| נשלח ב-11/7/2013 17:52 |
|
| |
מואדיב אני יוצא נגדך כי אתה כתבת. אם הרמב"ם היה כותב כאן וכותב דברים נגד מה שכתוב בפרוש בנ"ך הייתי יוצא נגדו גם.
מלכים ב פרק כה
(ח) וּבַחֹדֶשׁ הַחֲמִישִׁי בְּשִׁבְעָה לַחֹדֶשׁ הִיא שְׁנַת תְּשַׁע עֶשְׂרֵה שָׁנָה לַמֶּלֶךְ נְבֻכַדְנֶאצַּר מֶלֶךְ בָּבֶל בָּא נְבוּזַרְאֲדָן רַב טַבָּחִים עֶבֶד מֶלֶךְ בָּבֶל יְרוּשָׁלִָם: (ט) וַיִּשְׂרֹף אֶת בֵּית יְקֹוָק וְאֶת בֵּית הַמֶּלֶךְ וְאֵת כָּל בָּתֵי יְרוּשָׁלִַם וְאֶת כָּל בֵּית גָּדוֹל שָׂרַף בָּאֵשׁ:
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2013 18:37 |
|
| |
אין כאן עצמאות ולא גאולה .
כי אם חורבן הבית הרוחני על ידי אחינו התועים .
ואם היה כוח בדור הזה היינו צריכים לגזור עוד תעניות .
בראותי כל עיר על תילה בנויה .
ועיר האלוקים מושפלת עד שאול תחתיה .
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2013 18:58 |
|
| |
| אייזין כתב: |  | אין כאן עצמאות ולא גאולה .
כי אם חורבן הבית הרוחני על ידי אחינו התועים .
ואם היה כוח בדור הזה היינו צריכים לגזור עוד תעניות .
בראותי כל עיר על תילה בנויה .
ועיר האלוקים מושפלת עד שאול תחתיה . |
|
על דבריך אלו, הכופר בכל הטובה הגדולה שהשפיע עלינו הקב"ה, היה צריך לקרוע.
מעולם לא היו כל כך הרבה ישיבות ולימוד תורה כפי שיש היום. אלפיים שנה התפללו יהודים וקיוו שיהיה להם עשירית ממה שיש בארץ ישראל היום.
למי אתה מתגעגע, לינאי מלכא שהרג את כל חכמי הסנהדרין חוץ מאשר גיסו?
להורדוס ששייר רק את בבא בן בוטא?
לחיים בתקופת רבי יהודה הנשיא, תחת עול הרומאים?
או אולי למלכי יהודה אתה מתגעגע, כדי שתוכל להעביר את בנך במולך ולזבוח על הבמות?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2013 19:06 |
|
| |
מואדיב
זכריה פרק ז
א) וַיְהִי בִּשְׁנַת אַרְבַּע לְדָרְיָוֶשׁ הַמֶּלֶךְ הָיָה דְבַר יְקֹוָק אֶל זְכַרְיָה בְּאַרְבָּעָה לַחֹדֶשׁ הַתְּשִׁעִי בְּכִסְלֵו:
(ב) וַיִּשְׁלַח בֵּית אֵל שַׂר אֶצֶר וְרֶגֶם מֶלֶךְ וַאֲנָשָׁיו לְחַלּוֹת אֶת פְּנֵי יְקֹוָק:
(ג) לֵאמֹר אֶל הַכֹּהֲנִים אֲשֶׁר לְבֵית יְקֹוָק צְבָאוֹת וְאֶל הַנְּבִיאִים לֵאמֹר הַאֶבְכֶּה בַּחֹדֶשׁ הַחֲמִשִׁי הִנָּזֵר כַּאֲשֶׁר עָשִׂיתִי זֶה כַּמֶּה שָׁנִים: פ
(ד) וַיְהִי דְּבַר יְקֹוָק צְבָאוֹת אֵלַי לֵאמֹר:
(ה) אֱמֹר אֶל כָּל עַם הָאָרֶץ וְאֶל הַכֹּהֲנִים לֵאמֹר כִּי צַמְתֶּם וְסָפוֹד בַּחֲמִישִׁי וּבַשְּׁבִיעִי וְזֶה שִׁבְעִים שָׁנָה הֲצוֹם צַמְתֻּנִי אָנִי:
(ו) וְכִי תֹאכְלוּ וְכִי תִשְׁתּוּ הֲלוֹא אַתֶּם הָאֹכְלִים וְאַתֶּם הַשֹּׁתִים:
(ז) הֲלוֹא אֶת הַדְּבָרִים אֲשֶׁר קָרָא יְקֹוָק בְּיַד הַנְּבִיאִים הָרִאשֹׁנִים בִּהְיוֹת יְרוּשָׁלִַם יֹשֶׁבֶת וּשְׁלֵוָה וְעָרֶיהָ סְבִיבֹתֶיהָ וְהַנֶּגֶב וְהַשְּׁפֵלָה יֹשֵׁב: פ
(ח) וַיְהִי דְּבַר יְקֹוָק אֶל זְכַרְיָה לֵאמֹר:
(ט) כֹּה אָמַר יְקֹוָק צְבָאוֹת לֵאמֹר מִשְׁפַּט אֱמֶת שְׁפֹטוּ וְחֶסֶד וְרַחֲמִים עֲשׂוּ אִישׁ אֶת אָחִיו:
(י) וְאַלְמָנָה וְיָתוֹם גֵּר וְעָנִי אַל תַּעֲשֹׁקוּ וְרָעַת אִישׁ אָחִיו אַל תַּחְשְׁבוּ בִּלְבַבְכֶם:
(יא) וַיְמָאֲנוּ לְהַקְשִׁיב וַיִּתְּנוּ כָתֵף סֹרָרֶת וְאָזְנֵיהֶם הִכְבִּידוּ מִשְּׁמוֹעַ:
(יב) וְלִבָּם שָׂמוּ שָׁמִיר מִשְּׁמוֹעַ אֶת הַתּוֹרָה וְאֶת הַדְּבָרִים אֲשֶׁר שָׁלַח יְקֹוָק צְבָאוֹת בְּרוּחוֹ בְּיַד הַנְּבִיאִים הָרִאשֹׁנִים וַיְהִי קֶצֶף גָּדוֹל מֵאֵת יְקֹוָק צְבָאוֹת:
(יג) וַיְהִי כַאֲשֶׁר קָרָא וְלֹא שָׁמֵעוּ כֵּן יִקְרְאוּ וְלֹא אֶשְׁמָע אָמַר יְקֹוָק צְבָאוֹת:
(יד) וְאֵסָעֲרֵם עַל כָּל הַגּוֹיִם אֲשֶׁר לֹא יְדָעוּם וְהָאָרֶץ נָשַׁמָּה אַחֲרֵיהֶם מֵעֹבֵר וּמִשָּׁב וַיָּשִׂימוּ אֶרֶץ חֶמְדָּה לְשַׁמָּה: פ
גם עיין שו"ע ועוד האם צמו
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2013 19:38 |
|
| |
אני מתגעגע לימים של איש תחת גפנו ותחת תאנתו .
ללא שלטון כפירה .
השיבה שופטינו כבראשונה ויועצינו כבתחלה .
אם מתפללים על זה בכל יום כנראה שיש משהו להתגעגע לימים האלו .
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2013 19:40 |
|
| |
חלמיש
צום החמישי- אינו בהכרח ט באב . אולי באמת צמו ב ז באב.
אבל החשוב הוא לזכור ולהדגיש הנבואה הזו מדברת על יושבי בבל ופרס לפני הקמתו או כינונו של הבית השני!
מואדיב מעולם לא היו כל כך הרבה ישיבות ולימוד תורה כפי שיש היום. אלפיים שנה התפללו יהודים וקיוו שיהיה להם עשירית ממה שיש בארץ ישראל היום.
ואולי בגלל זה אייזן חושב שזה החורבן הגדול,המצמיח פירות באושים וטפילים- שבגינו יש לגזור תענית.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2013 19:41 |
|
| |
| אייזין כתב: |  | אני מתגעגע לימים של איש תחת גפנו ותחת תאנתו .
ללא שלטון כפירה .
השיבה שופטינו כבראשונה ויועצינו כבתחלה .
אם מתפללים על זה בכל יום כנראה שיש משהו להתגעגע לימים האלו . |
|
אתה רוצה לגלות לי מתי היו ימים כאלו?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2013 19:46 |
|
| |
בזמן שישראל עושין רצונו של מקום .
אין כל אומה ולשון יכולין לשלוט בהם .
אם נשכיל להתאחד נהיה כוח מחץ מול אויבינו ומבקשי רעתנו .
הבעיה היא שמהרסייך ומחריבייך ממך ייצאו .
היפי נפש שסבורים שאם הם יתייפיפו לחילונים החולנים הם יורידו את מפלס השנאה וההסתה .
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2013 19:53 |
|
| |
| אייזין כתב: |  | בזמן שישראל עושין רצונו של מקום .
אין כל אומה ולשון יכולין לשלוט בהם .
אם נשכיל להתאחד נהיה כוח מחץ מול אויבינו ומבקשי רעתנו .
הבעיה היא שמהרסייך ומחריבייך ממך ייצאו .
היפי נפש שסבורים שאם הם יתייפיפו לחילונים החולנים הם יורידו את מפלס השנאה וההסתה . |
|
אני שב ושואל:
האם אי פעם היה מצב כזה?
כי כאשר אתה אומר לי שהיום אנחנו תחת שלטון הכפירה, ואתה מבקש השיבה שופטינו כבראשונה, אני שב ושואל אותך - שטרם ענית עדיין:
לאיזו תקופה אתה רוצה לחזור? איזו תקופה היתה טובה יותר?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2013 19:59 |
|
| |
אייזן הבעיה היא שמהרסייך ומחריבייך ממך ייצאו .
אם היית לומד ישעיהו היית מבין שזו לא בעיה כלל אלא זו הבטחה חיובית שמהרסים והמחריבים יצאו מעם ישראל. אבל החרדים לא לומדים נ"ך. חבל כי אז לא היו מצפים לימים אוטופיים שלא היו קיימים מעולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2013 20:10 |
|
| |
איזה פרטי פופרז אתם! לאיפה עוד תגידו עם הביקורת הזו??? עוד מעט תגידו גם שגירוש ספרד לא היה בתשעה באב, פינוי/עקירת/התנתקות_מ- גוש קטיף לא היה בתשעה באב, מלחמת העולם השניה לא פרצה בתשעה באב, פרעות ת"ח ות"ט לא התחילו בתשעה באב, פרעות קישינב לא התחילו בתשעה באב, פרעות תרפ"ט, גירוש יהודי יורק... ואז מה יהיה כל כך מיוחד בתשעה באב???
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2013 21:35 |
|
| |
הם סוברים שתשעה באב נקרא מועד על כל המשמעויות .
קרא עלי מועד - אבל הם לא מבינים את ההמשך - לשבור בחורי .
במדינת ישראל להטיל עונשים על לומדי תורה ?
איפה הגאולה ?
|
|
|
|
|