בית פורומים עצור כאן חושבים

משמעת חכמים, משמועתה ומחירה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/7/2013 15:28 לינק ישיר 

ממותו של רב אלישיב כלאחד בוחר את רבניו, ויותר נראה שהרבנים גם מתחילים לפלוח לאופנות מה שנקרא פוליטי קורקט. וחוץ מזה אצל המזרחי חדלים מן האדם? יש שם חברה שמסתכנים מכח צווי הרב צבי יהודה עיין ערך התנחלויות. תקן אותי אם אני טועה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2013 17:43 לינק ישיר 

עד כמה שידוע אינפלציית הגדויילים עדיין לא נרגעה, או כמו שאומרים: "הרב אלישיב לא מפסיק למות.." (כמו שאמרו על הרב שך)
מה הבעיה להסתכן בשם הוראת הרבנים? כל עוד עושה את זה מי שמאמין בזה ובחר לעצמו רב שמתאים לדעותיו! אם אתה משועבד לרב שלא מוביל אותך לשום התקדמות דתית גם אם אתה לא מסתכן אתה מסכן..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2013 18:33 לינק ישיר 

אחרחוק, יש להבדיל בין סדר ומשמעת, לבין 'משמעת' שהיא ציות לדברי אחרים, בעיקר במחשבות ודעות. אינני בעד הפקרות ואנרכיה, כל מסגרת מחייבת סדר ומשמעת גמישה יותר או פחות, על פי העניין. משמעת בצבא או בחדר הנתוח היא הכרחית. חיי המשפחה מתנהלים בהבנות לא בציות צבאי. אבל כל המסגרות האלו, כאשר הן תקניות, משאירות לי חופש מוחלט מה לקרא, מה לחשוב, מאפשרות לי להתבטא. המסגרת האקדמית דורשת מהסטודנט להתמודד עם מגוון דעות שונות. היא מחזיקה ספריות גדולות , דורשת ללמוד אצל מורים שונים, ומביטה באופן שלילי על סטודנט אשר עשה את כל מסלול למודיו במקום אחד.  למרצים חופש אקדמי ללמוד וללמד דעות שונות וחריגות. קידומם תלוי בחוות דעתם של מרצים שונים ברחבי העולם. הכל במטרה למנוע תלות, אחידות וקיבעון מחשבתי. לא תמיד זה פועל היטב. קימת גם משמעת המכוונת להחזיק את המסגרת החופשית הזו ברמה גבוהה. נדמה כי הבדל חשוב אחד נעוץ במושג 'קדושה'. כאשר מיחסים קדושה לטקסט ולכותב אותו, הרי שבאותה נמשימה אוסרים ביקורת, מחשבה אחרת, דרך חדשה. הכותב שוב אינו אדם רגיל על כל מעלותיו וחסרונותיו. כיוון שאנחנו חיים בעולם הרגיל, נוצר בהכרח עיוות גדול שאינו נתן לפתרון. העיוות הזה מחריף מאד בשלש מאות השנים האחרונות. העולם בכללו עבר מהפכה מקיפה עמוקה ומהירה, אחת הגדולות בתולדות המין האנושי. מי שנשאר מאחור, 'תקוע' בגלל משברים פנימיים בתוכו, שוכן בחדר מוגף תאיסים מפחד העולם שבחוץ, אין לו ברירה אלא להטיל משמעת פן יצא מי החוצה או יפתח פתח פנימה. הבעיה היא במה שאין כח היכול להתמודד עם החיים מלבד המוות.

עודד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2013 20:53 לינק ישיר 

אתה צודק, על רמת משמעת כזו אני מדבר; כלומר, משמעת חכמים שונים ומגוונים, השתלבות מסויימת של קידום דתי מקביל, עיסוק בשמועות שונות בנושאים שונים ויצירה דתית דרך השענות מסויימת עליהם.
כנראה שהמילה 'משמעת' הטעתה אותך, היא באמת מונח לא מתאים כ"כ. מצטער, לא עלה ברעיוני מונח מדוייק יותר.

[נב. להבא אנא השתמש בפונט אחר או בכתב גדול יותר]

תוקן על ידי אחרחוק ב- 08/07/2013 20:54:36

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > משמעת חכמים, משמועתה ומחירה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.