|
|
| נשלח ב-18/7/2013 17:23 |
|
| |
מנהיגי הדור, הציבור, ומה שבניהם.
מנהיגי קבוצות, יכולים להיות אנשים מתוך הקבוצה או אולי מרוממים מהקבוצה במקצת, אך עדין מבינים הם את הלך הרוח בקבוצה ועל ידי כך מבינים הם את צורכי הציבור ונתנים מענה לבעיות המתפתחות.
יש אופציה נוספת שהמנהיג מנותק לגמרי מהקבוצה, (והניתוק זה בעצם מה שמיחד אותו כמנהיג) אך פה נוצרת בעיה אין הוא מכיר את הציבור, הוא לא יודע מה הוא חש וכדומה, הפתרון כמובן אנשים שמסבירים לו מה קורא עם ציבורו.
ברצוני לברר עושה רושם שבציבור הדת"ל מנהגי הדור אנשים מרוממים במקצת מן החברה, אך זהו גדלותם שהם מבינים את החברה ואת ניסיונותיה ועל ידי כך פסיקותיהם. בציבור הנקרא חרדי ניראה שהמנהיגים לגמרי לא מהציבור ברוב גדלותם, והבעיה הנזכרת לעיל נפתרת ע"י עסקנים. וכאן אני לא מבין, הרי הנוסחה הזו נכשלה לגמרי כמו שהמציאות מראה. מדוע אין הם אנשים פחות גדולים אך מבינים הם טוב מאוד את הציבור ופסיקותיהם בנושאים חברתיים וכדומה לא עוברת דרך אותם מתווכים.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2013 17:52 |
|
| |
תוהה: בציבור הנקרא חרדי ניראה שהמנהיגים לגמרי לא מהציבור ברוב גדלותם, והבעיה הנזכרת לעיל נפתרת ע "י עסקנים . וכאן אני לא מבין, הרי הנוסחה הזו נכשלה לגמרי כמו שהמציאות מראה . מדוע אין הם אנשים פחות גדולים אך מבינים הם טוב מאוד את הציבור ופסיקותיהם בנושאים חברתיים וכדומה לא עוברת דרך אותם מתווכים"
אתה מדבר על נוסחה כושלת כעובדה, מול ההנהגה הד"ל. אתמהה, הלא הציבור החרדי נשמע לרבותיו במסירות ללא השוואה לציבור הד"ל אשר ברובו אינו רואה את הרבנים כמ"ד בעניינים פוליטיים. בבסיסה של ההשמעות הזאת עומדת כנראה ההכרה שלאווירה הציבורית ישנה משמעות מינורית למול האידיאל שאותו מנחילים גדולים. אתה יכול לכנות זאת בשם האשליה החרדית אך זהו נושא ערכי שקשה לנהל בו וויכוח אמיתי, אם בכלל. (על אשליות ד"ל ניתן גם להכביר:-)
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2013 18:03 |
|
| |
אלקרטאווי,
לא התכוונתי לדון איזה ציבור נשמע לרבותיו יותר, ולא חלילה להשוות בין החברה החרדית לד"ל.
אלא הצורה שבה אדם נהיה מנהיג (בכך שהוא מנותק מהציבור) מובילה להחלטות כושלות.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2013 18:15 |
|
| |
איך אדם נהיה מנהיג? עם יחצנים טובים. עיתון העומד לימינו. משמיע כמה דעות קיצוניות. ואתה מנהיג! זה אצל הליטאים. אצל החסידים נולדים למשפחה המתאימה. או מתחילים להתנהג בדרכים מיוחדות ומעוררות תשומת לב.
הליטאים אמרו בזמנו-אפשר להתחפש לכל דבר. אבל אי אפשר להתחפש לרבי לאדמו"ר. כי באותו רגע שאתה לובש קפוטה של משי וחובש שטריימל ומתנועע בדבקות= אתה הופך אוטומטית לאדמו"ר אמיתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2013 18:28 |
|
| |
לולא דברי ירוחם הייתי אומר כפי שכבר אמרתי, ההישמעות וההתמסרות מעידה על על נוסחת הנהגה שבעיני החרדי ר-א-ו-י-ה! הגדרתה ככושלת מצריכה הוכחה טובה! כאחד שבתוך עמי אני יושב אני רואה שהציבור מודע לחלק העסקנים, אך זה מטבעם של דברים וכפי שאמרת. אך אין לגרוע את חלק הרבנים אשר הוא דינאמי ובעל השפעה רבה לכן אני אומר שאין להניח שמדובר על נוסחה כושלת! אך כבר בא רעי ירוחם וחקרני ואין משיבין את הארי לאחר תגובה!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2013 18:42 |
|
| |
במילים אחרות: החרדי רואה את קלקול העסקן מינורי ביחס לצורך בהנהגת הגדולים. יחד עם זאת כפי שאמרתי הציבור החרדי המוכר לי מודע לתככים ומזימות העסקנים ואף יודע לדחותם בהתאם. מאחר ואנו מדברים משנקרא באוויר, כל שנותר הוא להציג דוגמאות שיעמידו את העמדות למבחן אני לא מתנדב. אולי ירוחם?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2013 18:42 |
|
| |
יש להפריד בין הישמעות, לבין הנהגה ראויה.
רבים מחברי החרדים לא פעם מתלוננים על העסקנים, ובכול אופן באותם החלטות הולכים אחר נפסקת הרב=עסקן.
העניין, האם חברי הפורום החרדים עדין מצדיקים את הנוסחה הנ"ל, ואם לא מי באמת מנהיגם.
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|