| נשלח ב-15/7/2013 00:28 |
|
| |
שאיפות רוחניות
ערב טוב, סתם איזו מחשבה שככה הולכת וחוזרת לי מדיי פעם..
כל אחד חווה עליות וירידות רוחניות בחיים שלו, לפעמים קצרות יותר, לפעמים קצת פחות..
כשאדם יוצא לחפש את החצי השני שלו, ע"פ מה הוא אמור לחפש?
ז"א, אם הוא יחפש בחורה צדיקה, ובגדול החיים שלו יהיו על הצד היותר טוב רוחנית, הנה מה טוב. השאלה, מה קורה בתקופות קצת פחות טובות (או ק"ו אם זה יותר נוטה לדרך חיים מאשר לתקופה). יש דבר יותר נוראי בשביל בחורה שחיפשה בעל צדיק שיישב וילמד, ופתאום מגלה שהוא יותר בכיוון של אברך קפה במקרה הטוב.
וכן לאידך גיסא, אז הוא לקח בחורה מודרנית מינוס כזו, ופתאום הוא תופס את עצמו בידיים. גם הבחורה תתקע אותו מלעלות רוחנית, וגם היא מן הסתם, פתאום מקבלת הרבה פחות יחס ממה שהיא ציפתה, וכל הבית שהיא חלמה עליו משתנה(לא כ"כ יודע מה עובר לבחורות מודרניות בראש..).
או שאדם צריך לחפש לפי מה שהוא כרגע, כי אנחנו לא יכולים כל המזן לחשוש מה יהיה בעתיד?
(מצטער שכתבתי מבולגן ולא ברור כ"כ, אני פשוט גם נורא עייף, וגם האשכול המקורי שפתחתי נמחק לי..)
אז.. מה אתם אומרים?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2013 00:39 |
|
| |
מחשבות דומות...
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2013 00:46 |
|
| |
:)
ויש לך איזו תגובה על המחשבות שלי?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2013 00:51 |
|
| |
אני לא ככ בכושר הערב..
בעזרת ה' בהמשך בלי נדר.
סתם נקודה, מחשבות זה תמיד דבר מקסים! =))
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2013 01:31 |
|
| |
המממ, שאלה קשה...
אני תמיד מאמין שמה שבאמת יהיה חשוב לי בבית (ואני מדבר על הקטע הרוחני), בסופו של דבר יקרה.
ולמה אני מאמין בזה? כי אני מחפש אישה עם שאיפות תמיד למעלה, ואפילו אם היא תחשוב שמה שחשוב לי- לא באמת חשוב, אני מצפה שתקבל את העניין באהבה ותראה בזה עוד שלב אחד למעלה בשאיפותיי הרוחניות.
ולכן הדבר שנראה לי הכי חשוב הוא, השאיפות- מה, בביפנוכו שלה, היא שואפת ורוצה.
ואני מברך אותך שתזכה באישה שתמיד שואפת למעלה ואף פעם מסתפקת במה שהיא כבר השיגה, להבדיל- כמו אסימפטוטה שמתקרבת ומתקרבת, אבל לעולם היא לא באמת נוגעת..
|
|
| נשלח ב-15/7/2013 01:33 |
|
| |
נכון שיש עליות ומורדות ברוחניות,לכל אחד.
אבל זה עדיין לא ברמה כזו שזה משנה את השאיפה,
אני מתכוונת,שגם אם בחור או בחורה,לא משנה.. מרגישים ירידה רוחנית. הם מודעים לזה שהם במצב כזה עכשיו,הם מודעים לזה גם שזה לא המצב האידיאלי שהם שואפים אליו, ולכן זה לא אמור לשנות את הבחירה של בני הזוג.
אלא אם כן,כמו שאמרת זה נהפך לדרך חיים,שאז זה לא תקופה בעלמה שתחלוף,אלא ממש שינוי,מהותי יותר.
יש מאמר של הרב דסלר שמדבר על העניין הזה של מדרגות רוחניות, והוא אומר שם,שאדם שמרגיש שיש לו ירידה רוחנית, הוא לא יורד דרגה לרמה פחות. הוא נשאר באותה מדרגה, רק שלכל מדרגה יש את הקצוות שלה. אז הוא קצת הגיע לקצה...אוקיי, לא צריך להיבהל,הוא לא נהפך לפחות טוב,הוא תמיד יכול לחזור ולתקן.ולהישאר באותו מקום שהיה(וגם להפך,מהצד של העליה הרוחנית..). בקיצור,העליות והירידות האלו,די זמניות...זה לא משהו קבוע, יש את הדרגה הכללית שהאדם נמצא בה ומודע לזה, זה מה שקובע.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2013 01:47 |
|
| |
האמת שמניסיון של כל חברותיי שנישאו... הקב"ה מזווג זיווגים... לא משנה מה תחפש ובאיזה שלב בחיים... עם מי שתתחתן זאת תהיה מי שהכי תתאים לך בסופו של דבר לטווח הארוך ראיתי הרבה חברות שהיו בצד מסויים של הקשת הדתית והתחתנו למראית עין עם מישהו שהוא שונה מהן וראיתי בחוש איך הם מתאימים בול!!!! ולכן אמרתי ביטחון בקב"ה ורק תפילה... בהצלחה :)
|
|
| נשלח ב-15/7/2013 09:28 |
|
| |
עוד נקודה שיכולה להטעות, בתחילת הקשר העניין הרוחני יכול להראות לך מתאים בול, בדיוק מה שחיפשת ומה שצריך, אבל כשמתחילים החיים האמיתיים זה קצת משתנה ופה מגיעה היכולת והעוצמה שבכוחם או להיגרר אחרי הירידה או להחזיק חזק בדרגה הרוחנית שאתם אוחזים בה ואף להעלות אותה למעלה הכל עניין של עבודה עצמית פנימית חזקה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2013 10:07 |
|
| |
| אחי23 כתב: |  | להבדיל- כמו אסימפטוטה שמתקרבת ומתקרבת, אבל לעולם היא לא באמת נוגעת..
השאלה האם אסימפטוטה אנכית או אופקית ???
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2013 10:23 |
|
| |
אז ככה לעניות דעתי - אתה צריך לחפש את בת הזוג שמתאימה לך ברמה הרוחנית כרגע , כי הרי אם תחפש בת זוג לחיים שהיא יותר ממך או פחות ממך כבר עכשיו בתחילת דרכך אתה יכול להגיע בקלות למה שהצגת בהודעה. לכן אישה חכמה ואוהבת תהיה אתך בטוב וברע וגם שיהיה לך קשה רוחנית היא תתמוך בך וכמובן רק אם לא תעשה איזה ירידה רוחנית דרסטית,משמעותית שזה כבר סיפור אחר...
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2013 11:30 |
|
| |
בס"ד לי אמרו לחפש בן זוג שקצת יותר ממני בקטע הרוחני...כי כשגבר יוצא לעולם הוא קצת יורד...כך שבסוף הוא יהיה בדרגתי(ואולי פחות...)
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2013 11:32 |
|
| |
דווקא אומרים שהאשה צריכה להיות טובה יותר...כי היא זאת שיודעת להשפיע לא שאני יקח משהוא לא מספיק טוב בגלל זה
אבל טוב לדעת שיש לנו כוח להשפיע לטוב
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2013 11:54 |
|
| |
בס"ד
הבעיה שגברים לא אוהבים שאומרים להם מה לעשות...כך שעדיף לא לקחת סיכון!
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2013 12:08 |
|
| |
לפני הכל - כשאדם נפגש עם אחר, הוא חייב להיות מי שהוא, הוא חייב להיות - עצמו בדיוק.. כך, שבין כה וכה לא יעזור לך לחפש אחת אחרת ממך (לטוב או לרע) כי בפגישות אתה תהיה חייב להיות מי שאתה באמת, ואז שוב הפרמטרים (שלה בכ"א) ישתנו בהתאם למה שהיא תראה באמת..
אבל לגוף השאלה - שום אדם לא יודע מה העתיד צופן לו, איזה אשה בדיוק מתאימה לו, והמציאות מוכיחה את זה - ששום אדם/אשה לא קבלו בדיוק את מה שהם רצו, ואף יותר מכך, שום אדם/אשה לא קבלו את מה שהם באמת חשבו שהם קבלו. כך ששוב המסקנה המתבקשת מכך היא: שאדם צריך לחפש את מה שמתאים לו כעת, לחפש אחת שתתאים למי שהוא באמת עכשיו.. אם העליה/הירידה שעכשיו היא זמנית, זה לא "האני" האמתי אז ברור שצריך לחפש לפי "האני" האמיתי. אך אם העליה/הירידה הם כן משהו משמעותי, משהו מהותי שהשתנה אצל האדם, אז שוב זה "האני" האמתי ואז צריך לחפש לפי זה.
עוד נקודה - אם אדם יחפש אשה שהיא לא מתאימה לרמתו העכשווית, הוא יוצר מצב שחיי הנישואין יתחילו מנקודת מוצא של חיוב לשינוי (שלה או שלו) וזה נקודת התחלה ממש גרועה כי לא מתחתנים בשביל לשנות או להשתנות אלא כדי לבנות ביחד וכאחד!
תוקן על ידי נקודהלמחשב ב- 15/07/2013 12:15:16
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2013 13:13 |
|
| |
חושבני שצריך שיהיו מתאימים במצבם כרגע, ומתאימים בשאיפותיהם. כך, הדרך שהם יעברו בשביל לממש את השאיפות תהיה דומה ככל האפשר, והם ירגישו נוח אחד עם השני, ולא תהיינה אכזבות מהצד השני.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2013 13:21 |
|
| |
| אחי23 כתב: |  | אסימפטוטה
|
|
מוקדש לקטנה.
לעצם השאלה, באמת שאלה קשה שהתחבטתי בה הרבה לאחרונה. מצד אחד בוודאי רוצה משהו שנשאף ביחד גבוה,
מצד שני מרגיש רמאות לקחת משהו שלא עבר עליות וירידות כמו שלי.
|
|
|
|
|