בית פורומים עצור כאן חושבים

הפתרון לבעיות מדינת ישראל והחרדים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/8/2013 17:56 לינק ישיר 

גירסא זו אינה טפשות (דומה ל "כל מי שאין בו דעה" וכו'....)?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2013 19:01 לינק ישיר 

אייזין כתב:
הפיתרון האמיתי הוא להבין את מטרתינו העיקרית במדינה שלנו . האם ככל הגויים בית ישראל ? או שאנו מוחדים מכל האומות ואם כן במה ? רק בתורה אז עלינו להוקיר ולהעריך את מי שבעצם מגדיר אותנו שונה מכולם .

למרות שאתה עושה לנו כאב ראש מסויים, לפעמים זה נחמד.
בהתאם לדרישה להכיר בתורה כערך עליון, יש ברר מהי תורה? אתה מבין שאנשים שרוקדים ננח לא אמורים לקבל השלמת 'הכנסה', וכאלו שזועקים כל היום יחי אדונינו אמורים לקבל? וכאלו שקוראים כל היום תהילים בקבר כל שהוא אמורים לקבל? וכאלו שלומדים תנ"ך כל היום? ולומדי המוסר? ולומדי המחשבה?
הדבר היחיד שיוצא מדבריך הוא שהמדינה אמורה להחליט מה ילמדו במקומות המסובסדים, ועד כמה שידוע לי זו המלחמה הכי אמיתית של החרדים...

מה דעתך על המשפט הבא?
"אנחנו החילונים באמת צריכים להשתתף יותר בעול לימוד התורה. ואנחנו אכן עושים זאת יותר ויותר, בבתי מדרש פלורליסטיים וישיבות חילוניות. אני לא בטוח שהחרדים באמת שמחים על כך."

http://www.tzavpius.org.il/node/1716

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2013 00:10 לינק ישיר 

תלמיד

הפעם אני באמת רוצה להיות תלמיד ולהבין אותך, אולי תבהיר בכמה משפטים ברורים מה כוונתך. לא צריך 400 שלשה משפטים קצרים או אחד ארוך יספיקו.
אני מדבר ברצינות לא הבנתי למה אתה מתכוון במוסריות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2013 08:38 לינק ישיר 

ירוח
עודד כתב שהחלום אודות מדינה חרדית נפרדת נוגד את המוסר ואת האמונה (גם אינו מעשי אבל בזה הוא צודק) ותמהתי מדוע. טענותיך שהחרדים שודדים את כל מי שרק זז אינן קשורות כלל (מבלי להתייחס לעצם הטענה), להיפך, במדינה נפרדצ לא יהיה להם אלא לשדוד זה את זה ואתה, כאזרח ישראל צראה איך  במדינה השניה רבים כל היום ותתענג.
חשבתי שתענה שבוודאי מדינה זו תבקש סיוע חוץ ממדינת ישראל ולכן בפתיחה כתבתי שאני מניח שלא יהיה סיוע חוץ כזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2013 10:33 לינק ישיר 

תלמיד
לא טענתי כי החרדים שודדים כל מה שזז- טענתי כי השיטה החרדית שאומצה בדורנו- הופכת אותם לחומסי הבריות לפי הרמב"ם, לפי ההגיון, ולפי כל אמות מוסר מקובלות בחברה תרבותית.
הטענה של  הצורך  של הפרדת החרדים מהמדינה- הבנתי כי זה פרי דמיונו החולני של עיתונאי חרדי, ואם הוא ממשיך לכתוב, סימן  שהשורש פורע ראש ולענה, קיים בציבור החרדי.
בדיוק כמו כתבה של עיתונאי חרדי אחר, שכתב להצדיק את רחצתם של כמה חרדים בבריכת ההנצחה של הרוגי אסון המסוקים.,
כי מחללים את רבין ואת בגין בזה שנוסעים בכבישים על שמם.  ההגיון חוגג.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2013 12:30 לינק ישיר 

לדעתי הרעיון מבריק וניתן להתחיל איתו.
נגדיר מספר טריטוריות חרדיות במדינה שם לא יגבו מיסים.
החרדים ירכשו שרותים מהמדינה בתמורה כספית (שרותי בריאות, בטחון, נסיעה בכבישים וכד') ויזוכו על חלק יחסי מהכנסות המדינה מאוצרות הטבע. הדרך לגבות מיסים מהחרדים תהא מס גולגולת. כל חרדי נוסף שנולד הוריו ישלמו סכום כסף למדינת ישראל.
מי שרצה להתנתק מההסדר, יכול לעשות עליה ולעבור לאחת מערי מדינת ישראל להיות חייב ככל אזרח בכל ההתחייבויות וזכאי בכל הזכויות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2013 07:42 לינק ישיר 

"גם אחרי שירת 'המבדיל' קרא האדמו"ר להרה"ח רבי חיים משה הורוביץ, וביקשו לספר מה ששמע מהאדמו"ר בעל המקור ברוך זצ"ל, שסיפר כי בעת שהיה בבעלזא בשנה ראשונה, ראה איך שלפני אפיית המצות בערב פסח הכניסו יהודי עם זקן לבן לתנור ושרפוהו. לשאלתו: מה זה? - אמרו לו שהוא היה מוסר גדול, ובפקודת הרבנים שרפו אותו בתנור בזמן נשגב זה, בכדי להראות לציבור את גודל החטא. 

ל'בחדרי חרדים' נודע, כי דבריו של האדמו"ר כוונו כנגד אותם חסידים שילדיהם לא התקבלו למוסדות החסידות, והללו איימו במסירה לשלטונות, כמו על שני מקרים בהם לא צייתו לבית דין".

נראה לכם שדורשי ההתנתקות יסכימו להעביר את שיכון ויז'ניץ לתחום שטח שיפוטם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2013 10:36 לינק ישיר 

האם דברי הרבי לא עלולים להתפרש כהסתה לרצח?

ושאלה הלכתית - האם תנור שנבלע בו בשר אדם כשר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2013 12:31 לינק ישיר 

האם תנור שנבלע בו בשר אדם כשר?

הוא כנראה היה חסיד ויז'ניץ, כך שאין מקום לשאלה.

התנור היה חם והדם שנבלע בו נשרף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2013 14:29 לינק ישיר 

אחד האדמו"רים פספס גמרא מעניינת:
...חמשה דברים צוה רבי עקיבא את רבי שמעון בן יוחי כשהיה חבוש בבית האסורין; אמר לו: רבי, למדני תורה. אמר איני מלמדך. אמר לו: אם אין אתה מלמדני אני אומר ליוחי אבא ומוסרך למלכות... (פסחים קיב.) - וכולם יודעים איך נפטר הרב ואיך נפטר התלמיד.. [לגבי התלמיד תאמינו רגע לאידרא]

בטח אם הוא היה מפספס זוהר זה היה משמעותי יותר. בכל מקרה זה ממש מזעזע, וע"ז נאמר: "אלמלי מוראה של מלכות..." אולי זה שהתכוון מי שהביא את הסיפור

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2013 04:23 לינק ישיר 

אחרחוק

<האם תנור שנבלע בו בשר אדם, כשר?>

באותו ענין, ראה אזהרות נוספות לצוואת ר' יהודה החסיד אזהרה ו, ספר חסידים (מרגליות) עמוד לב-לג.

"סכין או חרב שנהרג  בו יהודי אסור ליהנות ממנו, כי סכנה גדולה הוא לכל בני ביתו ולכל אשר יהנו ממנו, אך יקברוהו עם הנהרג".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2013 13:58 לינק ישיר 

נישט, אני מניח שכוונתך: אמנם לא ידוע שהאדמו"ר שכח זוהר, אבל הוא אכן שכח ספר חסידים, לענ"ד יש לפטר אדמו"ר ששוכח טקסט מספר שהוא מיסודי הדת [החסידית]. למרות שלפ"ז יש למנוע מעשה אלים ומזויע, וגם זה נוגד את עיקרי הדת החסידית...

האמת שהדבר הכי מזעזע בסיפור הוא הקישור למצווה, כאילו חלק מקיום המצוות בשלימות הוא לשרוף בני אדם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2013 14:01 לינק ישיר 

אחי
אין קשר ישיר בין ספר חסידים של חסידי אשכנז, לבין חסידות ימינו.

נישט
ולא שאני לך בין סתם הריגה למי שנהרג ע"י מעשה מצווה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2013 14:09 לינק ישיר 

בעל
ספר חסידים נראה לי דוקא מתאים מאוד לחסידי אשכנז, כולו בנוי על הנהגות תמוהות וקיצוניות בשם הדת, ולאף אחד אין מושג מה מקורן..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2013 05:03 לינק ישיר 

בעל

<ולא שאני לך בין סתם הריגה למי שנהרג ע"י מעשה מצווה> 

גם ראה כאן סימן תתשיג: 

http://hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=41862&st=&pgnum=472&hilite

כמובן, שקיים הבדל בין הריגה של עבירה למי שנהרג ע"י מעשה מצווה, אלא מכיוון שהמקור הוא בספר חסידים, אין להמציא סיבות והבדלים, אם כי היו שהמציאו אותם.  

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הפתרון לבעיות מדינת ישראל והחרדים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.