מואדיב בהתחלה רציתי לענות שאחיך החרדים חא יבינו זאת, כי אצלם אין משברים. אחר כך נזכרתי בכמה מקרים שהכרתי.
נשלח ב-4/7/2013 11:39
.
ברוב הדברים, הסרטון הזה כל כך מדוייק, שזה מדהים. העובדה שכל אחד יכול לעזוב, התור של הבחורים כדי לשאול את הרב משהו בסדר - ומה שמחזיקים בידיהם העומדים בתור הזה; העיצוב של החדר בפנימיה, עונג שבת בביתו של הרב, לוח המודעות... ישיבת בית אל מעולם לא נראתה כל כך פוטוגנית...
נשלח ב-4/7/2013 11:41
כמה צודקים החרדים שלא מרשים לכלי התקשורת ובמאים להכנס לקרבי הישיבה.
הבת יענה כשהיא מתעיפת מלברוח מרודפיה, טומנת את ראשה בחול- ואומרת לעצמה- אני לא רואה אף אחד אז כנראה גם אף אחד לא רואה אתי.
נשלח ב-4/7/2013 11:49
לא הבנתי. אני זר?
נשלח ב-4/7/2013 11:49
ומה עם זמן פונוביז' (טרם ראיתי)
נשלח ב-4/7/2013 15:53
יש גם את הסדרה הפחות מחמיאה למגזר (בלשון המעטה) "אורים ותומים" (בזמנו ראיתי את כל הסדרה, היא נמצאת רשמית באתר של Walla! Yes עם גישה המוגבלת למנויי Yes בלבד, אבל מן הסתם קיימת גם באתרים פיראטיים ברשת, וכך ראיתי אותה. אינני מוצא קישור מהימן כרגע) אני בוגר ישיבות חרדיות-ליטאיות, ובעיני הסדרה נדמתה כעוד פנטזיה חילונית תלושה מהמציאות (סטייל 'סימני שאלה' ו'חיים אחרים'). אבל הבחור שכתב כאן בעבר תחת השם 'רדף השיג' טען לי שהיא לא כל כך רחוקה מהמציאות.
נשלח ב-4/7/2013 16:22
ואיך היה בישיבה שלך?
נשלח ב-4/7/2013 16:37
משעמם למדי. היו הומואים, או לפחות סיפורים על, אבל לא ידוע לי על רצח או התאבדות מטעמים רומנטיים או לחץ לימודי. האווירה שם הייתה משוחררת למדי (לפחות יחסית לנורמה בישיבות חרדיות-ליטאיות).
(אלו התמות themes ב'אורים ותומים', ולכן ההתייחסות אליהן)
נראה כמו עיבוד קולנועי לתיאורים הפלסטיים וההומו-תלמודו-אירוטיים של יעקב ב. פרידמן (ניתן בקלות למצוא בגוגל כמה)
נשלח ב-4/7/2013 23:52
נחמד. הם שכחו לעשות איזה קטע על סיפורי צבא בחדר אוכל כי כידוע עושים שנה וארבע ומדברים על זה שלוש...
אך יש כמה שאלות שאפשר לשאול: מה גורם לבחור למשבר? מה עוזר לו לצאת ממנו? עד כמה זה נפוץ? אשמח אם תשתפו בתחושותיכם מהישיבות..
נשלח ב-5/7/2013 08:33
אני שואל את עצמי איך לא כולם שוקעים במשבר. זה גיל שכל ההורמונים עובדים שעות נוספות שיא הנעורים העולם בחוץ קורץ מכל עבר וכל מה שיש לבחור המסכן לעשות זה לשבת יומם וליל מול ספרים שרובם מה לעשות די משעממים כתובים בשפה לא מובנת עם סוגיות ממש לא אקטואליות. והדרישה היא להתאפקות והתנזרות והסתפקות במועט. בוא נגדיר את זה כמתכון די בטוח למשבר נפשי קשה.
תוקן על ידי דייר ב- 05/07/2013 08:31:51
נשלח ב-5/7/2013 09:32
דייר.
אתה צריך לזכור שההורמונים עובדים לשני הצדדים, כשהם למעלה הבחור יכול להרגיש בפסגת האושר. (העילה יכולה להיות גם מעט חלב שהוא הצליח להשיג לקפה של אחרי הצהרים אחרי מבצע לוגיסטי מורכב למרות האיסור המפורש שהוציאו המק"ק ואחראיהמטבח גם יחד)
אני שואל את עצמי איך לא כולם שוקעים במשבר.זה גיל שכל ההורמונים עובדים שעות נוספות שיא הנעורים העולם בחוץ קורץ מכל עברוכל מה שיש לבחור המסכן לעשות זה לשבת יומם וליל מול ספרים שרובם מה לעשות דימשעממים כתובים בשפה לא מובנת עם סוגיות ממש לא אקטואליות.והדרישה היא להתאפקות והתנזרות והסתפקות במועט.בוא נגדיר את זה כמתכון די בטוח למשבר נפשי קשה.
תוקן על ידי דייר ב- 05/07/2013 08:31:51
ראה רמב"ם הלכות איסורי ביאה כא, יט (http://www.mechon-mamre.org/i/51.htm) כנראה שזה עובד לפעמים. משבר יכול לנבוע גם מסבות נוספות, כמו תחושת החמצה בלימוד, בפרט בלימוד הישיבתי הלא מאורגן, אי עמידה בדרישות הרוחניות של "יומם ולילה" כפי שנאמר בסרט, חברים שעזבו, פרנסה לאברכים וכו'.
נשלח ב-5/7/2013 12:48
לא הבנתי למה הפנית אותי לרמב"ם איסורי ביאה. מה זה עוזר לבחור שלא נשוי ויצרו מתגבר. כמו כן הורמונים זה לא רק מין זה רצון לצאת לטייל להכיר עולם לחוות ריגושים. בכל זאת מדובר בשנים הכי יפות הבריאות בשיא הכושר אין משפחה אין מחויביות ואת השנים האלה לבלות מול סטנדר זה לא פשוט ולא קל בכלל. מזל שיש את הצבא שאפשר לנתב אליו את האנרגיות המתפרצות.