ראשית כל, שלמי תודות למנהל הפורם על האישור להצטרפות.
וזאת למודעי: נושא הדיון באשכול הוא אמיתי ורציני, אז נא לא להגיב בצורה שאינה הוגנת וראויה.
הסיפור בקצרה:
החבר הכי טוב שלי – יעקב (שם בדוי) הגיע לפרקו, ולאחר זמן לא רב התארס בשעה טוב עם רחל (שם בדוי), שניהם מירושלים, סגנון "בית וגן", למי שמכיר. שניהם מתאימים זה לזה, נאים במידותיהם, יראי שמים. הבחור – ישיבעבחור חכם, לא הגאוותן של הישיבה, אך תמיד ישב ולמד, הכלה – כלילת המעלות, עדינה וחסודה, ממש זוג משמים. עברו להם חודש ימים מאז הווארט, ובנתיים הספיקו החתן והכלה להיפגש פעמיים פנים אל פנים (נוסף, כמובן, לאינספור שיחות טלפון). וכאן בדיוק מתחילה הבעיה.
בפעם השנייה שנפגשו השניים, חזרו להם באוטובוס בשעת לילה מאוחרת לכיוון הבית שלה, והוא – כמובן – ליווה אותה. הם כמובן שמרו על כל כללי המרחק והנגיעה, לא ישבו זה לצד זה, אלא עמדו במרחק מה ביניהם. האוטובוס כבר כמעט התרוקן, והם עמדו להם קרוב לדלת היציאה, הרי עוד שלוש-ארבע תחנות רחל צריכה כבר לצאת. השיחה ביניהם הייתה כה זורמת, שניהם זרחו מאושר, ואז... תוך כדי שהם מסתכלים אחד על עיני השני, פני רחל מתקרבות לפני יעקב, ו... (זהו שלא!) יעקב בשבריר השנייה האחרון שנותר מסב את ראשו הצידה, והיא מנשקת לו ברפיון את הלחיים [ממש כמו שבתורה: "וישק יעקב לרחל", רק שהפוך...]
שניהם היו בהלם. הסמיקו. הוא, כולו מבולבל – מפטיר ספק בשקט ספק לעצמו "רחלי, זה לא מתאים לך". והיא, כמובן מסמיקה עוד יותר. כן, וככה זה נגמר, אחרי עוד תחנה וחצי היא יורדת, כשכל אחד מהם אומר לשני "לילה טוב" חרישי, הפעם – מבלי שהאחד יסתכל על השני.
עד כאן הסיפור.
זה קרה שלשום. בנתיים הם לא יצרו קשר כלשהו האחד עם השני (כך לפחות הוא אמר לי אתמול). בצר לו הוא פנה אליי, הוא לא רוצה לקלקל את השידוך, ולכן אינו יכול לספר לאחד מהוריו או קרוביו את אשר אירע להם. אני גם מאוד נבוך בכל הקשור לנושא, ובקשתי ממנו רשות לפרסם את השאלה בפורום (אל תדאגו, הוא הבטיח לי שאין סיכוי שרחלי מסתובבת בפורום. וגם אם כן, לא נורא, סך הכך היא תראה עד כמה הוא מעוניין לפתור את זה בצורה הכי טובה).
ועכשיו לשאלות, לדילמות ולבלבול. ובבקשה ממכם חמכי הפורום: קצת מחשבה, יצירתיות ואחריות לא יזיקו, במקום להגיב "שישאל רב"... את זה גם אני יכול.
א. אם אפילו עכשיו היא כבר מגלה כזאת חולשה להלכות בסיסיות, אולי יש גם לתהות על עצם השידוך...
אני אישית, לא מסכים לזה.
ב. אילו אתם הייתם במקום יעקב – הייתם נותנים לה להגיע לאיפה שהיא התכוונה (או בעצם לא התכוונה...) להגיע, כי יעקב טוען שהוא מפחד שנוצר איזשהו רושם של "אני דלוקה עליך, ואתה..."
ברור שאיני בא לדון את יעקב, גם כי הוא הסיט את הראש ספונטנית, וגם כי הוא בסך הכל צדק. אך בכל זאת נראה לו שנוצר איזשהו רושם כזה. במיוחד שלאחרי זה הוא אמר לה "רחלי, זה לא מתאים לך", והאמת – הוא היה כל כך מבולבל שזה יצא לו ככה, אולי רצה להגיד "רחלי, זה לא מתאים לנו עדיין", כך הוא אומר לי.
ג. ועכשיו לשאלה הכי חשובה: במידה ואתם לא סבורים א', אז איך הוא אמור להתייחס לזה: להתעלם מזה כאילו לא קרה כלום (והרי היא באמת לא כזאת, היא באמת עדינה וחסודה, מה לעשות, זה פשוט קרה)? לחכות שהיא תגיב לזה קודם (תגיד סליחה וכדומה)? ואם הוא מגיב לזה לפניה או אחריה – איך הוא אמור לעשות את זה? להביא לה מכתב מקושט בפרחים, עם כל מיני מילים יפות, אני יודע...
אשמח לעדכן אתכם על כל התרחשות.
נ.ב. למאורסים: מסיפור זה יש להפיק הרבה לקחים על הזהירות המקסימלית בפגישות שלאחרי ה"ווארט", אם בכלל.
תוקן על ידי שתום_העין ב- 06/08/2013 10:48:53
לאהוב זה כמו לאהוב: כמה שיותר אוהבים אז יותר אוהבים...
נשלח ב-6/8/2013 11:06
תפסיקו לעשות מזה ענין. זה נורמלי לחלוטין. פעם הבא צריך פשוט לשמור מרחק שזה לא יקרה שוב. וכמובן שצריך להתחזק בהלכות צניעות. הבחור צריך לקחת יוזמה ולהתקשר לבחורה ולהגיד לה שהוא מבין שזו מעידה חד פעמית, ולבקש שהם יעבדו וישקיעו ביחד שזה לא יקרה שוב. ובזה תם הסיפור.
נשלח ב-6/8/2013 11:08
תגובה אחרונה לפני זמן אלול :) אז ככה... בקשר לשאלה הראשונה, אני לא חושב שאפשר לשפוט אותה על כזה דבר.. כי סוף סוף, אהבה זה רגש, חזק מאוד, וסוחף מאוד. ואל תשכח שזו לא אהבה רגילה, זה האדם שהיא הולכת להקים איתו בית עוד מעט, היא חושבת עליו הרבה, אולי כבר קצת מדמיינת את העתיד, ובלי לנסות לדון לכף זכות אני באמת לא יכול להאשים אותה. ואתה יודע.. השעה, הסיטואציה, לא פשוט. בדיוק מה שחכמינו שמו לב אליו כשאסרו את הייחוד, וידועים דברי הפוסקים שלסוע לבד בלילה, חשיב כייחוד. (אם כי היה פה נהג אוטובוס אבל כנראה שהוא לא כלכך הטריד אותה :) (אני כמובן מדגיש שאני לא נותן לגיטימציה לנשיקות לפני החתונה.. אבל לאחר מעשה.. זה מה שאני חושב.)
ב. אשריו, ברצינות. אני לא יודע כמה בחורים היו עומדים בזה (במידה והוא באמת מרגיש אליה משהו..) והוא הגיב הצורה הנכונה
ג. בוקר טוב!! להרים לה טלפון כמה שיותר מוקדם. ויפה שעה אחת קודם. לך תדע מה עובר לה בראש עכשיו, אני חושב שאין דבר יותר מתבקש לעשות, מלהוציא אותה מזה, ולהרים טלפון. כמובן לא לעשות את זה בצורה שתגרום לה אי נעימות, אלא באמצע השיחה(במידה והיא לא תפתח עד אז בהתנצלות) להבליע כזה, בקשר לאתמול.. אני חושב שזה קורה.. ולגיטימי.. אבל בואי נחכה עוד קצת, כדי שהקשר שלנו יתחיל כמו שצריך.( כמובן שצריך לנסח את זה בצורה הרבה יותר טובה, אבל את זה אני משאיר לך\ו )
שיהיה הרבה הצלחה בכל העניינים! וזמן פורה.
נשלח ב-6/8/2013 11:18
דבר ראשון שפו על הכתיבה!
המממ, אני לא חושב שמה שקרה כלכך נורא...אומנם ודאי עדיף שזה לא היה קורה, אבל זה דבר טבעי לחלוטין שבחור ובחורה ברגע קסום אוהבים עד טירוף, וזה כמעט לא אנושי להתגבר על התשוקה..
צריך לראות את העניין בצורה פתוחה ומבינה, ולהבין שבסך הכל היא מעדה במדרון חלקלק, (שאני מאמין שגם לבחור יש חלק בנתינת ההרגשה שאיפשר לזה לקרות).
הייתי מציע, שתכף ומיד יתקשר אליה וישאל אותה אם הם יכולים להיפגש, ולדבר איתה על העניין.
נשלח ב-6/8/2013 11:19
שיגושיח כתב:
תפסיקו לעשות מזה ענין. זה נורמלי לחלוטין. פעם הבא צריך פשוט לשמור מרחק שזה לא יקרה שוב. וכמובן שצריך להתחזק בהלכות צניעות. הבחור צריך לקחת יוזמה ולהתקשר לבחורה ולהגיד לה שהוא מבין שזו מעידה חד פעמית, ולבקש שהם יעבדו וישקיעו ביחד שזה לא יקרה שוב. ובזה תם הסיפור.
בדיוק!
נשלח ב-6/8/2013 11:24
א. זה מצטייר שזה קרה מלהט הרגע, וזה לא מעיד על תכונותיה הפנימיות ברמה הרוחנית. לחשוב לבטל בגלל מעשה שכזה זה לא נראה לי נכון מבחינה הלכתית... ב.ברור שהיה פתח כלשהו למימושה של נשיקה. וברור שיעקב טווה את הרגע יחד עם רחל. קשה להאמין שרחל הייתה עושה זאת בלי שהיה נראה לה מנושא ומקרבתם זה לזו. וזה בגדר "לטנגו צריך שניים". רק יש לדון בגבריות של יעקב בהיותו לא כנה עם עצמו, ובניתוב רגשות האשם בכלתו.
ג. לדעתי "לא לדבר על זה" זה לא נכון כי זה באוויר וזה מפריע לו, ואיך לדבר על זה?זה חייב להיות לא מתוך הלקאה עצמית(שהיא תרגיש אשמה), אלא מהמקום של בואי נכניס את כל הנשיקות שטובות שנובעות מהלב לתוך קופסה, ונפתח אותו בליל החתונה. וכן, הוא צריך לפתוח ולדבר על זה-ולשחרר. ועדיף כמו תמיד לתרגם את הדברים באופן הומוריסטי, כמו "שאחרי החתונה לא נתנשק באוטובוס" ולראות איך היא מגיבה לזה(היא בטח תתנצל, ותשחרר את הלחץ שנוצר מזה) מה שבטוח שהם חייבים שזה לא יאיב על הזמן הקסום והמרגש הזה של בין האירוסין לחתונה.
ואגב תמסור לו מזל טוב על מציאת אשה שאוהבת אותו!
נשלח ב-6/8/2013 11:33
בס"ד אני לא מאמינה שזה אמיתי...אין מצב שבחורה צנועה תעשה דבר כזה באוטובוס.
נשלח ב-6/8/2013 11:37
"סגנון בית-וגן" זה לא מודרני?
נשלח ב-6/8/2013 12:09
שיגושיח כתב:
תפסיקו לעשות מזה עניין. זה נורמלי לחלוטין. פעם הבא צריך פשוט לשמור מרחק שזה לא יקרה שוב. וכמובן שצריך להתחזק בהלכות צניעות. הבחור צריך לקחת יוזמה ולהתקשר לבחורה ולהגיד לה שהוא מבין שזו מעידה חד פעמית, ולבקש שהם יעבדו וישקיעו ביחד שזה לא יקרה שוב. ובזה תם הסיפור.
לגמרי!
נשלח ב-6/8/2013 12:11
פתוחלהציץ כתב:
א. זה מצטייר שזה קרה מלהט הרגע, וזה לא מעיד על תכונותיה הפנימיות ברמה הרוחנית. לחשוב לבטל בגלל מעשה שכזה זה לא נראה לי נכון מבחינה הלכתית...להט רגעי מוכיח והרבה ב.ברור שהיה פתח כלשהו למימושה של נשיקה. וברור שיעקב טווה את הרגע יחד עם רחל. קשה להאמין שרחל הייתה עושה זאת בלי שהיה נראה לה מנושא ומקרבתם זה לזו. וזה בגדר "לטנגו צריך שניים". רק יש לדון בגבריות של יעקב בהיותו לא כנה עם עצמו, ובניתוב רגשות האשם בכלתו.בכ"א הוא ניסה להתחמק
ג. לדעתי "לא לדבר על זה" זה לא נכון כי זה באוויר וזה מפריע לו, ואיך לדבר על זה?זה חייב להיות לא מתוך הלקאה עצמית(שהיא תרגיש אשמה), אלא מהמקום של בואי נכניס את כל הנשיקות שטובות שנובעות מהלב לתוך קופסה, ונפתח אותו בליל החתונה. וכן, הוא צריך לפתוח ולדבר על זה-ולשחרר. ועדיף כמו תמיד לתרגם את הדברים באופן הומוריסטי, כמו "שאחרי החתונה לא נתנשק באוטובוס" ולראות איך היא מגיבה לזה(היא בטח תתנצל, ותשחרר את הלחץ שנוצר מזה) מה שבטוח שהם חייבים שזה לא יאיב על הזמן הקסום והמרגש הזה של בין האירוסין לחתונה.
ואגב תמסור לו מזל טוב על מציאת אשה שאוהבת אותו!
נשלח ב-6/8/2013 12:20
היום, לדאבון לב, הרבה זוגות לא שומרים נגיעה בין האירוסים לחתונה, גם זוגות מבתים טובים מאוד.
יכוליות שהכלה הטריה שמעה על כך מחברות והרגישה בנוח, אולי הכל קרה בלהט של רגע, אבל מה שבטוח לא להוריד שידוך על דבר כזה.
אני הייתי אומרת לאותו בחור להתייעץ עם דמות רבנית הגיונית כלשהי רק כדי לשמוע שנכון, חבל שזה הגיע לשם, אבל זה קורה וזה טבעי.
ו..כמובן, שיתקשר מהר מהר לכלה שלו, כי היא בטח לא ישנה כבר שלושה לילות ועיניה רכות..
המממ, אני לא חושב שמה שקרה כלכך נורא...אומנם ודאי עדיף שזה לא היה קורה, אבל זה דבר טבעי לחלוטין שבחור ובחורה ברגע קסום אוהבים עד טירוף, וזה כמעט לא אנושי להתגבר על התשוקה..
צריך לראות את העניין בצורה פתוחה ומבינה, ולהבין שבסך הכל היא מעדה במדרון חלקלק, (שאני מאמין שגם לבחור יש חלק בנתינת ההרגשה שאיפשר לזה לקרות).
הייתי מציע, שתכף ומיד יתקשר אליה וישאל אותה אם הם יכולים להיפגש, ולדבר איתה על העניין.
נשלח ב-6/8/2013 12:45
חייכנית770 כתב:
בס"ד אני לא מאמינה שזה אמיתי...אין מצב שבחורה צנועה תעשה דבר כזה באוטובוס.
אין אפוטרופוס לעריות....
שמעת על זה?
----
במו עיניי ראיתי זוגות כאלה.... השתוממתי. אבל, זו המציאות.
נשלח ב-6/8/2013 12:46
בס"ד עדיין בחורה צנועה תעשה את זה במקום שקט ופסטורלי יותר...
נשלח ב-6/8/2013 13:20
חייכנית770 כתב:
בס"ד עדיין בחורה צנועה תעשה את זה במקום שקט ופסטורלי יותר...
להפך, המיקום והסיטואציה מראים שזה דחף ובא לה בלי שליטה... אם היא הייתה מחכה למקום שקט ופסטורלי כדי לתפוס רגע רומנטי אז זה היה מראה שזה פחות תשוקה רגעית..
בכל אופן, שיהיה במזל טוב =) הבחורה מעדה, התגובה שהגיעה אח"כ גם מראה שזה לגמרי לא מרצון וידיעה.. שידברו ויתחתנו כבר =))
נשלח ב-6/8/2013 13:22
בס"ד טוב קשה להאמין שיצורי אנוש ביישניים כמו הנשים יזמו דבר כזה.... ומה הכוונה דחפים?מה אנחנו בהמות?