| נשלח ב-17/7/2013 00:47 |
|
| |
ונשמרת מכל דבר רע שלא יסתכל אדם באשה נאה ואפילו פנויה באשת איש ואפי' מכוערת ולא בבגדי צבע [של] אשה.
לא יודע זו גמרא.
ובקשר לכל העניין של רגילות... זה נכון שמותר לראות ואסור להתבונן. לא יודע מה איתך, רב הגברים (במיוחד הרווקים) כשרואים אישה יפה, בד"כ זה מהנה.
וגם כל "ההיתר" הזה זה רק כשהיא לבושה צנוע לגמרי, וכל האנשים באותו מקום מתלבשים ככה
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2013 00:51 |
|
| |
יופי שאתה מודה שאתה לא יודע..  תיכף נגיע ליום של "בחור שא נא עינך וראה מה אתה בורר לך..."
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2013 01:04 |
|
| |
התכוונתי שאני לא יודע למה אתה מבין לי ראשונים כשאני מביא לך גמרא.
חחחחח אצלי היום עוד רחוק
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2013 01:08 |
|
| |
כי הם מסבירים לך שזאת מידת חסידות.
למה שיהיה אסור להסתכל בבחורה? אסור להסתכל על דברים יפים? אף פעם לא היית במוזיאון?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2013 01:09 |
|
| |
אויש נו באמת..
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2013 01:11 |
|
| |
מותר לך לומר "לא יודע".... 
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2013 01:12 |
|
| |
וזה עוד מזרוחניקרס
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2013 01:19 |
|
| |
איזה? הנה הרמב"ם אמר לך בעמוד הקודם שמותר להסתכל כדי להנות.
אני לא מחפש מישהו שיגיד לי "למה מותר" אלא "למה אסור". אי אפשר ללכת ולזרוק איסורים סתם ככה. יש לך סיבה - סבבה. אין - מותר... זה נשמע כאילו אף אחד לא יודע למה אסור ומנסה לתלות בחברו וזה בחברו וככה במעגל בלתי נגמר..
כאילו מה יקרה, מקסימום יתחתנו? ביג דיל, הלוואי כולם ככה..
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2013 01:27 |
|
| |
ב ואסור לאדם לקרוץ בידיו וברגליו או לרמוז בעיניו, לאחת מן העריות; וכן לשחק עימה, או להקל ראש. ואפילו להריח בשמים שעליה, או להביט ביופייה--אסור; ומכין המתכוון לדבר זה, מכת מרדות. והמסתכל אפילו באצבע קטנה של אישה, ונתכוון ליהנות--כמי שנסתכל במקום התורף; ואפילו לשמוע קול הערווה, או לראות שיערה--אסור.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2013 01:33 |
|
| |
כל זה מדבר על "עריות", תודה רבה, דיברנו על פנויות..
כתוב לא תחמוד אשת רעך, לא כתוב לא תחמוד בת רעך...
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2013 01:34 |
|
| |
ואתה לא יודע שמדברנן פנויה היא כערווה?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2013 01:36 |
|
| |
מאיפה השטות הזאת?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2013 01:38 |
|
| |
אפילו פנויה, אבל שלא בזמן קריאת שמע, שרי. אך שלא יכוון להנות מזה שלא יבוא לכלל הרהור. וזמר אשת איש, וכן כל העריות, לעולם אסור לשמוע, וכן פנויה שהיא נידה, מכלל עריות היא, ובתולות דידן כולם בחזקת נידות הן משיגיע להן זמן וסת. וקול זמר פנויה נכרית, היא גם כן בכלל ערוה ואסור לשמוע, בין כהן ובין ישראל. ומכל מקום אם הוא בדרך בין העכו"ם או בעיר והוא אנוס, שאי אפשר לו למחות, כיון דלא מצינו דמקרי ערוה מדאוריתא, מותר לקרות ולברך. דאם לא כן כיון שאנו שרויין בין העכו"ם ניתבטל מתורה ותפילה, ועל זה נאמר "עת לעשות לה' הפרו תורתך". אך יתאמץ ליבו לכון להקדושה שהוא עוסק ולא יתן לבו לקול הזמר.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2013 01:39 |
|
| |
התבלבלתי בקטע של דרבנן, זכרתי שהיא ערווה אבל לא מהסיבה הרגילה
|
|
|
|