| נשלח ב-11/8/2013 18:27 |
|
| |
שידוך לגבר עם ג'ינס וטישרט
בנות, שאלה מעניינת ומסקרנת. הייתן פוסלות שידוך עם בחור שלובש ג'ינס וחולצת טישרט?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2013 18:32 |
|
| |
שאלה מסקרנת ומעניינת אלייך אתה היית פוסל בחורה בחורה שלובשת ג'ינס וטישרט? אם תשובתך כן, כנראה שהיא היתה גם פוסלת אותך אם תשובתך לא, סבבה - לך חפש אותה!
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2013 18:39 |
|
| |
כל השומע לאן הדרדרו הדורות שבפורום המתקרא ומתיימר להיות חרדי נשאלים כאלה שאלות... או מה היה לנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2013 18:41 |
|
| |
התשובה שלך עוקצנית וגובלת בחוצפה. בתור תלמיד ישיבה שלובש חליפה סיקרן אותי מה קורה עם הבנות שלנו היום מה המצב, כי אני מכיר אנשים כאלה והם דתיים יותר מהרבה דתיים. איך פעם אמר לי אדם חכם: "המעיל לא מועיל, והמגבעת לא קובעת"!
וחוץ מזה איך את בכלל מעיזה להשוות בין ג'ינס של בחורה לשל בחור? הרי נשים לא יכולות ללבוש מכנס משום לא תלבש מלבוש של גבר, ומשום צניעות.
ושלא נדבר על חולצת טישרט, שגברים לא מחויבים לאורך השרוול וכו'.
גבר שלובש ג'ינס וטישרט לא עובר שום איסור לעומת אישה! ובסך הכל הג'ינס הוא מכנס בצבע כחול ולא שחור.
והטישרט היא חולצה נוחה ולא חולצה מכופתרת עשית מזה סיפור! בסך הכול רציתי לקבל דעה, לא ביקורת.
תודה רבה לך!
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2013 18:43 |
|
| |
חברי הליטאי חבל שאתה ישר מבקר, אנחנו בסך הכול רוצים לשמוע מה דעת הבנות. וליתר דיוקך - רוב אלה שאתה אומר אוי עליהם הם חוזרים בתשובה, שעליהם נאמר שהם עומדים במקומות שצדיקים גמורים לא היו עומדים בהם! אני פשוט שואל את השאלה משום שאני רוצה לקרב, כמה חברה כאלה ולהחזיר אותם בתשובה. זה הכול. רק אני לא רוצה לדפוק להם את החיים אחר כך מבחינת שידוך וקבלה ללימודים
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2013 18:49 |
|
| |
שלמה, יש גם חצאיות ג'ינס.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2013 18:52 |
|
| |
| shlomo74 כתב: |  | | אני פשוט שואל את השאלה משום שאני רוצה לקרב, כמה חברה כאלה ולהחזיר אותם בתשובה. זה הכול. רק אני לא רוצה לדפוק להם את החיים אחר כך מבחינת שידוך וקבלה ללימודים |
|
אפשר הסבר לנ"ל...?
חוצמזה, יש כאן שאלה דומה, אם זה כ"כ מסקרן אותך..
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2013 18:57 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | שלמה, יש גם חצאיות ג'ינס.
|
|
ויש גם טישרט שאפשר לשים מתחתיה חולצת בסיס ואם לא הבנת את ליטאי הוא לא צחק על בחורים בג'ינס וטישרט הוא כנראה צחק על שואל השאלה אבל זה רק ניחוש...צריך כמובן שליטאי יסביר את עצמו
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2013 19:09 |
|
| |
| די88 כתב: |  | אני פשוט שואל את השאלה משום שאני רוצה לקרב, כמה חברה כאלה ולהחזיר אותם בתשובה. זה הכול. רק אני לא רוצה לדפוק להם את החיים אחר כך מבחינת שידוך וקבלה ללימודים
אפשר הסבר לנ"ל...?
חוצמזה, יש כאן שאלה דומה, אם זה כ"כ מסקרן אותך.. [/quote]
שלמה, יש גם חצאיות ג'ינס. ויש גם טישרט שאפשר לשים מתחתיה חולצת בסיס אם לא הבנת את ליטאי הוא לא צחק על בחורים בג'ינס וטישרט הוא כנראה צחק על שואל השאלהאבל זה רק ניחוש...צריך כמובן שליטאי יסביר את עצמו
|
|
הסבר שיש חילונים שחוזרים בתשובה ולא מוצאים את עצמם מבחינת החברה הדתית ורציתי לדעת אם הם יוכלו להשתלב ולמצוא להם שידוך. תודה על השאלה הדומה למרות שלא קיבלתי תשובה שמה.
אם זו כוונתך, מבחינתי כל עוד החצאית הג'ינס מכסה את הברך, והיא לא צמודה, ויש גרביון אין שום בעיה. מה זה משנה הבד והצבע?
ולשאלה השנייה, טישרט וחולצת בסיס מה הבעיה איתן? יש המון דתיות שלובשות גופיה עם חולצת בסיס?
אני בתור גבר השבתי לכן, עכשיו אשמח אם תספרו לי קצת מה הולך בחברה על כל צדדיה (הליטאים, ספרדים, ואלו שבין לבין)
תוקן על ידי shlomo74 ב- 11/08/2013 19:11:59
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2013 19:13 |
|
| |
דרך אגב הגברים לא מקבלים אישה שלובשת חולצת בסיס שחורה/לבנה עם טישרט או גופיה מעל?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2013 19:24 |
|
| |
| shlomo74 כתב: |  | | חברי הליטאי חבל שאתה ישר מבקר, אנחנו בסך הכול רוצים לשמוע מה דעת הבנות. וליתר דיוקך - רוב אלה שאתה אומר אוי עליהם הם חוזרים בתשובה, שעליהם נאמר שהם עומדים במקומות שצדיקים גמורים לא היו עומדים בהם! אני פשוט שואל את השאלה משום שאני רוצה לקרב, כמה חברה כאלה ולהחזיר אותם בתשובה. זה הכול. רק אני לא רוצה לדפוק להם את החיים אחר כך מבחינת שידוך וקבלה ללימודים |
|
אהה... א. סיפרתי פעם פה ואספר שוב, שמעתי מרב גדול אחד במקום שבעלי תשובה עומדים אין צדיקים גמורים עומדים, מפני צחנת העבירות. שזוהמת החטאים עדיין נותרת. ואין כמו נשמה צחה וזכה של יהודי שלא טעם טעם חטא. ב. אין כמו החברה החרדית ביחס חם ואוהב לחוזרים בתשובה. קבלה הילדים למוסדות לימודים, וגם שידוך מציעים להם את מיטב השידוכים שהלוא נעלים הם מאלה שנולדו שומרי תורה ומצוות, כי במקום שבעלי תשובה עומדים אין צדיקים גמורים וכו'. ג. משהו מאוד מגוחך ולא מסתדר בשיקול הזה "לא להחזיר אנשים כדי לא לדפוק להם את החיים?". תורה אחת היא, ולאורה צריך ללכת. בלי להתחשב בכל מיני שיקולים כמו שידוכים, ולימודים?. וע"ע רות המואביה.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2013 21:43 |
|
| |
| shlomo74 כתב: |  | | דרך אגב הגברים לא מקבלים אישה שלובשת חולצת בסיס שחורה/לבנה עם טישרט או גופיה מעל? |
|
תכלס לא נראלי שבנים כ״כ שמים לב לזה... אבל בחורה שמכבדת את עצמה לא תלך ככה.
תוקן על ידי אושר_תמידי ב- 11/08/2013 21:45:24
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2013 22:47 |
|
| |
| ליטאי613 כתב: |  | חברי הליטאי חבל שאתה ישר מבקר, אנחנו בסך הכול רוצים לשמוע מה דעת הבנות. וליתר דיוקך - רוב אלה שאתה אומר אוי עליהם הם חוזרים בתשובה, שעליהם נאמר שהם עומדים במקומות שצדיקים גמורים לא היו עומדים בהם! אני פשוט שואל את השאלה משום שאני רוצה לקרב, כמה חברה כאלה ולהחזיר אותם בתשובה. זה הכול. רק אני לא רוצה לדפוק להם את החיים אחר כך מבחינת שידוך וקבלה ללימודים
אהה... א. סיפרתי פעם פה ואספר שוב, שמעתי מרב גדול אחד במקום שבעלי תשובה עומדים אין צדיקים גמורים עומדים, מפני צחנת העבירות. שזוהמת החטאים עדיין נותרת. ואין כמו נשמה צחה וזכה של יהודי שלא טעם טעם חטא. ומה עם כי אדם אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא!?! ב. אין כמו החברה החרדית ביחס חם ואוהב לחוזרים בתשובה. קבלה הילדים למוסדות לימודים, וגם שידוך מציעים להם את מיטב השידוכים שהלוא נעלים הם מאלה שנולדו שומרי תורה ומצוות, כי במקום שבעלי תשובה עומדים אין צדיקים גמורים וכו'. מה לעשות שהמציאות לא ממש כך!?! ג. משהו מאוד מגוחך ולא מסתדר בשיקול הזה "לא להחזיר אנשים כדי לא לדפוק להם את החיים?". תורה אחת היא, ולאורה צריך ללכת. בלי להתחשב בכל מיני שיקולים כמו שידוכים, ולימודים?. וע"ע רות המואביה. |
| אגב אפשר לומר בדרך צחות שבמקום שבעלי תשובה עומדים אין צדיקים גמורים יכולים לעמוד זה מפני שהם מחמירים מאוד!!!
|
| נשלח ב-12/8/2013 10:39 |
|
| |
| ליטאי613 כתב: |  | | חברי הליטאי חבל שאתה ישר מבקר, אנחנו בסך הכול רוצים לשמוע מה דעת הבנות. וליתר דיוקך - רוב אלה שאתה אומר אוי עליהם הם חוזרים בתשובה, שעליהם נאמר שהם עומדים במקומות שצדיקים גמורים לא היו עומדים בהם! אני פשוט שואל את השאלה משום שאני רוצה לקרב, כמה חברה כאלה ולהחזיר אותם בתשובה. זה הכול. רק אני לא רוצה לדפוק להם את החיים אחר כך מבחינת שידוך וקבלה ללימודים
אהה... א. סיפרתי פעם פה ואספר שוב, שמעתי מרב גדול אחד במקום שבעלי תשובה עומדים אין צדיקים גמורים עומדים, מפני צחנת העבירות. שזוהמת החטאים עדיין נותרת. ואין כמו נשמה צחה וזכה של יהודי שלא טעם טעם חטא. ב. אין כמו החברה החרדית ביחס חם ואוהב לחוזרים בתשובה. קבלה הילדים למוסדות לימודים, וגם שידוך מציעים להם את מיטב השידוכים שהלוא נעלים הם מאלה שנולדו שומרי תורה ומצוות, כי במקום שבעלי תשובה עומדים אין צדיקים גמורים וכו'. אכן שישתדכו עם מישהו ברמתם מה שכבר עונה על השאלה של הפורום האם בנות יסכימו להשתדך עם כזה אחד ג. משהו מאוד מגוחך ולא מסתדר בשיקול הזה "לא להחזיר אנשים כדי לא לדפוק להם את החיים?". תורה אחת היא, ולאורה צריך ללכת. בלי להתחשב בכל מיני שיקולים כמו שידוכים, ולימודים?. וע"ע רות המואביה. השיקול הזה אכן מגוחך, ועוד יותר מגוחך להחזיר אנשים בתשובה. |
|
תוקן על ידי מנחמחיים ב- 12/08/2013 10:38:40
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2013 10:42 |
|
| |
| shlomo74 כתב: |  | | התשובה שלך עוקצנית וגובלת בחוצפה. בתור תלמיד ישיבה שלובש חליפה סיקרן אותי מה קורה עם הבנות שלנו היום מה המצב, כי אני מכיר אנשים כאלה והם דתיים יותר מהרבה דתיים. איך פעם אמר לי אדם חכם: "המעיל לא מועיל, והמגבעת לא קובעת"!
וחוץ מזה איך את בכלל מעיזה להשוות בין ג'ינס של בחורה לשל בחור? הרי נשים לא יכולות ללבוש מכנס משום לא תלבש מלבוש של גבר, ומשום צניעות.
ושלא נדבר על חולצת טישרט, שגברים לא מחויבים לאורך השרוול וכו'.
גבר שלובש ג'ינס וטישרט לא עובר שום איסור לעומת אישה! ובסך הכל הג'ינס הוא מכנס בצבע כחול ולא שחור.
והטישרט היא חולצה נוחה ולא חולצה מכופתרת עשית מזה סיפור! בסך הכול רציתי לקבל דעה, לא ביקורת.
תודה רבה לך! |
|
נשמע שיותר משהוא אדם חכם הוא אדם שלא הלך לו בחברה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2013 14:25 |
|
| |
אז ככה. אני הייתי יוצאת עם בחור בג'ינס וטישירט (כל עוד לא בשבת, חגים ואירועים). חשוב לי המידות שלו, יראת שמיים, אהבת ישראל, חכמה וטוב לב. אם זה קיים אז הג'ינס ממש לא מטריד אותי. וזה גם משהו שאפשר לעבוד עליו, כמו שאם יהיה סגנון לבוש מסוים שבעלי יעדיף אז אני אשתדל לרצות אותו.
אבל אני בסך הכל בעלת תשובה מצחינה מחטאי עבר, גם ככה אין לי סטנדרטים 
|
|
|
|
|