|
|
| נשלח ב-19/8/2013 13:04 |
|
| |
א. לי זה היה נשמע כמו מודעה בכניסה לחדרו של 'מוציא עין הרע מקצועי'... אתה באמת לא יודע למה חתן מחלק סוכריות/סיגריות?
מי שכעקרון לא נכנע או בהגדרה המדוייקת יותר- נמנע מלהגיע להסכמה עם הזולת, מצבו קשה מאד.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2013 13:18 |
|
| |
| שיר852 כתב: |  | א. לי זה היה נשמע כמו מודעה בכניסה לחדרו של 'מוציא עין הרע מקצועי'... אתה באמת לא יודע למה חתן מחלק סוכריות/סיגריות?
מי שכעקרון לא נכנע או בהגדרה המדוייקת יותר- נמנע מלהגיע להסכמה עם הזולת, מצבו קשה מאד. |
|
א. לא זכיתי להבין.
ב. את צודקת [את רואה, נכנעתי...]. אישית אין לי בעיה להיכנע, אם הצדק בדברי השני. ולעצם הענין: כן, לגברים יותר קשה בטבעם להיכנע. איני יודע אם טבעם הוא שאין להיכנע כעיקרון, או שטבעם הוא לחשוב תמיד שהם צודקים (מה שמביא להעדר כניעה), אך עובדה היא שלהם יותר קשה להיכנע.
תוקן על ידי לאנגע_צדיק ב- 19/08/2013 13:20:26
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2013 13:22 |
|
| |
אשכול אחד, וכבר הספקנו להסכים על שני חסרונות בגברים שאינם ב'קשת' החסרונות של הנשים (כהגדרתך): קנאה, והעדר כניעה (אגב, יש מילה אחת שמתארת את העדר הכניעה?).
לא נעים... (אני נכנע...)
תוקן על ידי לאנגע_צדיק ב- 19/08/2013 13:24:49
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2013 14:27 |
|
| |
א. סיבות למה מחלקים סוכריות/סיגריות: 1. כמו שאמרתי- כסגולה להפחתת הקינאה. 2. כמו שאמרתי- ככפרת על עוון השארת החברים הרווקים לבדם. 3. מאותה סיבה שמחלקים עוגה ביומולדת- לשתף אחרים בשמחתנו. 4. משום החזקת מסורת אבותינו בידנו- כך מקובל. 5. כשתתארס ותחלק אולי תגלה טעם נוסף. (אם עדיין לא עשית את זה).
ב. יופי! יש לי רעיון למחקר!
אולי אתה אישה? P=
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2013 15:07 |
|
| |
| שיר852 כתב: |  | א. סיבות למה מחלקים סוכריות/סיגריות: 1. כמו שאמרתי- כסגולה להפחתת הקינאה. 2. כמו שאמרתי- ככפרת על עוון השארת החברים הרווקים לבדם. 3. מאותה סיבה שמחלקים עוגה ביומולדת- לשתף אחרים בשמחתנו. 4. משום החזקת מסורת אבותינו בידנו- כך מקובל. 5. כשתתארס ותחלק אולי תגלה טעם נוסף. (אם עדיין לא עשית את זה).
ב. יופי! יש לי רעיון למחקר!
אולי אתה אישה? P= |
|
א. לא הבנתי מה הקשר בין כל מה שאת כותבת כאן ל"מודעה בכניסה לחדרו של מוציא עין הרע מקצועי". וכמה הערות: 1. מסכים. אך הייתי משמיט את מילת "כסגולה". עייני במה שכתבתי לעיל. ההסבר הזה כ"כ נפוץ שהייתי אמור לדעת? 2. לא מבין. איזה עוון זה להשאיר חברים רווקים? מה אשם החתן? 3. יכול להיות. אבל אם כך לא כולם היו מקפידים על כך כמנהג ישראל, ולא היה מנהג זה מופיע בספר נטעי גבריאל ודומיו כמנהג ישראל [כשם שלא כל החרדים, ובפרט לא בחורי ישיבות מבוגרים, מקפידים על חלוקת עוגה לחבריהם ביום הולדת]. 4. את זאת ידע גם פותח האשכול. זאת עובדה. לא הסבר העובדה. 5. עדיין לא עשיתי את זה.
ב. אולי...
תוקן על ידי לאנגע_צדיק ב- 19/08/2013 15:09:28
תוקן על ידי לאנגע_צדיק ב- 19/08/2013 15:10:50
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2013 15:31 |
|
| |
| מנחמחיים כתב: |  | | רק בגבר יש את המושגים מצא אשהמצא טוב ומוצא אני את האשה מר ממות אז מסירים את העין הרע כדי שיהיה מצא טוב. |
|
הדברים הנ"ל נשמעו בעייני כסוג של עידוד לציבור לפנות למסירי עין הרע.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2013 15:34 |
|
| |
| שיר852 כתב: |  | רק בגבר יש את המושגים מצא אשהמצא טוב ומוצא אני את האשה מר ממות אז מסירים את העין הרע כדי שיהיה מצא טוב.
הדברים הנ"ל נשמעו בעייני כסוג של עידוד לציבור לפנות למסירי עין הרע.
|
|
אהה, חשבתי שהדברים מופנים אליי.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2013 15:36 |
|
| |
דברי נאמרים ברוח של אירוניה, ציניות, הומור שחור וכדו'. 1. לכן נכתבה המילה 'כסגולה' ועוד כמה אחרות. 2. זה לא עוון באמת, אבל יש הרבה שצר להם על החברים הרווקים שנשארים מאחור.. אז קצת פיצוי ונחמה. 3. מי בדיוק רואה בזה מנהג ישראל? זה לא כתוב בשום מקום עד כמה שלי ידוע. 5. בעתו ובזמנו בע"ה.
למה לערוך כל הודעה?! עכשיו אשתדל 'לתפוס אותך' לפני העריכה ;)
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2013 15:45 |
|
| |
| שיר852 כתב: |  | דברי נאמרים ברוח של אירוניה, ציניות, הומור שחור וכדו'. 1. לכן נכתבה המילה 'כסגולה' ועוד כמה אחרות. 2. זה לא עוון באמת, אבל יש הרבה שצר להם על החברים הרווקים שנשארים מאחור.. אז קצת פיצוי ונחמה. 3. מי בדיוק רואה בזה מנהג ישראל? זה לא כתוב בשום מקום עד כמה שלי ידוע. 5. בעתו ובזמנו בע"ה.
למה לערוך כל הודעה?! עכשיו אשתדל 'לתפוס אותך' לפני העריכה ;) |
|
1. אוקיי. 2. הבנתי. עוד הסבר המניח את הדעת, והפעם - לא קשור ל"עינא בישא". 3. הספר שהביא מנחם. 4. אני מבין שב4 נכנעת... (שתיקה כהודאה...), אנו שוב חוזרים לדון בכניעות... 5. תודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2013 15:52 |
|
| |
3. ברצינות? תביאו משם ציטוט. זה באמת ספר שנחשב ל'מקובל על הציבור'. 4. =) 5. pleasure
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2013 15:58 |
|
| |
ספר "נטעי גבריאל" - מקובל ועוד איך. יש לו סדרה של 20 כרכים בערך, בו הוא מלקט את כל ההלכות המעשיות והמנהגים השייכים למועדים, ולימים מיוחדים. המחבר הינו הרב גבריאל ציננער אם אני לא טועה. סגנון הספר דומה למקבילו "פסקי תשובות" של הרב רבינוביץ', שזכה גם הוא לתפוצה רבה בציבור, אלא שנטעי גבריאל קדם לו בהרבה שנים.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2013 16:05 |
|
| |
יש 29 כרכים. מעניין איך לא שמעתי על השם הזה.. בכל מקרה, גבריאל שם יפה מאד.
טוב, נחכה לציטוט למרות שזה באמת לא נראה קשור לנושא האשכול.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2013 16:39 |
|
| |
http://www.hebrewbooks.org/pagefeed/hebrewbooks_org_46551_282.pdf
העולה ממה שכתוב שם הוא שכך נהוג בעם ישראל. רק ששם ממשיך לדון אם המנהג לחלק סיגריות הוא בעייתי, או לא (כמו שכותב בסוף ההערה בשם ספר מנהגי לעלוב). וזה ממש לא נושא האשכול. מתוך הדברים המובאים בסוף ההערה אפשר לנסות להבין גם טעם למנהג - משום "עינא בישא". ועל זה כבר כתבנו לעיל בארוכה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2013 16:53 |
|
| |
איך סיגריות אם אמרת שהספר נכתבת מזמן? בטח אז היה מקובל לחלק כי הן עלו בטוח זול יותר ממה שהן עולות היום.
תזכרו: " ודי בנשיפה אחת" !
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2013 16:54 |
|
| |
לא חושבת של'מנהג שנתפשט' אפשר לקרוא מנהג. במיוחד אם הוא אומר את זה לשלילה.
|
|
|
|
|