פאה זה הפך הצניעות, פריצות לשמה. אל תיקח פאה!! בשום אופן!!
רק אשה טהורה כשרה וחסודה שמכסה את כל שערות ראשה. כפי שמצינו באימותינו הקדושות.
הקב"ה מקשה עליך את החיפושים וכגודל הקושי כך גודל השכר. כמה שאתה יותר מוותר כך יהיה לך גנעדן גדול יותר. תמשיך לשלול פאות. גרביים שקופות וכיוצא בזה. כל תועבות דורינו.
פאה זה יפה! (סתם כי בא לי להביע את דעתי)
וכל מה שיפה, הוא לא צנוע (סתם כי באלי להביע את דעת מורותי)
מורותיך צנועות?
נשלח ב-29/11/2015 20:44
חדש_כאן2 כתב:
שלום
אני בן 25
גבוה ורזה
לומד לתואר ראשון במכללה חרדית
ביום יום לבוש שחור ותכלת וכו' (לא לבן)
בשבת וחגים לבוש שחור לבן
הייתי בצבא (מה לעשות לא כולם נולדו למשפחה חרדית נורמלית, אני לא מתכוון לשלוח את ילדי לצבא)
הייתי בתיכון ובישיבה
אני לא קורא עיתונים לא שומע רדיו ולא רואה טמבלויזיה ולא סרטים לא משחק כדורגל ולא כדורסל
יש לי אינטרנט
אני ביום יום לומד לתואר או לומד תורה או מתעניין מה קורה בעולם
הודעתי לחברים ומכרים ולחלק מהשדכניות שפירסמו פה באתר
אבל שום דבר לא זז
עברה כבר שנה וחצי
נרשמתי לאתר של הידרדרות, אבל גם החרדיות שיש שם לא בדיוק חרדיות
או שהם רוצות פאות או שהן הולכות בלי גרביים או גרביים שקופות או שהצוואר שלהם מגולה יותר מידי
כמעט כל מי שנפגשתי איתה לא הייתה מתאימה
חלק דחיתי חלק דחו אותי למרות שלא היו מתאימות(רציתי להיפגש עוד כמה פעמים על מנת אולי לשכנע אותן לשים מטפחת ולא פאה וכדומה)
היו כמה שגם לא בדיוק מתאימות מההיבטים אחרים(לא הלכתיים) אבל החלטתי להתפשר אבל הן לא רצו אותי
מה עושים?
נפגשתי עם כמה לוסטגיות אבל הן מודרניות מידי אותו דבר גם קרית אונו
מישהו יכול לייעץ לי איפה לחפש, למי ללכת ומה לעשות
אני כל הזמן מתפלל לזיווג
אתה נשמע חוזר בתשובה קלאסי. אתר "הידברות" שעושה גדולות ונצורות מכונה אצלך "הידרדרות" (סטייל אותו האיש שמכנה שמות לכל הרבנים ולכל הארגונים), כמעט כולן לא מתאימות לרמה הרוחנית הגבוהה שלך (במרכאות כפולות). לדעתי אתה צריך דחוף לפתוח ספרי מוסר ולשקוע קצת בלימוד, על מנת להיפתח לשידוכים בכלל. חסר לך המון ידע תורני.
נשלח ב-29/11/2015 20:52
חדש_כאן2 כתב:
פאה- אסור ללבוש לפי הספרדים וגם אצל האשכנזים זה בדיעבד ובדוחק
2 העצמות הבולטות בצוואר- אסור לגלות זה נקרא מקום מכוסה
גרביים- גם נקרא מקום שצריך כיסוי
"הבקיאות" התורנית שלך מדהימה, לא פלא שהגעת רחוק כל כך ואין אף אחת שמתאימה לך.
לגבי פאה תוכל לקרוא כאן שאין זו מחלוקת בין אשכנזים לספרדים, המתיר הראשון היה ספרדי טהור שמוצא משפחתו מספרד (ה"שלטי גיבורים") ומשם התפתח המנהג לכל המקומות. ישנם לפחות כשלושים פוסקים ספרדיים שהתירו, ביניהם הגאון רבי בן ציון אבא שאול, ראש ישיבת פורת יוסף, הגאון רבי שלום משאש, רבה של יהדות מרוקו, הגאון רבי עובדיה הדאיה, ראש ישיבת המקובלים בית אל, הגאון רבי יוסף קאפח, חבר בית הדין הרבני העליון, ועוד רבים וטובים, חלקם גם העדיפו את הפאה על מטפחת (ולא 'בדיעבד ודוחק' כמו שכתבת) וכן דעת חלק ניכר מהפוסקים האשכנזיים כמו החזון איש, הגאון רבי חיים קניבסקי, הגאון רבי מיכל יהודה לפקוביץ, ועוד ועוד. כולם סוברים שהכיסוי הטוב ביותר זה פאה דוקא.
לגבי העצמות הבולטות בצוואר יש בזה מחלוקת הפוסקים, לא כולם מצריכים חניקה של האשה. תציץ כאן ותראה איך התלבשה הרבנית מרגלית יוסף, אשתו של הגאון רבי עובדיה יוסף זצ"ל.
לגבי הגרביים - משנה ברורה מפורש שאין זה מן הדין אלא מנהג, וחובה רק במקום שנהגו (זאת אומרת שבמקומות של דתיים לאומיים, אין חובה בכלל) ולכן הפוסקים בימינו לא מצריכים חצאית ארוכה עד הרצפה אלא מספיק שמכסה את הברך.
נשלח ב-29/11/2015 20:56
חדש_כאן2 כתב:
מכיוון שהדברים הללו שהזכרתי אלו איסורים שבכל מקום שהאשה הולכת היא צוברת עוונות
אין פה בכלל מקום להקל
כאשר מדובר בדברים שנויים במחלוקת, יש מקום להקל והאשה לא "צוברת עוונות".
הרי המחמיר הגדול ביותר (ומבין הבודדים שאסרו פאה) היה הגאון רבי עובדיה יוסף זצ"ל, שהתיר בשופי להתחתן עם בחורה שמתעתדת ללבוש פאה לאחר הנישואין. וכך גם הגאון רבי יצחק יוסף, הראשון לציון שליט"א, והדבר ידוע ומפורסם בין תלמידיו.
וגם התיר לנשואות בהרבה מקרים פרטיים, הנה שני מקרים לדוגמא מתוך קיצור שו"ע הרב עובדיה (עמוד תרל"ט):
לשאלת השואל, "זוג צעיר, נשואים שנה וחצי, וסיפרה האשה שלובשת מטפחת, אך אפה ארוך, ולא מוצאת חן בעיני בעלה, וללבוש פאה בעלה לא מוכן כי פוסק כרבינו [הגר"ע יוסף, לאסור פאה], ענה הרב זצ"ל: "יכולה ללבוש פאה".
לשאלת השואל, "בחור מישיבת "חזון עובדיה" שנשא אשה, ואשתו הולכת כבר שנתיים עם מטפחת, כעת קשה לה והיא בדיכאון מזה. גרים בעיר בני ברק, ויש גם לחץ של המשפחה", ענה הרב זצ"ל: "שתלבש פאה. הרי היא בדיכאון, שלא תשתגע".
אבל אתה כחוזר בתשובה הלכת וחיפשת את הרבנים הכי קיצוניים שביקום, לא פלא שאתה תקוע בשידוכים.
נשלח ב-29/11/2015 21:00
חדש_כאן2 כתב:
אני מבין שאין לך כוח להתווכח כי עינייך הרואות שיש נשים של רבנים שהולכות עם פאות ואפילו ארוכות
אבל מה לעשות שהבבא סאלי אמר שמי שהולכת עם פאה נכרית ולא משנה מה אורכה
אז הפאה תשמש לה חומר בערה בגיהנם, למה הוא אומר דבר כזה מה אין לבבא סאלי מידות ודרך ארץ
למה הוא מנסה לשנות אנשים
לא הולכים עם פאה בגלל "נשים של רבנים". אלא בגלל שיש עשרות פוסקים שמתירים זאת.
רק חוזרים בתשובה תמימים, מסוגלים להאמין לסיפורי מעשיות כאלה בשם הצדיק הקדוש בבא סאלי. הסיפור הזה לא היה ולא נברא, הוא לא אמר כזה דבר מעולם. החתנים שלו מעידים, הבנות שלו מעידות, וגם רבנים מהמשפחה כמו הגאון רבי יחיאל אבוחצירא רבה של רמלה.
תקרא כאן על המעשיה הזאת בשם בבא סאלי, ושם יש מכתבים מהחתנים שלו וכו'.
נשלח ב-29/11/2015 21:22
חדש_כאן2 כתב:
תראי מה הרב בן ציון מוצפי כותב באתר שלו שאלה - 20333 האם מותר לאישה ספרדיה ללבוש פאה?אני בחורה ספרדיה המשפחה שלי והחברה שלי לובשים פאה האם יש לי אפשרות גם ללבוש פאה?
תשובה לכל יהודיה זה אסור כי זה סמל הפריצות והתאווה
אני שואל אותך שאלה: זאת נראית לך תשובה הלכתית? זה נראה לך נימוק הלכתי? רב שזורק כאלה משפטים באתר אינטרנט?
ואם זה סמל הפריצות והתאווה, מדוע רווקה יכולה להתהדר בשיער שלה? מדוע היא יכולה ללבוש פאה?
ויתירה מכך, איך אשה שהיתה נשואה יכולה ללבוש פאה לאחר שהתאלמנה או התגרשה? (הגאון רבי עובדיה יוסף מתיר, שו"ת יביע אומר חלק ד' סימן ג')
אם זאת הרמה של הרבנים שאתה הולך לפיהם, אתה בבעיה גדולה מאוד.
נשלח ב-29/11/2015 21:30
חדש_כאן2 כתב:
הפיאה אינה שנויה במחלוקת , כי רוב מכריע של הפוסקים אשכנזים וספרדים אסרוה , וגדולה מזו בדורנו שנשים חובשות פיאות העולות אלפי !!! דולרים ושייכות לגרועות שבאומות והם פרוצות לחלוטין , כל מיעוט הפוסקים שהתירו עקרונית פיאה אסרום לחלוטין .
כל בר דעת יודע ומבין ואפילו עם הארץ שאין לו שיח ושיג בתורה יודע שהפיאה היא אביזר מובהק של יצר הרע , וגדולי הרבנים ששוחחתי אתם אמרו לי שבודאי שעל פיאות כאלה לא עלה על דעת איש להתיר
ועל כל אלה כל הפיאות ששערן טבעי ידוע לי אישית כי מקורן מהמזרח הרחוק שם מוקרבות לעבודה זרה , ומשם עושות דרכן במרמה גלויה אל ארצות אירופה ומשווקות אצל ה״חרדים״ כפיאות שמקורן מאירופה
גם זאת דוגמא ל"תשובה הלכתית" ללא מקורות כלל, שכולה סיסמאות בעלמא.
א. את הפאה אסרו כשלושים פוסקים (ראה יביע אומר חלק ה סימן ה), מנגד יש למעלה ממאה ושלושים מתירים.
ב. גם פאות העולות אלפי דולרים או מאות אלפי דולרים, אין שום סיבה הלכתית לאסור אותן רק בגלל היופי שלהן או טיב האיכות שלהן. ואין שום פוסק (מתוך עשרות תשובות הלכתיות שנכתבו בנדון) שאסר זאת, אלא אם כן הפאה יוצאת דופן באורכה או בנפחה.
לשם דוגמא, אצטט את הגאון מהר"י קאפח זצ"ל, חבר בית הדין הרבני העליון (חוברת "המשביר", אוסף תשובות מכת"י דף מ'): "פאה נכרית קדושה ומקודשת, והלוואי וכל בנות ישראל ינהגו בה. כי אין שום הלכה אצלנו שיש לקחת את האישה לדקורטור [מעצב] כדי שיבחר ויתאים לה את הלבוש המכער אותה דוקא, אלא מותרת להתנאות בפאה נכרית". וכן הביא בספר "ברכת משה" על הלכות ברכות (פרק א' סעיף מ"ב בהערה): "וכ"כ מורי הגאון [מהר"י קאפח] זצ"ל בתשובה כתב יד וזה לשונו, גם כיום לדעתי יכולה הכלה לחבוש פאה נכרית יפה שביפות ונהדרה שבנהדרות, והכי איתא במשנה, והוי כיסוי ראש מעליא".
ג. הפאה היא "אביזר של יצר הרע" בדיוק כמו שנעליים וחצאית וחולצה הם "אביזר של יצר הרע". הרי על "בגדי צבעונין" נאמר בגמרא (עבודה זרה דף כ) במפורש שהם מביאים את הגבר להרהור. אז מה צריך יותר מזה? ובכל זאת לא נאסרו ללבישה, חוץ מבגד אדום שהוא בולט למרחוק. היות והרב מוצפי לא ציין מי הם "גדולי הרבנים" שהוא שוחח איתם, והכל בעילום שם, ממילא אי אפשר גם להתייחס לכך.
ג. את הפאות מהודו אסר רק הגרי"ש אלישיב. הגר"ש וואזנר התיר, ועמו עוד כמה גאונים שכתבו תשובות הלכתיות בנדון. וגם למחמירים כהגרי"ש, יש הכשר על הפאות שמוודא שמקורן בשיער אירופאי ולא המזרח הרחוק. על פי רוב, פאות הקאסטם היקרות הן הכי מהודרות...
נשלח ב-29/11/2015 21:33
חדש_כאן2 כתב:
עוד תשובה חשובה שאלה - 61741 לכבוד הרב מוצפי שליט"א הזדמנה לידי פאה ואני בחורה לא בעד פאה ויש לי חברה שחובשת פאה. השלה שלי היא עם מותר לי להעביר את הפאה אני לא מסייעת ביד עברה ?תודה לכבוד ושנה טובה תשובה בודאי שאסור לסייע בידי עוברי עבירה .
ממש "תשובה חשובה"...
גם הרבנים הכי מחמירים בפאות, כמו הגאון רבי עובדיה יוסף זצ"ל, לא כתבו כמו הרב מוצפי. כפי שכתבתי לעיל, הלכת לחפש את הרבנים הכי קיצוניים ביקום, ונתלית בהם. אלה שיודעים רק להחמיר, והתשובות ההלכתיות שלהם מתבטאות במשפטים ספורים עם "סיסמאות" ללא שום מקורות.
לשאלת השואל, "חוזרת בתשובה שהיתה הולכת עם פאה, כעת הולכת עם מטפחת. האם מותר לה לתת את הפאות שלה לאחותה החילונית ללבוש?" ענה הרב עובדיה זצ"ל: "מותר". (מעיין אומר חלק ט, קיצור שולחן ערוך הרב עובדיה)
נשלח ב-29/11/2015 21:33
ואואואו נפלת חזק על האשכול הזה.. תמשיך לקרוא עוד יש עוד נושאים מעניינים...במילא לא תצליח לשכנע משוכנעים... אהה וברוכים הבאים