|
|
| נשלח ב-13/8/2013 21:04 |
|
| |
משה, ליטאי התכוון שיש הרבה כאלה שמתפללים לצדיק עצמו... ולכן כמו שכתבת זה לייחס כוחות רוחניים לדבר שהוא לא הקב"ה תראה את כל אלה שנוסעים לאומן זה לפעמים נראה כמו כת כלשהי שחושבת שלרבי נחמן עצמו יש כוחות לעזור להם...
|
|
| נשלח ב-13/8/2013 21:07 |
|
| |
יש בהלכה כללי איך מתפללים בקברי צדיקים.
ואף אחד לא חושב שהוא מתפלל לצדיק . לא שאני מכיר.
ואם יש אנשים כאלו אז זה לא קשור לסגולות, אסור להם ללכת בכלל לקברי צדיקים.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2013 21:11 |
|
| |
אדם,
עיניין עליה והשתטחות על קברי צדיקים, עוד למדנו מדור המדבר, בעיניין המרגלים, כשכלב השתטח על קברות אבותיו, וכך ניצל מעצת המרגלים.
תלמוד בבלי מסכת סוטה דף לד עמוד ב':
(במדבר י"ג) "ויעלו בנגב ויבא עד חברון" – "ויבאו" מבעי ליה! אמר רבא: מלמד, שפירש כלב מעצת מרגלים והלך ונשתטח על קברי אבות, אמר להן: אבותי, בקשו עלי רחמים שאנצל מעצת מרגלים. יהושע כבר בקש משה עליו רחמים, שנאמר: (במדבר יג) "ויקרא משה להושע בן נון יהושע"- יה יושיעך מעצת מרגלים. והיינו דכתיב: (במדבר יד) "ועבדי כלב עקב היתה רוח אחרת עמו" וגו'. עוד מקורות: תלמוד בבלי, סוטה יד א', בהגהות הב"ח:
אמר ר' חמא בר חנינא: מפני מה נסתתר קברו של משה מעיני בשר ודם? מפני שגלוי וידוע לפני הקב"ה שעתיד ביהמ"ק ליחרב ולהגלות את ישראל מארצם, שמא יבואו לקבורתו של משה באותה שעה ויעמדו בבכיה ויתחננו למשה ויאמרו לו: משה רבנו, עמוד בתפילה בעדנו! ועומד משה ומבטל את הגזרה, מפני שחביבים צדיקים במיתתם יותר מבחייהם. קיצור שולחן ערוך:
"נוהגין לילך בערב ראש השנה אחר תפלת שחרית לבית הקברות להשתטח על קברי הצדיקים, ונותנים שם צדקה לעניים, ומרבים תחנונים לעורר את הצדיקים הקדושים אשר בארץ המה שימליצו טוב בעדנו ביום הדין. וגם מחמת שהוא מקום קבורת הצדיקים, המקום הוא קדוש וטהור, והתפלה מקובלת שם ביותר בהיותה על אדמת קודש. ויעשה הקדוש ברוך הוא חסד בזכות הצדיקים." (ר' שלמה גנצפריד, קיצור שולחן ערוך, סימן קכח, סעיף יג. )
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2013 21:29 |
|
| |
נקודה למחשבה,
עיניין עשיית סגולה מהעיניין ו"בדוק ומנוסה!" צורמת לי. אפשר לאמר "מקום מסוגל לישועות והרבה שהתפללו נעתרו" ולהמליץ להשתטח על קברו (בלי הבטחות וכו) כאל רב גדול וכדו
בעינייין זה אני מסכימה עם הליטאי, הגישה שלך אינה גישה טובה ובריאה, ויש לבדוק היטב במה טעינו עד שיבוא אחד כמוך ויפתח אשכול "בדוק ומנוסה!"
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2013 22:07 |
|
| |
גם הניסוח בדוק ומנוסה כתוב בספרי הרבה גדולים, שכתבו ספרי סגולות.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2013 23:03 |
|
| |
| משהמצליח כתב: |  | ליטאי,
עצם ההשוואה שלך לעבודה זרה, הינה טעות ביסודה.
עבודה זרה הינה לייחס כוחות רוחניים, לכל דבר פרט להקב"ה.
סגולות מעין אלו זה תפילה במקום שיש יותר עת רצון, היעלה על הדעת שמי שמקפיד להתפלל במנין כי זה יותר עת רצון עובד ע"ז????
תמהני עליך איך ליטאי למדן כמוך לא נחית לחילוק כל כך פשוט ומהותי בעקרי הדת. |
|
מה לעניין שמיטה אצל כלי מיטה? יש עניין של תפילה במניין. מתפללים לקדוש ברוך הוא במניין, ועל חשיבות עניין זה מפורט בהרחבה בתחילת מסכת ברכות. ולייחס כוח רוחני לנסיעה ללא מטרה (רוח רוחני = מציאת שידוך בדוק ומנוסה!) הוא סוג של עבודה זרה. גם אם איכשהו אתה מנסה לייחס לזה "עת רצון". לנסות לקשר בין תפילה במניין לבין נסיעות הוללות בצפון, בישיבה ספרדית רצינית היו אומרים על כזה ניסוח "לנסות לקשר בין מחט לתחת".
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2013 23:09 |
|
| |
כל קופת העיר עובדים ע"ז בהמלצת ר' חיים קנייבסקי?
מה קרה לך?
כל סגולה זה ע"ז?
אם יש לזה מקור מוסמך, למה לא?
הרי יש ספרי סגולות שגדולי ישראל כתבו בעצמם, וזה דבר יפה מאד שאנשים מאמינים בצדיקים ובגדולי תורה שפועלים בשבילם ישועות.
גם בגמרא כתוב שמי שיש לו חולה בתוך ביתו ילך לחכם, זה בעצם סגולה.
נכון שיש סגולות של "לקחת עין של חתול שחור ולערבב עם זנב של זברה בת שנה וכו " אבל סגולה שהיא תפילה על קבר צדיק, זה דבר יפה מאד, ואסור לזלזל באנשים שעושים את הסגולות האלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2013 01:01 |
|
| |
וואוו.... לא להאמין מה השנים עשו ויצרו לרווקים/רווקות שביננו- ציניקנים למכביר...אפתיים.... חדלי אישיים...ממורמרים... ולא מאמינים... לא חלילה במצמיח ישועות.. אלא בכל מה שקשור לעוד סיבוב..פתק... קידה... בליעה..יריקה...אכילה..או תליה של סמרטוט לעץ... או כל דבר הכרוך בפעולה או סממן שאינו הגיוני..ואולי אפילו סוחט...הן כלכלי...לועדי הרבנים..סעודות... משתה ושמחה..וח''י רוטל המתגלגל במורד מירון.... אז נשמע מנימת דבריי שגם אני צינית בכל מה שקשור לפניי שהפכו מסגולות לירוקות כאסתר בשעתו... אך מפה ולזלזל במחי יד..אין אני מסוגלת.. אבל שמישהו רק יעיז להגיד לי: ''עשית את הסגולה הזו והזו''?..... כן..יש משהו אחד שלא עשיתי... לתת בוקס לאותו אחד ולהפוך את עינו לסגולה עד כדי שזעקותיו יעלו למרומים וירקיעו שחקים ויגאלוני מהבחורים.......
אבל תכל'ס...אותי מצחיק ומשעשע לשמוע בכל פעם סגולה חדשה.. אני אהיה אחראית על המהדורה העדכנית ל''ספר סגולות וישועות''- בדוק ומנוסה...
רק שטום עין מההנחתה שלי יוכל לומר- בדוק...ועוד איזה בדוק....
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2013 12:35 |
|
| |
עדכון - בימים הקרובים יש מנין אנשים שנוסעים לקבר להתפלל, מי שמעוניין/ת שיתפללו עליו ואם תתקיים הבקשה מבטיחים סעודה לכבודו. שיעדכן אותי בשם, ובבקשה.
גמר חתימה טובה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2013 14:08 |
|
| |
השאלה מה עדיף, להפסיד את המעמד הנשגב או להימנע מלשלוח פרטי לניק? 
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2013 15:22 |
|
| |
בס"ד מה הוא כבר יכול לעשות עם השם שלך? חני בת חיה למשל?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2013 21:26 |
|
| |
תוקן על ידי tootii2 ב- 08/09/2013 21:24:54
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2013 22:01 |
|
| |
תוקן על ידי אדם_ה1 ב- 08/09/2013 22:02:09
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2013 22:34 |
|
| |
תיקונים...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2013 23:45 |
|
| |
בע"ה מחר בצהרים יתקיים העניין הנ"ל. אפשר למסור שמות/בקשות עד מחר בצהרים בשעה 12:00. לכל החוששים/ת, אין בעניין שום מטרת חשיפה בפרט שמשם פרטי ושם האמא (של החברה וכו'..) לא יכול לצאת שום מידע. אני עושה את זה נטו לטובת הציבור - המעוניין/ת רווח שלהם - אילו שלא - הפסד שלהם.
לילה טוב.
|
|
|
|
|