בית פורומים שידוכי חרדים

"ישקני מנשיקות פיהו"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/8/2013 16:48 לינק ישיר 
הערביות הן חיות אדם ?... ויש טעם ללמד אותן 7 מצוות בני נוח ?

חייכנית770 כתב:
בס"ד

את אמת?באמת לא קשור...גם הערביות הולכות בצניעות והן לא ביישניות אלא חיות אדם.
"חביב אדם שנברא בצלם‏"‏,‏ אז הן לא חיות אדם עם צלם אלוקים,,,‏ מסתבר שהרבה מהן הן עם מידות פחות נעלות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2013 17:23 לינק ישיר 

תראה, אני לא חושבת שבחורה צריכה ליפול רוחנית ככה [אני לא שופטת אותה] אבל דברים כאלה בשבילי לא עוברים בשקט. זאת נשיקה ! לדעתי זה בבחינת "אם אתה נופל בהלכות הבסיסיות האלו עכשיו אז מי ערב לך שאחרי החתונה זה יסתדר?!" צריך להתאפק נכון, זה לא קל להגיד אבל צריך לתפוס ראש! ובמיוחד בתקופה הזאת.

אולי אני קיצונית אבל הייתי מורידה את השידוך

תוקן על ידי רקומה_פרח ב- 06/08/2013 17:35:16

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/8/2013 17:28 לינק ישיר 

משהמצליח כתב:
ג: גם אם באמת יש רגשות לפני והכל, אבל כל אדם צריך שיוכל להתאפק ולשלוט על עצמו, תסכים איתי שאין הרבה סיפורים כאלו, אז השאלה מה המניע שלה, האם באמת יש פה רגש של אהבה הרבה יותר מאלפי בחורי ובחורות עם ישראל המאורסים באושר, או שפשוט זה בנאדם שלא שולט על עצמו, אם זה הצד השני אז זה בעייה.
ד: יכול להיות שהיא נורמלית ושולטת, אבל היא לא דתייה מספיק.

תוקן על ידי רקומה_פרח ב- 06/08/2013 17:37:10

תוקן על ידי רקומה_פרח ב- 06/08/2013 17:38:29

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/8/2013 19:07 לינק ישיר 

קורא פעמים ולא מאמין.
פשוט לא מסתדר לי. לא המקום, לא הבחורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2013 19:28 לינק ישיר 

בתור נשואה כבר תקופה לא קצרה (מעל שנתיים)
אני רוצה להגיב ממבטי
כל מי שכתב שזה הגיוני במצב הזה ושזה קורה הרבה, אתם באמת חושבים ככה?
אני יכולה להזכר בלפחות 15-20 פעמים בין הארוסים לחתונה שהדבר היחיד שרציתי זה לחבק/לנשק את בעלי(חתני בזמנו) לכן מה? זה אומר שעשיתי את זה? מה אני ילדה קטנה? מ יהיה במשך החיים כשהם יהיו אסורים היא תרגיש תשוקה ענקית אז מה היא רק תגניב נשיקה?
ותאמינו לי אחרי החתונה זה הרבה הרבה יותר קשה, יכול להיות (וכבר קרה לנו לא פעם בתור זוג עם בעיות פוריות)
ועוד באוטובוס? למה זוג נשוי מגניב נשיקות באוטובוס?

בכל מרה לא נראה לי שעוזבים שיוך בגלל זה הם צריכים לשבת ולדבר כמו אנשים מבוגרים ולהבין מה היה שם אבל לא להמשיך הלאה כאילו כלום לא קרה כי אם הם רוצים לנהל בית שומר תורה ומצוות אמיתי הם צריכים לטפל בזה עכשיו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2013 21:12 לינק ישיר 

את לא עשית את זה, אבל יש אחרים שכן עשו. אף אחד לא אמר שהרוב עושים את זה, אבל זה גם לא מיעוט זעום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2013 22:56 לינק ישיר 

הודות לעצותיכם, היום בערב הוא סימס לה משהו בסגנון כזה: "רחלי, ערב טוב! אני נורא מתגעגע! ניפגש מחר בצהריים ב...". ומחר הוא הולך לפטפט איתה על הכל, ובין הדברים גם על מה שקרה, שהוא מבין אותה, וזה הי' בטעות, וגם הוא אשם בכך, אבל זה ח"ו לא יכול לקרות שוב.

לאהוב זה כמו לאהוב: כמה שיותר אוהבים אז יותר אוהבים...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/8/2013 22:59 לינק ישיר 

בהצלחה להם :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2013 23:06 לינק ישיר 

חייכנית770 כתב:
בס"ד
שתום עין,אפשר להבין מה פשר הניק שלך?לא יודעת למה אבל זה מעורר בי חלחלה.

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 06/08/2013 13:31:43

למילים ישנם שני משמעויות: משמעות אחת היא שלבלעם לא הייתה עין אחת, וכפי שכתב רש"י שעינו האחת הייתה נקורה. לזה לא כיוון כלל בעל הניק. המשמעות השנייה היא, כפי שכתבו כמה ממפרשי המקרא, שבלעם אומר על עצמו שהוא מיטיב לראות, שרואה למרחוק.
אנשים גם רגילים לייחס למילים משמעות שגוייה, כמו "סתום העין".
כוונת בעל הניק היא למשמעות השנייה, והתמונה תואמת הן למשמעות הראשונה והן למשמעות השגוייה.

מצטער אם התמונה גורמת לך סבל וחלחלה, יש לך רעיון אחר...

לאהוב זה כמו לאהוב: כמה שיותר אוהבים אז יותר אוהבים...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/8/2013 08:59 לינק ישיר 

שיגושיח כתב:
את לא עשית את זה, אבל יש אחרים שכן עשו. אף אחד לא אמר שהרוב עושים את זה, אבל זה גם לא מיעוט זעום.
מה הקשר? ויש אנשים שלא שומרים שבת, לכן מה? לא אמרתי שאין אנשים שעושים את זה אמרתי שזה ניסיון קשה וכמו שאני עומדת בניסיון של שמירת שבת/לצום ביום כיפור/ נידה אז עומדים גם בזה להצדיק כזה מעשה כי יש אנשים שעושים את זה זה לא נכון ושוב לא אמרתי לו לעזוב שידוך בשום צורה רק אמרתי שצריך לדבר על זה להבין מאיפה זה בא ולהסביר בצורה הכי ברורה שהוא לא כזה כי אם לא מהר מאד אחרי החתונ ההוא יגלה שאשתו לא בדיוק בקטע לשמור על דברים שלדעת הרבה קשים הרבה יותר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2013 10:39 לינק ישיר 

אף אחד לא אמר שזה בסדר ואף אחד לא הצדיק את זה, אמרו לו אבל, שזה דבר שקורה. ובנוסף אמרו לו, שזה דבר שצריך לעבוד עליו. אני לא יודע בדיוק על מה את נזעקת!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2013 10:45 לינק ישיר 

תודה על אישור הכתיבה.

אני מתנצל מאד: קיבלתי את האישור זה עתה והזמן שיש לי לכתיבה בפורומים לא הספיק לי כדי לקרוא. ומצד שני סברתי שיש תועלת בהעתקת תגובה שפירסמתי באשכול מקביל בבח"ח (ודרכו הגעתי הלום). אשתדל לחזור לכאן בהקדם האפשרי.

א. האם הסיפור בכלל היה ונברא?

אבל אפשר לדון בו כאפשרות תיאורטית. מה עושים במקרה כזה?

ב. מה שקרה לא היה בסדר. וזאת יש להדגיש.

ג. זה שזה קרה, אם קרה, בפרהסיה, באוטובוס, יש בזה צד חמור עוד יותר. לא בגלל שמותר לעשות כאלו דברים בסתר, שהרי זה אסור, ואדרבה, לכן יש איסור ייחוד עד שהיא מותרת לו על ידי חופה וקידושין (וטבילה), אלא בגלל שיש כאן חוסר צניעות. כפי שיש לאדם מחסום לא להיכשל באיסור קריבה, כך יש לו מחסום לא להראות גילויי חיבה כאלו בפרהסיה. לא שזה חמור כמו זה, אלא שהאיסור בפרהסיה הוא שמירה גדולה ומאפיין של חיי דת ויותר מכך של חרדיות.
( זה שזלזול בפרהסיה חמור יותר, הוא סברה אבל סברה שבאה לידי ביטוי בסוגיות בתלמוד. זה באמת יהיה ארוך ומסובך לציין מקורות, כי אלו דברים שניתן להציע כהסבר בסוגיות אלו ואחרות.)

ד. כפי שכתבו עוד, כל אדם עלול למעוד. ואם היא מחכה בהתרגשות ליום שבו יתחתנו, זה טבעי מאד להשתוקק לקשר קרוב. זה רק אומר שאולי כדאי לקרב את החתונה...

ה. יש באמת לבדוק האם זה כשלון חד פעמי, ואז מדרכי התשובה הוא להתחרט, לקבל לעתיד שזה לא יקרה, ולהתחזק בדבר אם צריך, או שיש כאן סגנון התנהגות, ואז צריך שינוי יסודי יותר בהתנהגות או באישיות. איך יודעים? לפי הסיפור היא בחורה צנועה וטובה וזה היה אירוע חד פעמי בלבד. איך ידעו זאת? כפי שיודעים את זה כך יודעים את זה.

בכל מקרה, כאשר הבחור יגש לברר את הנושא, הוא צריך להיזהר לא לפרסם את הסיפור ברבים. אם כן מדובר בכשלון חד פעמי, זה יוציא לבחורה שם רע מאד אם ייפרדו, אולי לא בצדק, וזה יוציא שם רע לשידוך שלהם, אם יחליט בכל זאת להישאר איתה.

האם יש תועלת בהוצאת סיפור כזה לרשות הרבים, לפורומים? אולי כן. מפני שיש כאן עקרון חשוב: שכשלונות חד פעמיים עלולים להתרחש, אבל אסור להתייחס אליהם כאילו זה סוף העולם. צריך להיזהר איך שכותבים זאת, אחרת מישהו יוציא מכאן את הכלל שאפשר להקל, אפשר להיכשל, וזה לא נכון. אבל בכל זאת צריך לדעת שתקלות קרו, קורות ויקרו. המצוות הן הזדמנות להתגברות ולתיקון עצמי, וגם מצוות הנישואין והקדושה בכלל זה. וזה שבחנו, שאנו משתדלים, ואם אנו נופלים, אנו קמים ומשתקמים, ושבע ייפול צדיק וקם. (ומתוך הנפילה לומדים לקום ולטפס גבוה יותר, אבל זה נושא לפעם אחרת).

(הדברים האחרונים לקוחים מתוך דברי מוסר והדרכה של רבותינו האחרונים, כמו הרב אהרן קוטלר ובעולם החסידות - ר' נחמן מברסלב).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2013 11:33 לינק ישיר 
רציתי להגיד לבחור

שמבחינת יראת שמיים זה עבירה פחות חמורה מאם היא היתה מדברת לשון הרע רח"ל שיש בזה כמה וכמה איסורי תורה, ואין לאבד פרופורציות, ואפילו להתיחס לזה בהבנה ובבדיחות הדעת, ולראות את היפה בדבר הזה למען המטרה החשובה, כדי לנסות להמשיך את הקשר בהבנה ובידידות. קרוב לודאי שהבחורה התרשמה שבתכלס יש הרבה שמקילים בזה, ככה מישהו אמר לה, והיא התרשמה מהבדיחות של הבחור ומהסיגנון שלו שהוא גם בקטע, יש לי בת דודה חרדית נשואה מאמריקה שהיא לא שומרת נגיעה כשאבא שלי בא לבקר אצלהם, היא לא רואה בזה איסור, היא אוהבת/ומחבבת את אבא שלי (דוד שלה) והיא נותנת לו יד, ואולי אף נשיקה קטנה, לא זוכר בדיוק.. >>>הבחור אמור להתנהג בידידות, לא באהבה ואחוה יתירה, ולא להחצין רגשות יותר מדי. אני גם מתאר לעצמי שהם היו במצב שאף אחד לא ראה את הנשיקה הזאת, והבחורה לא מבולבלת עד כדי כך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2013 11:54 לינק ישיר 

http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?whichpage=1&topic_id=3019092&forum_id=771

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2013 12:28 לינק ישיר 

בס"ד
אני חושבת שהבחורה צריכה להוריד אותו...איך הוא לא החזיר לה נשיקה?הרי כתוב שאדם צריך להפיל עצמו לכבשן האש העיקר לא להלבין פני חברו ברבים...עם על חברו דיברו כך ק"ו על ארוסתו...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > "ישקני מנשיקות פיהו"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.