בית פורומים שידוכי חרדים

הם לא שומרים נגיעה...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/8/2013 14:25 לינק ישיר 
הם לא שומרים נגיעה...

בס"ד

מעניין לעניין באותו עניין- 

יש לי חברה שאנחנו בקשר מהילדות ואת כל החוויות הטובות והרעות שלה אני מכירה וגם את החוויה האחרונה שלה.
מהחוויה האחרונה שלה היא מספרת לי שנוצר לה קשר רציני עם בחור והם חושבים על זה בכיוון של חתונה היא ממשיכה לספר לי עליו ומגיעה לחלק המעניין - הם לא שומרים נגיעה.... אבל..... הם משתדלים מאוד לשמור כמה פחות גם מבחינת כמות וגם מבחינת איכות. וזה אחרי שאלת רב שהם אמרו לו שהם לא מסוגלים נפשית, פיזית ורוחנית לנתק את הקשר והרב אמר להם שבמקרים כאלה לא מצפים מהאדם מבחינת שמיים לעשות דברים שאין לו את הכוחות אליהם אלא לעשות השתדלות וזאת בעצם ההשתדלות שלהם לשמור כמה שפחות. 
אחרי שהיא ספירה לי את הכל אמרתי לה שאני לא מסכימה אתה זה אותו דבר כמו להגיד לגנב אל תגנוב מיליון דולר תגנוב רק מיליון שקל, אני חושבת שבדברים מהסוג הנ"ל זה או שחור או לבן אין אפור!!  
האמת שיש לה כבר את ההחלטה שלה (שלהם) אבל אני לעצמי לא הצלחתי להשתכנע גם אחרי שהרב אמר להם את התשובה 

מה דעתכם\ן ??  בעד או נגד??

תוקן על ידי אסיק_good ב- 06/08/2013 15:17:30

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/8/2013 14:30 לינק ישיר 

בס"ד
מעניין מי הרב הזה... לא מקרבים את התורה לאנשים אלא את האנשים לתורה-זה כלל גדול בתורה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/8/2013 14:46 לינק ישיר 

מן הסתם רב דת"ל כמו "הרב" סתיו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2013 14:55 לינק ישיר 

באמת מעניין מי הרב..
אני מאמינה שהוא גם לא אמר להם את הדברים באופן הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/8/2013 15:09 לינק ישיר 

הרב הזה נשמע כמו ׳הרב נח׳...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/8/2013 17:42 לינק ישיר 

כשהייתי אצל המדריכת כלות לפני החתונה היא ספרה לי כל מיני סיפורים על כל מיני זוגות כתגובה לכל מיני שאלות ששאלתי אותה...
והיא אמרה לי בצורה מפורשת- מה שהרב יגיד לאברהם ושרה שמותר- הוא יאסור על רבקה ויצחק.
והרב פוסק כל אחד לפי היצר הרע שלו. (יש פה עוד דברים שאני לא אפרט כיוון שכולם תשמעו אותם מהמדריכים שלכם בעזרת ה' בעיתו ובזמנו).
אין לי מושג מי הרב- אבל יכול להיות שהוא מכיר אותם- וחושב שאם הוא יאסור עליהם אז יהיה להם יצר כפול ומכופל והעוון יהיה גדול פי שתיים.

לכן- ואני ממליצה מכל הלב- תשמרו נגיעה עד ליל הכלולות- ואני לא אומרת את זה בגלל הפן ההלכתי.
כי אין לכם מושג מה זה לשבת עם בעלך במסעדה ולראות X עובר...
או להיות במצב אינטימי ולהזכר בX חלילה.
זה כאב שקורע ושובר- כי אתם יודעים שאתם סוף סוף עם הבן אדם שתאהבו כל החיים- ואתם מרגישים בגידה ע"י זכרונות שאי אפשר למחוק...
דיברתי על זה כבר עם כמה חברות שלי... כולן נשואות- כולן היו בקשרים לפני החתונה- וכולן קרועות מכאב...

תוקן על ידי Fake_smile ב- 06/08/2013 17:41:51

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2013 17:51 לינק ישיר 

Fake_smile כתב:
כשהייתי אצל המדריכת כלות לפני החתונה היא ספרה לי כל מיני סיפורים על כל מיני זוגות כתגובה לכל מיני שאלות ששאלתי אותה...והיא אמרה לי בצורה מפורשת- מה שהרב יגיד לאברהם ושרה שמותר- הוא יאסור על רבקה ויצחק.והרב פוסק כל אחד לפי היצר הרע שלו. (יש פה עוד דברים שאני לא אפרט כיוון שכולם תשמעו אותם מהמדריכים שלכם בעזרת ה' בעיתו ובזמנו).אין לי מושג מי הרב- אבל יכול להיות שהוא מכיר אותם- וחושב שאם הוא יאסור עליהם אז יהיה להם יצר כפול ומכופל והעוון יהיה גדול פי שתיים.לכן- ואני ממליצה מכל הלב- תשמרו נגיעה עד ליל הכלולות- ואני לא אומרת את זה בגלל הפן ההלכתי.כי אין לכם מושג מה זה לשבת עם בעלך במסעדה ולראות X עובר...או להיות במצב אינטימי ולהזכר בX חלילה.זה כאב שקורע ושובר- כי אתם יודעים שאתם סוף סוף עם הבן אדם שתאהבו כל החיים- ואתם מרגישים בגידה ע"י זכרונות שאי אפשר למחוק...דיברתי על זה כבר עם כמה חברות שלי... כולן נשואות- כולן היו בקשרים לפני החתונה- וכולן קרועות מכאב...

תוקן על ידי Fake_smile ב- 06/08/2013 17:41:51

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/8/2013 17:53 לינק ישיר 

אם אני לא טועה הרב הוא ראש ישיבה שהרב שטיינמן סומך עליו בעיניים עצומות. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/8/2013 18:00 לינק ישיר 

דווקא לא הייתי מפיל את האשמה על הרב, אלא יותר על החברה שלך ועל החבר שלה.

כמו שיש את החוש השישי, כך גם יש את החלק החמישי בשולחן ערוך, ואותו רב יכול לפסוק שני דינים לשני בני אדם על אותה שאלה- השאלה באיזו גישה שואלים, הפוך רב שהוא פאנט זה נורא! 

כמו בטהרת המשפחה, שיש המון שטח אפור בדינים האלו וחילוני שיבוא לשאול רב יקבל תשובות אחרות מחרדי שיבוא לשאול, זה פשוט.

ולגבי החברה שלך, כמובן שהיא עושה טעות, וכמו שסמייל מעלי אמרה- אם היא באמת תתחתן איתו זו עוד לא טעות בלתי הפיכה, אבל אם לא אז באמת חבל.

תוקן על ידי אחי23 ב- 06/08/2013 18:01:23

לאהוב זה הטוב שבטוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2013 18:45 לינק ישיר 

אמר לי פוסק גדול בהלכה, שיכול להיות 5 אנשים עם אותה שאלה, ולכל אחד הוא יתן תשובה שונה.

זה נכון אבל בתוך גבולות ההלכה, כלומר, רב חכם צריך להבדיל בין חומרא, הידור, מצוה מן המובחר, עבירה דאורריתא עבירה דרבנן, ספק דרבנן וכו' וכו, ומתוך כל זה להגיע לתשובה שהכי מתאימה לשואל.

אבל כל זה בגבולות ההלכה, כלומר יש פעמים שהוא יסמוך על שיטה יחידה, שנדחית מההלכה, בשביל להציל איסור דאורייתא.

אבל חשוב לזכור, הרב הוא לא הבעלים של התורה, היא לא שייכת לו, תפקידו הוא רק להורות מה המעשה אשר יעשו לפי חוקי התורה.

לכן אם אחד בא לרב, ואומר לו או שאני מחלל שבת או שאני אוכל חזיר, הרב צריך להגיד לו תשמע חביבי, שניהם זה איסור של מי שאמר והיה העולם, אם אתה רוצה לעבור תעבור, אבל רב שיתחיל להתפלפל, חילול שבת, זה סקילה, חזיר זה רק לאו, ויאמר לו תאכל חזיר, הרי הוא טועה טעות חמורה, כי אין לו סמכות להתיר מה שבורא עולם אסר.

עכשיו, זה ברור שנגיעה של חיבה באשה שהיא אסורה לו בכרת הרי הנגיעה אסורה לגמרי ואפי' יש לזה דין של יהרג ואל יעבור, כדין אביזרייהו של גילוי ערייות.  

לכן אני אומר או הרב לא התיר או שהוא לא רב.

וכבר ידוע המעשה בגמרא, שאמרו לאתו אחד שהיה "חולה אהבה" ימות ואל ישאנה.

הרב לדוגמא יכול להתיר לכתוב מכתבים יותר חמים או להיפגש יותר, אבל דבר שהשולחן ערוך אסרו ביהרג ואל יעבור, למי יש עוז להתיר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2013 21:32 לינק ישיר 

זה לא עוז להתיר- הם עושים את זה בכל מקרה....
ואם הרב יאסור הם יצליחו לשמור שבוע שבועיים- אז אז כשהם יפגשו (והם יפגשו!) הם יחטאו יותר...
לדעתי הרב אמר להם שזה בסדר ו7 יפול צדיק וקם וכו' ושימשיכו בהשתדלות שלהם לא לגעת אחד בשניה.

זו סתם השערה- אף אחד לא יכול באמת לדעת מה הרב אמר לבחור> ומה הבחור אמר לבחורה> ואיך הבחורה סיפרה לחברה> ואיך החברה הבינה....

תוקן על ידי Fake_smile ב- 06/08/2013 21:30:56

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2013 21:42 לינק ישיר 

אם כ"כ קשה להם להתאפק שתלך לים וככה גם אם נוגעים פה ושם לא נורא..

אבל אם א"א להתאפק מי אמר שלא יוכלו להתאפק יותר? חבל להרוס בגלל כמה רגעים של חוסר בגרות ושליטה עצמית..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/8/2013 23:12 לינק ישיר 

בטח רב מזרוחניק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2013 00:17 לינק ישיר 

מוזר להגיע לרב עם שאלה שכזו חח.
אם הם רוצים להתחזק רק כשהם ביחד, אין להם סיכוי לקום כצדיקים...שבע יפול צדיק וקם זה שמודעים לחטא בזמנו ולא יכולים לגבור עליו. כאן זה נשמע קצת כ"הותרה לו".

אומנם אי-אפשר לדון אדם, ובפרט במצבים האלו. את יכולה לומר לה שאם היא באמת חושבת שהוא בחיר ליבה(!)אז שתעשה לו ניסיון(וגם לעצמה)שהיא תאמר לו שהיא מפסיקה עם זה...ובתוך עצמה תדע שזה לא ברור. אם הוא אוהב אותה באמת, הוא ישאיר את הקשר בכדיי לבסס אותו לעתיד לבוא, ואם לא, תדע שיש לו מטרה אחרת, והוא לא חפץ בה, אלא מחפצה. 
אם היא תעשה את זה, קיים סיכוי גדול שהיא תראה שכל הקשר שלהם הוא ריק מתוכן אמתי...והכימיה שלהם תעלם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2013 15:33 לינק ישיר 

שיגושיח כתב:
מן הסתם רב דת"ל כמו "הרב" סתיו.

ומה עם אדם ירא שמיים שלא אומר לשון הרע או מזלזל ברב?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/8/2013 15:55 לינק ישיר 

זה נשמע מוזר ביותר. לא מצליח להבין את זה. אלא אם כן היא הלכה למקווה או לים. שזה יותר קל.

אגב לא יודע אם יצא פעם לשוחח ע"ז פה. אבל יש היום תופעה בעיקר אצל הדלי"ם שבחורות רווקות הולכות למקווה רק כדי לא להיכשל בעבירה של נדה

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > הם לא שומרים נגיעה...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext