|
|
| נשלח ב-18/8/2014 21:16 |
|
| |
| רציף כתב: |  | מציעים נישואין דרך השדכנית,
הכי רומנטי שאפשר..
הכי טוב כמה שפחות להתנהג בדרכי הגויים,
גם אם זה מותר ראוי ורומנטי..
ראה רש"י סוף פרשת קדושים.
לא תלכו בחוקות הגויים ; אמר הקב"ה
אם אתה עושה כן אתם שלי,
ואם לא, אתם של נבוכדנצר וחבריו
ולציטוט מדויק יותר ; ולא תלכו בחוקות הגוי אשר אני משלח מפניכם, כי את כל אלה עשו ואקוץ בם. וכו'ואבדיל אתכם מין העמים להיות לי, אומר רש"י, אם אתם מובדלים מהם , הרי אתם שלי, ואם לאו, הרי אתם של נבוכדנצר וחבריו. סוף ציטוט.עלינו לתעב ולהתרחק מדרכי הגויים, גם אם זה רומנטי, וגם אם זה נורא נחמד, וגם אם זה אולי מותר
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 18/08/2014 16:46:23 |
|
א.מגבעת וחליפה שאתה לובש זה לא בא מהגווים באירופה? אז כל גדולי הדור במאה שנים האחרונות הלכו בחוקות הגויים.
ילא תתאפסו כבר חברה אתם מדברים כמו בעלי תשובה עם מטעני אורות ונערווים
ב.להביא רשי למושג כל כך רחב ולהרגיש וואו אני יודע אז לא תלמד טוב את הסוגיא לפני בבקשה
ג.גם אם היית צודק מה הקטע הזה של דרך השדכנית זה הכי רומנטי
כאילו לשקר את עצמי בשביל לחפות על דברים שאני לא יכול לעשות אז שמע ידידי דרך השדכנית זה טכני וממש לא רומנטי
זה כמו הבעלות תשובה האלה שאומרות אין כיסוי ראש זה הכי יפה
חיות בסרט כיסוי ראש זה לא הכי יפה הכי יפה זה בלי חוץ ממקרים מסוימים שכן
כיסוי ראש זה חובה וצריך לעשותה גם אם זה לא הכי יפה אנחנו לא מודדים את חיינו לפי רצונותינו
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2014 21:20 |
|
| |
| כמעט_חדשה כתב: |  | למסגר ולתלות
מציעים נישואין דרך השדכנית,
הכי רומנטי שאפשר..
ברור...
מה לעשות אבל הנשים פי כמה מתות להתחתן כנראה הצורך שלהן לגבר שיגדל אותן יותר ממה שאת חושבת
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2014 21:24 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2014 21:30 |
|
| |
זה פוזות של נשים שרוצות להרגיש כאילו הן לא נזקקות 
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2014 21:45 |
|
| |
הם נזקקות ועוד איך בוורידים שלהם לא זורם דם אלא צומי חום ואהבה כמאמר הגמרא טב למיתב טן דו מלמיתב ארמלו
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2014 21:48 |
|
| |
| רציף כתב: |  |
מציעים נישואין דרך השדכנית, הכי רומנטי שאפשר.. הכי טוב כמה שפחות להתנהג בדרכי הגויים, גם אם זה מותר ראוי ורומנטי.. ראה רש"י סוף פרשת קדושים. לא תלכו בחוקות הגויים ; אמר הקב"ה אם אתה עושה כן אתם שלי, ואם לא, אתם של נבוכדנצר וחבריו
ולציטוט מדויק יותר ; ולא תלכו בחוקות הגוי אשר אני משלח מפניכם, כי את כל אלה עשו ואקוץ בם. וכו'ואבדיל אתכם מין העמים להיות לי, אומר רש"י, אם אתם מובדלים מהם , הרי אתם שלי, ואם לאו, הרי אתם של נבוכדנצר וחבריו. סוף ציטוט.עלינו לתעב ולהתרחק מדרכי הגויים, גם אם זה רומנטי, וגם אם זה נורא נחמד, וגם אם זה אולי מותר
נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2014 21:49 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | | רציף כתב: |  |
מציעים נישואין דרך השדכנית,
הכי רומנטי שאפשר..
הכי טוב כמה שפחות להתנהג בדרכי הגויים,
גם אם זה מותר ראוי ורומנטי..
ראה רש"י סוף פרשת קדושים.
לא תלכו בחוקות הגויים ; אמר הקב"ה
אם אתה עושה כן אתם שלי,
ואם לא, אתם של נבוכדנצר וחבריו
נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
נבוכדנצר לא הביא פרחים אז זה בסדר
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2014 21:50 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2014 22:04 |
|
| |
אההה ולכן בזה זה חוקות הגויים כנראה שלהתפלל זה חוקות הגויים כי נבוכדנצר התפלל 
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2014 11:52 |
|
| |
| טום888 כתב: |  |
| רציף כתב: |  | מציעים נישואין דרך השדכנית, הכי רומנטי שאפשר.. הכי טוב כמה שפחות להתנהג בדרכי הגויים, גם אם זה מותר ראוי ורומנטי.. ראה רש"י סוף פרשת קדושים. לא תלכו בחוקות הגויים ; אמר הקב"ה אם אתה עושה כן אתם שלי, ואם לא, אתם של נבוכדנצר וחבריו
נשלח מהאנדרואיד שלי
|
מגבעת אתה לובש ?ראית מקור לה? לא למה ?כי המקור הוא מהגויים כנל חלופה ועניבה לשבת ועוד ועוד ועוד דברים שנלקחו מהגויים אז לדעתך כל גדולי הדור במאה השנה האחרונות פשוט הלכו בחוקות הגויים באמת נפלתם פה על הראש כבר זה עם התימני והאנטנה אתה עם חוקות הגויים תתאפסו אתם רוצים להתחתן לא???? |
|
מנהג שנוהגים בה גויים ויהודים זה לא מנהג גויים. והתחלת המנהג שגברים יהודים התחילו ללכת בשחור, וחליפה קצרה, ועניבה, או כמו קוזקים וכו' זה היה בלית ברירה, בעקבות גזירה שגזרה השילטון נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2014 12:07 |
|
| |
מנהג שנוהגים בה גויים ויהודים זה לא מנהג גויים. והתחלת המנהג שגברים יהודים התחילו ללכת בשחור, וחליפה קצרה, ועניבה, או כמו קוזקים וכו' זה היה בלית ברירה, בעקבות גזירה שגזרה השילטון אז יופי הצעת נישואין זה מנהג שנוהגים גם גויים וגם יהודים  לגבי הלבוש החסידי אתה צודק זה בא מהטעמים שהזכרת לגבי הלבוש הליטאי של חליפה קצרה ועניבה זאת האופנה שבאה אז ממערב ארופה וגדולי בעלי המוסר אמצו את סגנון הלבוש הזה מטעמי גדלות האדם כהסבא מסלבודקא לכן היו מגדלים גם בלוריות וכו ואמצו את חוקות הגויים האלה משום שאם יש בזה משהו טוב ומועיל למה לא אדרבה
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2014 12:41 |
|
| |
| טום888 כתב: |  | לך תבין אנשים מסכנה אותה אחת שנפגשת ונפגשת מחליטה שזה הוא ואז מגלה את קמצא בר קמצא |
|
במה היא מגלה את זה? ואיך אפשר להשליך בין בחור לא עצמאי שאין לו מספיק יכולות כלכליות (לרובם) לבין האופי שלו? (קמצן/נדיב לב..)
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2014 12:45 |
|
| |
| שטויעס כתב: |  | לך תבין אנשים
מסכנה אותה אחת שנפגשת ונפגשת מחליטה שזה הוא ואז מגלה את קמצא בר קמצא
במה היא מגלה את זה?
ואיך אפשר להשליך בין בחור לא עצמאי שאין לו מספיק יכולות כלכליות (לרובם) לבין האופי שלו? (קמצן/נדיב לב..)
|
|
אף אחד לא אמר לך להוציא חברת הפקה לנחות מהליקופטר על איזה צוק בשביל הצעה אין כסף אז אין
אבל להיות מקורי ולהוציא סכום מסויים לא בשמיים אם הבחור לא עושה את זה אז סורי זה מראה על קמצנות
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2014 12:47 |
|
| |
האמת היא שקצת מסקרן אותי איך תהיה הצעת הנשואים אצלי, זה נשמע לי משהו מאד מאד מרגש ומלא דמעות..
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2014 12:55 |
|
| |
| טום888 כתב: |  | לך תבין אנשים
מסכנה אותה אחת שנפגשת ונפגשת מחליטה שזה הוא ואז מגלה את קמצא בר קמצא
במה היא מגלה את זה?
ואיך אפשר להשליך בין בחור לא עצמאי שאין לו מספיק יכולות כלכליות (לרובם) לבין האופי שלו? (קמצן/נדיב לב..)
אף אחד לא אמר לך להוציא חברת הפקה לנחות מהליקופטר על איזה צוק בשביל הצעה אין כסף אז אין
אבל להיות מקורי ולהוציא סכום מסויים לא בשמיים אם הבחור לא עושה את זה אז סורי זה מראה על קמצנות |
|
אוקי. השתכנעתי. אבל גם במקרה כזה למשל זה תלוי בפרספקטיבה ולמשקל שהוא/החברה נותת לעניין הצעת הנשואים..לשפוט חוסר השקעה בהצעה כקמצנות זה היפותטי.
|
|
|
|
|