לעיתים אני שומע שירים של זמרים או מקהלות מסוימות בקול חי ומגחך על הרמה הכל כך זולה בלחן עיבוד או רמת ביצוע עולם המוסיקה החסידי מקבל בשנים אחרונים כל בחור צעיר שקורא לעצמו "זמר" עם קול בסיסי חזק שמצפה מן הציבור הרחב לקנות את הדיסקים שלו בהזדמנות הראשונה. פרחי מיאמי,אך, כמה כיף לכתוב עליהם. כשאתה שומע לחן של ביגון מלווה בעיבוד מנצח של מונה התודעה שלך לגבי המוזיקה של היום משנה כיוון. הרמה הכל כך גבוהה הזאת נתקלת לפעמים באותה במה של זמרים סוג ג' מלווה במוזיקה אלקטרונית מ-ז-ע-ז-ע-ת , שגורמת לך לחשוב שאתה בפאב מרכזי בלאס וגאס אחרי שלוש כוסות וודקה. הלחנים היום על הפנים. שלא נדבר על העיבודים. הזמרים עפו על עצמם הרחק מן המציאות. אין מה לעשות אני לא מכליל הרבה אנשים במוזיקה החסידית היום. אברהם פריד , MBD שוואקי פרחי מיאמי ושאר המפורסמים ביותר. הראויים היחידים שנוציא עליהם 50 -60 ש"ח לדיסק. כל השאר? שישארו בבית. המוזיקה האלקטרונית השתלטה על הז'אנר החסידי והרסה את התרבות המוזיקלית היהודית. פרחי מיאמי נשארו נאמנים למוסיקה הרוחנית והחסידית וממשיכים ליצור אותה על פי המקוריות. לחן עיבוד קולות וביצועים פרחי מיאמי מוכיחים שוב ושוב שבמוסיקה חסידית מתחברים למילים מלב אל לב ולא יוצרים שירים שמבוססים על אקורד או שניים למען פרסום זול. ישיבה בויס מקהלה איכותית מאוד עם שירים מוצלחים. השירים האחרונים ביאסו אותי נורא במיוחד בגלל המוזיקה אלקטרונית. ירחמיאל ביגון אני מצדיע לך. פרחי מיאמי ניצחה מבחינתי בכל הבחינות המוזיקליות.
אשמח לשמוע דעתכם
נשלח ב-17/7/2013 07:39
אחחח הגיגים של ברומיש... אחת לשישים או לשבעים שנה...
אני מניח שבגלל זה צלצלת אלי אתמול :) בכל מקרה, אני די מסכים איתך, למרות שאפשר למצוא יותר מאברהם פריד, MBD ושוואקי (ויש לתת גם מקום לאברהם \ מרדכי \ יעקב הבאים) הלכת על הטופ, על זמרים שמצליחים בכל קנה מידה ובכל ציבור. יש גם זמרים צעירים (או לא צעירים) שמצליחים הרבה בקהל מסויים או באזור מסויים. אפשר להגיד שגם ירחמיאל התקדם טיפה, ולא כל המוזיקה שלו היא כמו שהייתה בדיסקים הקודמים. אני די מבין אותו, הרי היום יותר זול לנגן הכל דרך המחשב מאשר להביא נגן שינגן כל כלי בנפרד. וזה קצת חבל בגלל שכשבן אדם מנגן יש את החיות שלו בתוך המוזיקה, את הניואנסים הקטנים. אני מאוד אוהב לראות (חוץ מלשמוע) סימפוניות של 40,50 נגנים ואפילו יותר. יש בזה משהו עוצמתי... וכמובן שירחמיאל השאיר מקום לשירים השקטים והטובים, מי שמחפש אותם ימצא. אני מתמוגג מנחת כשאני שומע לדוג' את "מודים", פשוט שיר קלאסי. בלי הרבה רעש ובלגן.
אני מקווה שיש לירחמיאל כמה לווים קטנים במקהלה שישירו בקרוב בבית המקדש...
נשלח ב-18/7/2013 01:10
ברומיש&עידודו, כל מילה פנינה.
ברומיש - הייתי אומרת שאפשר להתווכח מי הם הראויים לכתר "הטופ", אבל אי אפשר להתווכח על זה שיש יותר מדי שסתם מבזבזים כסף על תקליטים מיותרים. במחילה מכבודם. כמו שאומר הפתגם - לא כל מה שחושבים ראוי לומר, לא כל מה שאומרים ראוי לכתוב, ולא כל מה שכותבים ראוי להדפיס... נראה לי שאפשר להמיר את המשפט ב"לא כל מי שיודע לדבר ראוי שישיר, לא כל מי שראוי שישיר ראוי שיקליט ולא כל מי שראוי שיקליט - ראוי שיוציא את זה בלא-יודעת-כמה עותקים לקהל הרחב..." (וכמובן על זו הדרך לגבי לחנים ועיבודים.)
ועידודו - לא חייבים רק לויים, הם יכולים לשיר לעולי הרגל בכניסה לירושלים - "עומדות ה--יו, ה--יו רגלי-נו, בש-ע-ר--יך ירו-ש-ל--ים!" מי יהיה הסולן? :)
נשלח ב-18/7/2013 08:42
נכון!
ושוב- נכון!
אמן:)
את מי את בוחרת, אידי?
סומכים עליך:)
אני היתי בוחרת את... הסולן שכבר נמצא- עודד, איך אפשר משהו אחר?
נשלח ב-18/7/2013 18:03
אידי כתב:
ברומיש&עידודו, כל מילה פנינה.
ברומיש - הייתי אומרת שאפשר להתווכח מי הם הראויים לכתר "הטופ", אבל אי אפשר להתווכח על זה שיש יותר מדי שסתם מבזבזים כסף על תקליטים מיותרים. במחילה מכבודם. כמו שאומר הפתגם - לא כל מה שחושבים ראוי לומר, לא כל מה שאומרים ראוי לכתוב, ולא כל מה שכותבים ראוי להדפיס... נראה לי שאפשר להמיר את המשפט ב"לא כל מי שיודע לדבר ראוי שישיר, לא כל מי שראוי שישיר ראוי שיקליט ולא כל מי שראוי שיקליט - ראוי שיוציא את זה בלא-יודעת-כמה עותקים לקהל הרחב..." (וכמובן על זו הדרך לגבי לחנים ועיבודים.)
ועידודו - לא חייבים רק לויים, הם יכולים לשיר לעולי הרגל בכניסה לירושלים - "עומדות ה--יו, ה--יו רגלי-נו, בש-ע-ר--יך ירו-ש-ל--ים!" מי יהיה הסולן? :)
אני חושב שאת מתארת לעצמך :)
נשלח ב-18/7/2013 18:19
BroMish כתב:
לעיתים אני שומע שירים של זמרים או מקהלות מסוימות בקול חי ומגחך על הרמה הכל כך זולה בלחן עיבוד או רמת ביצוע עולם המוסיקה החסידי מקבל בשנים אחרונים כל בחור צעיר שקורא לעצמו "זמר" עם קול בסיסי חזק שמצפה מן הציבור הרחב לקנות את הדיסקים שלו בהזדמנות הראשונה. פרחי מיאמי,אך, כמה כיף לכתוב עליהם. כשאתה שומע לחן של ביגון מלווה בעיבוד מנצח של מונה התודעה שלך לגבי המוזיקה של היום משנה כיוון. הרמה הכל כך גבוהה הזאת נתקלת לפעמים באותה במה של זמרים סוג ג' מלווה במוזיקה אלקטרונית מ-ז-ע-ז-ע-ת , שגורמת לך לחשוב שאתה בפאב מרכזי בלאס וגאס אחרי שלוש כוסות וודקה. הלחנים היום על הפנים. שלא נדבר על העיבודים. הזמרים עפו על עצמם הרחק מן המציאות. אין מה לעשות אני לא מכליל הרבה אנשים במוזיקה החסידית היום. אברהם פריד , MBD שוואקי פרחי מיאמי ושאר המפורסמים ביותר. הראויים היחידים שנוציא עליהם 50 -60 ש"ח לדיסק. כל השאר? שישארו בבית. המוזיקה האלקטרונית השתלטה על הז'אנר החסידי והרסה את התרבות המוזיקלית היהודית. פרחי מיאמי נשארו נאמנים למוסיקה הרוחנית והחסידית וממשיכים ליצור אותה על פי המקוריות. לחן עיבוד קולות וביצועים פרחי מיאמי מוכיחים שוב ושוב שבמוסיקה חסידית מתחברים למילים מלב אל לב ולא יוצרים שירים שמבוססים על אקורד או שניים למען פרסום זול. ישיבה בויס מקהלה איכותית מאוד עם שירים מוצלחים. השירים האחרונים ביאסו אותי נורא במיוחד בגלל המוזיקה אלקטרונית. ירחמיאל ביגון אני מצדיע לך. פרחי מיאמי ניצחה מבחינתי בכל הבחינות המוזיקליות.
אשמח לשמוע דעתכם
אני מסכים וחותם על כל מילה , רק שירחמיאל יוציא כבר דיסק.
עכשיו תענה לי על שאלה אחת: מדוע הקהל של מיאמי עם השנים ירד? מדוע לכל הזמרים שמשתמשים במוזיקה האלקטרונית יש אוהדים רבים ויש להם ביקוש?(אחרת לא היו מוציאים דיסקים. חבל על הכסף)
נשלח ב-18/7/2013 23:13
לפי השמועות צריך לצאת בזמן הקרוב (כשיצא הDVD אמרו שמשהו כמו 3-4 חודשים)
אני חושב שהקהל ירד בגלל שתי סיבות: 1. התרבות משתנה. זה לא סוד שאנחנו מושפעים מהמערב ובשנים האחרונות זה רק מתגבר, הכל מהר. וזה מתבטא גם במוזיקה. ולא רק הקצב נהיה יותר מהר. אפשר ממש לראות כמה ההשפעה חזקה. לדוג', ממש צרם לי לראות קטעים ב"עד עולם" של YBC שבני פרידמן עומד עם הגב למצלמה ומולו הילדים קופצים כאילו הם באיזה מועדון בעוד האורות מנצנצים בעוז.
2. בגלל שהתרבו המוזיקאים בז'אנר נהיה פילוג של הציבור לטובת אחרים. פעם לא היה להם הרבה מה לשמוע חוץ מפרחי מיאמי אברהם פריד וMBD אז ירחמיאל יכל למלא אולמות ואיצטדיונים, אחרי שנוספו עוד מאות זמרים (ואני בכוונה לא אומר אמנים, כי יש כאלה שרק שרים את המילים שאנשים אחרים כותבים ומלחינים להם) זה טבעי שיהיה פחות ציבור שיגיע.
נשלח ב-19/7/2013 07:34
עידודודו כתב:
אידי כתב:
עידודו - לא חייבים רק לויים, הם יכולים לשיר לעולי הרגל בכניסה לירושלים - "עומדות ה--יו, ה--יו רגלי-נו, בש-ע-ר--יך ירו-ש-ל--ים!" מי יהיה הסולן? :)
אני חושב שאת מתארת לעצמך :)
אתה לא באמת מתכוון למה שכתבת פה...?!
נשלח ב-19/7/2013 07:35
תמרור25 כתב:
את מי את בוחרת, אידי?
שאול :)
נשלח ב-19/7/2013 07:37
netson כתב:
מדוע לכל הזמרים שמשתמשים במוזיקה האלקטרונית יש אוהדים רבים ויש להם ביקוש?(אחרת לא היו מוציאים דיסקים. חבל על הכסף)
לא בהכרח שיש להם ביקוש... יכול להיות שהם מוציאים דיסק אחד, ואז מבינים שחבל על המאמץ/זמן/כסף...
נשלח ב-19/7/2013 07:39
עידודודו כתב:
מאות זמרים (ואני בכוונה לא אומר אמנים, כי יש כאלה שרק שרים את המילים שאנשים אחרים כותבים ומלחינים להם)
שירה בלבד לא יכולה להיחשב אמנות?
נשלח ב-19/7/2013 08:58
אידי כתב:
מאות זמרים (ואני בכוונה לא אומר אמנים, כי יש כאלה שרק שרים את המילים שאנשים אחרים כותבים ומלחינים להם)
שירה בלבד לא יכולה להיחשב אמנות?
זה עוד משהו שהורגלנו אליו. אני לא אומר שאין זמרים טובים שעושים להם הכל. אבל אני חושב שזמר לא צריך רק לשיר... יש את העניין הזה שמחפשים קולות יפים ואז מלחינים לו וכותבים לו את המילים והוא כמו בובה על חוט. שר.
נשלח ב-19/7/2013 17:47
עידודודו כתב:
לדוג', ממש צרם לי לראות קטעים ב"עד עולם" של YBC שבני פרידמן עומד עם הגב למצלמה ומולו הילדים קופצים כאילו הם באיזה מועדון בעוד האורות מנצנצים בעוז.
גם אני מצטרף להנ"ל
עט
נשלח ב-21/7/2013 12:14
BroMish כתב:
ישיבה בויס מקהלה איכותית מאוד עם שירים מוצלחים. השירים האחרונים ביאסו אותי נורא במיוחד בגלל המוזיקה אלקטרונית. ירחמיאל ביגון אני מצדיע לך. פרחי מיאמי ניצחה מבחינתי בכל הבחינות המוזיקליות.
גם אני לא אהבתי את הכיוון האלקטרוני שאלי גרסטנר הלך אליו לאחרונה.
השאלה אם בייגון גם יעשה את הטעות הזאת ....
נשאר רק לחכות לאלבום הבא שלהם.
נשלח ב-23/7/2013 02:42
לא נראה לי שהוא יעשה את זה. לא מתאים לו.
נשלח ב-27/7/2013 22:21
באמת לא מתאים לו, אבל גם להכניס את המוזיקה של השנים האחרונות לא ממש חלמתי שהוא יעשה מתי שהוא- והנה יש לנו שירים כאלה...אז נותר לקוות ולהתפלל...:)