| נשלח ב-16/7/2013 17:55 |
|
| |
שמירת המצוות תנאי לקיום יהודי
בספר "התניא" לרבי שניאור זלמן מלאדי האדמו"ר הזקן לבית חב"ד
כותב כי יהודי מחובר לקב"ה כמו בחבל שנא' "יעקב חבל נחלתו" (האזינו) וכאשר הוא חוטא ניפסק החיבור
לפי כן מציאות היהודי הפרטית והכללית ביחסו כלפי שמים תלויה במצוות והיא דטרמנטית
והנה לפי מדרש איכה רבתי היא דטרמנטית עד כדי כך שהקב"ה בעצמו אינו יכול לשנות
איכה רבה (בובר) פתיחתא כד
עוד אמרה [כנסת ישראל] לפניו רבש"ע שחחה עלי נפשי כשאני עוברת על ביתך והוא חרב וקול דממה בתוכו ואומר מקום שזרעו של אברהם הקריבו קרבן לפניך, והכהנים עומדים על הדוכן, והלוים מקלסים בכנורות, יהיו שועלים מרקדים בו, הה"ד על הר ציון ששמם שועלים הלכו בו (איכה ה יח), אלא מה אעשה שעונותי גרמו לי ונביאי השקר שהיו בתוכי שהתעו אותי מדרך חיים לדרך המות לכך נאמר אלה אזכרה ואשפכה עלי נפשי וגו'. ד"א ויקרא ה' אלהים צבאות ביום ההוא לבכי ולמספד וגו'. בשעה שבקש הקב"ה להחריב את בית המקדש אמר כל זמן שאני בתוכו אין אומות העולם נוגעין בו, אלא אכביש את עיני ממנו, ואשבע שלא אזקק לו עד עת קץ, ויבואו האויבים ויחריבו אותו, מיד נשבע הקב"ה בימינו והחזירה אחוריו, הה"ד השיב אחור ימינו מפני אויב (איכה ב ג) באותה שעה נכנסו אויבים להיכל ושרפוהו, וכיון שנשרף אמר הקב"ה שוב אין לי מושב בארץ, אסלק שכינתי ממנה, ואעלה למכוני הראשון, הה"ד אלכה ואשובה אל מקומי עד אשר יאשמו ובקשו פני (הושע ה טו), באותה שעה היה הקב"ה בוכה ואומר אוי לי מה עשיתי, השריתי שכינתי למטה בשביל ישראל, ועכשיו שחטאו חזרתי למקומי הראשון, חס ושלום שהייתי שחוק לגוים ולעג לבריות, באותה שעה בא מטטרון ונפל על פניו, ואמר לפניו, רבש"ע אני אבכה ואתה לא תבכה, אמר לו אם אין אתה מניח לי לבכות עכשיו אכנס למקום שאין לך רשות ליכנס ואבכה, שנאמר ואם לא תשמעוה במסתרים תבכה נפשי מפני גוה וגו' (ירמיה יג יז). אמר להן הקב"ה למלאכי השרת בואו ונלך אני ואתם ונראה בביתי מה עשו אויבים בו, מיד הלך הקב"ה ומלאכי השרת וירמי' לפניו, וכיון שראה הקב"ה את בית המקדש, אמר בוודאי זהו ביתי וזהו מנוחתי שבאו אויבים ועשו בו כרצונם, באותה שעה היה הקב"ה בוכה ואומר אוי לי על ביתי, בני היכן אתם, כהני היכן אתם, אוהבי היכן אתם, מה אעשה לכם, התריתי בכם ולא חזרתם בתשובה, אמר הקב"ה לירמיה אני דומה היום לאדם שהי' לו בן יחידי, ועשה לו חופה ומת בתוך חופתו, ואין לך כאב לא עלי ולא על בני, לך וקרא לאברהם ליצחק וליעקב ומשה מקבריהם שהם יודעים לבכות, אמר לפניו רבש"ע איני יודע היכן משה קבור, אמר לו הקב"ה לך עמוד על שפת הירדן והרם קולך וקרא בן עמרם בן עמרם עמוד וראה צאנך שבלעום אויבים, מיד הלך ירמי' למערת המכפלה ואמר לאבות העולם, עמדו שהגיע זמן שאתם מתבקשין לפני הקב"ה, אמרו לו למה, אמר להם איני יודע, מפני שהיה מתירא שלא יאמרו בימיך היתה לבנינו זאת, הניחן ירמיה ועמד על שפת הירדן וקרא בן עמרם בן עמרם עמוד הגיע זמן שאתה מבוקש לפני הקב"ה, אמר לו מה היום מיומים שאני מבוקש לפני הקב"ה, אמר לו ירמי' איני יודע, הניחו משה והלך אצל מלאכי השרת, שהיה מכיר אותן משעת מתן תורה, אמר להם משרתי עליונים, כלום אתם יודעים מפני מה אני מתבקש לפני הקב"ה, אמרו לו בן עמרם אי אתה יודע שבית המקדש חרב וישראל גלו, והיה צועק ובוכה עד שהגיע לאבות העולם, מיד אף הם קרעו בגדיהם, והניחו ידיהם על ראשיהם, והיו צועקים ובוכין עד שערי בית המקדש, כיון שראה אותם הקב"ה מיד ויקרא ה' אלהים צבאות ביום ההוא לבכי ולמספד ולקרחה ולחגור שק, ואלמלא מקרא שכתוב אי אפשר לאומרו, והיו בוכין והולכין משער זה לשער זה, כאדם שמתו מוטל לפניו, והיה הקב"ה סופד ואומר אוי לו למלך שבקטנותו הצליח ובזקנותו לא הצליח.
הנה כי כן שמירת המצוות היא התנאי היחדי למציאות כאשר זו לא מתקימת כביכול הקב"ה בעצמו לא יכול לשנות
לאלתר לתשובה לאלתר לגאולה
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2013 22:12 |
|
| |
עם ישראל ברובו לא שמר תורה ומצוות רוב תקופת השופטים המלכים בית שני ובגולה בעיקר בסופה, ראינו חורבן ראינו גלות ראינו שואה שכללה גם את שומרי המצוות לא ראינו הפסקת קיומו של עם היהודי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2013 22:56 |
|
| |
חלמישצור, אתה מביא דעה. אין הוכחה על ידי הבעת דעה.
אפשר קיום היסטורי של עם שיש לו ענינים משותפים נוספים, ולא בהכרח מה שמחזיקים בעלי הדעה שאתה מביא. עובדה היא כי מה שהיה מקובל במשך דורות מרובים עבר שנוי עצום, ואינו מקובל כיום על חלק גדול מן העם. אפשר שעם הזמן העם הזה יתפצל לשנים מבחינה מעשית. עדיין אין בדעה זו משום ראיה.
עודד
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2013 02:08 |
|
| |
ברור שאין לנו זכות כעם ללא לימוד התורה וקיום המצוות .
אלמלא תורה לא נתקיימו שמים וארץ .
תנאי התנה הקב''ה אם אתם מקבלים את התורה מוטב ואם לאו אני מחזיר את העולם לתוהו ובוהו .
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2013 13:54 |
|
| |
כל אוהבי המדינה חייבים את הנאתם לשומרי המצוות כי אלמלא השומרים אין זכר ליהדות, מאידך גיסא אילו לא היו שומרי מצוות לא היינו זקוקים למדינה,
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2013 14:04 |
|
| |
הרי לפני 75 שנה לפי המסורת החרדית רוב עם ישראל היו שומרי מצוות. למה שמירת המצוות לא הגנה על שומרי המצוות?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2013 14:10 |
|
| |
ירוחם
נתוניך אינם נכונים ,רובם לא שמרו מצוות,
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2013 14:18 |
|
| |
בליצר- אני יודע- זו המסורת החרדית המתגעגעת לימים עברו לא הרוב אולי חצי- אבל למה על שומרי המצוות ה' לא שמר?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2013 14:19 |
|
| |
שאל את עצמך,הלא כן?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2013 16:18 |
|
| |
לא אני שואל אותך- אתה ובניוחד אייזן יודעים את חשבונות הבורא. בזכות מה קיים עם ישראל, ומי מציל את עם ישראל ואת המדינה. ומי שומר על החיילים וכיב' לך יש תשובות על כל דבר ואייזן בכלל יושב מאחורי הפרגוד בישיבה של מעלה, ויודע דעת עליון, מה טוב ומה רעי,
לי יש בעניין הזה רק שאלות גרעון של שאלות בלי תשובות.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2013 16:47 |
|
| |
ירוחם מה לי ולחשבונות שמים או סיבות ומסובב?מתי והיכן ראית זאת בחיבוריי ורשימותיי?תצביע,
אסביר שוב את דבריי דלעיל אם לא הובנת,י ללא שומרי מצוות היה עם ישראל מאבד את זהותו ונהיה ככל הגויים ,מסכים?לכן אלו שנהנים מהמדינה היהודית זאת בזכות שומרי המסורת היהודית לאורך הדורות, מאידך ללא שומרי מצוות לא היינו זקוקים למדינה כפיתרון המצוקה היהודית והיינו בנורווגיה ומיאמי איש תחת גפנו ואניני טעמו,
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2013 17:00 |
|
| |
לא הבנתי כך אבל אתה מחליט מה היא הזהות היהודית, להבנתם של רבים היא אינה בהכרח שמירת המצוות שאתה מתכון אליהם. אתה והחרדים שאתה מיצגם כאן לצורך העניין. הזהות שלכם היא זהות ש80% ממנה נוספו בגלויות הארוכות ולא מקוריות של היהדות הטהורה, ראה באיזה הידור גלותי לובשים את בגדיהם היהודים שאת זהותם אתה רוצה להבליט. כל קהילה וקהילה רוצה להבליט את בגדי הגוים שחיו ביניהם בגלות, לפני עלותם ארצה, רצה לומר כי הגוי שלי עדיף על הגוי שלך.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2013 17:19 |
|
| |
ירוחם
איני מייצג כאן אף אחד ואף לא שיתפתי אף אחד באמונותיי,אני כן מנסה להגן על השמצות מוסריות נגד ציבור שמוסריותו עולה על כלל ציבור המשמיצים שאליה הם מכונים בשעה שחלק לא מבוטל עדיין חי ואוכל עם אותו ציבור, ביקורת חייבת להאמר ,תלוי רק איך מתי ואיפה, פתחת כאן נושא חדש של ביגוד ותפאורה שהוא נושא בפני עצמו ואינו קשור כמו גם נושא החלטותיי על זהות יהודית, בס"ה אמרתי ששמירת מצוות היא שבנתה מדינה יהודית ,ללא שמירת מצוות אין גם זהות בכ,א שהיא,
תוקן על ידי ביליצר ב- 19/07/2013 17:21:03
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2013 18:39 |
|
| |
לא עלתה במחשבתי שהאשכול יגלוש לאן שגלש כונתי היתה במה שחז"ל אומרים מפורשות
באותה שעה היה הקב"ה בוכה ואומר אוי לי על ביתי, בני היכן אתם, כהני היכן אתם, אוהבי היכן אתם, מה אעשה לכם, התריתי בכם ולא חזרתם בתשובה
כלומר אלולא מקרא כתוב אי אפשר לאומרו שהקב"ה כביכול בעצמו אינו יכול כאשר העבירות מנתקות את העם מאלוקיו
בשורות טובות ערב שבת שלום
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2013 18:55 |
|
| |
| חלמישצור כתב: |  | | לא עלתה במחשבתי שהאשכול יגלוש לאן שגלש כונתי היתה במה שחז"ל אומרים מפורשות באותה שעה היה הקב"ה בוכה ואומר אוי לי על ביתי, בני היכן אתם, כהני היכן אתם, אוהבי היכן אתם, מה אעשה לכם, התריתי בכם ולא חזרתם בתשובה כלומר אלולא מקרא כתוב אי אפשר לאומרו שהקב"ה כביכול בעצמו אינו יכול כאשר העבירות מנתקות את העם מאלוקיו בשורות טובות ערב שבת שלום |
|
ולאיזה כיוון אתה רצית להוביל את האשכול?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2013 23:51 |
|
| |
ביליצר
שני בחורי ישיבה נסעו- לא ביחד- לתל אביב
חזר הראשון וסיפר לחביריו על רשמיו מהעיר הגדולה, - סדום ועמורה, פריצות ,גויים גמורים, עיר מלאה פאבים ומועדוני לילה קברטים עם חשפניות ר"ל נשים חצי ערומות מסתובבות ברחובות. עיינים ואזניים תיצלנה.
השני סיפר- עיר מלאה בתי כנסת בכל בית כנסת מניין שלש פעמים ביום לימוד דף היומי, אגודות חסד המחלקים בגדים לכל נצרך הוסטלים לחסר בית עם מתנדבים מסורים, והעיקר בליבה של העיר מצאתי גם כולל. עיר לתפארת.
כל אחד חיפש ומצא מה שהוא חיפש
משה אומר למרגלים וראיתם את הארץ אם טובה היא אם רעה. תראו את הטוב של הארץ אפילו אם נדמה לכם שהיא רעה.
למדינת ישראל יש זהות יהודית לעילא ולעילא- כל המזנונים במוסדות הציבור בתי חולים ומוסדות אחרים, צבא משטרה שומרים על כשרות אין יוצא מהכלל,
הממשלה ושריה לא מחללים את השבת במסגרת תפקידם הממלכתי,לא בארץ ולא בח"ל- השבת- בערי ישראל מורגשת מאד בעיר אחת פחות ובעיר השניה יותר. השבת הוא יום המנוחה המוצהר והרשמי של המדינה, הצבא שובת מפעילות שוטפת וכו' וכו וכו
נכון שזה לא לפי דרישתך, אבל על הצביון אתה לא יכול להכחיש
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 21/07/2013 00:25:02
 |
|
|
|
|
|