| נשלח ב-15/7/2013 15:04 |
|
| |
הוא לא יבוא
אני מאמינה בלב שלם שהמשיח לא יבוא בתשעה באב. זה לא יקרה. נעבור עוד תשעה באב כמו כל שנה. והגאולה? אוקייי כל פעם עוד קצת,וצעד לאחור ודוב קדימה.. ככה...היא מתגלה בעוד משהו...מדי פעם.ומדי פעם לא. גם ביציאה מהסוכה יש לי את אותה חשיבה. האם יד לי בעחה באמונה? אשמח לתשובות לא אישיות,השאלה נוסחה במונחים אישיים להעצמת התהיה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2013 16:07 |
|
| |
למה להוריד אופטימיות מאנשים שכן מאמינים , לגבי בעיה אמונית תבררי על שיטתו של הלל בספר העקרים של רב יוסף אלבו,
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2013 16:23 |
|
| |
פתאום יבוא הגואל .
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2013 16:29 |
|
| |
האם עלי להאמין. האם זו עבודה דצריך להתקדם בה עוד. בעניני רפואה יש לי אמונה שלמה שכהרף עין דברים מקבלים כיוון טוב. פה לא. האם זה נחשב למיגרעת באמונה? חטא,עוון,פשע,תיפלות,קוצר ראייה,מושכלות,איך קןראים לדבר הזה ,שדקה לפני תשעה באב,בטוחים דבשנה הבאה יהיה גם תשעה באב? ואולי לא....לך תדע.... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2013 16:31 |
|
| |
התבהרות, לא הגדרת את עמדתך, נשואת השאלה. האם כוונתך לומר שאת חושבת שהמשיח לא יבוא בכלל, או שהסיכוי שהוא יגיע בט' באב הוא זניח (שזה ודאי נכון), או שהגעתו אינה אירוע חד אלא הדרגתי.
תוקן על ידי mdabraham ב- 15/07/2013 16:32:22
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2013 16:54 |
|
| |
שאלתך טובה ורצינית בעיני.
המושגים משיח הגאולה יש להם משמעויות שונות שאינן ברורות ואי אפשר לברר אותן היטב. האם הם מתארים איזה דבר שמחוץ לטבע המציאות או שמא מצב אידיאלי של המציאות עצמה. נראה לי שאינם שייכים למציאות הראלית שבה חיים בני האדם בעולם.
האדם צריך איזו תכלית לכוון אליה, לכוון את חייו את התכלית ההיא. אחת הנודעות ביותר היא נבואת ישעיהו על השלום הנצחי באחרית הימים. שלום מעין זה מנוגד לטבע האדם ולטבע העולם, לעולם אינו יכול להתממש, אבל צריך לשאוף אליו ולהתקדם לקראתו. אידיאל נוסף הוא בנית חברה מתוקנת, חברה כזו מכילה סתירות פנימיות שהורסות אותה ומציאות טבעית שמחבלת בה, בכל זאת צריך לשאוף אליה ולנסות להתקדם.
אבל כל האידאלים האלו יש בהם סכנה עצומה. לעתים אנשים מאמינים בהם בעוצמה רגשית רבה, מאבדים את שיקול הדעת ודורשים לממש את האידאלים הללו לאלתר. זה תמיד נגמר בנהרות של דם. כאשר איש המערב, מארצות הברית או אירופה, המתענה בתוצאותיו של המשבר הכלכלי האיום של 1929, והוא מחוסר בית, רעב ללחם ומיואש, כאשר אדם כזה קורא את חוקת ברית המועצות של 1936 [תמצאו באינטרנט], הוא משוכנע שממש ממש הגיעו ימות המשיח. לא היה קשר בין המילים למציאות האיומה. אבל האמונה הרגשית, הרומנטית, מעוורת את עיני האדם עד שאינו מכיר כלל במציאות.
המשיח לא יבוא. אינני מצפה לו. אני מקווה בכל לבי שאת בית המקדש לא יבנו לעולם. די לי בשחיתות של הרבנות.
את בית המקדש אנחנו צריכים לבנות בלב שלנו, ביחס שלנו אל בני האדם, אל כל בני האדם כולם, הדברים ברורים מאד. הם כתובים בעברית פשוטה אצל נביאי ישראל. קראי ישעיהו פרק א'. כתוב שם בדיוק איזה בית מקדש נחוץ, ויש הוראות בניה.
אבל את זה אנחנו לא רוצים לעשות. מעדיפים כופר פרה בבית מטבחיים תמורת 'רשיון' לשחיתות. וקוראים לזה גאולה.
עודד
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2013 17:00 |
|
| |
גמרת את ישעיהו בפרק א'? יש המשך בפרקים הבאים, יש מה לא, ויש גם מה כן. האמנם לנצח נישאר בכיתה א'?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2013 17:06 |
|
| |
דרלץ/דינו, שכחת שידי עורכים זרים נגעו במגילות?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2013 17:15 |
|
| |
לא בטוחה שעמדתי האידית משנה. אני מנסה לברר מה נכון? למה לא לחשוב שהיום בערב הוא יבוא? ואם קימעה קימעה,הרי שאנחנו בתהליך מתמשך ולא הפיך. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2013 17:38 |
|
| |
ביאת המשיח מתוארת ברוב פירוט בהלכות מלכים ומלחמותיהם ברמב"ם עי"ש . זה לא יהיה נס חד פעמי זה לא יהיה אירוע מהסוג של מפגשים מהסוג השלישי סרט שתיאר פגישה עם חוצנים לפני כמה עשריות שנים. זה תהליך שמתחיל בו איש אחד מורם מעם שגורם לעם ישראל ולעולם להישתנות. זה תהליך שיכול להימשך שנים רבות מאד היחדי לענ"ד שניסה לעשות זאת היה האדמו"ר מליובביטש זצ"ל שבערוב ימיו הודיע על כישלונו. לפי הרמב"ם הדברים הנדרשים להעשות הם די טרווילים ואפשרים. וכך כתב הרמב"ם הלכות מלכים ומלחמותיהם פרק יא הלכה ד' ואם יעמוד מלך מבית דוד הוגה בתורה ועוסק במיצוות כדוד אביו כפי תורה שבכתב ובע"פ ויכוף כל ישראל לילך בה ולחזק בדקה וילחם מלחמות ה' הרי זה בחזקת שהוא משיח . אם עשה והצליח ונצח כל האומות שסביבו ובנה מקדש במקומו וקבץ נדחי ישראל הרי זה משיח בודאי. הנה כי כן ארוכה הדרך לגאולה . וכבר אמר רבי ישראל מברדיטשב בדרך צחות בר"ה למה לא בא בן ישי ? כי גם תמול גם שלשום על הלחם , התפילה היתה גם אתמול גם היום לבקש לחם ולא לגאולה. אני מאמין כי מחר מוחרתים בעוד שנה שנתים יקום מלך מבית דוד וכו' לאלתר לתשובה לאלתר לגאולה.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2013 17:39 |
|
| |
אחד האירועים שמצויינים בתלמוד יחד עם טראגדיית החורבן הוא התוצאה הטראגית של מרד בר כוכבא. בר כוכבא הוכר כמשיח אף על ידי גדול ישראל - רבי עקיבא, מאחר שהובס ומת נודעה האשליה, מאז הוא כונה בר כוזיבא. כמו כן חורבן הבית מתואר בחז"ל ובהיסטוריה כקשור בתקוות המשיחייות של הסיקריקים ההזויים. תאוות החכמים לימות המשיח תוחלתה היא התקווה לימים שקטים ובטוחים בהם נוכל לעסוק בחכמת התורה. אסיים בדברי הרמבם הלכות מלכים פרק יב: 'אל יעלה על הלב שבימות המשיח יבטל דבר ממנהגו של עולם או יהיה שם חידוש במעשה בראשית אלא עולם כמנהגו נוהג וזה שנאמר בישעיה וגר זאב עם כבש ונמר עם גדי ירבץ משל וחידה ענין הדבר שיהיו ישראל יושבין לבטח עם רשעי עכו "ם
המשולים כזאב...'וכל אלו הדברים וכיוצא בהן לא ידע אדם איך יהיו עד שיהיו שדברים סתומין הן אצל הנביאים גם החכמים
אין להם קבלה בדברים אלו
אלא לפי הכרע הפסוקים ולפיכך יש להם מחלוקת בדברים אלו ועל כל פנים אין סדור הויית דברים אלו ולא דקדוקיהן עיקר בדת ולעולם לא יתעסק אדם בדברי ההגדות ולא יאריך במדרשות האמורים בענינים אלו וכיוצא בהן ולא ישימם עיקר שאין מביאין לא לידי יראה ולא לידי אהבה וכן לא יחשב הקצין אמרו חכמים תפחרוחם של מחשבי הקצים אלא יחכה ויאמין בכלל הדבר כמו שבארנו' מכאן את לומדת שאין הצפייה למשיח צריכה להיות לדברים לא מציאותיים אלא רק לימים בטוחיםיותר, למצב, של שלום ולשפע אשר יאפשרו יותר עבודת השם.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2013 17:49 |
|
| |
| התבהרות כתב: |  | אני מאמינה בלב שלם שהמשיח לא יבוא בתשעה באב. זה לא יקרה. נעבור עוד תשעה באב כמו כל שנה. והגאולה? אוקייי כל פעם עוד קצת,וצעד לאחור ודוב קדימה.. ככה...היא מתגלה בעוד משהו...מדי פעם.ומדי פעם לא. גם ביציאה מהסוכה יש לי את אותה חשיבה. האם יד לי בעחה באמונה? אשמח לתשובות לא אישיות,השאלה נוסחה במונחים אישיים להעצמת התהיה. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
דברים קוראים במהירות שאיננו מצפים לה.
פתאום אחרי שנים כל ה"גוש המזרחי" נפל תוך תקופה קצרה ופחד העולם התפוגג.
זה קרה גם ב"אביב הערבי", שמשטרים שנראו בטוחים נפלו.
אני מאמין שמשיח יבוא כאשר לא נצפה לו וזה יקרה בתוך יום מצבנו ישתנה.
מתי זה יקרה, ל"אלוקים" פתרונות (תרתי משמע).
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2013 18:05 |
|
| |
.
המשיח בא. הציץ בעתונות, שמע את דברי הרבנים, וחזר כלעומת שבא.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2013 18:21 |
|
| |
שרף אני מאמין שמשיח יבוא כאשר לא נצפה לו וזה יקרה בתוך יום מצבנו ישתנה.
איך אתה חושב שהמצב ישתנה? החרדים יחזרו בתשובה? מה יהיה?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2013 18:24 |
|
| |
ומלאה הארץ את ה' דעה כמים לים מכסים.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2013 18:25 |
|
| |
מואדיב הזכרת לי
באזני ילד אספר - אורי צבי גרינברג
ילד עברי, בביתי בציון המשפלת. ערב. דמדום. אני שח - ואתה לברכי. לך, חביבי, אספר את ספור המעשה במשיח הטוב שלא בא. לגדולים פה ממך לא אספר, חביבי. לגדולים אין עינים כאלה ויקר שכזה אשר בעיניך. גדולים לא יקשיבו כמוך, אטמם מאד הגורל בציון, ונפשם משולה למנורת כלי חרס בכפר... ויגונם לא יזרח בשתי דמעות נפלאות כאשר בעיניך; ולא אוכל נשק במצחם כאשר במצחך בעת אספר את ספור האסון במשיח - - -
הוא לא בא, המשיח... כנשר הוא עף מעל לתהומות הדמים. אני שמעתי ביום ובלילה את משק כנפיו. ועד לחוף יפו הגיע בצורת אדם עם ילקוט עלי שכם: עני ואביון בר חזון ובר חרב - - - ...הוא היה כה קרוב... היה פה. כבעבוע היין מכד אלי כוס כן שמעתי לבעבוע דמו. אני שמעתיו מדלג מני הר אלי הר, כצבי וכיעל פסיעותיו על כל סלע גבה ; אך אל הר הר-הבית לא בא: זה ההר היחיד שעליו לא דרך ברגליו. הוא הגיע רק עד המבוא, רק עד סף המלכות - ושם הרוכלים מצאוהו: בהוד יקוד כעש... ויקבלו את פניו שם ... בלעג ובכחש שפתם העברית - - הרוכלים! מה הגידו לו אז? - אני שמעתי אזי מה הגידו:
שגית, ההלך. בכל דור יש כזה השוגה, החוזה חזון שווא: מלכות ירושלים... ה-ה. ובכל דור הננו כך עומדים על הסף ללמד בינה לחוזים השוגים: ירושלים צריכה דוד עשיר, שק טבין ותקילין, לבנות בה בתים ולסחר, לאכול ולשתות. בלי מקדש אלהים על ההר ובלי כס למלכנו דוד ובלי שלטי גבורים. ירושלים צריכה עגל-פז ולא דמות בר גיורא: עני ואביון בר חזון ובר חרב... ...ולא רע כי השלט הבריטי בחומת העיר; ולא רע כי ערב במרום הר ואנחנו בעמק - -בנת, ההלך?
ויהי כי סימו דברם וצחקו אז: ה-ה, התעות המשיח: כמי שנחתך בסכין. גם אני התעותי, כמי שנחתך בסכין. אלו קמו עליו בסכין ותקעו בו בלב - וזנק עם סכין בלבו מעל לגופיהם. אך יען בלעג דקרוהו - נצחוהו אזי, הרוכלים.
ואני שמעתיו שואל בדם-פה: ואים הדורות שחכו לבואי... ואני שמעתיו גומר: אין אתי הדורות... אבוי לי, אבוי... וישט המשיח ויט את דרכו - ואל אן לא יודע אני, לא יודע אני, המספר. ... ואולי הלך לו לבדידות בבודד מכל מבצרי העולם...
... אולי הוא היה זה אשר על בדמות נשר מנחל קדרון ועף, עג עגול על פני הר הבית ויבך. אני ראיתי אותו עג עגול ושמעתי בכיו. עוף בוכה... ואמרתי אזי: עוף בוכה, האין זאת אחרית התוחלת, עגול הפרידה: הסיום? משיחיות ישראל בדמות עוף מהר הבית נפרדת...
שוב לאלפים שנה... מי יודע אם לא.
 |
|
|
|
|
|