בית פורומים שידוכי חרדים

למי ולאן לפנות לשידוך,מה עוד נשאר לעשות?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/8/2013 18:06 לינק ישיר 

עוד אחד

לכבוד הרב
אני מעל גיל 30 יוצא לשידוכים ונאלץ לא לצאת כשאני שומע שהבחורה רוצה פאה. ת"ח עימם התייעצתי אומרים שאם זה רק בעיה של פאה לא כדאי לבטל שידוך. אני מאוד לא רוצה פאה אך יצאתי מבולבל-מדוע לא צריך להתעקש גם על זה? מה הרב מייעץ לי לעשות? האם לצאת לשידוכים ולא להעלות את נושא הפיאה אלא רק מאוחר יותר למרות שאני יודע שהבחורה רוצה רק פיאה?

תודה רבה.

תשובה
לא ידעתי מנין להם דיעה זו, הרי בת שדורשת פיאה דורשת עניני עולם הזה נוספים, שאי אפשר היום לצפותם, ונגררת אחרי נשים הנקראות חרדיות ואפילו רבניות, ואין להם מושג ביראת שמים כלל. ואין זה דרך התורה וההשקפה הנכונה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2013 18:10 לינק ישיר 

חדש, אם פגשת בחורה שרוצה פאה אין מה לשכנע אותה כי ככה היא גדלה וככה אבא שלה פוסק.

בקשר לעניין שלך אני בטוח שיש המון המון בנות שגם ירצו מישהו עובד וגם כיסוי, צריך רק הרבה הרבה תפילה, ובעזרת ה תמצא את הצלע שלך בקרוב. ממש.

התיעצת עם הרבנים שלך לגבי שדכנים? גם אם הם עצמם לא יודעים אבל בישיבות של חוזרים בתשובה יש אנשים שמומחים בתחום הזה.

בהצלחה רבה שיהיה לך.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2013 18:29 לינק ישיר 

אני לא יודעת אם אתה בר ויכוח ואם אתה פנוי להקשיב..
כל הדיבורים שלך זה גיבובי דברים וחצאי מקורות. ולדעתי הם מתיישבים לך יותר עם הרגשות שלך. מאשר עם ברור ההלכה הפסוקה.

חחח.. כמה אתה מתאמץ.. אני יכולה להביא לך אלפי שאלות מרחבי האינטרנט שיש להם  תשובות הפוכות מזה.. 

אם זה נראה לך סמל התאווה כנראה אתה תולה את קשייך התאוותניים בפריצעס שהולכות עם פאה, הן לא בסדר, אתה בסדר גמור, ....מה לעשות הן מחטיאות אותך עם הפאה שלהן. איום ונורא. שהן תסתגרנה עם המטפחות שלהן תהיינה בית, ותבשלנה לך אוכל טעים. זה ייעודן. לא? 
מבין מה אני מתכוונת?

אגב ככה, אתה יודע שמידת הצניעות - היא לא מצווה מדאורייתא? לך חפש לי מקור לזה :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2013 18:59 לינק ישיר 

עשית צבא.. מה אתה עוד רוצה?
בחורה כשרה ויראת שמיים לא תתחתן עם בחור שהיה בצבא הציוני רחמנא לצלן שכל באיה לא ישובון.
אם אתה באמת רוצה להתחתן, עזוב את העיסוק בתואר, עניני עולם, קבע מושבך באחת הישיבות הרציניות (top 10) אז אולי תוכל להתפס בעיני בחורה יראת שמיים כבחור ישיבה למרות העבר שלך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2013 21:51 לינק ישיר 

אם הרב היה מתיר לי מישהי שהולכת עם פאה או עם גרביים שקופות הייתי לוקח
לכי לרב שלי ותגידי לו שהוא לא מבין בצניעות והוא סתם מחמיר וממציא מצות שלא קיימות 

בקיצור בוא נרד מנושא הפאות , אני חושב שהבהרתי את הנושא מספיק , מי שמעוניינת לשכנע את עצמה שזה בסדר נחכה ונראה אחרי 120 שנה מי צודק וכל אחד יתן את הדין בשביל עצמו בנושא

בקשר ליעוד של האשה שאת גורמת לו להישמע כל כך גרוע
אני בעצמי רוב הזמן בבית , אני מכין אוכל לעצמי, אני לא הולך לטיולים ולא לבריכות
ואני נהנה מזה , מה רע בזה?
מה יש לחפש בחוץ?

לליטאי 613 התחלתי ללמוד לתואר כי יש לי את הסיבות שלי שאין לי ברירה (לא נדבר על זה מהם הסיבות)
הייתי בצבא מזמן לפני 3 שנים בערך כבר השתחררתי , הרבה לפני שהתחיל הנושא החם גיוס בני הישיבות
סה"כ הייתי בתפקיד טכני בצבא , לא ביג דיל , גם בצבא למדתי תורה  והבדלתי את עצמי מהחילונים 
 אל תעשה ממני כופר
אין משהו מיוחד בעבר שלי, אני בחור רגיל

בקיצור אני צריך רעיונות כדי למצוא את השידוך שלי
אם למישהו/י יש עוד רעיונות אשמח לשמוע
הבהרתי את עצמי מספיק מה אני מחפש ומי אני
אז נא להתמקד בלעזור לי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2013 22:40 לינק ישיר 
יש לא מעט שדכניות שמשדכות בחורים שמקפידים על מטפחת

אם אתה ספרדי וכדומה אז בכלל יש המון בנות שמקפידות על מטפחת. מוכרים בפלדהיים ובחנויות הספרים חוברת ובו מאות שדכניות, ויש שמה כמה שדכניות שמטפלות בבחורים כמוך. תחפש בגוגל כנראה יש את המס' של "טלגמ"ח" הוא ישלח לך לפקס ובחינם רשימה של שדכניות, רק תשאיר הודעה במשיבון. חפש בנט ובכל מקום. יש חרדלניקיות, ברסלביות, חוזרות בתשובה לרוב שמקפידות על מטפחת. ואגב, ראה בספר "עוז והדר לבושה" שקיבל הסכמות מהרבה גדולי הדור בעבר ובהוה, שכותב שיש הרבה רבנים שהתירו פאה ויש הרבה שאסרו פאה ואפשר להתיר גם פאות קאסטם מסוימות ! מחילה, זה שאתה מקפיד על מטפחת, זה לא אומר שאתה אמור לבטל את כולם להטיף לכולם ולצחוק על כולם (הידרדרות... על נשמות יקרות וקדושות שחזרו בתשובה ! ) ו"אני ואפסי עוד". ועוד משו, אתה לא חייב לספר לשדכנית שעשית צבא כי זה לא משנה. יש דברים שאתה שומר לעצמך, והתרגל בענין. אשריך שאתה לומד מקצוע, זה חשוב וזה מצוה, יש המון בנות שיעריכו את זה. בהצלחה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2013 23:21 לינק ישיר 

כמו בכל מחלוקת, גם בנושא זה אלו ואלו דברי אלוקים חיים, ולא כדאי לשלול שום צד כי בכל צד עומדים גדולי ישראל מופלגי חכמה ויראה.

לעצם העניין זכותך המלאה לחפש לך אשה כלבבך, שתלך לפי עקרונותיך, ואני חושב שיש הרבה שדכניות, אולי תנסה, בישיבות של מתחזקים , דוגמת אשרי האיש של הרב בן פורת, או נתיבות עולם בבני ברק, (לא שאתה מתחזק, אבל מטבע הדברים הם עובדים עם ציבור שנשמע מתאים לצרכיך)

הרבה הרבה הצלחה לכולם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2013 02:41 לינק ישיר 

האם יש מצב שפשוט מדובר בטרול שהסתנן לפה בכדי להטיף את משנתו על צניעות נשים??
ואיזה חוסר צניעות בפני עצמו להתעסק בבגדי נשים, עובי וקיומן של גרביים (ד"ש מהמשנה ברורה) ולצעוק שהרבי מלובביץ' ועוד רבנים רבים אחרים מדיחים נשים לגיהינום בכל הנוגע לפאות.
אדון יקר, בורקות וחיג'אבים זה מזרחה לפה. תמצא דברים אחרים להיתפס אליהם.

יופי עכשיו הולכת לישון עם בחילה קלה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי השיבני ב- 11/08/2013 02:49:09

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/8/2013 05:03 לינק ישיר 

השיבני? הכל בסדר?
והרבי מלובביץ' נגד פאות?? חחחחחחחחחחחחח
נעים מאוד אם תמצאי חבדניקית שהולכת במטפחת אני מוכנה ב"נ לתת לך מה שתרצי!

"תמיד תן מבלי לזכור ותמיד קבל מבלי לשכוח"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/8/2013 08:03 לינק ישיר 

די88 יקרה הכל בסדר עד שמעצבנים אותי.
או מטיפים לי בחוצפה רבה ואז מבקשים עוד עזרה במציאת שידוך .

ובוודאי שהרבי מלובביץ' ממליץ על פאות ועוד גדולים אחרים, בגלל זה תהיתי איך כותב האשכול מעיז לדבר איתנו על חומר בערה בגיהינום.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/8/2013 10:42 לינק ישיר 

השיבני הרבה אנשים אוהבים להטיף...
את יודעת מי הכי? אלה שבעצמם לא בסדר!
מי שלא מסתדר עם עצמו מחפש למצוא אשמים בכל שאר האנשים.
אז תני לו...

"תמיד תן מבלי לזכור ותמיד קבל מבלי לשכוח"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/8/2013 12:23 לינק ישיר 

אם כזאת הטפה אף אחת לא תהיה מוכנה להתחתן איתך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2013 13:25 לינק ישיר 

מנחמחיים כתב:
אם כזאת הטפה אף אחת לא תהיה מוכנה להתחתן איתך.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/8/2013 18:09 לינק ישיר 

השביני דברת דברים כדורבנם. רב רובם של המטיפפים לא נגועים בצדקנות יתירה. לענ"ד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2013 22:33 לינק ישיר 

ל-מנחם חיים

אם מישהי חושבת שמה שכתבתי זאת הטפה, אז כנראה שאנחנו לא מתאימים
גם כשתסביר לחילוני על שמירת שבת, אז הוא יגיד לך מה אתה מטיף לי
איזה מידות יש בכלל לבחורה כזאת שצניעות בסיסית היא לא מוכנה לקבל עליה
שמישהו יגיד לי כבר איפה למצוא את הבחורות שכשמציעים להן שידוך 
שדורש שילבשו פאה אז הם מבטלות אותו בלי למצמץ

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > למי ולאן לפנות לשידוך,מה עוד נשאר לעשות?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.