בת שדורשת פיאה דורשת עניני עולם הזה נוספים, שאי אפשר היום לצפותם
בדיוק ההיפך...
בספר "כפתור ופרח" כתב: "שמענו דעת תורה מגדולי תורה מפורסמים, ולדעתם נשים שיחליפו את הפאה למטפחת בלחץ התעמולה, ישלימו את החסר בהתקשטות יתר בצורה לא צנועה ובבגדי שחץ. וזאת מבלי לדבר על כך שהתרבו לאחרונה המגלות שערן מבעד למטפחת שאינה מכסה היטב, וכמדומה שזה אצל רוב רובן רח"ל. וכפי ששמענו מכמה וכמה. וצניעות לא משיגים כשאוסרים את המותר, אלא ע"י חינוך והסברה שהתבלטות מגונה היא ומחטיאה את הרבים. וידועים גם בעיות חמורות בשלום בית ע"י שנוצרו כתוצאה ממעבר מפאה למטפחת".
בכלל, נראה שלא באת לכאן לחפש שידוך אלא להטיף מוסר לבנות שמתעתדות לחבוש פאה לראשן, שכפי שאתה אומר בעצם, מדובר ברוב הבנות כיום. לידיעתך הרבה, 99 אחוז מעם ישראל לא הולך כפסקי הרב מוצפי, ויש עשרות רבנים שמתירים פאה, שב בשקט ואל תנסה לכפות את דעתך על אף אחד.
נשלח ב-29/11/2015 21:37
השיבני כתב:
האם יש מצב שפשוט מדובר בטרול שהסתנן לפה בכדי להטיף את משנתו על צניעות נשים?? ואיזה חוסר צניעות בפני עצמו להתעסק בבגדי נשים, עובי וקיומן של גרביים (ד"ש מהמשנה ברורה) ולצעוק שהרבי מלובביץ' ועוד רבנים רבים אחרים מדיחים נשים לגיהינום בכל הנוגע לפאות. אדון יקר, בורקות וחיג'אבים זה מזרחה לפה. תמצא דברים אחרים להיתפס אליהם
מילה בסלע!
נשלח ב-29/11/2015 21:41
ה1_ויחידה כתב:
אל תיקח פאה!! בשום אופן!!
רק אשה טהורה כשרה וחסודה שמכסה את כל שערות ראשה. כפי שמצינו באימותינו הקדושות.
לא יודע אם את צינית או לא, אך בכל אופן את צריכה לדעת שהכיסוי היום שנקרא מטפחת / ברט / כובע רשת וכל כיוצא בזה, לא מכסה את כל שערות הראש ואינו מתקרב כלל לכיסוי שהיו מצוי אצל אמותינו.
אמותינו שחיו בארצות ערב, התלבשו כמנהג מקומן. הלבוש היה אחיד, גלימה ארוכה לכל הגוף (כמו הערביות בעזה) ולא היה נראה מצחיק, חצאית מודרנית עם חולצה מודרנית וכובע רחצה על הראש או "סיר".
ולמעשה, הכיסוי שמכסה הכי טוב זה פאה, אם רוצים לכסות באמת את כל שערות הראש. הצדיק מוהרא"ש זצ"ל, שנפטר השנה, בשיחות מוהרא"ש חלק ט':
"אלו הנשים שהולכות בשערותיהן, לא די שיש להן מטפחת, כי רואים בחוש אשר דרכה של המטפחת לזוז ממקומה, ובכך נראות שערות ראשה בחוץ. ועל כן טוב מאוד לחבוש פאה נכרית, שעל ידי זה לכל הפחות תהיינה מכוסות השערות. ואף שיש מהנשים הספרדיות הנוהגות שלא ללבוש פאה נכרית משום פריצותא, עם זאת מי שרוצה להסתכל בעין אמת ולהבין את האמת, ההכרח לו להודות, אשר אי אפשר בשום פנים ואופן לכסות את השערות במטפחת בלבד, כי היא נוטה הצידה, ואז נראות השערות בחוץ, ויש על זה קללה מהזוהר הקדוש, עד כדי כך שאומר הזוהר, שכל העניות והדחקות שאדם סובל, היא רק מחמת שהאשה הולכת בגילוי שערותיה בביתה, ומכל שכן בחוץ, ועל כן בזה שהאשה חובשת פאה נכרית הרי זה כמי שמתלבשת באיזה כובע, כי סוף כל סוף אין זה השיער שלה, כי אם כמו כובע על השיער, אשר זה טוב יותר, ובזה היא מכסה את כל שערותיה שאין רואים אותן בחוץ".
נשלח ב-29/11/2015 21:42
tamar8 כתב:
ואואואו נפלת חזק על האשכול הזה.. תמשיך לקרוא עוד יש עוד נושאים מעניינים...במילא לא תצליח לשכנע משוכנעים... אהה וברוכים הבאים
תודה!
נשלח ב-16/12/2015 09:48
rikim כתב:
בנות חרדיות בגיל שאתה יוצא איתן, אם הן באמת חרדיות כמו שאתה רוצה, הן לא מוכנות לצאת עם בחור שעובד, ואם הן מוכנות לצאת עם בחור שעובד, בדרך כלל הן מודרניות בהרבה. לדעתי, אתה צריך לחשוב על בנות חרדליות, כאלה שבאות מבית דתי והתחזקו, שם הבנות הן מעולות, ומוכנות לחיים חרדים, ומצד שני הן גם מוכנות לבחור שעובד. יש לציין, שלפעמים גם בחורה חרדית ספרדית מעולה תסכים לבחור שעובד. ועדיין לדעתי, עדיף ללכת מלכתחילה על בנות חרדליות.
לא בהכרח בכלל, אני מכירה בנות מבית חרדי שזה פחות או יותר מה שהם מחפשות והמודרניזציה רחוקה מהם.
אני לא מכיר בחורות כמו שאת/ה כותב/ת (לא שמתי לב אם הנך זכר או נקבה. סורי) שיסכימו לקחת בחור שלוש צבעוני ביום יום
נשלח ב-16/12/2015 09:50
תמשיך להתפלל. אני חושב שמשפחות חוצניקיות (חוצניקיות - משפחות שעלו לארץ לא מזמן מארצות אירופה או אמריקה וכו') יוכלו להתאים לך. שיהיה לך בהצלחה
נשלח ב-16/12/2015 21:09
חדש_כאן2 כתב:
שלום
אני בן 25
גבוה ורזה
לומד לתואר ראשון במכללה חרדית
ביום יום לבוש שחור ותכלת וכו' (לא לבן)
בשבת וחגים לבוש שחור לבן
הייתי בצבא (מה לעשות לא כולם נולדו למשפחה חרדית נורמלית, אני לא מתכוון לשלוח את ילדי לצבא)
הייתי בתיכון ובישיבה
אני לא קורא עיתונים לא שומע רדיו ולא רואה טמבלויזיה ולא סרטים לא משחק כדורגל ולא כדורסל
יש לי אינטרנט
אני ביום יום לומד לתואר או לומד תורה או מתעניין מה קורה בעולם
הודעתי לחברים ומכרים ולחלק מהשדכניות שפירסמו פה באתר
אבל שום דבר לא זז
עברה כבר שנה וחצי
נרשמתי לאתר של הידרדרות, אבל גם החרדיות שיש שם לא בדיוק חרדיות
או שהם רוצות פאות או שהן הולכות בלי גרביים או גרביים שקופות או שהצוואר שלהם מגולה יותר מידי
כמעט כל מי שנפגשתי איתה לא הייתה מתאימה
חלק דחיתי חלק דחו אותי למרות שלא היו מתאימות(רציתי להיפגש עוד כמה פעמים על מנת אולי לשכנע אותן לשים מטפחת ולא פאה וכדומה)
היו כמה שגם לא בדיוק מתאימות מההיבטים אחרים(לא הלכתיים) אבל החלטתי להתפשר אבל הן לא רצו אותי
מה עושים?
נפגשתי עם כמה לוסטגיות אבל הן מודרניות מידי אותו דבר גם קרית אונו
מישהו יכול לייעץ לי איפה לחפש, למי ללכת ומה לעשות
אני כל הזמן מתפלל לזיווג
כמה הכללה במשפט אחד! אני מכירה גם לוסטיגיות וגם בנות מקרית אונו - שהם צנועות וחסודות וממש לא מתקרבות ל"מודרניות"...
נשלח ב-17/12/2015 15:49
פרומערית כתב:
שלום
אני בן 25
גבוה ורזה
בשבת וחגים לבוש שחור לבן
הייתי בצבא (מה לעשות לא כולם נולדו למשפחה חרדית נורמלית, אני לא מתכוון לשלוח את ילדי לצבא)
הייתי בתיכון ובישיבה
אני לא קורא עיתונים לא שומע רדיו ולא רואה טמבלויזיה ולא סרטים לא משחק כדורגל ולא כדורסל
יש לי אינטרנט
אבל שום דבר לא זז
עברה כבר שנה וחצי
או שהם רוצות פאות או שהן הולכות בלי גרביים או גרביים שקופות או שהצוואר שלהם מגולה יותר מידי
חלק דחיתי חלק דחו אותי למרות שלא היו מתאימות(רציתי להיפגש עוד כמה פעמים על מנת אולי לשכנע אותן לשים מטפחת ולא פאה וכדומה)
היו כמה שגם לא בדיוק מתאימות מההיבטים אחרים(לא הלכתיים) אבל החלטתי להתפשר אבל הן לא רצו אותי
מה עושים?
אני כל הזמן מתפלל לזיווג
כמה הכללה במשפט אחד! אני מכירה גם לוסטיגיות וגם בנות מקרית אונו - שהם צנועות וחסודות וממש לא מתקרבות ל"מודרניות"...
מודרניות לשיטתך שווה לא חסודות ולא צנועות?? כי אני בכלל לא חשבתי כך עד היום
נשלח ב-17/12/2015 18:15
שטח_סגור כתב:
שלום
אני בן 25
גבוה ורזה
בשבת וחגים לבוש שחור לבן
הייתי בתיכון ובישיבה
יש לי אינטרנט
אבל שום דבר לא זז
עברה כבר שנה וחצי
מה עושים?
אני כל הזמן מתפלל לזיווג
כמה הכללה במשפט אחד!אני מכירה גם לוסטיגיות וגם בנות מקרית אונו - שהם צנועות וחסודות וממש לא מתקרבות ל"מודרניות"...מודרניות לשיטתך שווה לא חסודות ולא צנועות??כי אני בכלל לא חשבתי כך עד היום
שים לב שהתכוונתי שהם גם צנועות וחסודות וגם לא מתקרבות להיות מודרניות.. סליחה אם לא הבהרתי את עצמי נכון...
נשלח ב-17/12/2015 18:23
לכל ה"צדיקים" ומטיפי המוסר באשכול הכל כך תרבותי הזה:
שכל אחד יעשה מה שהורו לו רבותיו ויפסיק להכניס את האף שלו לקישקעס של קהילות אחרות!!!!!!!!!!!!!!!!!! מי שמכם בכלל לשפוט קהילות אחרות???
ולחסיד של הרב מוצפי - ברורה דעתו של הרב מוצפי על לימודים באקדמיה לגברים.... ועל האינטרנט: אז תעשה טובה, לך תחפש את החברים שלך!
לכבוד הרב מוצפי שליט"א האם מותר להכניס אינטרנט הנקרא כשר , לצורך לימודים ועבודה? תודה על הכל!!!!
תשובה
אין לצערינו כשר
תוקן על ידי פרומערית ב- 17/12/2015 18:24:07
נשלח ב-18/12/2015 00:05
סמינר לוסטיג מאכלס בתוכו בנות שמגיעות ממשפחות יותר פתוחות אני חושב שהויכוח הזה מיותר
נשלח ב-18/12/2015 00:27
מישהו התווכח פה????
ואני עדיין חושבת שיש שם בנות איכותיות
נשלח ב-18/12/2015 01:01
איכות לא סותר מודרניזציה
נשלח ב-18/12/2015 01:37
אני מכיר את הסמינר מאוד מקרוב, בדיוק כמו שיש שם בנות מאוד מודרניות- יש שם בנות מאוד צדיקות שפשוט רצו מקצועיות (אני דווקא כן מסכים שהרוב הגורף באות ממשפחות כן מודרניות, הצדיקות הן כאלו בגלל שהן בחרו להיות)
ואשרי בחורה שהולכת לרכוש מקצוע מכובד כדי לפרנס ולאפשר לבעלה לשבת בכולל ולזכות את שניהם בעוה"ב