בית פורומים אגודה אחת

איך תתמחרו יציאה בשאלה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/8/2013 07:32 לינק ישיר 

נוצר רושם כי האיסטרטגיה של "תמיד לא" (למשל לימודים אקדמאיים לנשים) אינה תןצר של בחינתהאפשרויות והסיכונים אלא תוצאה של פחד משתק.
וזכורני שגם לפני 30+ שנים כבר אסר אבעו של הגרח"ק להיפג עם תלמידות המכללה בטענה שאינן שומרות טהרת המשפחה.   הנימוקים משתנים אבל הפרקטיקה (שלא יראו הצאן את העולם) לעולם נשארת 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2013 00:28 לינק ישיר 

השאלה של התימחור קיימת כל הזמן, כמעט בכל בחירה שנוגעת בפתיחות/סגירות.
אני מכיר כמה אנשים ת"ח שהעניקו לילדיהם חינוך של מחשבה פתוחה וכנה, ושילמו על כך מחיר שאחד מילדיהם עזב את הדת. מה אדם כזה יכול לעשות? לחנך לחוסר מחשבה? לחנך לעדריות למרות שהוא חושב שזו דרך לא נכונה? אין מה לעשות, חייבים ליטול סיכונים, ואם קורה שהסיכון מתממש אז משלמים את המחיר.
למקום שאין בו סיכונים קוראים "בית קברות".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2013 08:50 לינק ישיר 

חזק
בבית קברות אין סכונים? תשאל את אתרא קדשיא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2013 18:35 לינק ישיר 

צריך לזכור שיש צד שני.
אם אי שמירת מצוות היא אסון, אם עבירה היא טרגדיה, אז מוטל עלינו לוותר על הרבה דברים כדי לדאוג שזה לא יקרה, גם על דברים מהותיים ביותר שבלעדיהם החיים מאבדים הרבה מיופיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2013 13:14 לינק ישיר 

חזק, כתבת דברים סותרים. עם דבריך הראשונים אני מזדהה [וגם עם דבריו של צעג, ברצינות, מהות האדם היא הבחירה החותכת שלו ומחירה, ואין הבדל בין חיים למוות - גם אם במצב המוות הגוף לא פעיל], עם השניים קצת קשה לי; כאדם, ובפרט כיהודי, צריך למצוא את הנכון בכל נושא וליטול כמה שיותר אמת, לפחות ברמה העקרונית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2013 21:56 לינק ישיר 

אני מודע לסתירה.
לפעמים אני מרגיש שאין ברירה ועלינו ליטול סיכונים. ההפסד שבאי נטילת הסיכון גדול מדי.
ולפעמים אני מרגיש שהסיכון כ"כ גדול שאין שום רווח שיכול לעמוד כנגדו.
לכן כתבתי שזה צד שני.
קשה לי מאוד להכריע בזה.
לך קל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2013 18:16 לינק ישיר 

מה זה קל? יש משהו בחיים שקל לך לעשות?
לאכול זה קל? לישון זה קל? כמובן שלמעשה קל לנו, אבל זה בגלל שאנו קצת 'שוהים בהבלי הזמן' ולא מבינים כמה משמעותית שאלת זמן השינה/ שעת ההליכה לישון; כמות/ איכות/ סגנון/ מקום האכילה וכדו'...   תשאל אנשים בדכאון מה קל ומה קשה להם..
אננו חייבים לקחת בחירה. זה החיים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2013 18:41 לינק ישיר 

ההנחה שפתיחות יותר מסוכנת וסגירות יותר מועילה, לא הוכחה. בחברות סגורות מאד ובמשפחות סוגרות מאד (בארה"ב אני מדבר מחסידות סקווירא וסאטמאר) אחוז הנשירה גדול מאד. ומי בכלל עסה סקר מדעי לאשר מאיזה משפחות יש יותר נשירות. מדובר בהתסמכות על הרהורי לב ונטיות שלא תמיד מעוגנים במציאות

מה שאני שם לב שהסגירות היא יותר משמש כביטוח וכתריס מפני כל אשמה. שכן באם מישהו נשר ממשפחה פתוחה, אז האשמה ברורה ובהירה, הפתיחות גרמה לכך. דבר זה ברור והאשמה מודבקת ללא פקפוק, אם באם משיהו חי בעולם הרמטי ויש נשירה לעולם השיטה לא אשמה ואז זה בעיה נפשית בנושר. ומכיון שכל שליהודי חרדי הרבה קל להתמודד עם סגירות, שכן אז הוא פטור מכל חשבון נפש. הוא זכה וברה כאור החמה לכן הוא מסתגר יותר ומקצין יותר וכך כל החברה החרדית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2013 09:26 לינק ישיר 

הנתונים שאתה אומר בדוקים? בסקווירא וחברותיה [שהקהילה עצמה סגורה גם במובן הגיאוגרפי] יש יותר נושרים? אולי הם 'נושרים' לכיוון הציבור הנורמטיבי, וזו הוכחה שיותר אנשים אוהבים חיי שפיות? - אני באמת סקרן, לא שמעתי מעולם נתונים בנושא.

אגב יש אגדה [אם היא נכונה היא בטח כתובה בויקיפדיה או משהו כזה] שבכת האמיש מקבל כל אחד שנה חופש מהדת ובסופה הוא מחליט אם להשאר בכת - ורובם המכריע נשארים!
גם אם זה סתירה קטנה לאתנחתא היקר, יש ללמוד שכנראה הסגירות איננה דת ועיקר הבעיה שלה היא פסיכולוגית..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2013 20:40 לינק ישיר 

בסקווירא לפי עדיות רבות ומחקר רב שנים כמיות הנושרים היא מגיפה ממש (יחסית הרבה לאוכלסיה). ומדבור על נשירה מהדת לגמרי לגמרי. וזה פלא שכן כל העיירה נוסדה על סגירות אולטמטיבית. (אך כשתבוא לסקווירא הכל תחת השטיח, כלפי חוץ תראה רק אוכלסיה קדושה וטהורה תלבושת חניוקית המשדרת קדושה.

מכת האימיש ניתן להביא גם ראיה הפוכה, שהפתיחות לא גורמת לעזיבה.

באופן כללי גם אם מדברים על עזיבה הרי עדיין אנו מדברים בכל מקום בישעור נמוך פחות מאחוז. עדיין לא מדובר במשהו המוני אז קשה לדעת המספרים של האימיש למשל. אך קראתי לא מעט על נושרים בקרב קהילה זו המקבילה להדהים את החרדים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2013 00:54 לינק ישיר 

עזבו את הויכוח כעת.

תמתינו 5 שנים ואם המצב הכלכלי יורע, יהיו מספיק יוצאים לשאלה ותוכלו לסווג אותם מהיכן הגיעו באופן מדוקדק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2013 09:22 לינק ישיר 

שרפ
זה לא חד חד ערכי.
אין להתעלם מתופעת החזרה בשאלה הסרוגה, או לחילופין הזרימה ל"לייט" (אחלה כיבוס מילים). יצא לי לאחרונה להשתתף בשתי שמחת סרוגות וממש נכנסתי לדכאון מההיקף והעומק.
בסך הכל קשה להכחיש כי הדת מפסידה במאבק בחילוניות המערבית (מאבק? או הסתגרות או הפסד שוטף ועקבי בנקודות) מזה כ 200 שנה.
חוששני שבעוד 10-15 שנה יתברר כי המהלך של נריגת הזרם האמצעי (כגון פא"י) ושלילת הלגטימיות שלו ע"י גדולי התורה החרדים היתה ניצחון פירוס

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2013 10:42 לינק ישיר 

תלמידטועה כתב:
חוששני שבעוד 10-15 שנה יתברר כי המהלך של נריגת הזרם האמצעי (כגון פא"י) ושלילת הלגטימיות שלו ע"י גדולי התורה החרדים היתה ניצחון פירוס

זו גם עמדתי.
במקום שהמתנהגים כחרדים יהיו "מלח הארץ" או ה"שאור שבעיסה" הם הפכו ארץ פרי למלחה ועיסה שכולה שאור...

אני בכל מקרה לא עברתי ללייט אלא לחרד"ל...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2013 11:37 לינק ישיר 

שרפ
היחיד אינו דוגמה. הקובעת היא הסטטיסטיקה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2013 14:53 לינק ישיר 

ת"ט ושרפ
הצלחה אינה הלכה וכשלון אינו פירכא.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > איך תתמחרו יציאה בשאלה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.