גילוי נאות: עבדתי בדוכן של יקבי כרמל. (חוץ מזה אין לי כל קשר ליקב), כך שלא יצא לי להסתובב ביקבים נוספים. מאידך, את היינות של כרמל אני מכיר היטב אז אתרכז בהם. שיראז קאיומי 09: יין נפלא וטעים. אמנם יכל להשתבח עוד מספר שנים אך מפתיע לטובה. יין יוצא דופן שירזי שנאמן לכרמו אך בלי ריח הטחב הנפלא מבציר 2006. לא פירותי מדאי אך בעל נפח טעמים בפה ומשאיר טעם של עוד. כרמל פינקו בבקבוק את העובדים אז לקחתי אחד כזה איתי :) יתיר שיראז 09 : שיראז איכותי ביותר ושונה מאחיו הצפוני. עדיין צעיר ומכה בפה בעצמה. הריחות הם על הצד של הקפה וקליית החבית בנתיים. בפה הוא דומה לקודמו בכך שאינו פירותי מדאי אך גם לא אלגנטי. סוג של יין בומבסטי לאוהבי הזאנר. מדיטרניאן 08: היין בעל ששת הזנים שגרם למבקרי התערוכה לשוב אליו שוב ושוב. יין כבד ומורכב (92 נק' ) שמרגיש ממש אבל ממש צעיר. הפתעה. לדעתי יהיה מוכן לשתיה בעוד כ4-5 שנות יישון ורק ישתבח. יש בו מן העוצמה והאלגנטיות כאחד אך זה יין שיכל להיות גם הארוחה עצמה. גם הוא פירותי במידה על צד הפירות השחורים אך עם רמז לרעננות מכל מקבץ הזנים שבו. יין עצמתי. קבנה שיראז 09 אזורית. מוכן לשתיה ממש נהדר פירותי מאוד אך המשחק עם השיראז מקנה לו ריחות וטעמי תבלינים שיוצרים יין נפלא. מבחינתי, כוכב הטעימה. באדומים. אגב, גם מרלו אזורית 09 ממש מוכן רך ועגול לשתיה. ברוט פרייבט קולקשן: שרדונה וקולומברד מותססים פעמיים בשיטת שמפיין מסורתית. ריחות רעננים של תפוח וליים. מאוד ממולץ. ריזלינג קאיומי 2001: יין חצי יבש ומאוד מאוד טעים. משאיר גם המון ריזלינגים מהעולם בסיבוב. קלאסיקה- עוד יין שאנשים חזרו להתרשם ממנו שוב- כוכב הטעימה שלי בלבנים.
לסיכום: ארץ ישראל מוציאה פירות נפלאים והיינות פשוט תענוג , זכינו בארצנו.
 |
|
|