|
|
| נשלח ב-13/8/2013 13:11 |
|
| |
| מנחמחיים כתב: |  | | אני לא יודע לגבי סגולות, אבל לגבי ברכות מרבנים ועוד, יש הרבה שנמנעו לבקש ברכה מרב שלא שלהם, וכך גם אמר פעם רבי דוד אבוחצירה לאיזה חסיד שבא אליו לברכה, שהוא לא צריך אותו. |
|
אגב, אם הזכרת את ר' דוד אבוחיצרא, אז הוא אישית שולח לשם אנשים.. אתה מוזמן לשאול אותו או את תלמידיו הקרובים...
תוקן על ידי נקודהלמחשב ב- 13/08/2013 13:11:38
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2013 13:13 |
|
| |
אבל הוא לא הרב שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2013 13:14 |
|
| |
פה המקום להשים את הדברים על השולחן, ולהגיד את האמת. פעם בזמן התנ"ך , הניסיון העיקרי היה עבודה זרה. להתפתות להתפלל לא-ל אחר במקום לה'. לא לטעות, מדובר בעבירה חמורה, שעליה נאמר ייהרג ואל יעבור. זאת אומרת גם אם קשה ליהודי, הוא לא מחפש כל מיני עבודות זרות, אלא מתפלל לה'. כל ההודעה המופרכת שהעלית עם סגולה בדויה, היא לא מעבר לעוד סוג של עבודה זרה בוריאציה מודרנית. יותר קל במקום לשבת בישיבה/לעסוק במצוות להתחיל להסתובב בארץ, זה כיף וזה נחמד, זה מסיח דעת. אבל זה עוד דרך לברוח מהמציאות הלא כיפית, יש אלוהים אחד וצריך להתפלל אליו. דרכים /אלטרנטיבות אחרות , עלולים לגבול בעבודה זרה. כמובן שאין רע בדרכים מעשיות כמו לחולל בכרמים וכו', אבל זה לא סגולה. זה מעשה פרקטי. תצאי? יראו אותך.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2013 13:22 |
|
| |
| מנחמחיים כתב: |  | | אבל הוא לא הרב שלי |
|
א. לא אמרתי שהוא הרב שלך, אלא הבאתי אותו כמקור לאמינות הדבר.
ב. אתה מוזמן לשאול את הרב שלך מה הוא אומר על העניין. (אם אתה מסתפק..)
ג. זה לא עניין של שאלת רב, כמו שלא תשאל אותו אם להתפלל על קבר של רשב"י וכו'.
לסיכום: אני סה"כ באתי להעביר מידע שנחשפתי אליו. מי שרוצה להיכנס לטענות הבל ורעות רוח.. מי שרוצה לסלף את הכוונה ואת הדברים, זכותו.. מי שלא, ורוצה לנסות - רווח היחיד הוא שלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2013 13:31 |
|
| |
בכל אופן תודה על הרצון הטוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2013 14:09 |
|
| |
| ליטאי613 כתב: |  | פה המקום להשים את הדברים על השולחן, ולהגיד את האמת. פעם בזמן התנ"ך , הניסיון העיקרי היה עבודה זרה. להתפתות להתפלל לא-ל אחר במקום לה'. לא לטעות, מדובר בעבירה חמורה, שעליה נאמר ייהרג ואל יעבור. זאת אומרת גם אם קשה ליהודי, הוא לא מחפש כל מיני עבודות זרות, אלא מתפלל לה'. כל ההודעה המופרכת שהעלית עם סגולה בדויה, היא לא מעבר לעוד סוג של עבודה זרה בוריאציה מודרנית. יותר קל במקום לשבת בישיבה/לעסוק במצוות להתחיל להסתובב בארץ, זה כיף וזה נחמד, זה מסיח דעת. אבל זה עוד דרך לברוח מהמציאות הלא כיפית, יש אלוהים אחד וצריך להתפלל אליו. דרכים /אלטרנטיבות אחרות , עלולים לגבול בעבודה זרה. כמובן שאין רע בדרכים מעשיות כמו לחולל בכרמים וכו', אבל זה לא סגולה. זה מעשה פרקטי. תצאי? יראו אותך. |
|
יפה מאוד, אני אהבתי את זה;)
ראיתי לא מזמן מודעה של אחת הקופות, על תפילה רצופה של 365 ימים בלי הפסקה! אפילו בלי לנשנש קרקר יבש בין תפילה לתפילה, כלום רצוף!! העניין עולה בסך הכל 180 ש"ח (אפשר בתשלומים;).
בסוף המודעה היה כזה עיגול שבו היה כתוב: 90 אחוז מהנרשמים שנה שעברה התארסו!!... 90 אחוז יפה לא? על ה 10 אחוז הנותרים אגב לא דיברו, אולי הם היו במינוס והוראת הקבע נחסמה, או שהם לקחו יותר מדי תשלומים... לא יודע. בכולופן סגולה שראיתי שעבדה לא פעם, היא לעמוד מול/ בסמוך לעלמת חן חיננית, ולפלפל בעינך כמה פעמים עד שזו האחרונה תשאל באם נכנסה לך שיערה לעיין, ואידך זיל גמור. אומנם לא מנוסה, אבל בדוק! בהצלחה!!
|
|
| נשלח ב-13/8/2013 14:14 |
|
| |
בס"ד נו אז אני ינסה...נראה מה יצא...אם זה גורי,הוא יוציא לי את העיניים
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2013 15:34 |
|
| |
| אחי23 כתב: |  | פה המקום להשים את הדברים על השולחן, ולהגיד את האמת. פעם בזמן התנ"ך , הניסיון העיקרי היה עבודה זרה. להתפתות להתפלל לא-ל אחר במקום לה'. לא לטעות, מדובר בעבירה חמורה, שעליה נאמר ייהרג ואל יעבור. זאת אומרת גם אם קשה ליהודי, הוא לא מחפש כל מיני עבודות זרות, אלא מתפלל לה'. כל ההודעה המופרכת שהעלית עם סגולה בדויה, היא לא מעבר לעוד סוג של עבודה זרה בוריאציה מודרנית. יותר קל במקום לשבת בישיבה/לעסוק במצוות להתחיל להסתובב בארץ, זה כיף וזה נחמד, זה מסיח דעת. אבל זה עוד דרך לברוח מהמציאות הלא כיפית, יש אלוהים אחד וצריך להתפלל אליו. דרכים /אלטרנטיבות אחרות , עלולים לגבול בעבודה זרה. כמובן שאין רע בדרכים מעשיות כמו לחולל בכרמים וכו', אבל זה לא סגולה. זה מעשה פרקטי. תצאי? יראו אותך.
יפה מאוד, אני אהבתי את זה;)
ראיתי לא מזמן מודעה של אחת הקופות, על תפילה רצופה של 365 ימים בלי הפסקה! אפילו בלי לנשנש קרקר יבש בין תפילה לתפילה, כלום רצוף!! העניין עולה בסך הכל 180 ש"ח (אפשר בתשלומים;).
בסוף המודעה היה כזה עיגול שבו היה כתוב: 90 אחוז מהנרשמים שנה שעברה התארסו!!... 90 אחוז יפה לא? על ה 10 אחוז הנותרים אגב לא דיברו, אולי הם היו במינוס והוראת הקבע נחסמה, או שהם לקחו יותר מדי תשלומים... לא יודע. בכולופן סגולה שראיתי שעבדה לא פעם, היא לעמוד מול/ בסמוך לעלמת חן חיננית, ולפלפל בעינך כמה פעמים עד שזו האחרונה תשאל באם נכנסה לך שיערה לעיין, ואידך זיל גמור. אומנם לא מנוסה, אבל בדוק! בהצלחה!!
זה מסביר למה אתה עדיין משתמש בניק אחי 23 כשלמיטב חשבוני גילך נושק כבר ל25 :)
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2013 15:37 |
|
| |
ליטאי, לא לגלות!
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2013 15:53 |
|
| |
| ליטאי613 כתב: |  | פה המקום להשים את הדברים על השולחן, ולהגיד את האמת.
פעם בזמן התנ"ך , הניסיון העיקרי היה עבודה זרה. להתפתות להתפלל לא-ל אחר במקום לה'.
לא לטעות, מדובר בעבירה חמורה, שעליה נאמר ייהרג ואל יעבור.
זאת אומרת גם אם קשה ליהודי, הוא לא מחפש כל מיני עבודות זרות, אלא מתפלל לה'.
כל ההודעה המופרכת שהעלית עם סגולה בדויה, היא לא מעבר לעוד סוג של עבודה זרה בוריאציה מודרנית.
יותר קל במקום לשבת בישיבה/לעסוק במצוות להתחיל להסתובב בארץ, זה כיף וזה נחמד, זה מסיח דעת.
אבל זה עוד דרך לברוח מהמציאות הלא כיפית, יש אלוהים אחד וצריך להתפלל אליו.
דרכים /אלטרנטיבות אחרות , עלולים לגבול בעבודה זרה.
כמובן שאין רע בדרכים מעשיות כמו לחולל בכרמים וכו', אבל זה לא סגולה. זה מעשה פרקטי. תצאי? יראו אותך. |
|
אני לא מסכים איתך בכלל. סגולות זה דבר שכלל ישראל עשה במשך אלפי שנים. הגמרא מלאה בסגולות, וכן גם ספרי הראשונים והאחרונים. כמובן, שלכל סגולה המשקל הסגולי שלה, ואסור לתת לסגולה להפוך לעיקר. אבל סגולות זה דבר שתמיד אפיין את כלל ישראל, וכנראה שכך ימשיך למרות אזהרותיהם של כמה בלוגרים בחורי ישיבה אנונימיים שכותבים בפורומים בין הסדרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2013 17:38 |
|
| |
| ליטאי613 כתב: |  | פה המקום להשים את הדברים על השולחן, ולהגיד את האמת. פעם בזמן התנ"ך , הניסיון העיקרי היה עבודה זרה. להתפתות להתפלל לא-ל אחר במקום לה'. לא לטעות, מדובר בעבירה חמורה, שעליה נאמר ייהרג ואל יעבור. זאת אומרת גם אם קשה ליהודי, הוא לא מחפש כל מיני עבודות זרות, אלא מתפלל לה'. כל ההודעה המופרכת שהעלית עם סגולה בדויה, היא לא מעבר לעוד סוג של עבודה זרה בוריאציה מודרנית. יותר קל במקום לשבת בישיבה/לעסוק במצוות להתחיל להסתובב בארץ, זה כיף וזה נחמד, זה מסיח דעת. אבל זה עוד דרך לברוח מהמציאות הלא כיפית, יש אלוהים אחד וצריך להתפלל אליו. דרכים /אלטרנטיבות אחרות , עלולים לגבול בעבודה זרה. כמובן שאין רע בדרכים מעשיות כמו לחולל בכרמים וכו', אבל זה לא סגולה. זה מעשה פרקטי. תצאי? יראו אותך. |
|
להתפלל אצל צדיק זה נקרא עבודה זרה ??? התחרפנת ליטאי ההודעה שלך גובלת בכפירה !!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2013 18:36 |
|
| |
| rikim כתב: |  | פה המקום להשים את הדברים על השולחן, ולהגיד את האמת.
פעם בזמן התנ"ך , הניסיון העיקרי היה עבודה זרה. להתפתות להתפלל לא-ל אחר במקום לה'.
לא לטעות, מדובר בעבירה חמורה, שעליה נאמר ייהרג ואל יעבור.
זאת אומרת גם אם קשה ליהודי, הוא לא מחפש כל מיני עבודות זרות, אלא מתפלל לה'.
כל ההודעה המופרכת שהעלית עם סגולה בדויה, היא לא מעבר לעוד סוג של עבודה זרה בוריאציה מודרנית.
יותר קל במקום לשבת בישיבה/לעסוק במצוות להתחיל להסתובב בארץ, זה כיף וזה נחמד, זה מסיח דעת.
אבל זה עוד דרך לברוח מהמציאות הלא כיפית, יש אלוהים אחד וצריך להתפלל אליו.
דרכים /אלטרנטיבות אחרות , עלולים לגבול בעבודה זרה.
כמובן שאין רע בדרכים מעשיות כמו לחולל בכרמים וכו', אבל זה לא סגולה. זה מעשה פרקטי. תצאי? יראו אותך.
להתפלל אצל צדיק זה נקרא עבודה זרה ??? התחרפנת ליטאי ההודעה שלך גובלת בכפירה !!!!
|
|
יש הבדל בין להתפלל אצל צדיק, לבין ליסוע למקום רחוק בלי סיבה טובה ולעשות סעודה.
אני לא יודע מאיפה באת, אבל במקום שממנו באנו כל דקה של ביטול תורה/מצוות נשרפים עליה בגהינום.
כמובן שלא כולם מסוגלים לדרגה כזאת, ועובדה שיהודים טובים וכשרים עושים עוד דברים חוץ מללמוד נון סטופ.
הנקודה היא שלקחת סגולות מפוקפקות ולא ידועות ועל חשבון זה לבטל תורה (לכאלה שלומדים) או מצוות, זה כן סוג של עבודה זרה כשזה בא על חשבון תפילה אמיתית לה' יתברך.
לפי דעותייך הכפרניות, אפשר להסתובב כל היום בין קברי צדיקים לעשות סעודות ובכך להפטר מעבודת ה'.
יתירה על כך, גם גדולי דורינו לא מתים בלשון המעטה על העניין של הקברים וההילולות למיניהם.
אפילו מרן מו"ר הר' עובדיה יוסף התנגד חריפות להילולות מירון עקב שמהווים כר נוחה לכל מיני עבירות ופריצויות שונות מבחינת הרחק מן הכיעור והדומה לו לא נפרט בנושא.
אז כן, מצטער לנפץ לך את האשלייה לגבי נסיעות לקברי צדיקים, אך הפריחה של הנושא הוא מכמה סיבות.
הראשית הינה בריחה מתפילה פשוטה לקב"ה לכל מיני אופציות זרות (כמובן שאין רע להתפלל בקבר של צדיק, אך בגבול ומידה. מעבר לגבול והמידה הראויה, זה בעצם עושה את הקבר לסוג של עבודה זרה וגורם לשכחה של הגורם העיקרי בנושא, הקדוש ברוך שהצדיק צינור להעביר התפילה אליו)
הסיבות המשנית היא הרווחים העצומים והקלים של מפיקי הנסיעות הנ"ל בעיקר מעדות מסויימות שכמובן לא משלמים עליהם מס הכנסה (ולאחר מכן מלינים כי המדינה מקפחת אותם, אולם זהו כבר נושא אחר).
מי שמפקפק בסעיף המשני מוזמן לחפש בגוגל "טיולים לקברי צדיקים מעלים מס".
סיבה נוספת הוא השעמום בשגרה המשעממת שגורמת לאנשים ליסוע למקומות רחוקים.
בכל מקרה אין סיבה לשוטט בכל קצווי ארץ כשאפשר להתפלל אליו בכל מקום.
אני אישית מכיר כמה זוגות שלא נסעו לקברי צדיקים, לא שרפו פחים, לא אכלו חומוס ביום שישי על רגל אחת לפני השקיעה (שזו סגולה עצומה כמפורט כאן ובכל זאת מצאו זיווג הגון כדת משה וישראל.
תוקן על ידי ליטאי613 ב- 13/08/2013 18:36:51
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2013 18:43 |
|
| |
| ליטאי613 כתב: |  | | כמובן שאין רע להתפלל בקבר של צדיק... |
|
תרשה לי לחלוק עליך.
קברים הם המקומות הכי טמאים שקיימים ביהדות (יותר מפגרי סוסים וחמורים) ואסור לקיים בהם מצוות (כולל תפילה) וזה פשוט וברור בהלכה...
אה, עוד משהו, למתים אין שמץ בשקל ממה שקורה פה בארץ, וכמו שקהלת כתב בצורה קולעת:
כִּי הַחַיִּים יוֹדְעִים שֶׁיָּמֻתוּ וְהַמֵּתִים אֵינָם יוֹדְעִים מְאוּמָה וְאֵין עוֹד לָהֶם שָׂכָר כִּי נִשְׁכַּח זִכְרָם...
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2013 20:25 |
|
| |
"הסיבות המשנית היא הרווחים העצומים והקלים של מפיקי הנסיעות הנ"ל בעיקר מעדות מסויימות שכמובן לא משלמים עליהם מס הכנסה (ולאחר מכן מלינים כי המדינה מקפחת אותם, אולם זהו כבר נושא אחר)."
ליטאי אני קוראת את המשפט שוב ושוב ומנסה להבין למי התכוונת, טוב כנראה שזה צריך להישאר תעלומה  ואדם אני שמעתי מרב שברוב קברי הצדיקים בכלל לא באמת קבורים אותם צדיקים זה סתם ציון ולכן אין בעיה להתפלל שם...ומאידך, אז מה בעצם הטעם להתפלל שם בכלל?! ומאותו הרב גם שמעתי שלבחורים בכלל עדיף לא לנסוע כי זה ביטול תורה אמיתי- ולכן ליטאי צודק, לשם שינוי 
|
|
| נשלח ב-13/8/2013 20:37 |
|
| |
ליטאי,
עצם ההשוואה שלך לעבודה זרה, הינה טעות ביסודה.
עבודה זרה הינה לייחס כוחות רוחניים, לכל דבר פרט להקב"ה.
סגולות מעין אלו זה תפילה במקום שיש יותר עת רצון, היעלה על הדעת שמי שמקפיד להתפלל במנין כי זה יותר עת רצון עובד ע"ז????
תמהני עליך איך ליטאי למדן כמוך לא נחית לחילוק כל כך פשוט ומהותי בעקרי הדת.
|
|
|
|
|