בית פורומים עצור כאן חושבים

סיפור חדש: מוישי הורג את אמא או הדרת נשים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/8/2013 15:20 לינק ישיר 

לא נמצאו בתולין הכוונה בהוכחות שהיא זינתה ולא מעצם אי המציאה .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2013 15:52 לינק ישיר 

אבל בשביל להאשימה בזנות צריכים עדים, בלי זה זה לא הולך, אז בשביל מה צריך להזכיר את הבתולין?
לידיעתך אפשר לזנות ולהשאר בתולה.

חגיגה דף יד:

שאלו את בן זומא: בתולה שעיברה מהו לכהן גדול? מי חיישינן לדשמואל, דאמר שמואל:   יכול אני לבעול כמה בעילות בלא דם,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2013 16:50 לינק ישיר 

זה הכוונה הוכחות - עדים שמעידים נגדה .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2013 20:45 לינק ישיר 

התורה לא אומרת שסוקלים אותה כי היא לא בתולה, התורה אומרת שסוקלים אותה "כי עשתה נבלה לזנות וכו'.."
אין קשר לבתולים (כמובן שאם היא זינתה ממילא אין בתולים)

לא יעלה על הדעת שאשה שנאנסה והתורה אומרת לא לעשות לה דבר כשלפני כמה פסוקים היא אומרת שסוקלים אחת רק על עצם זה שהיא לא בתולה - ברור שזאת לא הכוונה.

וזהו, שהעניין של נערה מאורסה לא נאמר עדיין. הוא נאמר בדיוק בצמוד אליו לאחריו וכל הפרשיה הזאת מדברת בעניין נערה מאורסה (ונשואה) וזהו "דבר הלמד מעניינו"...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/8/2013 21:26 לינק ישיר 

בגמרא אומרים בבעיה מעין זו- חסורא כמחסרא והכי כתני.
חידשת לי -כי גם בתורה אפשר להגיד כך,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2013 08:03 לינק ישיר 

אם האבא יכול להוכיח את חפותה אז היא לא נענשת ואם לא אז כן .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2013 14:46 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:
איך אתה מסביר שמשה אומר שסוקלים אותה כי נבלה עשתה בישראל לזנות את בית אביה? מנין שזינתה? אולי יש לה פגם גנטי שמונע בתולים? עכשיו כל בחורה במשפחה כזאת תיסקל?

[ראשית, הבהרה - 
תגובתי אינה נוגעת ספציפית לדברי אדה"ר, אלא שבחרתי לפתוח אותה בציטוט מתאים...

א. אולי זה מפני שאני אישה ויכולותיי האינטלקטואליות מוגבלות, אבל אין לי מושג כיצד הגיע אשכול העוסק בסיפור מצחיק-עצוב על "מוות לאימהות!" לדיון בטענת בתולים. הגיון גברי, כנראה... (ושוב הבהרה - לא, אני לא באמת חושבת שיש דבר כזה הגיון "גברי" או "נשי"; זה סוג של אירוניה-עצמית).

ב. אני תוהה מדוע השאלה הנשאלת כאן (למשל בציטוט מאדה"ר, אבל ממש לא רק) היא זו - האם יש נסיבות "מקילות" לחסרון הבתולים וכו'? מדוע לא לשאול על החתן - מאין לו שהיו או לא היו בתולים? (בלא שום רציפת הגיונית, נזכרתי פתאום בבדיחה על הילד שהודיע לאימו - "אל תדאגי, כל הגפרורים בקופסא יכולים להידלק. אני יודע, כי בדקתי אותם אחד אחד"). 
התורה עוסקת בתביעה לדין. כל האנרגיה כאן (ואולי גם בדורות עברו, עם יוצאים מן הכלל קטנטנים) מופנית לנתבעת - מה עשתה, כמה רע שעשתה, אולי בכ"ז כדאי לרחם עליה וכו'. זה חשוב, אבל בואו נתבונן לרגע בתובע - מה יכולים להיות מניעיו לתביעה? ברור שלא כל מי שהיה במצבו - חשד שאשתו לא הייתה בתולה - היה תובע אותה ואת משפחתה. אם כן - מה קרה או לא קרה) דווקא לו (או - להם, לבני הזוג הטריים) שמוביל אותו למעשה? וכמובן גם השאלה שנשאלה לעיל - מאין הוא יודע שלא היו בתולים? 
אני כבר לא מדברת על עצם השאלה - מה כ"כ חשוב בבתולים? (אם אכן זה הסיפור כאן, ולא סתם כדוגמא לרמאות בחתימה על חוזה, שבמקרה זה הוא גם חוזה נישואין...) למה שבית דין (של גברים, מבוגרים למדי, יש לשער) ירצה בכלל להתעסק עם טענת "פתח פתוח מצאתי" ולא יגלגל את הטוען מכל המדרגות? מה מביא קהילה לעסוק באופן כה מפורט בפרט גופני די שולי אצל אחת מבנותיה? וכו' וכו'...

נזכרתי בשני אשכולות שהיו כאן בעבר בנושא זה, ואולי יוכלו לעניין אתכם - 
א. ערך הבתולתיות - החפצת האישה או אביקטיביות?
http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?cat_id=4&topic_id=1842778&forum_id=1364&upd=1
ב. נערה שאיבדה את בתוליה - פשוטו של מקרא
http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?whichpage=1&topic_id=1580972&forum_id=1364
(כמו כל האשכולות הישנים, גם באלה ההודעות אינן מסודרות. מומלץ לפתוח קודם את הדף האחרון ורק אלח"כ את הראשון - בד"כ זה עוזר לארגן את התגובות כסדרן).]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2013 15:12 לינק ישיר 

אםשלום
אני אשם! אני העלתי את הנושא מפרשת השבוע, ורציתי להביא הוכחה נוספת על הדרת הנשים ממשפט צדק.
עם תעייני בדף הקודם, תגלי שהקדמתי לכתוב את מה שמציק לך. כהרגלי,  בבדיחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2013 17:51 לינק ישיר 

[ירוחם,

ראיתי את הבדיחה שהבאת ורציתי להתייחס אליה בהודעתי (ולהגיד, שאכן יש בה התייחסות לשאלות שלי, וכל הכבוד שלפחות ההומור פוקח עיניים אל פינות אפילות...), אבל שכחתי, והנה הזכרת לי - תודה!]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2013 19:55 לינק ישיר 

אמשלום כתב:
ב. אני תוהה מדוע השאלה הנשאלת כאן (למשל בציטוט מאדה"ר, אבל ממש לא רק) היא זו - האם יש נסיבות "מקילות" לחסרון הבתולים וכו'? מדוע לא לשאול על החתן - מאין לו שהיו או לא היו בתולים? (בלא שום רציפת הגיונית, נזכרתי פתאום בבדיחה על הילד שהודיע לאימו - "אל תדאגי, כל הגפרורים בקופסא יכולים להידלק. אני יודע, כי בדקתי אותם אחד אחד"). התורה עוסקת בתביעה לדין. כל האנרגיה כאן (ואולי גם בדורות עברו, עם יוצאים מן הכלל קטנטנים) מופנית לנתבעת - מה עשתה, כמה רע שעשתה, אולי בכ"ז כדאי לרחם עליה וכו'. זה חשוב, אבל בואו נתבונן לרגע בתובע - מה יכולים להיות מניעיו לתביעה? ברור שלא כל מי שהיה במצבו - חשד שאשתו לא הייתה בתולה - היה תובע אותה ואת משפחתה. אם כן - מה קרה או לא קרה) דווקא לו (או - להם, לבני הזוג הטריים) שמוביל אותו למעשה? וכמובן גם השאלה שנשאלה לעיל - מאין הוא יודע שלא היו בתולים? אני כבר לא מדברת על עצם השאלה - מה כ"כ חשוב בבתולים? (אם אכן זה הסיפור כאן, ולא סתם כדוגמא לרמאות בחתימה על חוזה, שבמקרה זה הוא גם חוזה נישואין...) למה שבית דין (של גברים, מבוגרים למדי, יש לשער) ירצה בכלל להתעסק עם טענת "פתח פתוח מצאתי" ולא יגלגל את הטוען מכל המדרגות? מה מביא קהילה לעסוק באופן כה מפורט בפרט גופני די שולי אצל אחת מבנותיה? וכו' וכו'...

על נערה בתולה היו משלמים יותר נדוניה (מוהר) 50 כסף.
הבעל היה רוצה לשלם פחות אם מתברר שהיא לא בתולה (ואם הוא שיקר הוא משלם 100 כסף כפול).

הבעל יכל לדעת זאת כי יתכן והיה לו נסיון עם נשים אחרות, בין אם היו נשותיו החוקיות ובין אם פילגשים, מפותות או אנוסות...
זה לא רלוונטי לסוגיה.
נ.ב. גם אצל מי שאינם מקפידים על שמירת מגע, שומעים לעיתים שיש לחבר הנוכחי בעיה רגשית עם העבר של חברתו (או לבעל עם של אשתו), כך שיש עניין כנראה בהרגשה זו. יש גם מאמר חז"ל "אשה גולם היא ואינה כורתת ברית אלא למי שעשאה כלי". אולי יש גם עניין שהאישה לא תשווה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2013 21:05 לינק ישיר 

לשטויעס, כאחת הנשים הבודדות כאן בפורום הרשה לי לזעוק את זעקתן של נשים חרדיות ויראות ה', המצויות במצוקה כלכלית בה כל שקל חשוב ואין להן את החופש להפסיד מקום עבודה בשום אופן, ולכן הן סובלות הטרדה מינית המקום העבודה, כדי להאכיל את חמשת- ששת ילדיהן ולפרנס את הבעל הלמדן או העובד בעבודה לא כל כך מכניסה (שהרי לגברים שלנו אין תואר נחשק ומשכורת גבוהה שתאפשר חצי שנה- שנה של חיפוש עבודה לאישה). אני מכירה באופו אישי מקרה שהגיע עד לאשת איש, ולא רק הטרדה, של אמא לשנים עשר. המצוקה הכלכלית היא שגרמה לה לא לעזוב את מקום העבודה למרות הכל. ולזה קוראים "כבודה בת מלך פנימה". בושו והיכלמו לכם כל גברי הפורום על האדישות לעניין כה מהותי. 
איני מסכימה פה עם כל אלו שטוענים נגד התורה ויחסה לנשים. אני רק טוענת נגד הנורמות שהשתרשו אצלינו החרדים- שאישה חייבת לפרנס בכל מקרה, וחיים בעוני ,והשילוב ההרסני הזה מביא לחוסר צניעות חמור.

מיותר לציין שסבלה של אישה נשואה חרדית בהטרדה מינית גדול לאין שיעור מסבלה של חילונית מאותו דבר, כיון שכאן יש גם חשבון כלפי שמיא וייסורי מצפון איומים, נוסף לאי הנוחות הטבעית של גבר לא רצוי הנדחף ונוגע. 

ולאייזין המגן בחרוף נפש על חרדים, הריני להודיעך שכמה מהחרדיות הנשואות הסובלות מהטרדה חמורה, עובדות תחת בוס חרדי מפורסם, שבאתר זה הוא אף נקרא "הרב" כי כל ליטאי נקרא כאן רב, למרות שהוא עסקן. הוא מנצל את הנורמה שחרדיות לא ילשינו עליו למשטרה, וחוגג  על חשבונן. אכן, לא תמצא ידיעה על כך באף עיתון חרדי. כמו כן באחד העיתונים החרדים היה סיפור של אשת איש בין כתב בכיר לעובדת, שניהם חרדים ונשואים. אכן, "אצלינו זה לא קורה". פחחחחח, וסליחה על הפרחיות של הביטוי.

נ.ב. הכותבת נהנית ב"ה מבעל מפרנס ומחוסן כלכלי המאפשר לה לקיים בהידור את כבודה בת מלך פנימה ולעבוד רק במקום שנראה לי. רחמיי על חברותיי שלא כך. זהו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2013 21:15 לינק ישיר 

ואגב, משום מה האשכול גלש לעניין הבתולים- שמועה שמעתי ממדריכת הכלות המנוסה, כי 90% מהזוגות הדתיים לא מצליחים לעשות כלום בלילה הראשון ורק לאחר נסיונות מרובים, מצליחים בלילות שאחר כך. וכל זה מפני שהבעל לא מנוסה. סביר להניח שכל ההנאה מהבקעת בתולין היא לגבר מנוסה, כמו אצל בני דודינו שמפתים יהודיה מנוסה או משלמים לזונה,  ולאחר מכן נישאים לפטמה הבתולה ונהנים מהעניין הנאה גדולה עד כדי מוכנות למות עבור 72 בתולות.
אז יש כמה בודדים שמצליחים בפעם הראשונה אבל באופן כללי אולי נחשוש מחתן שהצליח במהירות? גם זו דרך לדעת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2013 22:40 לינק ישיר 

[שרפ,

א. הוא אשר אמרתי - לדעתי עיקר העניין בתורה עצמה הוא הפרת ההסכם והרמאות ולאו דווקא הבתולים.
ב. זה לא רלוונטי? זה בדיוק מה שרלוונטי בעיני. אם הוא יודע, סימן שיש לו ניסיון רב אוד (עם בתולות ועם שאינן בתולות). כלומר, הוא כבר קיים יחסי מין עם הרבה מאוד נשים, ומה בדיוק מתיר לו לדרוש שדווקא האישה שלו תהיה בתולה? אם זה לא מוסר כפול, אני צנצנת. 
ג. בודאי ש"יש עניין בהרגשה זו". עניין שבין גבר ספציפי ובין עצמו (למשל, כמו שרמזת בעצמך - על רגשי הנחיתות שלו), ואולי גם עניין למחקר מקיף על מבנה הנפש של גברים ועל המהות הרגשנית (וחסרת ההגיון) שייתכן וטבועה בהם, שפשוט מחייבת אותם לייחס משמעות לשטויות כמו קרום הבתולים.... (הבהרה - לא, אני לא באמת חושבת שיש מהות רגשנית וחסרת הגיון שטבועה בגברים דווקא. זה סוג של אירוניה...).

כרם נבות,

מעבר להררי הגועל, השנאה, חוסר הבושה, הגזענות, הבורות ובעיקר העיוורון שבתגובתך האחרונה הצלחתי למצוא גם נקודה של טעם - הסבירות הנמוכה שזוגות יקיימו יחסי מין בליל כלולותיהם, בשל חוסר ניסיונם המיני.
איני חושבת ש"נשתנו הטבעים" בעניין זה, והתופעה שאת מתארת בודאי תמיד הייתה קיימת (איני יודעת אם האחוזים שציינת נכונים היום, אבל אני ניחה שגם אם כן הם לא היו שונים בעבר). לכן זה רק מדגיש את שטענתי לעיל - הטוען "פתח פתוח מצאתי" חייב להיות בעל ניסיון מיני רב, ולכן הוא בהכרח צבוע (ולי באופן אישי, די סביר שהוא גם רשע.]

תוקן על ידי אמשלום ב- 20/08/2013 22:44:29

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2013 23:23 לינק ישיר 

אם שלום

אאת וודאי זוכרת את הגמרא בסוטה-  לאחר שחכמים גילו דעתם בדיק כמה זמן זה לוקח  וכ' בתאורים מעניינים

סוטה דף ד:

א"ר יצחק בר (רב) יוסף א"ר יוחנן: כל אחד ואחד בעצמו שיער. והאיכא בן עזאי דלא נסיב! איבעית אימא: נסיב ופירש הוה; ואיבעית אימא: מרביה שמיע ליה; ואיבעית אימא: +תהלים כה+ סוד ה' ליראיו.

את רואה שלא צריך להיות רשע או צבוע- בכדי לדעת דברים כאלה.

אייקון מחייך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2013 23:51 לינק ישיר 

התפתח פה דיון מרתק,
אמשלום- תודה על הקישורים. אני נהנית לקרא אותך.

כרום נבות,

אני לא כמו שטעית לחשוב- ניק זכר, אני בת...
אם את לא עובדת, אני לא יודעת מאין לך האסמכתא והטיעון " יש הרבה שמנוצלים מינית" . אני עכ"פ לא מכירה את התופעה. היא די נדירה בציבור שלנו. (בהשוואה לציבור הכללי).  וכשהיא קורית היא באמת חמורה יותר. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > סיפור חדש: מוישי הורג את אמא או הדרת נשים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.