתה יודע יפה שאף אחד לא יסתכל לכיוון של מודל כזה בשום צורה ושום זמן (הכנסיה שלא הסכימה להסתכל בטלסקופ של גלילאו, והאקדמיה שלא הסכימה להסתכל במיקרוסקופ של שכטמן כדי לראות עובדות, לא יסובבו את הראש לעבר גרף עם רעשי אלהים), חוץ מזה שאי אפשר באמת למדוד דברים כאלו, צריכים לראות ללבב, משהו שאינו בידינו.

ההומיאופתיה מתייחסת לנפש, התרופה מותאמת לאדם על פי סדרת שאלות על האופי שלו.. כשנוכחתי בזאת זה היה בעיני מגוחך (ועדיין), אבל פתאום קלטתי שזו הלגיטימציה היחידה של הענין, הרי ידוע שמבחינה פיזית אין בהומיאופטיה חומר פעיל, ולכן היה ברור לי שמדובר בשטויות. אבל הם בכלל לא טוענים למשהו פיזי. כשהרופא שלח אותי להומיאופת, אמרתי לו 'אתה יודע שאין חומר פעיל בתרופה שלהם', והוא השיב: אולי, אבל מהנסיון שלי זה עובד. אני לא ביקשתי הומיאופתיה ולא רציתי, זה בסה"כ הנסיון של הרופא, ועכשיו גם הנסיון שלי.

ומכאן לדברי יתכן, הוא יוצא מההנחה המטריאליסטית, ולכן ברור לו כשמש שאם רופא שולח להומיאופת זה משום שהוא עושה טובה למטופל שרוצה זאת, למרות שבמקרה שאני מדבר עליו לא רציתי ולא ביקשתי כלום. והרי זה בדיוק מה שבאתי לומר, ששלילת הכחות העל טבעיים היא בסה"כ הנחת יסוד, ולא משהו שקשור לנסיון. גם אם רוב מוחלט של אלו שמוכרים רפואה אלטרנטיבית הם מבלבלים את המח, עדיין יתכן שמיעוט מוכרים משהו טוב. זה דומה לרפואה של פעם, זה מעצבן, זה מצחיק, אבל מי שצריך פתרון לבעיה שלו, ייתכן שיוכל למצוא. רק מי שמניח את המטריאליזם בפאנטיות ישלול את זה באופן מוחלט.

לא קונה את הסיפורים ש'דלקות עוברות', גם במוסך היית אומר כך? רצף של דלקות לאורך תקופה ארוכה נגמר בפתאומיות, ע"י מישהו שרופא אף אוזן גרון שולח אליו מקרים כאלו בשיטתיות, רק פנאט שמניח מראש מטריאליזם יאלץ לתרץ תירוצים כאלו. אגב, ההומיאופת עצמו שהלכתי אליו הוא גם ד"ר ורופא קונבנציונלי במקרה.

ולגבי המחקרים, תודה על הרמז, הדברים רחוקים מאד מלהיות חד משמעיים. מלבד הטענה שמבחינה פיזית אין בהומיאופטיה חומר, שזו כמובן נכונה. המסר העולה מכל המחקרים היא שהומיאופתיה אינה יכולה להיות מוגדרת כתרופה קונבנציונלית, שזה היה ברור מראש.

אני באופן אישי, איני פנאט, ולכן לא שולל את ההומיאופתיה כיכולה לעזור תיאורטית, נסיון אישי הוא נתון מספיק לאדם שפוי. בדיוק כמו במוסך ובכל מקום אחר שאין לך דרך לעשות מחקר, אתה פשוט הולך למי שראית שמביא לך תועלת. אם אני יכול להיות בטוח? כמובן שלא.

בכל אופן אני ממש מחוסר ענין בלהיות שגריר ההומיאופטיה בפורום, מה שבאתי לומר הוא שכל יחסי גומלין שאינם תלויים בשום גורם פיזי שניתן להגדרה, וגם אינם ניתנים להדירות. לא נכנסים למערכת של 'טבע', טיעונים לתופעות כאלו מוגדרות בפועל כ'על טבע' או 'פראפסיכולוגיה' והיחס אליהן בהתאם. וגם אם באקדמיה של רציו היו חוקרים אותם בתור טיעון טבעי, הרי יש להודות שבשביל דברים כאלו צריכים מחלקה נפרדת.. במציאות לא מתיחסים אליהם כטבע, ולכן לגיטימי ביותר לכנותם על טבע. בפרט שגם אם מתיחסים לטיעון טבעי כשאיננו מבינים איזה גורם פיזיקלי קיים, זה משום שמניחים שהוא קיים אלא שידיעתינו מוגבלת, בשביל זה קוראים לו חלקיק אלוהי או כל שם אחר, אבל מניחים שיש חלקיק. לעומת זאת הטיעונים לעל טבעי כלל אינם מניחים הנחה כזו, ולכן אין שום הצדקה לדון בהם בתור 'טבע'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2013 13:46 לינק ישיר 

אהה, ונא לא לשלוח אותי עכשיו לויקיפדיה על הומיאופטיה, למרות שגם הדברים שם לא חד משמעיים, כדאי לקרוא גם את דברי הצד השני, ולראות שממש לא מדובר במשהו שהתברר או שקל לברר אותו. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2013 13:46 לינק ישיר 

אההה, וויקיפדיה היא בהחלט תופסת צד בדברים כאלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2013 14:40 לינק ישיר 

מקיומם של כוחות על טבעיים הגענו ליעילות של תה צמחים לטיפול בגרעפסים - מנפלאות השיטה האסוציאטיבית. לגבי השאלה אולי צריך להבחין בין תפיסת סיבתיות מכאניסטית שאכן נופלת תחת המתודולוגיה המדעית (ואל תקשו ממכאניקת הקוואנטים שגם היא נופלת תחת מחלקה כללית זו). לצד זה ישנם תחומים שאינם נופלים תחת סיבתיות מכאניסטית כמו למשל הדיון שלנו כאן - ניסוח רעיונות, ניתוחם והויכוח המתלווה. את זה המדע לשיטותיו לא מסביר טוב (יש כמובן את מדע הפסיכולוגיה ותורת המשחקים וחבריהם ואולי אפשר לקרוא לזה סוג של מדע אבל הוא מתקשה מאד להסביר מקרה פרטי).

כעת נשאל האם יש כוחות על טבעיים? אז אם השאלה היא האם יש דברים שהפיזיקה לא טובה בלהסביר, אז התשובה הטריביאלית היא כן. אם השאלה היא האם יש כוחות על טבעיים במובן של סופרמן או דני דין אז ללא עדות מתאימה ניתן לומר שלא (עד שהוכח אחרת).

ודרך אגב לשאלת התה והגרעפסים - זה נופל תחת הסיבתיות המכאנית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2013 14:59 לינק ישיר 

דרלצ,

נכון שאני חושד מראש במשהו שאינני מבין מדוע הוא צריך לעבוד.

לצד זה, אם זה עובד, אז זו הוכחה שזה עובד.

עכשיו, לקחו קבוצת חולים, לחלקה ניתן תרופה הומאופתית בהתאמה ל"נפש" (מה זה בכלל ואיך "לומדים" "להתאים". במילים אחרות, איך דבר שאין לאף אחד באמת מושג מהו בדיוק וכל הומאופת מערב בבקבוקונים דברים אחרים, יכול בכלל לעבוד. אבל נניח לזה) לחלק אחר נתנו מים מהברז. בדקו ומצאו שאין הבדל בתוצאה בין הקבוצות. עשו זאת הרבה פעמים על הרבה חולים. מה זה אומר לדעתך?

אז בלי קשר לטיעון שאם אין חומר פעיל אז מה בדיוק עובד, בדקו ומצאו שזה לא עובד.

אז אתה אומר שאצלך זה עבד?

בודדת את האפשרויות?

דלקות אזנים זו תופעה שבהחלט נעלמת ללא סיבה לעין. אתה עצמך מדבר על רצף דלקות. אני מבין שהיו באמצע הפסקות. שאל נא את הרופא שהמליץ לך על ההומאופתיה. הוא עשה זאת כנראה בייאושו כי אין לי פתרון ואמר לעצמו שאם לא יועיל לא יזיק. ואולי הוא חושב שזה עוזר. למה זה רלוונטי.

אגב, לא מעט תופעות פיזיולוגיות, חלקן קשות, נעלמות מאליהן, ללא הומאופתיה.

אין שום בעיה שבפעם הבאה (שלא תבוא) תיקח שוב הומאופתיה. (ותלך אך ורק לאותו הומופאת) אם אתה פועל בהגיון, אתה אמור להבין שאין שום סיבה לחשוב שזה יעזור, למרות הפיתוי להתבסס על אירוע לא מייצג ולא מלמד.

אם באמת יש את נפשך לברר את העניין, קרא את "ריפוי או פיתוי". זה מעורר מחשבה. לא רק על ענייני רפואה.

הרב מיכי,

כתבת שהאידנא בוודאי שאין "כוחות".

שאלתי מה נשתנה האידנא מהימים ההם.

תוקן על ידי ייתכן ב- 08/07/2013 15:01:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2013 15:17 לינק ישיר 

ומדוע אני טורח לכתוב, כי התורה ואנוכי כייתכן ועוד לקרא, חסה על ממונם של ישראל.

ונכמר הלב לראות דווקא עניים בני עניים, המוזילים הון רב על תרופות אליל למיניהם שסגולתם העיקרית היא העשרת קופת העוסקים בהם ואין נפקא מינה, אם באמונה או שלא באמונה.

ונשגב מבינתי מדוע תמיד תרופות האליל שניתן להכינם בבית כסא ביתי, מחירן גבוה עשרת מונים ממחיר תרופות שהושקעו מליארדים ברקיחתן.

ומדוע רופאי אליל שהכשירו עצמם תוך כדי שינה, גובים לביקור ול"טיפול" מחירים מופקעים גבוהים בהרבה, ממי שהשקיעו הון ואון ומיטב זמנם בלימודים מפרכים.

עולם הפוך אנו רואים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2013 15:44 לינק ישיר 

ייתכן,

אני לא בטוח שתרופות האליל יקרות יותר. האחרות מסובסדות על ידי הקופות. בנוסף, תרופות האליל לא מיוצרות בכמויות של התרופות הרגילות (כל מקום והאלילים שלו).

לגבי העל טבעי של פעם, אני בהחלט מפקפק גם לגבי פעם. בכמה סייגים: 1. אם מדובר על הקב"ה ניחא. 2. לגבי הנבואה כבר חז"ל העידו שהיא ניטלה מאיתנו האידנא (והתורה עצמה מדברת על כוח כזה, לכן יש לי יותר אמון בזה. אבל כבר אז היו נביאי שקר, ועובדה שבודקים את הנביא לפני שמחליטים. כלומר אין אמון עיוור). 3. מופתים שנעשו לעיני אנשים רבים (בקיעת הים, מתן תורה), גם להם יש יתרון.
אם כן, כל דבר לגופו. הנטייה הבסיסית שלי היא סקפטית. אגב, גם היום זה אפשרי, אני רק לא נוטה לקבל בלי ראיות חזקות. בינתיים לא ראיתי ראיות חד משמעיות ולכן לא פגשתי משהו שמעורר בי אמון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2013 15:47 לינק ישיר 

חן חן לך שאתה חס על ממונם של ישראל, הרי הדיון כאן היה תיאורטי, ולגבי 99% מהשוק האלטרנטיבי אין בינינו הבדל, שוק פרוץ נשלט ע"י שרלטנים, בין אם מוכרים פיצוחים ובין אם מוכרים תרופות.
השאלה היתה האם יתכן מנגנון תיאורטי שאם הוא קיים, יוגדר כלא טבעי. על זה השבתי בחיוב.
הערתי הערת ביניים שלפני הנסיון שלי הומיאופטיה יכולה להועיל לפעמים, והמחקרים שאתה מנופף בהם שנויים במחלוקת, ואך טבעי שלקחת צד.
אין דבר כזה לבדוק "הומיאופטיה", זה כמו שאבדוק "רפואה קונבנציונלית" (אגב, יש מחקרים בלעז שטוענים שבמצבים שונים פניה לרפואה קונבצנציונלית תגרום נזק, הזיהומים והטעויות שנעשים גורמים לתמותה המתקזזת ע"י יעילות טיפול, ישנו גיל מסויים בו יורדת יעילות הטיפול, אבל לא יורדים הזיהומים והטעויות, בגיל כזה עדיף להישאר בבית ולא להיכנס לביה"ח, כי המציאות הראתה שבביה"ח מתים יותר מהר), יש לבדוק תרופה ספציפית לבעיה ספציפית. אתה מכריז על מחקר שתוצאותיו נראות לך, ונעשה על ידי אנשים שדוגלים בפנאטיות בהנחות שלך, מישהו אחר יכריז על מחקרים רבים אחרים שנעשו באופן ספציפי וממוקד על טיפול מסויים לבעיה מסויימת, תקרא למשל את זה: 
http://www.homeopathy-ecch.org/images/stories/pdf/positive%20homeopathy%20research%20and%20surveys%20march%202007.pdf

א
ו את זה: 
http://www.facultyofhomeopathy.org/research/

ו
תראה שיש מלומדים שטוענים אחרת ממך, שנותנים מים וכן נותנים הומיאופטיה, אחד עוזר ואחד לא, מפליא!!
כל אחד מסביר למה המחקרים של הצד השני לא טובים, וכל אחד תופס צד מראש לפי ההנחות הפנאטיות שלו, כמו כל הויכוחים האחרים ובפרט בעניני תיאולוגיה ואמונות, עודף המידע לא מועיל שום דבר לאף אחד. אדם נשאר עם הנסיון האישי שלו בלבד.
ואל תחשוב שבתתחום הרפואה הקונבנציונלית הכל כל כך פשוט עם מתודות המחקר וכו', אינסוף שערוריות ואינטרסים קשורים באישור תרופות וביחס למחקרים השונים הקובעים איך להתייחס אליהן. רק לפני כמה שנים חיסנו חצי מהאכולוסיה המערבית בגלל אינטרסים של מישהו. דברים שהיו ברורים מאד מבחינה מחקרית, נדחו והחליפו את מקומןי. כמובן שאין דרך אחרת לאשר דברים, וזו לא סיבה להעדיף רפואה שלא בדקו אותה בכלל. אבל גם השלילה המוחלטת של רפואה אלטרנטיבית היא טעות. אפשר להניח שכל מה שלא מתאים למתודה הקונבנציונלית, או משום שהוא מיוסד על הנחות בלתי מקובלות, או משום שהוא עוזר רק לפעמים, נגרף לתחום האלטרנטיבי הפרוץ. להניח מראש שלא יכול להיות משהו שלא לפי המתודה המדעית, זו פנאטיות. להשקיע כסף בדברים אלטרנטיביים, זה כבר ענין אחר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2013 15:55 לינק ישיר 

ליבי ליבי דוקא על חלליהם ,אלו שבסכנת חיים ולכתחילה הולכים על הומופתיה ללא ניסיון הקונבנציונלי,
הנני חייב להעיד על שני מקרים יחידים שהנני מכיר על הומופתיה שהרפואה הקונבנציונלית לא הצליחה לפתור את הבעיה דרך אנטיביוטיקה וראו זה פלא ההומופתיה פתרה אותו ללא שאריות,
ואין ליבי על חסה על ממונם של ישראל שבאמת מאמינים שבקריאת הקפה ימצאו את אושרם כל עוד הוא נותן להם תקוה ואופטימיות,פסיכולוג עולה הרבה פעמים יותר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2013 16:08 לינק ישיר 

אך יש כאלה שרק ניזקים ממנה א. בגלל חומרים מזיקים ב. בגלל הזנחה רפואית. הרוגע והאופטימיות יכולים צריכים ואמורים לבא מתפילה אמונה וביטחון (מנסיון..) לא די שהרפואה והמורנה הלבישו את אלוקים בגדי רופא ומדען, אתה רוצה להלבישו גם בגדים צואים. לדעתי ציבור אמוני איכותי צריך לדחות את האופיום המפופקפק הזה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2013 16:09 לינק ישיר 

המחקרים בהחלט התייחסו ל"תרופה ספציפית לבעיה ספציפית".

ולמה אני נוטה יותר לצד השוללים?

ראשית, ההיגיון. הרי האלטרנטיביים לא יודעים (יותר נכון, אינם רואים עצמם כלל מחוייבים) להסביר איך זה עובד ולמה ובהרבה מקרים אינם מוכנים כלל לחשוף את התרכובת.

שנית והוא העיקר.

הרפואה המכונית קונבנציונלית, גלויה ופתוחה לכול ונבדקת כל העת על ידי גורמים שונים.

כדי לחשוד בה בהטיה ושקר באופן גורף, יש צורך לקבל תיאוריות קונספירציה מורכבות ומדוללות כתרופות הומאופתיות.

וזה עוד לפני הקבלות המוכחות, שכן ניתנות לבדיקה שוב ושוב.

חשבת פעם מדוע כל האלטרנטיביים למיניהם משקיעים כ"כ הרבה בלטעון שא"א לבדוק, במקום פשוט להציג את הבדיקות? ומדוע הקונבנציונליים לעולם אינם נזקקים לשלילת אפשרות הבדיקה?

אז אני לא כל כך מבין איפה בדיוק אתה רואה פנטיות. בדרישה לשקיפות ולהבנת התהליכים?

נכון לא הכול מושלם. אני מניח שיש לא מעט ניסיונות רמיה. אך בגדול השיטה מצוינת.

בעיית הזיהומים וכו' שהזכרת אינה קשורה לנושא. זו בעיה טכנית במהותה והרפואה הקונבנציונלית מכירה בה בגלוי.

העניין הוא שבהעדפה האם ללכת לבית חולים למרות הסיכון, או להימנע בגלל החשש, יש נטייה שבגדול, התועלת רבה על הנזק.

לרפואה ציבורית יש הגבלה טבעית. היא צריכה לתת הוראות אחידות.

ברור שכל אחד שדן על עצמו, עליו לשקול היטב את מה שמתאים עבורו ספציפית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2013 17:08 לינק ישיר 

הפנטיות היא לא בדרישה לשקיפות, אלא בהנחה המטריאליסטית.
הדרישה חייבת להיות, ולכן הערך של תרופה קונבנציונלית גדול. לעומת זאת יש מקרים שהרפואה הקונבנציונלית לא יכולה לפתור. במקרים האלו אין לך שום תרופה בדוקה, מוכחת, שקופה, וכו'. 
במקרה זה באה הפנטיות ואומרת אין בזה ממש לא יכול להיות שיהיה בזה ממש, והפתיחות אומרת שייתכן שכן. מה שמלמד הוא הנסיון. והמחקרים אינם חד משמעיים, הסיבה שהם אינם כאלו, לא בגלל שמישהו רוצה, אלא שמדובר בתחום בעייתית, הרפואה האלטרנטיבית גם אם היא עובדת, היא לא שיטתית, ולכן אי אפשר לבדוק אותה שיטתית. הפנט יניח מראש שלא ייתכן שהיא עובדת, וידחה כל דיווח על הסף. הפתוח לא יעשה זאת.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > כוחות על טבעיים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.