|
|
| נשלח ב-7/8/2013 12:28 |
|
| |
| רציף כתב: |  | | שמבחינת יראת שמיים זה עבירה פחות חמורה מאם היא היתה מדברת לשון הרע רח"ל שיש בזה כמה וכמה איסורי תורה, ואין לאבד פרופורציות, ואפילו להתיחס לזה בהבנה ובבדיחות הדעת, ולראות את היפה בדבר הזה למען המטרה החשובה, כדי לנסות להמשיך את הקשר בהבנה ובידידות. קרוב לודאי שהבחורה התרשמה שבתכלס יש הרבה שמקילים בזה, ככה מישהו אמר לה, והיא התרשמה מהבדיחות של הבחור ומהסיגנון שלו שהוא גם בקטע, יש לי בת דודה חרדית נשואה מאמריקה שהיא לא שומרת נגיעה כשאבא שלי בא לבקר אצלהם, היא לא רואה בזה איסור, היא אוהבת/ומחבבת את אבא שלי (דוד שלה) והיא נותנת לו יד, ואולי אף נשיקה קטנה, לא זוכר בדיוק.. >>>הבחור אמור להתנהג בידידות, לא באהבה ואחוה יתירה, ולא להחצין רגשות יותר מדי. אני גם מתאר לעצמי שהם היו במצב שאף אחד לא ראה את הנשיקה הזאת, והבחורה לא מבולבלת עד כדי כך |
|
אני בטוח שאתה דתי לאומי, דיבורים כאלו הם ממש להפוך את כל התורה כולה מאיסור להיתר.
אתה לא יודע איזה עבירה חמורה ממה. מספר הלאוין זה לא מדד.
אסור להתייחס לכל עבירה שהיא בבדיחות הדעת.
אסור למצוא משהו יפה בתוך עבירה.
אסור לבנות קשר, אפילו הקשר הכי יפה שבעולם, על ידי עשיית עבירות.
הבת דודה שלך מארה"ב אינה חרדית, אלא מה שנקרא מודרן-אורתודוקס, כמו הד"ל פה בארץ.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2013 13:01 |
|
| |
| שיגושיח כתב: |  | שמבחינת יראת שמיים זה עבירה פחות חמורה מאם היא היתה מדברת לשון הרע רח"ל שיש בזה כמה וכמה איסורי תורה, ואין לאבד פרופורציות, ואפילו להתיחס לזה בהבנה ובבדיחות הדעת, ולראות את היפה בדבר הזה למען המטרה החשובה, כדי לנסות להמשיך את הקשר בהבנה ובידידות. קרוב לודאי שהבחורה התרשמה שבתכלס יש הרבה שמקילים בזה, ככה מישהו אמר לה, והיא התרשמה מהבדיחות של הבחור ומהסיגנון שלו שהוא גם בקטע, יש לי בת דודה חרדית נשואה מאמריקה שהיא לא שומרת נגיעה כשאבא שלי בא לבקר אצלהם, היא לא רואה בזה איסור, היא אוהבת/ומחבבת את אבא שלי (דוד שלה) והיא נותנת לו יד, ואולי אף נשיקה קטנה, לא זוכר בדיוק.. >>>הבחור אמור להתנהג בידידות, לא באהבה ואחוה יתירה, ולא להחצין רגשות יותר מדי. אני גם מתאר לעצמי שהם היו במצב שאף אחד לא ראה את הנשיקה הזאת, והבחורה לא מבולבלת עד כדי כך
אני בטוח שאתה דתי לאומי, דיבורים כאלו הם ממש להפוך את כל התורה כולה מאיסור להיתר.
אתה לא יודע איזה עבירה חמורה ממה. מספר הלאוין זה לא מדד.
אסור להתייחס לכל עבירה שהיא בבדיחות הדעת.
אסור למצוא משהו יפה בתוך עבירה.
אסור לבנות קשר, אפילו הקשר הכי יפה שבעולם, על ידי עשיית עבירות.
הבת דודה שלך מארה"ב אינה חרדית, אלא מה שנקרא מודרן-אורתודוקס, כמו הד"ל פה בארץ. |
|

|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2013 13:04 |
|
| |
ראיתי את הקישור לפרום "חדרי חרדים" שהביאו את הסיפור הזה. מי שמסתכל על תגובות ה "ת"ח" שם, מזהה את בעיית "ההלכה המודרנית" שכותבים אותה אנשים שדומים מאוד לקראים מדורות קודמים. הם קוראים הלכה כלבוש על כל מקרה שיש לו הקשר מסוים לאותה הלכה. וזאת מבלי לבדוק את המקרה לגופו. היה בא לי להקיא(ממש כך)על אנשים אלו, המטנפים דברי תורה בהבל פיהם, המהביל מרוע לב, וממידות של השטן. לכן אני בא להזכיר מה המקרה המדובר: מדובר במקרה שיתכן מאוד שהוא אמתי(!!!!) כן, לפעמים יש סיכוי שאדם מדבר אמת!, אז קחו בחשבון שמדובר על נפשות חיות, וזה דיני נפשות. איך אפשר לומר להוריד שידוך מתוך כמה ציטוטים שלא קשורים באופן ישיר למקרה זה. שהוא אינו אסור-בדיעבד. והסייג הזה הוא חשוב וחמור אבל אין פסק להוריד שידוך על זה. לכן חשוב לומר לחתן את מה שאני כתבתי בתגובתי בדף הראשון. תבינו בחורה בהיותה ארוסה לפעמים הראש בעננים, וכמי שחיתן כמה חברים קרובים ראיתי זאת במוחש, ולכן אין דנים בחורה בשעה זו לחומרה, אם הוכח עד היום שהיא צנועה וחסודה. ואין מעשה זה מוכיח בפני עצמו. ועכשיו כבחור שלא נשוי אינני מזלזל בהלכה החשובה של ריחוק, וכאן אם רוצים אפשר להזכיר את ההלכות של ניסיון הדור הפרוץ, ולחדד את האיסורים ולפרטם.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2013 13:06 |
|
| |
| פתוחלהציץ כתב: |  | ראיתי את הקישור לפרום "חדרי חרדים" שהביאו את הסיפור הזה. מי שמסתכל על תגובות ה "ת"ח" שם, מזהה את בעיית "ההלכה המודרנית" שכותבים אותה אנשים שדומים מאוד לקראים מדורות קודמים. הם קוראים הלכה כלבוש על כל מקרה שיש לו הקשר מסוים לאותה הלכה. וזאת מבלי לבדוק את המקרה לגופו. היה בא לי להקיא(ממש כך)על אנשים אלו, המטנפים דברי תורה בהבל פיהם, המהביל מרוע לב, וממידות של השטן. לכן אני בא להזכיר מה המקרה המדובר: מדובר במקרה שיתכן מאוד שהוא אמתי(!!!!) כן, לפעמים יש סיכוי שאדם מדבר אמת!, אז קחו בחשבון שמדובר על נפשות חיות, וזה דיני נפשות. איך אפשר לומר להוריד שידוך מתוך כמה ציטוטים שלא קשורים באופן ישיר למקרה זה. שהוא אינו אסור-בדיעבד. והסייג הזה הוא חשוב וחמור אבל אין פסק להוריד שידוך על זה. לכן חשוב לומר לחתן את מה שאני כתבתי בתגובתי בדף הראשון. תבינו בחורה בהיותה ארוסה לפעמים הראש בעננים, וכמי שחיתן כמה חברים קרובים ראיתי זאת במוחש, ולכן אין דנים בחורה בשעה זו לחומרה, אם הוכח עד היום שהיא צנועה וחסודה. ואין מעשה זה מוכיח בפני עצמו. ועכשיו כבחור שלא נשוי אינני מזלזל בהלכה החשובה של ריחוק, וכאן אם רוצים אפשר להזכיר את ההלכות של ניסיון הדור הפרוץ, ולחדד את האיסורים ולפרטם. |
| גם שיכור שרצח א"א לדונו כי ראשו היה בעננים?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2013 13:11 |
|
| |
ראשית - אם הוא בגדר של "שוטה" אז אולי באמת א"א לדונו.
שנית, הוא התכוון לדון לעתיד לפי המעשה הזה. אז היא לא התייחסה להרחקה שעשו, אומרים לה "נו, נו, נו" וממשיכים הלאה או ששוברים את הכלים?
ובכלל:
| אדם_ה1 כתב: |  | | יש לי שאלה קצת "כפרנית" - מי אמר שדיני הרחקה חלים גם על נקבות? (האם גם לאשה למשל אסור להריח בושם של מי שאסור לה וכיו"ב?) |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2013 13:13 |
|
| |
מנחמחיים איך אתה מקשר בין רצח למקרה הנ"ל??? בהקשרים שלא קשורים אפשר להרוס עולמות! שיכור שרצח חייב מסיבות אחרות, וזה גם נחשב מזיד שבורה התחתונה. וכאן מדובר בנשיקה של שוגג, וסיפור הדברים מדגיש את זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2013 13:15 |
|
| |
עבודה זרה גילוי עריות ושפיכות דמים
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2013 13:16 |
|
| |
אין בנשיקה גילוי עריות!!! תגיד מה נסגר אתך?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2013 13:21 |
|
| |
אביזרייהו
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2013 13:39 |
|
| |
בס"ד גילוי עריות עפ"י תורה זה רק עם קרובי משפחה/אסורי חיתון/ממזרים/עבדים....לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2013 13:40 |
|
| |
כאמור לא דיברתי על העניין ההלכתי לכתחילה, אלא על הסיפור של היום שאחרי. ובוודאי שמבחינה הלכתית אין הדברים מתיישבים, ואף אחד כאן לא התיר זאת. אבל היא לא רצחה, ואין כאן גילוי עריות! וגם אם הגדר הוא "אביזרייהו"(הדבר לא ברור באופן כללי, ובפרט במקרה דנן שהנשיקה לא הגיעה מהמקום הזה...)אז אין בגדרי ההלכה ללמד על העניין כאן.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2013 13:55 |
|
| |
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 07/08/2013 13:56:37
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2013 14:14 |
|
| |
יש כאן כמה שיצאו מכלל פרופורציה..
תוקן על ידי שיר852 ב- 07/08/2013 14:36:50
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2013 14:16 |
|
| |
יצאו מכלל פורפוררציה לאיזה כיוון?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2013 14:18 |
|
| |
מנחמחיים, תודה על הקישור לבחדרי הראשי, סופסוף עשו פה 'נחת' למנהל ;)
הכל בצחוק, לא להתרגש.
|
|
|
|
|