| נשלח ב-18/8/2013 14:33 |
|
| |
טב למיתב טן דו - בימינו ?
ריש לקיש סובר שטב למיתב טן דו מלמיתב ארמלו .
ופירש רש''י בקדושין מ''א ע''א שמשל הוא שהנשים אומרות שעדיף להם לשבת עם בעל כל דהו - העיקר לא להישאר לבד .
בעצם לפי דבריו האשה לא מעניין אותה כלל איך נראה האיש שלצידה כי עיקר מטרתה לא להישאר בודדה עד כדי כך שמשום כך אינה בכלל האיסור של לא לקדש טרם ראיית בעלה .
אך לדעתי המצב היום שונה והוא הפוך כמעט לגמרי שהנשים של היום הרבה יותר משקיעות באיך נראה הבעל שלהם לעתיד מאשר הגבר .
ברור שכולם היום מתעסקים ביופי חיצוני אך את הדגש ניתן למצוא בעיקר במין הנשי ולכן צריך לברר מה היתה כוונתו של ריש לקיש ואיך זה שייך לזמנינו ?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2013 14:49 |
|
| |
שאלה שאכן נשאלת אבל לא מהכיוון שהינך בא ממנו ,אשה יותר בררנית בקטע החיצוניות מגבר?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2013 15:20 |
|
| |
ריש לכיש אשתו היתה יפהפיה- אחותו של ר' יוחנן- שהוא העיד עליה שהיא יפה ממנו. היא היתה כל כך יפה שריש לכיש חזר בתשובה בגללה.
זה נכון שאשה לא מתחתנת עם גבר בגלל עיניו או רגליו היפות, אבל בימנו אשה מסוגלת לחיות ארמלא- הרבה יותר מהגבר. העובדה האלמנות מרובות מהאלמנים, לגבר קשה לחיות לבד, לאשה זה קל יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2013 17:28 |
|
| |
למשל בגירושין בדרך כלל לאשה יותר קשה כי הילדים אצלה ולא אצל הבעל .
אבל בתחילת הדרך למה שלאשה יהיה יותר קשה להיות לבד מהגבר ?
ויש גם את העניין של יותר משהאיש רוצה לישא אשה רוצה להינשא אז גם זה אומר שהאשה משתוקקת יותר .
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2013 17:40 |
|
| |
| אייזין כתב: |  | למשל בגירושין בדרך כלל לאשה יותר קשה כי הילדים אצלה ולא אצל הבעל .
|
|
פעם שמעתי מאיזה רב שאמר שכ-70% מהגירושין הנשים יוזמות. ואז חשבתי על מה שהרב אמר, וגיליתי שבעצם כל מי שאני מכיר שהוא גרוש באמת האישה היא זאת שיזמה את הגירושין. מה זה אומר על החברה שלנו? אני לא יודע. אני גם לא יודע האם הנתון שהרב אמר הוא נכון, אבל אם הוא נכון, הדבר מצריך עיון.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2013 19:21 |
|
| |
מה זה מעיד על החברה אני לא יודע. מה זה מעיד על הגברים על אני מבין. הנשים מוכנות לחיים קשים מאד, ולא מוכנות לסבול אותם.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2013 22:03 |
|
| |
ר' ירוחם,
אתה רומז כי לאלמנים ולאלמנות, יד ורגל בסטטוס שלהם?....
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2013 22:25 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2013 22:55 |
|
| |
במחילת כבודו של הגרי"ד, אלו ממש שטויות. אני מניח שהוא כתב זאת לתשובת המינים. ברור שהחזקות הן אומדנות של המציאות שנעשו על ידי חכמים, והן בהחלט בנות שינוי לפי הזמן והמקום.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2013 23:49 |
|
| |
[ייתכן,
אני חושבת שזה בהחלט מה שירוחם רומז אליו, ובצדק (מבחינתו) - האם מישהו אחר אחראי לכך שאלמן או אלמנה בוחרים להינשא מחדש, ולהמיר את סטטוס ה"אלמנ/ה" בסטטוס ה"נשוי/אה"?]
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2013 23:53 |
|
| |
ירוחם צא וראה בשוק האלמנות אינו ראיה ,כאן בזיווג ראשון וכאן בזיווג שני , א זה תלוי בגיל האלמנה ,אלמנה מבוגרת עדיין חיה בצל בעלה וגם מבינה את האינטרס של אלמן מבוגר לקחת אותה ואת קידושיו שהן בנוסח ,,הרי את מ ש ר ת ת לי ומכבסת ומאכילה אותי בטבעת זו , השאלה היא בזיווג ראשון , מצד אחד בחור מבוגר בישיבה הינו מנותק מנטלית מהצעירים וקושיו גדול מנשוא עד שאינו מוצא לו ישיבה אלטרנטיבית לקושי זה , בחורה מבוגרת יש לה את סדר יומה בעבודה ,ומאידך בשבתות ושמחות ומפגשי משפחה הרגשתה מייסרת מנשו למי קשה יותר באופן כללי ?שאלה טובה , אם נצא ונלמד מהעולם החילוני אז ברור שהבחורה מצפה ומצפה מתי כבר יכרע האביר ברך ויציע נישואין ואלבש לבנת שמלתי,
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2013 05:17 |
|
| |
"הנחות פסיכולוגיות ואנתרופולוגיות בבסיס ההלכות הקובעות את מעמדן של הנשים".
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2013 07:20 |
|
| |
אמשלום, התכוונתי לסטטוס האלמנות... נישטאיך, איך טחו עיניך הסומות מראות, כי לפי עיני הבדולח של הרב מיכי דברי הרי"ד הם ממש שטויות וכנגדן דברי הרבנית קהת גם הם שטויות, כי אם נאמצם במלואם ניאלץ לבצע שינויים שלא נראים בעיניו. כידוע, מי שלימינו של הרב מיכי הוא שוטה גמור ומי שלשמאלו טועה ומטעה. רק בדרך הרב מיכי נלך, לא ניטה ימין ושמאל. ושתל הקב"ה בכל דור את עיני העדה היודעים לשקול בפלס, מה לקרב ומה לרחק, והרגש החרדי (סליחה, הדל"י) יודע לזהות מי הם עיני העדה. וכל דבר שנקבע על ידי הרב מיכי כשטויות או כהלכה נצחית, אין אדם בעולם היכול לפקפק. ואידך זיל גמור.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2013 07:46 |
|
| |
אני לא מצליח לראות מי הכותב כאן (השורות התרחבו). רק אוכל לומר דפח"ח. ואם בייתכן עסקינן (כך נראה מהדף הראשי), שוב איני יכול להתמודד מול שמרנותו וחרדיותו הצרופה, ואיתי תלין משוגתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2013 07:49 |
|
| |
אני גם חושב שבעיתות שמחה או בשבתות וחגים האשה קשה לה יותרמבחינה רגשית כשהיא רואה זוגות ביחד והכל צף לה ברגש .
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2013 07:58 |
|
| |
הרב מיכי בהר המור אמצו את המאמר הזה בששון ובשמחה.
ואתה וודאי צודק וראיה מכופר הכל.
|
|
|
|
|