|
|
| נשלח ב-14/8/2013 00:53 |
|
| |
שאלה מורכבת
א) את צעירה, מותר לך להוריד אותו ביתר קלות . ב) אצל הרבה אנשים, כמה שיותר פגישות אז הם מתרגלים יותר למראה, הרבה אנשים מתרגשים והם אינם רואים נכוחה מה שקורה, ויש אנשים שמתרשמים בידיוק על המראה. יש אומרים שתמיד כדאי להוסיף פגישה במקום ספק, ויש אומרים שאת החיצוניות הרי את רואה ! אז מה הקטע להפגש שוב ?... אם את משוכנעת שככה זה אצלך אז זה שיקול לא להפגש שוב. אלא שנראה שאת השקפת עליו במבט לא הכי חיובי (אמרת אני לא רוצה אחד כזה, ולא בחנת אותו כפי שהוא, האם הוא מוצא חן ?) אז יש צורך בפגישה אחרי שתעשי עבודה עם עצמך, והכרחי שתעשי עבודה עם עצמך. ובכל זאת הגיוני שתגידי שאני לא רוצה, כי ראיתי חשבתי שקלתי וזהו זה. ולפני כן את אמורה להתיעץ או לשבת ולענות לעצמך כמה שאלות, תעשי לעצמך מבחן חשוב, #האם אני מחבבת אותו ? #מה אני מחבבת בו ? (חיצונית, רק חיצונית) גובה, דיבור, קול, עיניים, מבט, פנים אף וכו', צבע שיער, מבנה גוף, שעיר, #איך החיוך שלו ? #האם הוא מספיק נחמד בעיני ? וכו' ג) תעצמי עיניים ותחשבי, את שומעת הרגע שהאיש התארס, מה את מרגישה עכשיו ? תחושת הקלה או תחושת החמצה ?... זה נותן איזושהיא כיון. ד) מאוד כדאי שתתיעצי עם אנשים חכמים לפני הפגישה, אפילו משפחה, כאן בפורום לא מקיפים את כל הסיפור. ה) השאלה האם הוא "נאה דיו" או לא ?... תשני על זה לילה, אם את לא יודעת לענות אז לא ראית אותו כראוי, אז קדימה לעוד פגישה. ו) פגישה באור יום זה בעיה כי אז אנחנו נראים פחות טוב.. זהו לבינתיים
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2013 05:45 |
|
| |
אין לי כח לקרוא את התגובות שכתבו.
אני אומרת להמשיך, אם אחרי עוד כמה פגישות עדיין אין לך משיכה אליו תעשי שאלת רב.
כשאני פגשתי את בעלי חשבתי שהוא לא מכוער- אבל גם לא יפה- והיום הוא הדבר הכי יפה בעולם מבחינתי... יש דברים שלוקח זמן להתרגל אליהם....
וגם מנסיון- אפילו לא עם בחורים- סתם עם אנשים שבהתחלה חשבתי שהם לא נעימים למראה- ואחרי שלמדתי להכיר אותם- כבר לא הפריע לי....
תנסי- אם הוא שלך ההרגשה הזו תעבור- אם זה עדיין מציק לך- זה כנראה לא תקין אבל תתייעצי עם רב בכל מקרה. וכמו שמישהו כתב כאן- אופי זה זהב!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2013 05:50 |
|
| |
| רציף כתב: |  | | א) את צעירה, מותר לך להוריד אותו ביתר קלות . ב) אצל הרבה אנשים, כמה שיותר פגישות אז הם מתרגלים יותר למראה, הרבה אנשים מתרגשים והם אינם רואים נכוחה מה שקורה, ויש אנשים שמתרשמים בידיוק על המראה. יש אומרים שתמיד כדאי להוסיף פגישה במקום ספק, ויש אומרים שאת החיצוניות הרי את רואה ! אז מה הקטע להפגש שוב ?... אם את משוכנעת שככה זה אצלך אז זה שיקול לא להפגש שוב. אלא שנראה שאת השקפת עליו במבט לא הכי חיובי (אמרת אני לא רוצה אחד כזה, ולא בחנת אותו כפי שהוא, האם הוא מוצא חן ?) אז יש צורך בפגישה אחרי שתעשי עבודה עם עצמך, והכרחי שתעשי עבודה עם עצמך. ובכל זאת הגיוני שתגידי שאני לא רוצה, כי ראיתי חשבתי שקלתי וזהו זה. ולפני כן את אמורה להתיעץ או לשבת ולענות לעצמך כמה שאלות, תעשי לעצמך מבחן חשוב, #האם אני מחבבת אותו ? #מה אני מחבבת בו ? (חיצונית, רק חיצונית) גובה, דיבור, קול, עיניים, מבט, פנים אף וכו', צבע שיער, מבנה גוף, שעיר, #איך החיוך שלו ? #האם הוא מספיק נחמד בעיני ? וכו' ג) תעצמי עיניים ותחשבי, את שומעת הרגע שהאיש התארס, מה את מרגישה עכשיו ? תחושת הקלה או תחושת החמצה ?... זה נותן איזושהיא כיון. ד) מאוד כדאי שתתיעצי עם אנשים חכמים לפני הפגישה, אפילו משפחה, כאן בפורום לא מקיפים את כל הסיפור. ה) השאלה האם הוא "נאה דיו" או לא ?... תשני על זה לילה, אם את לא יודעת לענות אז לא ראית אותו כראוי, אז קדימה לעוד פגישה. ו) פגישה באור יום זה בעיה כי אז אנחנו נראים פחות טוב.. זהו לבינתיים |
|
ככה? זהו? כי היא צעירה אז היא יכולה לפגוע בכבודו של בן ישראל על סמך ההנחה השגויה שבגלל שהיא צעירה יש לה זמן יכולת לברור?!
עצתי לך פותחת השירשור- תתעלמי!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2013 10:34 |
|
| |
לפגוע בכבודו זה להתחתן איתו כי סיפרו לך סיפורים ואז
| Fake_smile כתב: |  | א) את צעירה, מותר לך להוריד אותו ביתר קלות . ב) אצל הרבה אנשים, כמה שיותר פגישות אז הם מתרגלים יותר למראה, הרבה אנשים מתרגשים והם אינם רואים נכוחה מה שקורה, ויש אנשים שמתרשמים בידיוק על המראה. יש אומרים שתמיד כדאי להוסיף פגישה במקום ספק, ויש אומרים שאת החיצוניות הרי את רואה ! אז מה הקטע להפגש שוב ?... אם את משוכנעת שככה זה אצלך אז זה שיקול לא להפגש שוב. אלא שנראה שאת השקפת עליו במבט לא הכי חיובי (אמרת אני לא רוצה אחד כזה, ולא בחנת אותו כפי שהוא, האם הוא מוצא חן ?) אז יש צורך בפגישה אחרי שתעשי עבודה עם עצמך, והכרחי שתעשי עבודה עם עצמך. ובכל זאת הגיוני שתגידי שאני לא רוצה, כי ראיתי חשבתי שקלתי וזהו זה. ולפני כן את אמורה להתיעץ או לשבת ולענות לעצמך כמה שאלות, תעשי לעצמך מבחן חשוב, #האם אני מחבבת אותו ? #מה אני מחבבת בו ? (חיצונית, רק חיצונית) גובה, דיבור, קול, עיניים, מבט, פנים אף וכו', צבע שיער, מבנה גוף, שעיר, #איך החיוך שלו ? #האם הוא מספיק נחמד בעיני ? וכו' ג) תעצמי עיניים ותחשבי, את שומעת הרגע שהאיש התארס, מה את מרגישה עכשיו ? תחושת הקלה או תחושת החמצה ?... זה נותן איזושהיא כיון. ד) מאוד כדאי שתתיעצי עם אנשים חכמים לפני הפגישה, אפילו משפחה, כאן בפורום לא מקיפים את כל הסיפור. ה) השאלה האם הוא "נאה דיו" או לא ?... תשני על זה לילה, אם את לא יודעת לענות אז לא ראית אותו כראוי, אז קדימה לעוד פגישה. ו) פגישה באור יום זה בעיה כי אז אנחנו נראים פחות טוב.. זהו לבינתיים
ככה? זהו? כי היא צעירה אז היא יכולה לפגוע בכבודו של בן ישראל על סמך ההנחה השגויה שבגלל שהיא צעירה יש לה זמן יכולת לברור?!
עצתי לך פותחת השירשור- תתעלמי! |
| ואז להרגיש דפוקה כל החיים. חוץ מזה ש'לא לפגוע בו ,זה לא שיקול רלבנטי' . הרב שמחה כהן אומר בפירוש שמותר לך להוריד על דבר משמעותי כזה. כל שידוך יש את השיקול של רווח מול הפסד, וזה בסדר לברור (קצת) יותר בגיל צעיר, כמובן הרב גם מבאר שבהתחלת הקשר המראה תופס הרבה יותר מקום וכו' סוף ציטוט, אבל זו החלטה שלך, האם את רוצה או לא רוצה, הכרתי איזה מישהיא שלקחה מישהו לא יפה ואמרה שהוא לא יפה, אבל היא רצתה אותו, היא אהבה את האישיות, וכיום הם נשואים ומאושרים. מאידך, אין לחשוש שמא את מאבדת את השידוך המיועד, השאלה האם את רוצה, האם ההצעה מוצאת חן. כל מקרה לגופו, אי אפשר להגיד בצורה גורפת שאם הוא לא דוחה אז מזל טוב, יש חתונה. *יש כאן עוד קושי שמלחיצים אותה בזמן, אולי תגידי שאת לא מרגישה טוב, יש לך חום, ובינתיים תתיעצי ותעשי לעצמך סדר בראש
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2013 11:00 |
|
| |
| רציף כתב: |  | | אין לחשוש שמא את מאבדת את השידוך המיועד |
|
למה אין לחשוש? אתה לא חושב שבין עשרות אלפי הרווקים והרווקות המבוגרים ישנם רבים שאיבדו בידים את השידוך המיועד?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2013 11:00 |
|
| |
רציף, אפח'ד לא אומר לה לסבול כל החיים, מהעדר יופי לא סובלים! סובלים מחוסר מידות ועוד דברים משמעותיים אחרים. דבר נוסף, למה לה לשקר? מה הבעיה לומר 'אני צריכה פסק זמן כדי לחשוב'?!
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2013 11:54 |
|
| |
אנשים כן סובלים מהעדר יופי, ואת צריכה לחשוב על זה ברצינות, כי יש הרבה זוגות שהתגרשו רק בגלל יופי למרות שהפיצוץ היה על משהו אחר, מי שמתחיל את החיים עם מישהו שלא מושך אותו ואולי קצת דוחה זה מתכון בדוק לשינאה פנימית שאינה מוסברת, ולכן את צריכה לחשוב האם את יכולה להתחבר למראה שלו או לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2013 12:14 |
|
| |
יש הבדל בין להתחבר למראה, לבין סלידה, לבין 'הוא/יא יפים מאד'.
אני מאמינה שלמראה מתרגלים. (כמובן אם לא מדובר בסלידה). נכון, אדם שיופי זה הדבר היחידי שחשוב לו, לעולם לא יתרגל לבן זוג עם מראה סביר בלבד. מי שמחזיק בעוד ערכים חוץ מיופי, ק"ו אם הם ממוקמים בשלב גבוה יותר בסדר העדיפויות שלו, יתרגל גם יתרגל.
זוגות שמתגרשים בגלל יופי, לעניות דעתי, לוקים ביראת שמיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2013 13:46 |
|
| |
הם לא מתגרשים בגלל זה, אבל כתוצאה מזה מתעוררת דחייה וסלידה ונוצרים ויכוחים שזוג רגיל מתגמש בהן אבל הם לא מתגמשים בגלל הסלידה עד שנוצר פיצוץ המוביל לידי גירושין.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2013 14:04 |
|
| |
אתה רציני במה שאתה אומר???
אני מדברת איתך על זוג שמלכתחילה המראה לא גרם לסלידה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2013 14:05 |
|
| |
ודאי שזה כך, לא כולם מלאכים.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2013 14:08 |
|
| |
לא הבנתי אותך, מה ככה?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2013 14:10 |
|
| |
ודאי שזוג שהמראה דוחה אותם יכול להגיע לידי גט.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2013 14:18 |
|
| |
אבל אפאחד לא אמור להתחתן עם משהו שהמראה שלו דוחה.
פותחת האשכול דברה על מראה סביר, על משהו שלא כמו שהיא חלמה. במצב כזה זה לא דחיה, זה רק שהפנטזיה שלה היתה שונה, אז כן, היא תתרגל, יהיו בו דברים אחרים שיעפילו על העניין הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2013 14:44 |
|
| |
למה נראה לך שלהתרגל למשו כזה זה דבר של מה בכך? אני פשוט התחברתי לאופי אבל זה מה שעוצר אותי, אז אני אנסה להתרגל?? זה לא פשוט לאמר זאת... כי זה משפיע גם משפיע.
ולגבי כל העסק הזה של הגירושין בגלל הסיבה הזו, לא הייתי אומרת שאין כזה דבר אבל אם מישהי יודעת שהיא הולכת על משו שילווה אותה למשך כל החיים והיא מסכימה לוותר על משו אחר, היא חייבת להיות שלמה עם זה!!!!!!!!
ואסור לזה להיות בראש סולם העדיפויות ולשים לזה את הדגש הכי חזק כי מתחתנים עם הבנ"א ולא עם היופי שלו, אבל זה אמצעי שכן צריך לשקול במידה מסוימת ברמת התשוקה אליו.....
|
|
|
|
|