בית פורומים שידוכי חרדים

הפסקה מדייטים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/8/2013 21:04 לינק ישיר 

השיבני

השאלה שלך, עבורי לפחות, טעונה הבהרה.

אנסה לפרט.

האם את אינך יודעת איזה סוג של שידוך את רוצה? אף אחד אינו יודע לגמרי לגמרי מה הוא רוצה, אבל יש שאלות עקרוניות.

למשל, לאיזה סוג חינוך לשלוח את הילדים. זה מגדיר ברור.

(לפני שנים רבות מאד, שאלה מגדירה בחדות היתה: האם תסכים שתהיה טלביזיה בבית).

יש שאלות מקדימות עוד יותר. לגבי מחוייבות להלכה. מי שנמצא בשלב הזה, באמת צריך קודם כל לשאול את עצמו מה הוא רוצה ואיזה יהודי ואדם הוא רוצה להיות (ומסוגל להיות).

איך מבררים? באמת צריך פסק זמן, הכרת המציאות (החברה, שזה אפשר לברר) והכרת העצמי. וכדאי גם לדבר עם רב או אדם שמבין. (ובכלל, כדאי מאד שיהיה רב לשאלות בהלכה ורב להתייעצות משפחתית. איני אומר כלל שצריך לשאול רב כל דבר. יש אחריות אישית. אבל צריך שיהיה רב חכם ורגיש אפשר יהיה לפנות אליו בעתיד עם שאלות כאלו שנותרו בספק או שאין הסכמה בין בני הזוג, וזה תמיד יקרה. וכבר יצאתי מהנושא, אבל זה דבר חשוב שכדאי לדעת).

אז אם השאלה: "איני יודעת מה אני רוצה" אז צריך פסק זמן כדי לדעת מה את רוצה, מהשידוך ויותר מכל מעצמך. תשובה: אתאים את עצמי לשידוך שיבוא אינה טובה כאשר מדובר בשאלות עקרוניות (דוגמאות לעיל).

לעומת זאת -

אם השאלה היא: נפגשתי ונפגשתי וכבר אין לי כוח לאכזבות...

אז התשובה יכולה להיות: כן, קחי קצת פסק זמן, להתחדשות, לתפילה, למילוי מאגרים, להתחזקות באמונה, לביקור אצל קרובים וחברות, וכו'.

או גם, ובמקביל: אבל המשיכי לשמוע, אולי תגיע בדיוק כעת ההצעה החלומית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2013 02:11 לינק ישיר 

אני לא חושבת שכדאי לעשות הפסקה (אין לי סיבה מנמקת אבל בהרגשה שלי) אולי תעשי לך רענון או תסנני יותר בחורים.

אני מרגישה לפעמיים שלא באלי לי לא לראות או לשמוע פרצוף של בחור ..... אבל ... אולי דווקא בזמן הזה יגיע לו האביר על הסוס..... 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > הפסקה מדייטים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext