| נשלח ב-25/7/2013 19:03 |
|
| |
מספרה חרדית
בס"ד אני נמצא בתהליך מבורך של חזרה בתשובה, אבל זה עדיין לא מתבטא במראה החיצוני. אני בטוח שאם אשנה את המראה, הסביבה שלי תבין שאני רציני וגם אני ארגיש יותר מחוזק. אני קצת חושש, אז אשמח להמלצות.. אני מהזרם הליטאי, וחשבתי להתחיל ללבוש רק חולצות לבנות מכופתרות ומכנס מחויט שחור, כמובן ציצית וכיפה שחורה ובעיקר לגדל פאות ולגלח את שאר הראש. יש המלצות לגבי זה? יש מספרה שמתמחה בתספורת חרדית שכזו ואפשר לסמוך עליה? תודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2013 21:00 |
|
| |
מענטש
שמחתי לקרוא עליך שאתה מתחזק. כל יהודי שמוסיף בתורה ויראת שמים ומצוות, מועיל לכל עם ישראל, ובעיקר לעצמו.
השאלה היכן למצוא מספרה תלויה מאד בשאלה היכן אתה גר. בבני ברק קל מאד למצוא מספרות כאלו. גם בשכונות מסויימות בירושלים.
אבל אני מעדיף להתיחס לדבר אחר שהזכרת, והוא הרצון לקנות לעצמך מראה חיצוני מסויים כדי להתחזק.
איני יודע בן כמה אתה, וזה חשוב. איני יודע אם אתה בחור או נשוי. וגם זה חשוב. גם איני יודע אם אתה לומד במסגרת תורנית או נמצא במסגרת אחרת.
אך אם אינך מתגורר במקום חרדי, הלבוש החרדי עלול להוות צעד מחייב יותר מדי.
הלבוש משדר מסר לעצמך ולאחרים. לאחרים הוא מציג אותך כחרדי ואולי כבחור ישיבה. למי שהכיר אותך בעבר ורואה אותך לבוש אחרת, זה מציין שאתה משייך את עצמך למגזר החרדי.
אבל איך יקבלו זאת בני משפחתך? האם הם שלמים עם החלטתך? הולכים בדרכך?
מה שקורה אצל בעלי תשובה הוא שאם הצעיר בוחר לו דרך משלו, משפחתו אינה יודעת איך להבין את זה. גם התיאורים שיש בתקשורת או באינטרנט על בעלי תשובה אינם תמיד חיוביים.
לפיכך, חשוב מאד להתחשב בצרכים שלהם, להראות שאתה עדיין הבן או האח כפי שהיית. (אני משער שאינך עדיין נשוי וגם לא אבא, אחרת הייתי מציין זאת).
בהתחשב בכל זאת, יתכן שהחלפת הלבוש היא פחות חשובה, ממש פחות חשובה מאשר שמירה על מצוות, ולימוד של מצוות כדי לדעת מה חובה ומה אסור.
הלבוש החיצוני הוא רק סמל, ובמקרה שלך הוא יכול להיות סמל מחזק או סמל מעורר רגשות שליליים. איני בא חלילה להביע דעה כי איני מכירך. אני רק מציין מה שידוע מתוך הנסיון.
וכמובן, בהצלחה גדולה בדרך החדשה שבה אתה הולך.
(אם תרצה לפנות בתיבה האישית לפרט או לשאול, בשמחה אשתדל לענות).
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2013 21:57 |
|
| |
שלום וברוך הבא,
על פי מה ששמעתי מהרבה שתמכו בבעלי תשובה - לא מומלץ לשנות לבוש, ההצטרפות למגזר החרדי כיום היא הגירה לתרבות שונה - והיא מהווה מעבר קשה מידי - שאינו קשור בהכרח לשמירת תורה ומצוות והליכה בדרך ה'.
איני מכירך ואיני יודע מה תוכניותיך לחיים, אך מומלץ ללמוד מנסיונם של אחרים והייתי ממליץ לנסות למצוא את דרכך כעובד ה' בתוך העם ובמקום שאתה נמצא בו כיום.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2013 15:24 |
|
| |
תודב רבה! ללא ספק השארתם לי נקודות חשובות למחשבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2013 03:28 |
|
| |
בהצלחה בדרכך!
אבל, חשוב להיות יהודי שומר תורה ומצוות ובעל מידות טובות!!!
המגזר לא חשוב, ויכול להיות שהמגזר החרדי טעון בהרבה דברים שאין להם קשר לנ"ל, וחבל להכנס למיטה חולה!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2013 17:04 |
|
| |
אל תשכח גם להוציא פריטים צבעוניים אחרים מהמלתחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2013 08:39 |
|
| |
נכון שהלבוש הוא רק סמל אבל זה נותן תחושה של שייכות למי שנמצא באותו לבוש כמו כולם. ותחושת השייכות מאוד חשובה לבעלי תשובה. יש לי חברה שחזרה בתשובה ומספרת שמאוד עזר לה להרגיש שהיא מתלבשת בצורה מסויימת
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2014 15:16 |
|
| |
אחי היקר איזה שמחה יש בשמים מכל יהודי שמתחזק אבל העלו כאן באשכול נושאים חשובים מאוד שיש לך לתת עליהם את הדעת ומאידך היות והיעוץ נעשה ללא הכרות אישית אזי עדיף שתתיעץ או עם אחד מאיתנו בתיבה האישית או עם אדם רחב אופקים שבא במגע אם אנשים מתחזקים ולא סתם חרדי מן המניין זכור לצערנו בכל חברה כל עוד ואינך חלק ממנה בכל המובנים יקרבו אותך בחיבה אבל ברגע שתכנס לתוכה יסתכלו עליך בזכוכית מגדלת נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2014 15:03 |
|
| |
ברוך הבא
|
|
|
|