|
|
| נשלח ב-30/10/2013 09:56 |
|
| |
יפה מאוד. קניתי.  תארוז לי את בקשה.. איפה משלמים?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2013 10:07 |
|
| |
עברית קשה שפה?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2014 08:53 |
|
| |
עֲשֹׂה צְדָקָה וּמִשְׁפָּט נִבְחָר לַה' מִזָּבַח משלי
בתקופה ההיא ייצגו הקורבות את העבודה שבין אדם למקום. בזמננו כאשר עדיין אין קורבנות מהוות התורה והתפילה את התחליף לכך בבחינת ונשלמה פרים שפתינו.
בא שלמה המלך ע"ה ומגלה לנו שעניני הבין אדם לחברו כמו צדק, צדקה, ומשפט שזה אומר מידות טובות, יושר ואמת בין הבריות, אין דבר כזה של ניצול החזק את החלש, ובעצם עקירת המושג "שחיתות" מן העולם. כל אלה נמצאים אצל בורא עולם בראש סולם העדיפויות עוד לפני לימוד תורה תפילה ומצוות. חברה מתוקנת ישרת דרך כאשר המוסר הבין-אישי והחברתי הוא נר לרגליה היא משאת נפשו של בורא עולם ועל זה תפארתו. ברוב עם - מתוקן ובעל מוסר - הדרת מלך - מלכו של עולם.
ממילא מובן מדוע המשיח שהוא שליח ה' לתקן את האדם בפרט והחברה האנושית בכלל משים את הדגש על עניני הבין אדם לחברו. כי המשיח הוא שיקוף של בורא עולם ורצונו.
הנה לכם לשון המלבי"ם ל (מלכים א') להשלמת התמונה היפה כי לפי זכות העם ואהבת ה' אותם ישגיח עליהם לתת להם מלך חכם אוהב צדקה ומשפט שבזה יהיו העם מאושרים
המלבי"ם לא דיבר על המשיח! כ"ש וק"ו כאשר מדובר על מלך המשיח שהוא סוף התיקון.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2014 10:55 |
|
| |
ממש מצער ביותר! עד היכן הירידה ברוחניות
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2014 11:16 |
|
| |
מצער.
בוא אגלה לך סוד מה אני מרגיש וחושב כל תפילת השבת ...
כל ליל שבת אנו אומרים - מי יותר ומי פחות בכוונה - את הדברים הבאים: רְצֵה נא בִמְנוּחָתֵנוּ. קַדְּשֵׁנוּ בְּמִצְותֶיךָ שִׂים חֶלְקֵנוּ בְּתורָתָךְ שַׂבְּעֵנוּ מִטּוּבָךְ. שַׂמֵּחַ נַפְשֵׁנוּ בִּישׁוּעָתָךְ. וְטַהֵר לִבֵּנוּ לְעָבְדְּךָ בֶּאֱמֶת. וְהַנְחִילֵנוּ יי אֱלהֵינוּ בְּאַהֲבָה וּבְרָצון שַׁבָּת קָדְשֶׁךָ. וְיָנוּחוּ בָהּ כָּל יִשְׂרָאֵל מְקַדְּשֵׁי שְׁמֶךָ. בָּרוּךְ אַתָּה יי, מְקַדֵּשׁ הַשַּׁבָּת:
כשאני מגיע למשפט המודגש בשחור אני מצטער מאד מאד וחושב אוי ויי מה יהא על נשמות היהודים שלא זוכר להכיר ב-ה' ולא מקדשים את השבת בזמן ליל שבת המלכא - שהוא בחינת הדין! כאלפיים שנים + מיליוני יהודים אומרים כל ליל שבת: וינוחו בה [=בשבת הנוכחית ובסתם שבתות בעולם הזה - פשט; ויום שכולו שבת - לעתיד לבוא] כל ישראל מקדשי שמך... ואיך ריבונו של עולם, יזכו נשמות שלא קידשו את השבת ולא קידשו את שם ה' בחייהם בעולם הזה? ועל זה מר ליבי וקשה לי מאוד ! ואז אני מתנחם ואומר לעצמי שכנגד זה אלפי שנים אומרים יותר מפעם בשבוע אלא 5-10 פעמים ביום: ברוך אתה ה' רופא כל בשר ומפליא לעשות! שכנגד הקטרוג הנ"ל יש קידוש השם נורא מאוד שאפילו שיהודי לא מתכוון קל וחומר שמתכוון, ש-ה' ירפא את כל האנושות, קל וחומר היהודים, וזהו הקידוש השם הנורא שמכינים לנו בשמיים, שאפילו לא ידענו ולא חשבנו על זה - ה' מכוון את העולם ואת כל הבשר לעבר התכלית.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2014 10:09 |
|
| |
מה מתברר?
שהחלק הקל הוא להוכיח שכלית-רציונלית שהרב הוא המשיח בעוד החלק הקשה הוא לשכנע את השומעים ליישר איתו קו !
במה דברים אמורים?
ככל שאני מרבה לדבר עם אנשים על המשיח בפרט ועל סוגיית הגאולה בכלל אני נוכח לראות איזה פער אדיר מימדים פעור בין השגתי ורוחב ידיעותיי לבין הבורות המדהימה שהשומעים מגלים בעניינים אלו. אני מרגיש לידם כמו גדול הדור! בעוד לדידי הדברים פשוטים בתכלית מתברר שלהם זה סודות עמוקים של ייבוא ישיר ממאדים. [ כך שמעתה לא אתנגד אם תפנו אליי בתואר מרן הגאון ]
זה לא יאומן כי יסופר כמה אנשים לא מבינים כלום בענייני גאולה ומשיח.
מי יודע אולי זה התיקון שלי לתקן את הדור הזה בעניינים אלו..
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2014 10:52 |
|
| |
מדהים
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2014 15:22 |
|
| |
מה קרה נגמרה הסבלנות!!!!
בע"ה
שלום רב
אכן אנו מצפים ומייחילים בכל רגע להתגלות משיח צדקנו .
שאלה קצרה שאם השובה עליה ארוכה ומורכבת כנראה שזאת לא התשובה.
מאיפה הביטחון הרב בזהות המשיח?
חזרתי וקראתי על מהלך העיניינים שהתרחש בתקופת שבתאי צבי.
ואכן בתחילה כשהכריז על עצמו כמשיח מעט מאוד הלכו אחריו .ובסופו של דבר גורש מאיזמיר.
בהמשך התרחשו אירועים שונים במקומות שונים אליהם הגיע וקצרה היריעה מלפרט. בכל מקרה הגיע אחד נתן אברהם העזתי,על תקן אליהו הנביא שהעיד שבנבואה גילו לו שש"צ הוא כביכול המשיח בהמשך נעשו עוד מעשים עד שלפתע החלו רבים למעלה ממאה וחמישים איש להעיד שקיבלו נבואה כביכול שהוא המשיח .כשחזר לאיזמיר החל לנהוג באלימות כלפי המתנגדים לו ובסופו של דבר הרבנים התכופפו ותמכו בו המתנגדים המעטים נסו על נפשם.
גם לאחר שנכלא עלו איליו לרגל והמשיכו להאמין שהוא המשיח ולבסוף התאסלם כדי להציל את נפשו.
זה קרה אז , מאת השם היתה זאת היא נפלאת בעינינו.
אך כיום יתכן מאוד שאתם צודקים . מה הסימנים ההוכחות הברורות שאכן כן מדובר במשיח צדקנו?
קראתי בעקביות את הנאמר באתר ולצערי אין שום דבר וודאי חותך וברור.
אכן המסרים של הרב מעניינים ולעיתים מתגשמים לנגד עינינו . אבל עיון מעמיק במסרים מוצא מסרים כלליים מאוד שאינם מדברים בצורה מדוייקת על זמן ומקום ונאמרים בהם די הרבה אפשרויות שחלקם מתקיימות וחלקם לא.
יתכן שזה רצון השם יתברך.
פגשתי את כבודו השבוע באשדוד. וזכיתי להתברך מפיו.
כל כולי תקווה שאכן זכינו ובמהרה בימינו יתגלה ברבים משיח צדקנו.
אבל כרגע החכם עיניו בראשו האם לפרסם בראש חוצות שיש שהגיעו למסקנה שאכן המשיח כאן ויש להכתירו .
האם אנו לא מקדימים את העגלה לפני הסוסים?
שאלה לי אליך ר' דוד (המייחל) למה אתה קורא התגלות ? מה לפי הבנתך אמור להתרחש?
התרחשות על טבעית ? קול מהשמים? הכרזה של רב גדול שגילו לו מהשמים שאכן מדובר במשיח?
קבלת כוחות על טבעיים לכבודו ?מה יהיה סוג הכוחות ? במה זה יתבטא?
משה רבינו עפ"י תורתינו הקדושה נשלח לגאול את עם ישראל !
גם משה פקפק באמונתינו בו ואמר לפני השם יתברך והם לא יאמינו לי.
הסימנים שנתן לו הקב"ה היו הפיכת המטה לנחש מעשה שמסתבר עפ"י תורתינו הקדושה יכלו לבצע גם חרטומי מצרים.
והכנסת ידו לחיכו והוצאת מצורעת כשלג הכנסת שוב והוצאת בריאה , והפיכת המים לדם.
לפני הסימנים יש את אהרון אחיו שמוכר וידוע בגדולתו בישראל והוא נותן לו גושפנקא של אמינות ומלווה אותו ( הוא מבחינת אליהו הנביא)
הסימן הראשון היו מילות קוד שגילה יוסף הצדיק לחכמים פקוד יפקוד השם אתכם
ואכן משה רבינו מציין את מילות הקוד והם הופכות לסימן המנצח מבחינת עם ישראל לפי הבנתי.
והדבר העיקרי רבות מחשבות בלב איש ועצת השם היא תקום.
ואכן העם קיבל אותו
גם את דוד המלך ממליך שמואל הנביא ומושח אותו בשמן ואז למרות כל הקשיים מאז ההמלכה לבסוף מתברר לכל שדוד הוא אכן המלך
לפי ההתבוננות שלך הרב יצחק יוסף הוא מבחינת אליהו הנביא כלומר הוא אמור להכריז עליו כמשיח .
גם אם זה יתרחש מדובר על תסריט בעייתי מפני שלפי הבנתנו שליחת אליהו הנביא אמורה להתרחש בצורה ניסית
כמאמר הנביא :הנני שולח לכם את אליה הנביא לפני בוא יום השם הגדול והנורא...
וקשה יהיה לייחס זאת לראשון לציון .
אנא תשובתך בהקדם באהבה רבה
שישו את ירושלים גילו בה _________________
תוקן על ידי MEIRאריה ב- 28/05/2014 15:26:28
עושה שלום במרומיו הוא ברחמיו יעשה שלום עלינו ועל כל עמו ישראל
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2014 15:41 |
|
| |
אריה מאיר אתה אדם בעייתי! כמו כל הנשמות הטכניות בבואן לעסוק בעניינים שבפנימיות. כמדומני טחנו ת'נושא הזה בעבר ואז אמרתי לך שאין לך סיכוי לראות את המשיח לפני כולם משום שראייתך והשגתך חיצונים הם ולכן נגזר עליך לחכות להתגלות החיצונית. עד אז אתה פשוט בלי עיניים. חפרפרת אם תרצה. (גם אם לא תרצה).
כל הסקירה ההיסטורית הזאת היתה מיותרת לחלוטין. מה שהיה בעבר היה ושום דבר מאלה לא יחזור יותר. מי שלא בטוח בדבריו ובהשגותיו ודאי שלא יפרסם זאת אך מי שבטוח במה שהוא רואה ואף כועס ומרחם על כל העולם העיוור שלא רואה את מה שהוא רואה אוי לו אם לא יעשה זאת. אתה תלך בדרכך ואני בדרכי ונראה מי יגיע ראשון. טוב? אם האשכול הזה לבד לא שכנע אותך במשיחותו של הרב אז פשיטא לי שחסר תקנה אתה בענין הזה. אולי אם הייתי מוסיף גימטריות ומספרים היית משתכנע יותר.
אם היית בכנס באשדוד מדוע לא ניגשת אליי אחרי? הרי הייתי שם! חבל עליך ידידי.
על שאלתך מה אמור להתרחש בהמלכה ואחרי כבר ענה הרב בשיעוריו אם היית עוקב היית יודע. תהיה כנראה קבוצת רבנים שיעשו זאת אך מדובר בעיקר באוקיי משמיים שזה אומר נשמת המשיח מתחברת בו באופן קבוע והוא מתחיל לפעול בגלוי וכל מה שהוא אומר וגוזר מתקיים ואוי לו למי שיעז להמרות את פיו. בעקבות כך תיפול אימתה ופחד על אומה"ע וממשלת ישראל. כולם יסורו למרותו. ועוד כל מיני ניסים ומופתים בעולם בעיקר.
הבן דבר אחד, אני מרחם על מי שיושב מולו שומע אותו ורואה אותו ועדיין לא רואה משיח! האדם הזה מסכן ברמות!! מבחינתי? בדיוק כמו אותו תינוק שמתפלש בבוץ ולא מודע לאיך הוא נראה מבחוץ.
הרב יצחק יוסף הוא לא "בחינת" אליהו הנביא, בבקשה לא להכניס לי מילים לפה. הוא אליהו ממש. רק בלי החלק הרוחני של "הנביא" בקרוב כאשר תתחיל הגאולה בפועל באיתגלייא יגיע איזהו שלב בו תיכנס בו אותה נשמה ועל זה נאמר "הנני שולח לכם את אליה הנביא".
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2014 09:36 |
|
| |
ר' אריה היקר.. אני מבקש מכבודו לא להיפגע מהדברים משום שלא רק שלא היתה כוונה לפגוע אלא הם אף נאמרו מתוך ריתחא דאורייתא ובדרך הערה של חבר אל חבר ותו לא. לכן אם חלילה היו בדברים טעם לפגם הריני מתנצל ובקש סליחה ומחילה מכבודו.
רציתי להדגיש עוד נקודה אותה שכחתי להוסיף
מה שאני עושה כאן הוא 'שירות חינם' בעצם. למה אני מתכוון..
השי"ת חנן אותי ביכולות לא סטנדרטיות וידיעות לא שגרתיות אותן אני מנצל כדי לגלות לעם את מה שהם לבד לא יוכלו להשיג לענייננו, אני מגלה לעם מיהו המשיח ומתי הגאולה ומה הם תהליכיה וכו' לא כי אני חייב לעשות זאת אלא כי אני בוחר לעשות זאת! כדי לעזור למי שמוכן לשמוע להתקרב יותר לאמת הזאת בעולם השייכת לחלק נשמתי השייכת יותר לענייני הכלל מאשר לענייני הפרט משום שנשמתי היא יותר לאומית מאשר פרטית מה שגם אומר שאני קשור מטבעי למשיח וגאולה.
באותה מידה אני יכול גם לשתוק ולתת לזמן לעבור עד שיגיע הזמן של ההתגלות ואז תפקחנה עיני עיוורים ויראו כולם בחושים הגשמיים את המשיח ואת הגאולה אך מה החכמה אז.. מה החכמה לראות את האמת כאשר היא כבר גלויה ובלתי ניתנת להתעלמות מצד בני האדם.. זו עליבות גדולה לרדת לרמה כזאת. לכן כל השתדלותי היא להרים את הרמה של האנשים ולנסות להראות להם את המעבר לאף, לחדור לעומק המציאות.
זו כל מהות פעילותי כאן
אבל אני יכול לעזור רק למי שמוכן להטות אוזן קשבת וגם אם לא לתת אמון לפחות להיות מוכן לבדוק את הדברים. מבחינתי ברגע שיש נכונות לשמוע אני משוכנע ביכולתי להשפיע. אבל אם אין את המוכנות והפתיחות הדרושים אני מאבד כל חשק ורצון לנסות לשנות משהו ועוזב את המקום. שיעשו ויאמרו מה שבא להם. אני כבר לא שם.
תוקן על ידי המיייחל ב- 29/05/2014 09:39:16
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2014 10:04 |
|
| |
רציתי אתמול בצהריים בדרך חזרתי הביתה בעודי באוטבווס להגיב על דברי המייחל אבל מכורח העומס והעמידה הצפופה בין הבריות לא היה לי על נקל להיכנס; אבל כעת אני אומר את הדברים שרציתי לאמרם אמש: מייחל !!! חזק וברוך!!! כל הכבוד לך ועל אופן הבאת הדברים מעמקא דליבא !!! הרגשתי את הכאב שלך וגם את התסכול הזה כי גם אני חוויתי אותי בעודי מביט מהצד על המאורעות. אני מצדד לגמרי במייחל ! אשריך! וכולי תקווה שרבי מאיר אריה יזכה לראות באמת כשיש עוד ניסיון אמונה !!! ולא מה שיהיה לעתיד לבוא שמי שלא יבחר במשיח זה יהיה בבחינת טירוף הדעת.
נ.ב danmash אתה חסר לי כמו לחם שום לצד פיצה איטלקית משובחת. אנא הצטרף למעגל השרוטים וזרוק לנו מילה או שתיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2014 21:11 |
|
| |
אני מסכימה עם אריה ועם המייחל יחדיו , לשניהם טענות טובות , ושניהם צודקים !
נניח שמקום עבודה מחפש איש מקצוע בכיר והוא קבע חודש לביצוע ראיונות עבודה , לאחר מספר ימים הגיע מעומד שמתאים לתפקיד . לאחר ראיונות נוספים התחזקה עוד יותר הערכה שזהו האחד המתאים לתפקיד. אחרי שבועיים הגיע אדם מתאים יותר .
כרגע יש לנו את הרב ניר בן ארצי , כל עוד לא צומח מעומד מתאים יותר , הוא המעומד מבחינתי .
אני גם לא רואה שום פסול בלא לקבל את הרב כמשיח , אין בזה כל בעיה רוחנית מבחינתי , כל עוד אדם מאמין בכל ליבו שבורא עולם מתכוון לגאול אותנו במהרה כפי שציין בפשט בתורתו, מה זה משנה מיהו השליח שיבצע זאת .
אם זה היה כלכך חשוב לבורא עולם שנקבל אדם מסויים לתפקיד הוא היה מציין את שמו בתורתו בבירור בפשט בלי כל סיבוכים, בדיוק כמו שציפו לשמואל הנביא הצדיק. הספיק לבורא עולם שנידע שהוא יבוא מזרע דוד המלך. סבבה, לי זה מספיק .
זאת דעתי כמובן .
|
|
|
|
|