|
|
| נשלח ב-23/7/2013 11:13 |
|
| |
"וכי האדם עץ השדה? אלא, אם עץ מאכל הוא: אותו לא תכרות; ואם ת"ח שאינו הגון: אותו תשחית וכרתה"! (משהו כזה, לא היה לי כח לגזור-הדבק) אשריך!
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2013 13:35 |
|
| |
כי האדם עץ השדה יש דורשים זאת בלשון שאלה ?
וכי האדם עץ השדה ויש מפרשים זאת כפשוטו .
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2013 15:35 |
|
| |
אני ציטטתי גמראה במסכת תענית, נדמה לי בדף ג:, הגמרא שם לא דורשת את המקרא בלשון שאלה ומסתדרת עם הדרשה, השאלה "וכי האדם עץ השדה הוא?" זו שאלת הגמרא, וע"פ התשובה אפשר להבין את הפסוק בדרך קביעה. (אני מצטער רבי אייזין, אנו אוהבים אותך מאוד וממליצים לך כמה שנות ישיבה)
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2013 15:40 |
|
| |
שלום לכולם! סליחה על הבורות מראש. מי אמר שמחוללות אינו כלי נגינה שאיתו מחוללים,,, כפי שמשמע בכמה מקומות בתנ"ך.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2013 15:44 |
|
| |
כמו בסוף הגמרא שם: עתיד הקב"ה לעשות מחול לצדיקים והוא יושב ביניהם בג"ע"
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2013 18:16 |
|
| |
לפני שאתה שולח אותי לישיבה .
עיןן במפרשי התנ''ך במקום ותראה מחלוקת במפרשים כפי שציינתי .
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2013 18:33 |
|
| |
אחי כי אדם עץ השדה ניראה לראשונה אבל הרי בשאלתך פתחת על ההבדל בין האור והחושך, לא הבנתי איך זה מתקשר. ידידי יש לי אליך שאלה בעיון
משנה מסכת ראש השנה פרק א
משנה א [א] ארבעה ראשי שנים הם באחד בניסן ראש השנה למלכים ולרגלים באחד באלול ראש השנה למעשר בהמה רבי אלעזר ורבי שמעון אומרים באחד בתשרי באחד בתשרי ראש השנה לשנים ולשמיטין וליובלות לנטיעה ולירקות באחד בשבט ראש השנה לאילן כדברי בית שמאי בית הלל אומרים בחמשה עשר בו: בהמשך לדברנו יש לשים לב כי בית שמאי אומרים ב א בשבט. הם לא לומדים את פרשנותי כי הרי רבי אליעזר מבית שמאי והוא הרע טוען כי ראש השנה בא' בתשרי. רבי יהושוע הרי מבית הלל- והוא לומד כי ראש השנה בא. בניסן- ולכן לפי מה שחידשתי הוא קבע את טו בשבט- כארבעים יום לפני היצירה.
אבל שאלה- בכל ראשי השנה שהמשנה מונה- כולם בלשון רבים. חוץ מראש השנה לאילן- שהוא ביחיד.
אתגרת אותי מידה כנגד מידה. ואני מאתגר אותך כולם מוזמנים!
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2013 19:19 |
|
| |
ידוע התירוץ לזה כי רק באילנו של שמאי היה כך אחר שכך הוא סבר ולכן נכתב בלשון יחיד ...
אבל בשאר כל האילנות השרף נכנס בט''ו בו כדברי בית הלל .
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2013 19:50 |
|
| |
אתה עולה על עצמך מהודעה להודעה הולך מחיל אל חיל- המשנה לא אומרת שמאי כי אם בית שמאי, ההבדל גדול
אולי שכחת אולי לא למדת .את המשנה לא חיבר או ערך שמאי. אזכיר לך רבי יהודה הנשיא ערך את המשנה כ300 שנה אחריו
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2013 23:55 |
|
| |
ירוחם, השאלה היתה שלפי 40 יום קודם יצירת הולד היה ראוי ללכת לפי יצירת האדם, שזה אכן נעשה בא' תשרי. אבל בכל מקרה הווארט הזה נחמד, מה גם שלא אתה המצאת אותו..
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2013 00:00 |
|
| |
שאלי אותך בעניין אילן בלשון יחיד במשנה?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2013 01:19 |
|
| |
רשי מפרש מחול סובב כמו מחול הכרם. יתכן שלכך נקרא גם כלי הנגינה מחול שמביא לריקוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2013 09:59 |
|
| |
בית שמאי הלכו לפי רבם שמאי ולכן באילנו היה כפי מה שסבר .
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2013 11:16 |
|
| |
ירוחם, לא שוכחים אותך, אבל זו לא סיבה לשלוף הגיגים בלי לבדוק.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2013 15:05 |
|
| |
השם ירוחם .
|
|
|
|