|
|
| נשלח ב-16/7/2013 20:57 |
|
| |
אין לי כח לצטט את כולם... אז ככה.
למי שטען שהכעס לא היה על איך שהן התלבשו אלא על זה שהן הכשילו, נכון ואז המשפט מסביר אילו דברים מכשילים הם עשו. דהיינו לבישת עקבים היא דבר מכשיל.
למי ששאל מה רציתי, אז האמתי שכלום.. סתם נקודה למחשבה.
ולזה שאמר שבחורות יפות צריכות להסתגר בבתים, זה משפט של מפגרים.
צנוע זה לא דבר לא יפה. צנוע זה דבר שהוא לא בולט.
יכולה להיות בחורה מהממת, אבל היא תתלבש בצורה סולידית, תדבר בשקט, ולא תמשוך יותר מדי תשומת לב, לא תבלוט.
ויש בחורות מכוערות שלובשות קצר, ומדברות בטונים גבוהים שכל הרחוב שומע,(אין צורך לפרט עוד, אני מאמין שהציבור יודע בידוק לאילו טיפוסים אני מתכווין). זה חוסר צניעות.
אם בחור יבוא ויסתכל על הבחורה היפה, זה כבר בעיה שלו, הוא נכשל אבל זה לא אומר שהיא הכשילה אותו.
זו פשוט המציאות שאי אפשר להכשל בשמירת העיניים, בלי שתהיה בחורה, אבל זה לא אומר שכל בחורה שבחור נכשל בה, היא אשמה בכך.
מקווה שהבהרתי את עצמי טוב, ערב טוב לכולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2013 21:28 |
|
| |
מסכימה עם כל מילה!
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2013 21:40 |
|
| |
| One_OfThem כתב: |  | | אין לי כח לצטט את כולם... אז ככה.
למי שטען שהכעס לא היה על איך שהן התלבשו אלא על זה שהן הכשילו, נכון ואז המשפט מסביר אילו דברים מכשילים הם עשו. דהיינו לבישת עקבים היא דבר מכשיל.
יכולה להיות בחורה מהממת, אבל היא תתלבש בצורה סולידית, תדבר בשקט, ולא תמשוך יותר מדי תשומת לב, לא תבלוט.
ויש בחורות מכוערות שלובשות קצר, ומדברות בטונים גבוהים שכל הרחוב שומע,(אין צורך לפרט עוד, אני מאמין שהציבור יודע בידוק לאילו טיפוסים אני מתכווין). זה חוסר צניעות.
אם בחור יבוא ויסתכל על הבחורה היפה, זה כבר בעיה שלו, הוא נכשל אבל זה לא אומר שהיא הכשילה אותו.
זו פשוט המציאות שאי אפשר להכשל בשמירת העיניים, בלי שתהיה בחורה, אבל זה לא אומר שכל בחורה שבחור נכשל בה, היא אשמה בכך.
מקווה שהבהרתי את עצמי טוב, ערב טוב לכולם. |
|
גם עם זה את מסכימה????
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2013 21:42 |
|
| |
ולשמעון.. אני יודע שהאשכולות שלי מוצלחים ואתה רוצה אותם בנעוץ.. :P
אבל למה אתה צריך לערוך אותם?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2013 23:42 |
|
| |
צריך לזכור שאותו יצר הרע שמכשיל את הגבר להביט באשה מכשיל את האשה במשיכת הגבר להביט בה!!!
|
| נשלח ב-16/7/2013 23:47 |
|
| |
| גוגלית כתב: |  | | אין לי כח לצטט את כולם... אז ככה.
מקווה שהבהרתי את עצמי טוב, ערב טוב לכולם.
גם עם זה את מסכימה???? |
|
כן. לבישת עקבים שלהן דייקא היה מכשיל..
רבי יוסי הסביר שעשו זאת כדי לצוד את עיניהם של הבחורים.. איך הסביר? אם היו נמוכות , לבשו גבוה שיבלטו מעל כולן וכו וכו ... אם היו גבוהות לקחו שתי נמוכות מצדדיהן כדי שתבלוטנה וכו וכו ..
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2013 23:47 |
|
| |
| One_OfThem כתב: |  | אם בחור יבוא ויסתכל על הבחורה היפה, זה כבר בעיה שלו, הוא נכשל אבל זה לא אומר שהיא הכשילה אותו.
זו פשוט המציאות שאי אפשר להכשל בשמירת העיניים, בלי שתהיה בחורה, אבל זה לא אומר שכל בחורה שבחור נכשל בה, היא אשמה בכך. |
|
מה רע בלהסתכל על בחורה?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2013 00:01 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | אם בחור יבוא ויסתכל על הבחורה היפה, זה כבר בעיה שלו, הוא נכשל אבל זה לא אומר שהיא הכשילה אותו.
מה רע בלהסתכל על בחורה?
|
|
אם היא כעורה, נמצא מכער את עולמו של הקדוש ברוך בעיניו, ונצטווינו לראות כל יום העולם באור היפה הגנוז (רבי נחמן מברבלסב)
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2013 00:09 |
|
| |
רבן גמליאל היה מטייל בהר הבית, ראה גויה אחת נאה ביותר ובירך עליה "שכך לו בריות נאות בעולמו" (תלמוד ירושלמי)
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2013 00:12 |
|
| |
מה עם "לא תחנם"?
תוקן על ידי ה1_ויחידה ב- 17/07/2013 00:15:42
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2013 00:17 |
|
| |
מסייע ליה לרב דאמר רב אסור לאדם שיאמר כמה נאה עובדת כוכבים זו מיתיבי מעשה ברשב"ג שהיה על גבי מעלה בהר הבית וראה עובדת כוכבים אחת נאה ביותר אמר (תהלים קד, כד) מה רבו מעשיך ה' ואף ר"ע ראה אשת טורנוסרופוס הרשע רק שחק ובכה רק שהיתה באה מטיפה סרוחה שחק דעתידה דמגיירא ונסיב לה בכה דהאי שופרא בלי עפרא ורב אודויי הוא דקא מודה דאמר מר הרואה בריות טובות אומר ברוך שככה ברא בעולמו ולאסתכולי מי שרי מיתיבי (דברים כג, י) ונשמרת מכל דבר רע שלא יסתכל אדם באשה נאה ואפילו פנויה באשת איש ואפי' מכוערת ולא בבגדי צבע [של] אשה ולא בחמור ולא בחמורה ולא בחזיר ולא בחזירה ולא בעופות בזמן שנזקקין זה לזה ואפילו מלא עינים כמלאך המות אמרו עליו על מלאך המות שכולו מלא עינים בשעת פטירתו של חולה עומד מעל מראשותיו וחרבו שלופה בידו וטיפה של מרה תלויה בו כיון שחולה רואה אותו מזדעזע ופותח פיו וזורקה לתוך פיו ממנה מת ממנה מסריח ממנה פניו מוריקות קרן זוית הואי:
תפסיק להביא חצאי גמרות וחצאי חז"לים.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2013 00:21 |
|
| |
|
| נשלח ב-17/7/2013 00:25 |
|
| |
לפחות אנחנו לא לבד בקאנטים..
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2013 00:38 |
|
| |
מה קשור, אם זה איסור ממתי מברכים על איסור? מצוה הבאה בעבירה? תחשוב קצת..
מה שנאמר שם זה מדרכי חסידות.. הנה מקורות לא "חצאים", יותר טוב?

|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2013 00:46 |
|
| |
ונשמרת מכל דבר רע שלא יסתכל אדם באשה נאה ואפילו פנויה באשת איש ואפי' מכוערת ולא בבגדי צבע [של] אשה.
לא יודע זו גמרא.
ובקשר לכל העניין של רגילות... זה נכון שמותר לראות ואסור להתבונן. לא יודע מה איתך, רב הגברים (במיוחד הרווקים) כשרואים אישה יפה, בד"כ זה מהנה.
וגם כל "ההיתר" הזה זה רק כשהיא לבושה צנוע לגמרי, וכל האנשים באותו מקום מתלבשים ככה
|
|
|
|
|