| נשלח ב-5/8/2013 13:37 |
|
| |
משיכת הלב בפגישות
בס"ד מה זה בדיוק משיכת הלב?האם אפשרי להגיע למשיכת הלב בפגישות אם הבן אדם טיפוס שכלתן? מפחד/חרד להחליט החלטה גורלית כזו? האם החסרונות שמתגלים בין הפגישות לא גורמים לירידה בחשק?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2013 14:23 |
|
| |
משיכה, הכוונה הרצון להיות בקרבתו. אי אפשר לענות על השאלות הפרטניות שלך, כי כל אחד עם נטיות לבו. יש כאלו שנמשכות לרגשן, ויש כאלו לשכלתן.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2013 14:30 |
|
| |
'משיכת הלב' זה מושג שהרבי כתב ?
אני מתאר לעצמי שהרבי התכוון שיהיה 'משיכת הלב' להצעה כולה, ומציאת חן אצל הבחור/ה. כי לא נכון לצפות למשיכה אצל הבחור/ה, זה לא דבר שקורה תמיד
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2013 14:31 |
|
| |
בס"ד
התכוונתי שלמשל את השכלתנית ....האם ניתן בכלל לצפות ממך לרגשות שיעלו על השכל על שלל פחדיו וחששותיו?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2013 14:32 |
|
| |
| רציף כתב: |  | | אני מתאר לעצמי שהרבי התכוון שיהיה 'משיכת הלב' להצעה כולה, ומציאת חן אצל הבחור/ה. כי לא נכון לצפות למשיכה אצל הבחור/ה, זה לא דבר שקורה תמיד |
|
כן הרבי כתב...ולא כ"כ הבנתי את תשובתך...אשמח לפירוט.
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 05/08/2013 14:31:06
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2013 14:42 |
|
| |
ניתן לצפות? לצערנו, זו הסיבה לרוב הזוגות הכושלים (אם כי פחות במגזר החרדי). מתאהבים, לא רואים בעיניים, וגם כשהחברה מעירה לך שיכול להיות שזה לא בדיוק החצי השני שלך, במקום לשמוע ולחשוב, אתה תוקף בחזרה, ואם אתה ממש קיצוני, אתה חושב שמנסים לסכסך ביניכם. ומתישהו כשזה עובר, אז גם הזוג עובר ברבנות.. בפעם השנייה. וזו לו המצאה שלי, דברים ידועים..
בשידוכים מסתבר שזה קורה פחות.. ובטח כשאת יושבת ומצפה שזה יקרה, מה גם שזה לא אמור לקרות לך עם כל אחד.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2013 19:48 |
|
| |
מעתיקה לך שאלה שמישהי שאלה באתר ׳דעת׳ ותשובה שענה לה רב. (בטח יצא מבולגן כי אני מהפון.. בכולופן זה נראה לי בדיוק מתאים לשאלה שלך, וגם אני הקטנה באתי על החתום.) אני כבר זמן רב מחפשת את זיווגי, לצערי בנתיים ללא הצלחה, בעבר הכרתי מישהו והתעורר אצלי רגש עז של אהבה אליו, אך בסוף זה לא התקדם לכלום. שאלתי היא, אם זה לא היה הזיווג שלי, למה ה' הפגיש אותי איתו? ואיך אני יכולה למצוא את זיווגי למרות שכל קשר שאני מתחילה אני מרגישה הרבה פחות ממה שהרגשתי אז?
שלום לך על מנת לנסות לפתור את הקונפליקט עליו את מספרת צריך להקדים שיש הבדל בין אהבה אמיתית לאהבה דמיונית. אחד מההבדלים הוא שאהבה דמיונית היא אהבה המתפרצת כהר געש מאוד סוחפת וכו' אך אינה מבוססת על קשר אמיתי. לעומת זאת אהבה אמיתית הרי היא נבנית עם הזמן לאט לאט ומתחזקת יותר ככל שהקשר מתחזק על פי המעשים והיחס ההדדי וכו'.
מה שאת מספרת עליו ככל הנראה זה היה התפרצות של רגש שאינו מבוסס על אהבה אמיתית של מעשים וכו',
אם כך, כמו ששאלת בשביל מה ה' הפגיש אותכם, התשובה לזה היא נסיון. הקב"ה מנסה אותנו לפעמים בכל מיני סוגים של נסיונות, שלפעמים חלק מהנסיון הוא שהוא מציב אותנו מול דבר מסויים, ונותן לנו אפילו סימנים שיש ממש באותו דבר ולמרות זאת אין זה הדבר הנכון.
דוגמא לזה, מה שהתורה מספרת בספר דברים שאם יקום איזה נביא או חולם חלום ויגיד שה' ציוה עלינו לעשות משהו הסותר אחד ממצוות התורה, אסור לנו להאמין לו, גם אם עושה מופתים ומראה סימנים על כוחו. ואם באמת הוא נביא שקר, כיצד נותן לו הקב"ה את הכח להראות סימנים ולעשות מופתים? התשובה היא שזה עצמו חלק מהניסיון, שהקב"ה מנסה את האדם שמראה לו כאילו דבר מסויים הוא טוב, ואעפ"כ צריך לא להתחשב בזה ולעשות את ציווי השם. למרות שהמקרה שאת מספרת הוא כמובן שונה, אפשר ללמוד מכאן גם לתחומים אחרים.
כל אחד יש לו את הנסיונות שלו, בתחומים שלו. כנראה שהנסיון והקושי שלך הוא בעניין של אהבה, ולכן דוקא בתחום הזה יש לך התמודדות כזו.
מה מטרת הנסיון? נסיון מלשון נס (כמו להרים את הנס, דגל) והתרוממות, הנסיון מרומם את האדם, כי נותן לו את האפשרות לגלות בתוכו כוחות נעלמים הטמונים בו, שלא היה מודע אליהם עד עתה.
אם ננסה לרדת לרמה הפרקטית, את צריכה לדעת שכל המאורע הזה היה נסיון, לא להשוות את רגש האהבה לאותו רגש שהיה אז, כי זה היה דמיוני ככל הנראה ולא אמיתי, ורגש אמיתי נבנה עם הזמן ומתפתח על פי המעשים. לגלות בעצמך כוחות עמוקים יותר של התמודדות ויצירת קשר, ולהתפלל לה' שבקרוב ממש ימצא את זיווגך ותבני בית נאמן בישראל.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2013 12:14 |
|
| |
בס"ד תודה.אבל שאלתי מה כן צריך להיות....?מה אמורים להרגיש?אם בוא נגיד אני טיפוס שכלתני ודאגני...
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2013 13:11 |
|
| |
את שואלת מה זו משיכה?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2013 13:11 |
|
| |
את אמורה לשים לב שההתנהגות שלך משתפרת, שאת יותר מאושרת, יותר מסתדרת עם הסביבה ועם העבודה וכדומה. אם את רואה שהפגישות עם הבחור מובילות לתוצאות חיוביות באיכות החיים שלך, את יכולה להרגיש בטוחה שאת בדרך הנכונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2013 13:16 |
|
| |
בס"ד
הבעיה שאם רואים חסרונות קשה להרגיש מאושרים....נכון שאין מושלם אבל עדיין קשה להחליט האם אני יכולה לחיות עם החיסרון או לא...וזה מוריד מאד את החשק ואת המשיכה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2013 13:16 |
|
| |
| One_OfThem כתב: |  | | את שואלת מה זו משיכה? |
|
כן.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2013 13:39 |
|
| |
תקשיבי, זה פשוט
| חייכנית770 כתב: |  | אני מתאר לעצמי שהרבי התכוון שיהיה 'משיכת הלב' להצעה כולה, ומציאת חן אצל הבחור/ה. כי לא נכון לצפות למשיכה אצל הבחור/ה, זה לא דבר שקורה תמיד כן הרבי כתב...ולא כ"כ הבנתי את תשובתך...אשמח לפירוט.
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 05/08/2013 14:31:06 |
| אם תשבי מול הבחור ותחפשי 'משיכת הלב' = משיכה' זה לא בהכרח יעבוד כי את מתקוממת נגד זה, ואת אומרת לעצמך הרי הבחור הוא שכלי מדי וקר מדי, למה שאני אמשך אליו ? ... אני לא נמשכת אליו בכלל, יאללה, הבא בתור.. :) הרבי התכוון שבאופן כללי ההצעה תמשוך אותך מבפנים, ותרגישי שלימה עם עצמך, תעשי את השיקלול שלך ותגיעי למסקנא שבס"ה זו הצעה מתאימה וטובה, זה לא קורה בפגישה הראשונה אלא בהמשך. כמו -להבדיל- שיש לך 'משיכת הלב' לקנות את התיק הזה או הנעליים האלה. הרבה בנות ובנים לא נמשכים כ"כ מהר, אבל הן יכולות לחוש האם הבחור "מוצא חן" בעיניהן ויזואלית ופנימית, האם יש מצב להמשיך או שהבחור דוחה או לא מתאים. אין בחור מושלם, כמו שאת לא ממש מושלמת,, יש ויש בחורים מתאימים במידה רבה
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2013 13:45 |
|
| |
בס"ד
הבעיה שאני קצת טיפוס שכלי ומחושב ,עם לב שמחפש אהבה שתגרום לי לאבד את השכל הפחדים והחששות....
חוצמזה שיש לי קושי או יותר נכון חרדה בלקבל החלטות אם מתאים או לא.. ואני לא יודעת למי לפנות....
לקאוצ'ינג?למוח אחד?אולי לפסיכולוגית אולי לתרפיסטית או....אני כבר אובדת עצות.
(ולא המשפיעה לא מצליחה לספק אותי....)
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 06/08/2013 13:46:07
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2013 14:01 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | | בס"דמה זה בדיוק משיכת הלב?האם אפשרי להגיע למשיכת הלב בפגישות אם הבן אדם טיפוס שכלתן?מפחד/חרד להחליט החלטה גורלית כזו? האם החסרונות שמתגלים בין הפגישות לא גורמים לירידה בחשק? |
|
משיכת הלב בעברית פשוטה זה קליק- המכלול של תכונות האופי והיופי של הבן אדם שממולך גורמים לך לרצות ליצור אתו קשר להיות לידו ובמקרים קשים לנשום אתו ולידו.
משיכת הלב לא מגיעה ממקום של רגש אלא ממקום של איזון בין הרגש לשכל והרי אין בן אדם שהוא רק שכלתן לכולם יש גם את החלק של הרגש באחוזים שונים. לכן לדעתי כל אדם יכול להרגיש משיכת הלב.
לעניות דעתי ומהניסיון שלי משיכת הלב לא יורדת (בהנחה שאנחנו מתכוונות לאותה הגדרה של המושג). שאני רואה אדם בפעם הראשונה ויש משיכת הלב אז זה לא אחרי שראיתי את היתרונות שלו ואז נהיית לי משיכת הלב אלא אני רואה את כל האדם את כל המכלול שלו ויש לי את המשיכה אז אם פתאום אני אראה חיסרון המשיכה לא תרד לי אלא אני אנסה ללמוד איך להתמודד עם החיסרון שלו
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2013 14:04 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | בס"ד
הבעיה שאם רואים חסרונות קשה להרגיש מאושרים....נכון שאין מושלם אבל עדיין קשה להחליט האם אני יכולה לחיות עם החיסרון או לא...וזה מוריד מאד את החשק ואת המשיכה. |
|
תלוי באיזה סוג חסרון מדובר. אם מדובר במשהו רציני, אז באמת עדיף לעבור הלאה. אם מדובר במשהו שולי ואין לך את הבגרות וכוחות הנפש לוותר ולהתרכז בדברים החיוביים בקשר, אז כנראה שאת עדיין לא יכולה להתחתן. תקחי פסק זמן, תעבדי על עצמך, ואחרי עבודת מדות מקיפה אולי באמת תוכלי להתחתן עם בחור שיעשה לך טוב.
|
|
|
|
|