|
|
| נשלח ב-25/7/2013 14:06 |
|
| |
אני חושב שחלק מהבחורים אע"פ שהם חכמים לא נעים להם להתנשאות על נשים ולהראות את זה,מחמת הפחד מסטריאוטופ "הגבר המתנשא והשתלטן" ולכן זה שאתם אומרות שגם הבחורות רוצות את זה זה מרגיע במעט
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2013 14:09 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  | | אני חושב שחלק מהבחורים אע"פ שהם חכמים לא נעים להם להתנשאות על נשים ולהראות את זה,מחמת הפחד מסטריאוטופ "הגבר המתנשא והשתלטן" ולכן זה שאתם אומרות שגם הבחורות רוצות את זה זה מרגיע במעט |
|
חכם אמיתי יודע להראות את חכמתו מבלי לתת לשני ההרגשה של התנשאות...
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2013 14:16 |
|
| |
קטן עליך, וואלה....
באלך ממש ללכת, כאילו מה? ממש קשה לך לבלות שעה ורבע עם אדם שהוא לא ברמה שלך?
אפשר לשאול, אבל למה בצורה כזאת? קצת צניעות.
וקטנה, אהבתי מה שכתבת, למרות שיש עוד הרבה סיבות בעולם הזה, בשביל לחפש בן זוג חכם..
|
|
| נשלח ב-25/7/2013 14:23 |
|
| |
| אני_הקטנה כתב: |  | במחילה, אבל מההיכרות שלי, רב הבנות לא רוצות בעל חכם כדי לפרגן לו את העליונות אלא כדי לפרגן לנכס לעצמן עליונות 'שיש לי מישו חכם'
וזה, נובע בעיקר מגאווה.
למה, מה יקרה אם בעלך לא יהיה ככ חכם בכל התחומים??
וקיצוניות, לא טובה בדרך כלל... |
|
אני לא מסכימה איתך. זה ממש לא נובע בהכרח מגאווה. הייתי במהלך החיים במערכות יחסים עם בחורים פחות אינטליגנטיים ממני וזה היה קשה. יש גם בדידות כי הבן אדם שאיתך לא מסוגל להבין את העומק והמורכבות של חלק לא מבוטל מהדברים שאת מביעה או חושבת ובסופו של דבר יש שעמום. חשתי את זה בצורה כואבת. כמו כן, כמו שציינתי בהתחלה, נחיתות גברית יכולה לגרום להרבה בעיות וחס וחלילה בגידות ולכן אני נזהרת מזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2013 14:30 |
|
| |
להפך, חכמה זה משו יותר פנימי.. לגאווה מחפשים דבר יותר חיצוני ומוחצן.
(שהכוונה בחכם זה לא דווקא דוקטור לאסטרולוגיה.. יותר בכיוון של חכמת חיים, שיהיה עם מי להתייעץ וכו')
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2013 14:33 |
|
| |
אחי, בשביל סיבות אחרות בחיים, וודאי. אבל לגמרי מבירור שערכתי, רובן רוצות את זה בדיוק בשביל האגו של עצמן..
ותגידי לי, השיבני, לא נראה לך שחכמה יותר גדולה היא לכבד את הבעל ולפרגן לו עליונות למרות שיש כמה דברים שאת קצת יותר חכמה ממנו.... מה יקרה?
זו הבינה של האישה! ואם נשים היו מפתחות את הבינה הרגישה הזו, לא היה צריך להכנס לקטנוניות של 'חכם ממני, קטן ממני, שמן ממני' וכל הבלה הזה....
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2013 14:37 |
|
| |
נקודהלמחשב:
א. אני יודעת שאני לא הבעיה ב"ה
ב. זה קרה לי עם 3 בחורים ועד עכשיו רק אני זאת שהורדתי. אז, על איזה אפשרויות אתה מדבר?
ג. אני לא מדברת רק על נושאי השיחה הרדודים והמשעממים, אלא על שאר הדברים אפילו גם החיצוניים, אני מבינה שהבחורה צריכה להיראות יותר טוב מהבחור, אבל גם לזה צריך התאמה....(לפי דעתי) וחכם זה בערך מה שהגדרת, בעצם אני רוצה מישו שהוא כמוני- ואני הייתי במציאות שהיה לי נח וכן הרגשתי מהבחינה הזאת טוב, כך שאני לא חושבת שאני מחפשת משו ש- אין.
ד. זה בדיוק מה שחשבתי ולכן הרגשתי- דפוק!!
ה. תודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2013 14:51 |
|
| |
אחי23: מה מפריע לך? ו- כן, להיות עם בנ"א ששואל מתעניין משתף ומקשיב, ואותך- בכלל לא מעניין להשיב!!, זה קשה מאוד!!!!!!!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2013 14:54 |
|
| |
| אני_הקטנה כתב: |  | אחי, בשביל סיבות אחרות בחיים, וודאי. אבל לגמרי מבירור שערכתי, רובן רוצות את זה בדיוק בשביל האגו של עצמן..
ותגידי לי, השיבני, לא נראה לך שחכמה יותר גדולה היא לכבד את הבעל ולפרגן לו עליונות למרות שיש כמה דברים שאת קצת יותר חכמה ממנו.... מה יקרה?
זו הבינה של האישה! ואם נשים היו מפתחות את הבינה הרגישה הזו, לא היה צריך להכנס לקטנוניות של 'חכם ממני, קטן ממני, שמן ממני' וכל הבלה הזה.... |
|
אני לא מדברת על כמה דברים אני מדברת על רמה כללית של חכמה ואינטליגנציה. יש מספיק קשיים, משברים וניסיונות בחיים בהם אשה תידרש לבינה, תרומם את בעלה ולכבד אותו על אף ובגלל (קשיי פרנסה, לימודים, מעמד, ילדים, משבר אמצע חיים וכו'), לא צריך לכתחילה להיכנס למקומות האלה. ולשים את שמן ממני/קטן ממני באותה קטגוריה זה לא נכון בעיניי. כי הכל היה כזה פשוט ורק תלוי בנו את כולנו היו משדכים כמו חסידים ופשוט היינו "לומדות" לאהוב/לכבד/להימשך וכו'.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2013 14:58 |
|
| |
אם בשבילך זה 'להכנס למקומות האלה' אז באמת אל תכנסי לשם..
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2013 15:09 |
|
| |
קטנה, לא כפת לך שבעלך יהיה פחות ממך? או שלא אכפת לך להקריב למען זה כמו שציינת..?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2013 15:37 |
|
| |
| bm308 כתב: |  | ו- כן, להיות עם בנ"א ששואל מתעניין משתף ומקשיב, ואותך- בכלל לא מעניין להשיב!!, זה קשה מאוד!!!!!!!!!! |
|
כישורי שיחה עם אנשים שמשעממים אותך זה דבר שתמיד כדאי לרכוש, בלי קשר לשידוכים ונישואין.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2013 15:49 |
|
| |
ח"ו!!!! שלא תבין אותי לא נכון. הפגישה הזו יחסית לפגישה ראשונה הייתה ארוכה- שעתיים ורבע(!) ולגבי הנושא הזה בכלל- יש לי דווקא בעיה הפוכה, היתה לי אינטרקציה איתו והשיחה זרמה, הבעיה שהפריע לי הייתה שמה ששוחחנו והסך הכללי מה שהיה לבנ"א להציע ביחס אליי, לא התאים לי. סורי שלא כתבתי בצורה אנושית.. בהמשך הפגישה כבר התחלתי לחשוב איך לא לתת לו הרגשה ואיך בכ"ז לקצר, וזה מה שהתכוונתי שהיה קשה!!! בנוסף לזה שהרגשתי שאני מעניינת אותו+ בעוד הוא לא אותי,,, אבל כן שאלתי והתעניינתי, מציאות שהוא (ושאר הבחורים שנפגשתי איתם עד היום כולם רצו להמשיך, ואני זאת שלא רציתי..)
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2013 16:45 |
|
| |
bm, לא יודעת אם ההגדרה הנכונה לסיטואציה שאת מתארת היא חוכמה. ובדרך אגב, כמי שמכנה את עצמה חכמה, למה לא לנסות פגישה נוספת ולראות מה קורה? (אא"כ זה קיצוני..) לפעמים זה נובע מלחץ של פגישה ראשונה, מרצון להרשים ומפחד שלא יצליחו לנהל את הפגישה שמתבלבלים ולא עומדים בדרישות. קשה לי להכנס לסיטואציה הזו, חוויתי הרבה פגישות, עם הרבה בחורים, ולא זכור לי שהרגשתי כ"כ נורא (וכן, אם תשאלי את הציבור, אני חכמה..) זה לא בעיה לפתח שיחה גם עם כאלה שלא ברמה, האנושיות אמורה לכסות על הפער, ואפשר אפילו להנות.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2013 18:42 |
|
| |
| הליברל כתב: |  |
כישורי שיחה עם אנשים שמשעממים אותך זה דבר שתמיד כדאי לרכוש, בלי קשר לשידוכים ונישואין. |
|
איזה חשיבה חכמה ובוגרת.
|
|
|
|
|