|
|
| נשלח ב-16/7/2013 15:59 |
|
| |
עם כאב וצער גדול עלי להחזיר אותכם לקרקע המציאות .
לא רק שאנו בגלות אלא היא מתגברת עלינו בכל יום .
גם בצד הגשמי אך לא פחות חמור מהכיוון הרוחני .
היוקר יאמיר פני הדור כפני הכלב וכו' .
והתורה מיללת על עזבם אותה לחפור להם בורות נשברים .
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2013 17:02 |
|
| |
חלמיש רוב עם ישראל יושב היום על אדמתו 7 מיליון באמריקה יושבים אולי 3 מיליון. גם בתקופת בית ראשון ובעיק בית שני היו יותר יהודים באלכסנדריה ובעיקר בבל. הסבים שלך עסקו בחקלאות בהכשרות שהיקימו בפולניה לפני העליה. ובכלל דיברתי על כלל ישראל. הקיבוצים ואנשים עם בעיות יש ותמיד יהיו אבל הכלל הגדול הוא הקובע.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2013 17:10 |
|
| |
אייזן נדמה לי שאתה לא חיי במציאות, אתה מכריז הכרזות לא מבוססות, אפשר גם להבין, מגזר שלא עובד רואה שחורות לנגד עייניו, החי מיגיע כפיו רואה עתיד נכונה- גדול הנהנה מיגיע כפיו יותר מירא שמיים- ואכן אנחנו היגעים נהנים.
פסיקתא זוטרתא (לקח טוב) ויקרא פרשת תזריע דף לד עמוד ב
שכל המצפה למעשה אשתו אינו רואה סימן ברכה. כבר אז ידעו חז"ל שיהיו אנשים שיחיו על חשבון רווחיה של אשה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2013 18:39 |
|
| |
יגיע הכפיים זה לא התורה? הרי לעתיד לבוא נירצה רק ללמוד תורה לא? אז למה מכוונים אותנו כל הזמן ללעתיד לבוא? שם אמור להיות טוב,לא?! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2013 18:41 |
|
| |
ואם רב יושביה עליה,ויש צבא,ורפואה ופרסי נובל,וכלכלה( נו טוב ,בואו נגיד שאנחנו קצת יותר מעולם שלישי שזה הישג בעיני) ויש ישיבות...ונכון המון עבודה עוד יש אז איך יודעים אם הגאולה היא משיח,או תקופה? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2013 20:07 |
|
| |
ואיך יודעים שמגיעים לגאולה השלמה? איך זה ניראה? עוד שנה צמתי סתם? או לפחות צום היזדהות עם כאבי העבר הקולקטיביים. והנכד הקטן שלי,גם יצום,או שכבר תגיע הגאולה,או שמא היא כבר פה ואנו חווים ממנה חלקים? בלון זיכרון.אני בת 5.אמא שלי ניצולת התופת והשכן שלי לפני גיוס. נורא פחדתי מצבא ונשקים וכ וכ.שאלתי אותה אם גם אני אצטרך ללכת לצבא.אמרה שלא,כבר לא יצטרכו צבא... התגייסתי.ועוד איך.. אז כל ההבטחות הבינדוריות האלה,לא משנה מה,אין להם תוקף? והבטחות אלוקיות?וסיפורי אם...אז.. אוי הצום כניראה שיבש לי משהו בויסות מערכות אמונה מקווננות. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2013 21:02 |
|
| |
הציפיה הזו למשיח יש בה פגם גדול. האדם מצפה שמשהו יעשה עבורו ויגאל אותו דרך נס משמיים. אבל הגאולה תלויה בראש ובראשונה במצבו המוסרי של האדם, והמצב המוסרי הזה תלוי אך ורק במעשה האוטונומי של האדם עצמו. ואותו אדם אינו עושה כלום, הוא הרי מצפה לנס גאולה מבחוץ.
היום צמנו, דברנו דברים נשגבים על שנאת חינם. מחר יום חדש ושנאה ישנה נושנה. הרי אנחנו מומחים בשנאת האחר, זה התענוג הגדול היותר שלנו.
דרלצ, שאלת האם לנצח נשאר בכתה א'? - עוד לא יצאנו מהפעוטון וכבר אתה מבקש תעודת בגרות? יש עוד הרבה פרקים מלבד פרק א של ישעיהו, ויש נביאים מלבדו, תמצא את דבריו בתורה, אבל הוא הלב של הכל.
עודד
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2013 21:45 |
|
| |
עודד סימוכין לדבריך- הגמרא בסוף סוטה מונה מספר פורענויות חברתיות, בסוף כל מנין פורענות היא כותבת ואנו אין לנו על מי להשען אלא על אבינו שבשמיים, וזו הפורענות הגדולה מכולם, שלא עושים כלום רק מחכים שהשמיים יעזרו. התבהרות יגיע כפיים היא כפשוט עבדה פיסית
ברכות דף ח .
ואמר רבי חייא בר אמי משמיה דעולא: גדול הנהנה מיגיעו יותר מירא שמים, דאילו גבי ירא שמים כתיב: +תהלים קי"ב+ אשרי איש ירא את ה', ואילו גבי נהנה מיגיעו כתיב: +תהלים קכ"ח+ יגיע כפיך כי תאכל אשריך וטוב לך, אשריך בעולם הזה, וטוב לך לעולם הבא, ולגבי ירא שמים וטוב לך לא כתיב ביה.
משיח לא יכול להיות בן אדם בשר ודם והגאולה תלויה בו, כיון שאדם מת הגאולה לא תמות איתו, משה מת גאולת מצרים לא מתה זרובל עזרא ונחמיה מתו הגאולה לא פסקה. הגאולה פסקה בגלל שחיתות חברתית, ולא בגלל שלא למדו תורה, דווקא בגלל תלמיד החכמים נגרם החורבן ראי סיפור קמצא- על התנהגותם של תלמידי החכמים בסעודה שגרם לחורבן וראי את הנצי"ב בנושא. יש התבהרות משיח כבר בא- אני מקווה שלעלם לא יצפו לו שוב לבא
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2013 23:20 |
|
| |
ירוחםשמ, ודאי שאני אוהב ומעריך אותה דרשה על מה שבין יראה ומעשה, אבל צריך גם לנמק הסיבה לבדר, והוא מה שכתבתי. רוב הדברים שיקרו לך בחייך, אינם תלויים בך, כך לגבי ולגבי כל אחד אחר. אבל מצבך המוסרי תלוי כולו בידיך, בהחלטתך וברצונך החופשי. שום גורם חיצוני לך, היכול בקלות להפר את תוצאת כוונתך, אינו יכול לשנות את כוונתך המוסרית המקורית, ולכן גם לא את מצבך המוסרי. דבר זה מנוע אפילו מן הקב'ה.
לכן, הגאולה, עד כמה שהיא תלויה במצב המוסרי של בני האדם, אינה אפשרית כך סתם, מלמעלה מעשה נס. הגאולה היא אידאה שצריך לשאוף אליה באופן מעשי ולהתקדם לקראתה. היא מכוונת את האדם, יש לה תפקיד רגולטיבי. שוגה החושב שהיא תבוא מחר ותכונן סדר חדש , עולם מתוקן עבורו..
עודד
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2013 02:06 |
|
| |
כבר ציינתי בעבר שהפשט של יגיע כפיך הכוונה להתייגע בתורה ולדעת את ההלכות על בוריין ולא יגיעה של עבודה סתמית .
אדם לעמל יולד - אשרי מי שעמלו בתורה .
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2013 02:57 |
|
| |
רובקה איך הסקת שהצום קשור לצפייה למשיח? בצום שבים אל השם מחטאינו ומריחוקנו מהשם בין על בין אדם למקום וביעיקר על בן אדם לחבירו. אחת הטרגדיות שבשלה צמים בט' באב, היא על הרוגי ביתר שבאה בעקבות צפייה לא נכונה למשיח וכלשון הרמבם תענית ה,ג: "ותשעה באב חמשה דברים אירעו בו. נגזר על ישראל במדבר שלא יכנסו לארץ. וחרב הבית בראשונה ובשנייה. ונלכדה עיר גדולה וביתר שמה והיו בה אלפים ורבבות מישראל והיה להם מלך גדול ודמו כל ישראל וגדולי החכמים שהוא מלך המשיח. ונפל ביד הרומיים ונהרגו כולם והיתה צרה גדולה כמו חורבן בית המקדש. ובו ביום המוכן לפורענות חרש טורנוסרופוס הרשע את ההיכל ואתסביביו לקיים מה שנאמר ציון שדהתחרש." כך שחוסר הבטחון והצפייה דורשים בדיקה ולימוד אך ללא קשר ל'צום סתם'
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2013 04:42 |
|
| |
הוא יבוא ועוד אייך שיבוא. השאלה היא רק באיזה דרך, האם עוד אלפי שנים של עבדות לחברה ולדמיון ולכסף + הקניין, או שבני אנוש יתפקחו להבין שכל סבלם ועבדותם הנצחית לחברה ולדמיון לכסף + הקניין, באים מחוסר נאורות ומרוב טיפשות. תורת משה = חשיבת נאורה של אדם התבוני הראשון ושל חנוך ונח ואברהם אבינו, כבר נתנו לנו את המשיח כבר בזמנם. משה רבינו ויהושע כבר הפכו זאת למציאות עובדתית באומה הטבעית היחידה = היהודים. החזירו את הארץ וחלקיה לכל פרט ופרט באומה. אפי' זר שהגיע לגור בארץ קיבל נחלה בשבט שהתנחל בא. כפי שיחזקאל הנביא אומר (יחזקאל פרק מז) (כא) וְחִלַּקְתֶּם אֶת הָאָרֶץ הַזֹּאת לָכֶם לְשִׁבְטֵי יִשְׂרָאֵל: (כב) וְהָיָה תַּפִּלוּ אוֹתָהּ בְּנַחֲלָה לָכֶם וּלְהַגֵּרִים הַגָּרִים בְּתוֹכְכֶם אֲשֶׁר הוֹלִדוּ בָנִים בְּתוֹכְכֶם וְהָיוּ לָכֶם כְּאֶזְרָח בִּבְנֵי יִשְׂרָאֵל אִתְּכֶם יִפְּלוּ בְנַחֲלָה בְּתוֹךְ שִׁבְטֵי יִשְׂרָאֵל: (כג) וְהָיָה בַשֵּׁבֶט אֲשֶׁר גָּר הַגֵּר אִתּוֹ שָׁם תִּתְּנוּ נַחֲלָתוֹ נְאֻם אֲדֹנָי יְקֹוִק: חז"ל אומרים שזה יהיה בעתיד (העתיד של חז"ל כבר עבר מזמן, כלומר הם לא חלמו שנהיה טיפשים כל כך הרבה שנים) אבל אין הבדל מחשבתית עקרונית בין חשיבת יחזקאל לחשיבת משה או האבות וק"ו לבין חשיבת חנוך ונח שהם עוד חלמו שכל העמים יהיו טבעיים בארצם. אנחנו חייבים להבין שכל השפע האלוהית אפשרי אך ורק על פי חוקיו של האלוהים שזה אומר הטבע וכל השפע הקיים בה, + התבונה האנושית שיכול להביא לעוד ועוד שפע מה שהטבע המקרית והעיוור לאו דווקא נותן לנו. כלומר כל התפתחות הטכנולוגיה האנושית היית יכולה לבוא לעזר. (ולא כמו היום שכל הטכנולוגיה היא פונקציה כלכלית ליחידים מבני אנוש.) רק בדרך הזאת יש טעם להתפלל אליו ולבקש את הטוב יותר שעצם התפילה והדעת תדרבן את בני אנוש להשיג את הטוב יותר כי אין גבול לטוב. המשיח יכול רק להכניס אותנו למצב התבוני הזה. הבחירה וטוב האדם או רעתו תישאר עם המשיח ואחריו. כלומר בסוף כל סוף זה תלוי בנו, כמו שזה היה תלוי בנו אחרי חנוך ונח ואחרי אברהם ומשה ומעמד הר סיני. לסיכום: המשיח = חירות הפרט ושרידותו הנצחית על ידי צאצאיו. כל זה מובטח ואפשרי אך ורק שתוחזר לאדם את הטבע וכל השפע שלה. הכסף + הקניין הם הגורמים לשלילת הטבע מהאדם. תוקפם של הכסף + הקניין מתקבל מידי החברה\השלטון הדמיני = עבודה זרה, ולכן לפני הכל המשיח יבטל את החברה והשלטון, ותוחזר הטבע לכל פרט ותבוטל אוטומטית שילטון הכסף + הקניין. הבשורה הטובה היא האינטרנט ובעיקר הרשתות החברתיות, ששם ב"ה התחילו להבין כמה הכסף שולט באדם וכמה שילטון חברתית דמוקרטית היא בעצם דימיון, שרק יחידי סגולה נהנים מהם זמנית = לא נצחית. כל יום נפתחים אתרים בכל העולם בנושא הזה. זאת הנאורות החדשה ואנו כבר מריחים את המשיח. עוד ארוכה הדרך עד חירות הפרט, כי עוד הנאורים של אתמול עוד לא השתחררו מהנאורות הדמיונית שהם דוגלים בה. אבל כאמור מתחילים להרגיש את ההתפקחות ברשתות החברתיות. o לשם הדוגמא ראו תגובה אחת ברשת Avi Yasinovski פונזי הונה הציבור וכאן המדינה מוליכה שולל לפי חוק בנק ישראל .
מי יאזוק את המדינה?
מי היא המדינה?
יש לה רוח חיים ?
אנחנו הנפשות גישפנקו את הרובוט העקר המנוון וקוטל נשמות אמיתיות נפחנו ביישות מלאכותית רוח חיים אך היא אינה טבעית ועלינו ליטול מהמושג המלאכותי הזה את הריבונות ולהשיבו לנפשות החיות ולהחיות בדרך את מה שעולה בקנה אחד עם טובת הנשמות הללו ולא עם מושג ערטילאי שעושק את כל הנשמות למען מקלטי-מס צבורים של הררי מטילי זהב ויהלומים של קומץ גנבים מדופלמים ברשיון ה מ ד י נ ה הנעלמה. עוד דוגמא. החברה האלה תקועים בעבר. אינם מסוגלים לקבל את העובדה שהמידע אינו נחלתם הבלעדית .
וכן הם אינם מבינים איך השיטה עובדת אבל ממרום תפקידם אין להם את היכולת והאומץ להודות שכל עבודתם עד כה התבססה על שיטה שקרית.
כמוהו גם פרופסור זליכה שאמנם תמיד עונה לפניות אליו אבל אינו מוכן לנהל דיון ענייני על השיטה.
האמת היא שאפשר להבין אותם. קשה מאד לוותר על מעמד שהושג על סמך שיטה קלוקלת ולגלות לבסוף שהכל היה שקר אחד גדול. זה רק קמצוץ לתתן לנו את האווירה ברשת ובציבור, אין יותר מונופול לשכל הישר ומונופול על השקרים הקדושים כלומר אין יותר שקרים קדושים. הציבור לומד לדעת מה שהיה פשוט לחנוך ונח והאבות ולמשה רבינו שאין גאולת האדם תבוא עד שיבוטל כל סוג של עבודה זרה = דמיון כמו הכסף והחברה\מדינה. אין עושר עמים יש עושר הפרט שמחכה לו חינם, שזה הטבע וכל הטוב שבה. בני אנוש כבר מגיעים להבנה הפשוטה והבוגרת שהם כבר מספיק בוגרים לחיות ולהתקיים לנצח לפחות כמו שאר האורגניזם, כמו שהם לא צריכים חוקי חברה וגננת בכדי לשרוד בטוב. כך בני אנוש כבר בוגרים מספיק לחיות בלי הגננת וחוקי אנוש המטופשים. לסיום: הוא יבוא ועוד אייך שיבוא. בברכה max
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2013 07:58 |
|
| |
ואף על פי שיתמהמה עם כל זה אחכה לו בכל יום ''שיבוא'' .
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2013 09:29 |
|
| |
תודה על.תשובותיכם המענינות. אחכה לו,לא אומר שאני מאמינה שיבוא. ויש הבדלה ברורה באמונה בביאת המשיח,זאת אומרת בהתנהלתו הענינית איתנו,אם כאישיות מורמת מעם ואם בתקופה של שינויים ערכיים באדם כפי שכתבתם לעומת אלה יש להכיל את אמונת הביאה המיתמשכת,שהיא הגורמת לשיכלול המעשים שלנו בניגוד לישיבה פסיבית ואמונה באמונת הגעתו האמונה בביאתו אינה משרתת את תפקידו. אף על פי שיתמהמה,יש מקום לפיקפוק מצד המחכים.יש דרך מילוט . לא מבינה בעליל את הביטוי אף על פי שיתמהמה,ועם כל זה...עם כל מה? יאוש,דיכדוך,חוסר אמונה,הקטנת החיות,התיקווה הנמוכה והנישפלת. מה?? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2013 12:25 |
|
| |
"כל התחזיות, גם תחזיות רציניות ומבוססות על עובדות, כמו אלה של ה'אקונומיסט', תמיד טעו בעניינה של ישראל. האנליסטים תמיד טעו, ומי שצדקו באופן עקבי היו החולמים"
משפט סיום של פרופ' אדוארד לוטוואק
http://www.israelhayom.co.il/article/97531
|
|
|
|
|